Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gül ekin,

Ama bu sefer kalbinize ekin bu gülü.

Bir sevda tutun,

Ama bu sefer kalbinizde tutun sevdanızı.

Bir hayal kurun,

Mutluluk vadisinde, gül bahçesinde, sevgi şehrinde, insanlara huzur saçan, mutluluk yayan, insanların kalbinden hüznü alıp yerine sevdayı, sevgiyi, aşkı, Allah (c.c.) aşkını yerleştiren bir yerin hayalini kurun..

Bunlar hayal ama mutluluk uzakta değil ki;

Aşk, sevda uzakta değil ki;

Kapatın kalbinizi madde âlemine, açın gönlünüzü manâ âlemine, çıkın seyahate

Ama bu seyahat madden uzak, gül bahçesinde, sevda mahallesi, aşk sokağı,

Namazgâh hanı, seccade döşeğinde gözyaşlarıyla ıslanan seccadenizin üstünde;

Ötelere adım atın, çırpın kanatlarınızı, uçun göklere, varın semalara, tanışın peygamberlerle, uzanın göklere yaklaşın cennete, girin Sidretül Müntehaya, hani Meva Cennetinin yanında, için orda gözyaşlarıyla doldurduğunuz mana sütünü, işte bakın Sevgiliniz tam karşınızda, sizlerin selamını bekliyor mukabele etmek için. Şahitler de hazır sizlere tanıklık etmek için.

Daha ne beklersiniz işte geldiniz kab-ı kavseyne hadi, şimdi işte alın seccadenizi, açın kalbinizi, dökün gözyaşlarınızı, varın sevgilinizin yanına, Sevgilinize yalvarın, yakarın affınızı ve affımızı isteyin. Sevgililer naziktirler bir şey istendiği zaman geri çevirmezler. Hadi sunun duâlarınızı, göz pınarlarınızdan ayrılan manâ sütünün, manâ âleminde ki yükselişinizin yanında;

Daha ne beklersiniz işte Sevgili bizleri bekliyor;

Evet, şimdi işte yalvarıyorum ve yalvaracağım

Ey benim Sevgilim, Rabbim (c.c.) yalnız Sana yalvarır ve yalnız Sen’den dilenirim;

Şu mübarek günlerin ve sadece Sen’in sevginden ötürü Sana manâ kâsesini gözyaşlarıyla doldurmaya çalışan âşıklarının yüzsuyu hürmetine bizlere Sen’in sevgini, Sen’in aşkını tatmak ve bu tatla son nefesimize kadar yaşamak ve Sen’in aşkınla Sen’in huzuruna varmak nasip eyle….

Amin..

T

tevbekarım

Ey ehl-i hak! Ey hakperest ehl-i şeriat ve ehl-i hakikat ve ehl-i tarîkat! Bu müdhiş maraz-ı ihtilafa karşı birbirinizin kusurunu görmeyerek, yekdiğerinizin ayıbına karşı gözünüzü yumunuz ! Said Nursi

Günahımıza rağmen bizden ümit kesmeyen Allah’tan rahmetine rağmen ümit kesersek ayıp etmiş oluruz. Zümer 53’deki zarif vurgu çok önemli: Ey kendilerini israf eden kullarım benim; Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyiniz…” Burada demek isteniyor ki, “Ben günahınıza ümit kesmiyor ve size hâlâ ‘kullarım benim’ diyorum. Siz rahmetime rağmen Benden ümit keserseniz, yazık edersiniz kendinize…”
ALINTI

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Istanbul canım istanbuluma
yağmur rahmet yağıyor.
çok güzel yağıyor.
Hayırlara vesile olur inşallah.
Allaha emanet olu.
Selametle kalın.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Rahmeti bol,Esirgeyen bağışlayan Yüce Allahım, Sen sitedeki tüm kardeşlerime,ümmeti Muhammedi,üzerimde hakkı olan tüm insanlara, içinde de bana,anama babama,kardeşlerime ve aile efradımı Sen kulluklarımızda değil,Rahman ve Rahim sıfatlarınla,Merhametinle muamele eyle.Kalplerimizi,Allah aşkı,Peygamber sevgisi ve iman nuru ile doldur.Bizlere hidayet,güçlü iman,ihlaslı ibadet,güzel ahlak nasibeyle.
Her türlü sıkıntıda olan kardeşlerimizin sıkıntılarını giderip,selamete erdir.İki cihanda aziz eyle.Dünyanın dört bir yanında,zalimin zulmü altındaki kardeşlerimize yardım et,onları tez zamanda selamete erdir,bizleride o durumlara düşmekten muhafaza eyle.Neslimizi hayırlı eyle. Dünyamıza,yurdumuza,yuvalarımıza huzurlar ihsan eyle.
Bizleri Kendine has kul,Habibine has ümmet eyle.Son nefesimizi imanı bir kalp,Tevhit,Şahadet,Salavat,tehlil,Tekbir ve Kur'anla vermeyi nasibeyle. AMİN.

T

tevbekarım

Ey Rahmeti bol,Esirgeyen bağışlayan Yüce Allahım, Sen sitedeki tüm kardeşlerime,ümmeti Muhammedi,üzerimde hakkı olan tüm insanlara, içinde de bana,anama babama,kardeşlerime ve aile efradımı Sen kulluklarımızda değil,Rahman ve Rahim sıfatlarınla,Merhametinle muamele eyle.Kalplerimizi,Allah aşkı,Peygamber sevgisi ve iman nuru ile doldur.Bizlere hidayet,güçlü iman,ihlaslı ibadet,güzel ahlak nasibeyle.
Her türlü sıkıntıda olan kardeşlerimizin sıkıntılarını giderip,selamete erdir.İki cihanda aziz eyle.Dünyanın dört bir yanında,zalimin zulmü altındaki kardeşlerimize yardım et,onları tez zamanda selamete erdir,bizleride o durumlara düşmekten muhafaza eyle.Neslimizi hayırlı eyle. Dünyamıza,yurdumuza,yuvalarımıza huzurlar ihsan eyle.
Bizleri Kendine has kul,Habibine has ümmet eyle.Son nefesimizi imanı bir kalp,Tevhit,Şahadet,Salavat,tehlil,Tekbir ve Kur'anla vermeyi nasibeyle. AMİN.

Amin..Amin...Amin...Ya MUCİB

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ya RABBİ

Görmüşken Mekkeyi,Medineyi,Nur Dağını ve Sevri,
Öğrenmişken,Uhud'ta dişi düşen sevgiliyi,
Okumuşken 1400 yıl önce,Sevre erzak,haber götüren Hz.Aliyi,
Bu aczimle,Merhametin olmazsa,neylerim ben YA RABBİ.

T

tevbekarım

Ey Rabbim! Şüphesiz; Ben, senin bana indireceğin hayra öylesine muhtacım ki…
(Kasas suresi / 24)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ey rahmeti bol,esirgeyen bağışlayan yüce allahım, sen sitedeki tüm kardeşlerime,ümmeti muhammedi,üzerimde hakkı olan tüm insanlara, içinde de bana,anama babama,kardeşlerime ve aile efradımı sen kulluklarımızda değil,rahman ve rahim sıfatlarınla,merhametinle muamele eyle.kalplerimizi,allah aşkı,peygamber sevgisi ve iman nuru ile doldur.bizlere hidayet,güçlü iman,ihlaslı ibadet,güzel ahlak nasibeyle.
Her türlü sıkıntıda olan kardeşlerimizin sıkıntılarını giderip,selamete erdir.iki cihanda aziz eyle.dünyanın dört bir yanında,zalimin zulmü altındaki kardeşlerimize yardım et,onları tez zamanda selamete erdir,bizleride o durumlara düşmekten muhafaza eyle.neslimizi hayırlı eyle. Dünyamıza,yurdumuza,yuvalarımıza huzurlar ihsan eyle.
Bizleri kendine has kul,habibine has ümmet eyle.son nefesimizi imanı bir kalp,tevhit,şahadet,salavat,tehlil,tekbir ve kur'anla vermeyi nasibeyle. Amin.

amin amin amin.........
Dualarınıza yürekte amin.
Allah razı olsun.selametle kalın.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ya RABBİ

Görmüşken Mekkeyi,Medineyi,Nur Dağını ve Sevri,
Öğrenmişken,Uhud'ta dişi düşen sevgiliyi,
Okumuşken 1400 yıl önce,Sevre erzak,haber götüren Hz.Aliyi,
Bu aczimle,Merhametin olmazsa,neylerim ben YA RABBİ

Ravzada şimdi Sevgililer Sevgilisi,
Suhufta oturdum,oldum sanki talebesi,
Buram Buram GÜL kokuyor mescidin,Güllerin Efendisi,
Ümmetim demezse nebim,neylerim ben YA RABBİ

Tüm Kardeşlerime nasibeyle görmeyi,
Beytini tavaf,Habibini ziyaret etmeyi,
Yoksun bırama, Lebbeyk,Lebbeyk nidalarından kimseyi,
Efendim ümmeti ümmeti demişken,nefsi nefsi dedirtme Ya RABBİ.

hanife deniz

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ya rabbi

görmüşken mekkeyi,medineyi,nur dağını ve sevri,
öğrenmişken,uhud'ta dişi düşen sevgiliyi,
okumuşken 1400 yıl önce,sevre erzak,haber götüren hz.aliyi,
bu aczimle,merhametin olmazsa,neylerim ben ya rabbi

ravzada şimdi sevgililer sevgilisi,
suhufta oturdum,oldum sanki talebesi,
buram buram gül kokuyor mescidin,güllerin efendisi,
ümmetim demezse nebim,neylerim ben ya rabbi

tüm kardeşlerime nasibeyle görmeyi,
beytini tavaf,habibini ziyaret etmeyi,
yoksun bırama, lebbeyk,lebbeyk nidalarından kimseyi,
efendim ümmeti ümmeti demişken,nefsi nefsi dedirtme ya rabbi.

Hanife deniz

çok güzeldi .
Yüreğinize emeğinize sağlık.
Beni nerelere götürdünüz.
Selametle kalın.

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
allah razi olsun
paylasimlarinizi cok begendim
slm ve dua ile

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Bir topluluk Allah’ı zikretmek üzere bir araya gelirse melekler onların etrafını sarar; Allah’ın rahmeti onları kaplar; üzerlerine sekînet iner ve Allah Teâlâ onları yanında bulunanlara över.”

* Müslim, Zikr 39, 38. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 14; Tirmizî, Daavât 7; İbni Mâce, Mukaddime 17

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Cennete duyuramayacağın sözleri alma dudağına.
Cennetliklerin kulak vermeyeceği seslere emek verme. Sen de cennetlik olasın,
. sözlerin de. Çünkü "duyulmaz orada boş söz ve yalan." [Nebe, 35]

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
(Konuşurken muhalefet etmeyen ve boş söz söylemeyen kimse için, Cennette bir saray yaparlar. Haklı iken susanlara da yine bir saray yaparlar.)

(Haklı olsa bile, münakaşadan vazgeçmedikçe, kişinin imânı tamam olmaz.)
Hadis_i Şerif

_YUSUF_

Yönetici
Gereksiz tartışmalardan kaçınalım inşaAllah
Allah'u tealanın selamı bereketi üzerimize olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt