Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Adam olmak şartı ile affedilemeyecek insan yoktur.

adamlık vasıfları nelerdir

1.peygamberlerin dediği gibi adam olmak

2. sadakatli olmayı ögrenmek

3. şefkati ögrenmek

islam erdemini bulan biri eskiden cok kötü bile olsa

yeni hali ile kabul edilir.

bunların en fecilerini peygamberimiz affetmiş.

kuran da affedici olmayı tavsiye etmekte.

....................

nasılsın abi ?
iyiym KAİM kardeş..

ben bu adam yüzünden kaç kere ceza aldım üyeliğimi sildirdim sevemedim yani..

sen nasılsın..

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
iyiyim abi cok iyi Allah bdereketli kılsın. iyi hallerimizi.

bu adam baktım ilk başta buz gibiydi.

insanlara selam vermeye teşekkür etmeye başladı

"insanlara teşekkür etmeyen rabbine de şükretmeyi bilmez" hadis

insanca sokulmaya başlar gibi şefkatli davranmaya başlar gibi..

geri cevirmek olmaz.

ama bilemeyecem

hatası yada buradaki baska bir insana karşı hoş olmayan davranışını görürsem

gene sert konuşurum.

affettim sayılmaz.

daha deneme asamasında.

1 adım attık sadece bunu bozup bozmamak ona kalmış.

Allah ona da iyilik versin.

ahirete o da gidecek

Allah a ve peygambere inandım sevdim demekte.

hal böyleyken ya biz hatalıyız yada o hatalı kardeş olmamıyorsak.

peygamberimiz iman sahipleri arasında kesin bir kardeşleği tavsiye etmiştir.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
son kelimemi düzeltiyorum.

iman sahipleri arasında kardeş olmayı birbirini sevmeyi iyi gecinmeyi kesin olarak EMRETMİŞTİR!

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün dualarımızda uzun yaşamak isteği var...
Eni olmazsa bir ömrün , boyu olmuş ne çıkar?..

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
ve aleyküm selam

LEYLA kardeşim yazdıklarını üzülerek okudum..

malesef hayat böyle işte. ALLAH a sığınmaktan başka yolumuz yok..

Ya muntekim adı ile onları ALLAH a havale et ve bozma moralinı

imtahan dünyası bu..ALLAH a emanetsin..

Bir kardeşim olarak derdin derdimdir bilesin...

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun gerçekten haksızlığa uğrayıpta hakkını savunamak birde insanların yapmış oldukları davranışalar gerçekten çok üzücü birşey yapılan haksızlık büyük ondan sonra yapılanlarda da ha acı daha bekliyoruz son anda daha birşey olacak mı diye Allah kaybedecek bilmeyen insanların şerlerinden kötülüklerinden Allah gelmeden esirgeyip korusun inşallah.İnsanlarda maalesef vicdan merhamet allah korkusu yok Allah o mazlumların sabıların hakkını kimsede bırakmasın inşallah.Ne zamandır bu acı beni o kadar çok üzüyor ki gece uykularım kaçıyor aniden uyanıyorum uyandığım yerde tesbih gibi dua ediyorum Allah doğrudan yana olsun hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim inşallah.Acılara sıkıntılara katlanıyorum ama o kadar büyük haksızlıklara insanların yapmış oldukları kötülükleri maalesef kaldırmaıyorum ve bu yüzden kendi kendime hasta oluyorum kardeşim gerçekten çok zor Allah kötülük yapan iftira atan yalancı şahitlik yapan doğru kişilerin ayağını kaldıran hiç acımadan onları haracayan dışlayan kişileri Allah'a havel ediyorum herşeyi gören bilen Rabbim herkesi eştikleri kuyuya düşürsün inşallah:(
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun selametle kalınız.

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
mihrace kardeşe tesekkürler.

5359- Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) günaha girmekten ve borçtan Allah’a çok sığınırdı. Dedim ki: “Ey Allah'ın Rasûlü! Borçtan ne kadar çok Allah’a sığınıyorsun?” Bunun üzerine: “Borçlanan kimse konuşur durur ve yalan söyler; söz verir, yerine getirmez” buyurdu. (Tirmizî, Deavat: 75; Buhârî, Deavat: 36)

cok güzel bir tespit

borclu olanlar genelde yalan vaad vermekte kalıyorlar cok kötü birşey.

Hele ki bir peygamberin yalan vaad te bulunması felaket olur.

korkmasının sebebi budur.

bizde borca girerken iyi düşünelim.

borc aldığımızı avutmak cok cirkindir.
rice ederim kaim kardeş

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
o en güzel rahmandır ve rahimdir.

Rabbim mazlumun ahını kimsede bırakmaz.
Bende çok üzüldüm adınıza dualarımdasınız.
Allaha emanet olun.selametle kalın.

Allah razı olsun canım benim bende olayı duyduğumdan beri çok kötüyüm o gün sabaha kadar uyuyamadım insnaın içinde bir acı olur ya içim acıdı halada öyle canım Allah kötü insanları nasıl bilirse öyle yapsın herşeyi gören bilen Rabbim olaylara sebep veren suçluları koruyan sabı masum insanları hiç gözlerini kırpmadan harcayanları arkadan dolap çevirenlere Allah bırakmasın inşallah Allah'a havel ediyorum Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunu hayırlara vesile estin güzel iyi günler nasip etsin Rabbim.Olay oldu suçluyu savunacaklarına olmuş bir hata hiç olmaması gerekirdi denileceğine dahada yalancı şahitliklerle masum insaların arkalardan yalanlar dolaplar çevrilmesi suçsuz insanı suçlayıp daha ne kadar kötülük yapmaları ve hala devam etmeleri ne kadar üzücü bir olay Rabbim tez zamanda hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin inşallah..
Bu dünyada maalesef kötüler o kadar çok ki Allah onlara fırsat vermesin inşallah::( Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
''Hatırlat.! Şüphesiz hatırlatma müminlere fayda verir.'' (ZARİYAT-55)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşlerim süprizlerden hoşanırmısınız ben çok severim ve bu pazara çok güzel bir süpriz yaptım insanın aklına hayaline gelmeyecek birşey yaptım pazar günü Serap kardeşimizin düğününe gittim bir saat olsa bile o an herşeye değerdi sevdiğim değer verdiğim benim için özel olan değen kişiler için elimden geldiğince herşey yaparım ölümsüz bir andı o Serap'ın o halini görseydiniz benim bile heyacandan elim tutmaz oldu o an o duygu anı anlatılmaya kelimelerle yetmez zaten maşallah Serap çok güzel bir gelin olmuştu Allah bir ömür boyu mutluluklar nasip etsin.Bizler hepimiz burda kocaman bir ailayiz Allah her zaman iyi insanlarla karşılaştırmak nasip etsin Rabbim kötü art niyetli fitne insanlara fırsat vermesin Rabbim.
7 saatlik yola değerdi dün sabah geldim daha uyumadan bu seferde yine yolculuğa çıktım Allah her zaman iyi zamanlarda iyi insnalarla karşılaştırmak nasip etsin Rabbim.
Burda sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum iyi ki varsınız kardeşim böyle hayırlara vesile olan kardeşlerimizden Allah binlerce ke razı olsun hepinizi çok seviyorum Allah'ta sizleri hiç bir zaman darda sıkıntıda bırakmasın inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun:)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşlerim süprizlerden hoşanırmısınız ben çok severim ve bu pazara çok güzel bir süpriz yaptım insanın aklına hayaline gelmeyecek birşey yaptım pazar günü Serap kardeşimizin düğününe gittim bir saat olsa bile o an herşeye değerdi sevdiğim değer verdiğim benim için özel olan değen kişiler için elimden geldiğince herşey yaparım ölümsüz bir andı o Serap'ın o halini görseydiniz benim bile heyacandan elim tutmaz oldu o an o duygu anı anlatılmaya kelimelerle yetmez zaten maşallah Serap çok güzel bir gelin olmuştu Allah bir ömür boyu mutluluklar nasip etsin.Bizler hepimiz burda kocaman bir ailayiz Allah her zaman iyi insanlarla karşılaştırmak nasip etsin Rabbim kötü art niyetli fitne insanlara fırsat vermesin Rabbim.
7 saatlik yola değerdi dün sabah geldim daha uyumadan bu seferde yine yolculuğa çıktım Allah her zaman iyi zamanlarda iyi insnalarla karşılaştırmak nasip etsin Rabbim.
Burda sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum iyi ki varsınız kardeşim böyle hayırlara vesile olan kardeşlerimizden Allah binlerce ke razı olsun hepinizi çok seviyorum Allah'ta sizleri hiç bir zaman darda sıkıntıda bırakmasın inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun:)

ve aleyküm selam.
çok güzel bi sürpriz olmuş ablacım ya.
kimbilir o da ne kadar çok sevinmiştir.
Allah ona hayırlı yuva nasip etsin inşaALLAH.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici

Sürprizler böyle olursa sevilmez mi...
Ne güzel etmişsiniz kardeşim...
En güzel bir anında sevdiği bir kardeşinin yanında olmak...,
Ne güzel...
Forum adına teşekkürlerimi sunuyorum...
Selam ve DUA ile...

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
son kelimemi düzeltiyorum.

iman sahipleri arasında kardeş olmayı birbirini sevmeyi iyi gecinmeyi kesin olarak EMRETMİŞTİR!
EyvaALLAH kardeşim..

Benim burada kimseye bir yanlışım olmadı...Doğruya doğru yanlışa yanlış derim hep..

Benim hakkımda atıp tuttular sorun değil..

ALLAH a havale ettim ...

Mesele sevmek sevilmek Mesele insan olmak insan gibi..

varmısım yokmuşum önemli değil..

ALLAH rızası için buradayız ALLAH ın rızasını kazanmak için çabalıyorum..

Benden şikayeti olan söylesin cevap vereyim KARDEŞ..

ALLAH a emanetsin..

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Alim Gerek!

Alim Gerek!

bize alim mertebesinde imamlar gerek

bu imamların da alışık olandan farklı olarak vaaz etmeleri gerek
mesela sadece şirk üzerine kitap dolusu ilmi olan

gıybet konusunda kitap dolusu ilmi olan

kibir konusunda kitap dolusu ilmi olan

kitap ezberleyip gelen imamlardan bahsetmiyorum.

Hadislerle ayetlerle konuya tam hakim

günlük olayları günlük davranışlarımızı inceleyip bizim nerede hata yaptığımızı toplum olarak nelerde hata ettiğimizi bilip kimseyi kırmadan bunları isim vermedence hataları

bize acıkca anlatmalı.

insanlara soruyorum.

Gıybet nedir? cevabı kötü birşey diyor günah diyor.

cünkü imamlardan kötüdür günahtır diye duydugu icin böyle diyor.

Ama ne yaparsan gıybet olur? diyom Bilmiyor!

işte imamlar bu bilinmeyen tarafları anlatsınlar.

gereksiz cuma vaazı aynı şeyleri anlatıp duruyolar. bıraksınlar bunları

örnek göstererek hemde birsürü örnek bularak konuyu işte böyle davranırsan gıybet olur gibi anlatmalılar.

insanları cehennemin kapısından (gıybetten) cekip geri almalılar.

ezberlemekle imam olunur ama bu metodla alim olunmaz yüksek akli yeteneğe ihtiyac vardır.

şirk mesela şirk deyince şirk kötüdür demeyen yok!

ama

türbeye gidip "yatır bana cocuk ver diyeni" de duydum.

bu inan ki bilmemezlikten şirk e düşüyor yazıktır.

şirk i iyice bir anlatsalar bu da şirk i bilir yapmaz.

İlim gerek ilim.

imamlar güncel örnekler olmadan anlatmaya hala devam ederlerse kimse gene bişi anlamaz

aynı hamam aynı tas devam eder.

bu devir bitsin. ilim gelsin.

sadece ilimle de bitmiyor ihlas la ibadet te gerekiyor ama İlk şart İLİM GEREK.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
EyvaALLAH kardeşim..

Benim burada kimseye bir yanlışım olmadı...Doğruya doğru yanlışa yanlış derim hep..

Benim hakkımda atıp tuttular sorun değil..

ALLAH a havale ettim ...

Mesele sevmek sevilmek Mesele insan olmak insan gibi..

varmısım yokmuşum önemli değil..

ALLAH rızası için buradayız ALLAH ın rızasını kazanmak için çabalıyorum..

Benden şikayeti olan söylesin cevap vereyim KARDEŞ..

ALLAH a emanetsin..

abi biz senden razıyız

dua edelim

Allah ta senden razı olsun.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
"alimler; abid tohumları ekerler topluma" kaim

aşkı alimler anlatır

ilmi alimler anlatır

yolu onlar aydınlatır

toprağı aşkla sürerler

abid olacak çiçek tohumları ekerler

"alim çiftci gibidir. abid de üründür" kaim

alim abidleri ilmi ile sulamazsa abidler de kurur biter.

türkiyemizde ilim bitme noktasındadır.

camiye giden 1 saf cok zor abid yok nerdeyse...

Alimi arasan mumla zor bulursun.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Yemek yerken ağzından girenlere, konuşurken ağzından çıkanlara, dinlerken de gönlüne girenlere dikkat et!..

ALLAH razı olsun KAİM kardeş..

yazdıklarını bir öğüt olarak okudum ve anladım sağol .

Sen bir nimetsin senden faydalanıyorum ALLAH varlığını daim etsin

ALLAH a emanetsin..

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
dudaklarım belki alimin değil elini öpmek ayaklarını öpmeye bile layık değil mütala olarak.

cünkü alim yolda yürüdüğünde yolda melekler kanatlarını sererler mübarek ayağının tozuyla şereflenelim diye.

biliyorum ki benim dudaklarım meleklerin kanadından temiz değil!

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
Bizler öyle mahluklarız ki, bazen melekler insan yaratılmadıklarına üzülür, bazen de şeytanlar bizden olmadıklarına şükrederler.
{ Hz Mevlâna }

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt