Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Ben bir sırra sahibim, hayat uykusuna yatmış.
Ben çok dosta sahiptim, güvensizlik içine batmış.
Şahit olduğum birileri mutluluğu parayla kapmış!..

SagoPa

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim belki bıktınız benim bu cümlelerimden ama içimden 7/24 geçen tek şey helalinden kazanılacak bir iş. Haramdan kaçtıkça insanlar bana tuhaf gözle bakıyorlar bende bir an önce helal diye helak oldum resmen:(uykumlarım kaçıyor.aklımı kurcalayan sorular sürekli.şükür halime binlerce kez 24 yaşındayım ama ailemden para istemek artık zor geliyor.onlar için acele etme paraya ihtiyacın yok ama olmuyor artık askerlik bitti yaş 24:( içimden geçen cümle HELAL İŞ.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim belki bıktınız benim bu cümlelerimden ama içimden 7/24 geçen tek şey helalinden kazanılacak bir iş. Haramdan kaçtıkça insanlar bana tuhaf gözle bakıyorlar bende bir an önce helal diye helak oldum resmen:(uykumlarım kaçıyor.aklımı kurcalayan sorular sürekli.şükür halime binlerce kez 24 yaşındayım ama ailemden para istemek artık zor geliyor.onlar için acele etme paraya ihtiyacın yok ama olmuyor artık askerlik bitti yaş 24:( içimden geçen cümle HELAL İŞ.
ALLAH Celle Celalühü Yar ve Yardımcınız olsun kardeşim.
RABBİM helal bir iş nasip etsin .

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN KARDEŞİM İNŞALLAH.Beni tanımıyorsunuz ama ALLAH RIZASI için fatiha 3 de ihlas okusanız?

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Bilmem ki kardeşim etrafta öyle insanlar var ki bizde ona alıştık belkide.ALLAH RAZI OLSUN.sağolasın.Banka sınavını kazandım şube bekliyorum ama faizi baştan düşünmedim kafasızlık yaptım şimdi dua ediyorum banka kapılarını kapat RABBİM AÇMA BANA FAİZLİ kurumu diye.şükür halime ama işte düşündükçe kafayı yicekmişim gibiyim.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Bilmem ki kardeşim etrafta öyle insanlar var ki bizde ona alıştık belkide.ALLAH RAZI OLSUN.sağolasın.Banka sınavını kazandım şube bekliyorum ama faizi baştan düşünmedim kafasızlık yaptım şimdi dua ediyorum banka kapılarını kapat RABBİM AÇMA BANA FAİZLİ kurumu diye.şükür halime ama işte düşündükçe kafayı yicekmişim gibiyim.
Ecmeın.
AMİN

RABBİM dualarınızı kabul etsin.
Hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Rızık ALLAH'tandır....

Rızık ALLAH ın Elindedir

Bir menkıbede anlatılır ki; Hz. Süleyman, bir karıncanın bir sene boyunca ne yiyeceğini sormuş. "Bir buğday" demişler. O da denemek için bir karıncayı bir kutuya koymuş ve içine de bir tane buğday atmış. Bir sene sonra kutuyu açıp baktığında karıncanın, buğdayın sadece yarısını yediğini görmüş. Ona: "Sen, senede bir buğday yemez miydin?" diye sorunca karınca, "Ya Süleyman! O rızkımı Rezzak-u Kerim verirken öyle idi. Ama rızk senin vasıtanla gelince, senin ileride ne yapacağını bilemedim. Ya beni unutursan; ki sen unutabilirsin. Ama Rabbim, mahlukatından hiç kimseyi asla unutmaz! İşte onun için itiyatlı davrandım." demiş..

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Bizler Müslüman olarak, Kur’an ve sünnetten sevdiğimiz zaman ALLAH için sevmemiz, buğz ettiğimiz zaman ALLAH için buğz etmemiz gerektiğini öğrendik.

Peki nedir ALLAH için sevmek yada ALLAH için buğz etmek? Ne kastedilmiştir, ALLAH için sevin denildiğinde. Biz bir arkadaşımıza seni ALLAH için seviyorum dediğimiz zaman ne ifade etmiş oluyoruz.

ALLAH için sevmek, ALLAH’ın sev dediğini sevmek diye açıklanır.Yani ALLAH’ın sevdiğini sevmektir ALLAH için sevmek.

Muaz el Cüheni (r.a)’dan RasulALLAH (s.a.v) “ Kim ALLAH için verir, ALLAH için önler, ALLAH için sever, ALLAH için buğz eder, ALLAH için evlenirse o kimsenin imanı bütünleşmiştir.” buyurdu.
(Tirmizi 2642)

Bu hadisi şeriften anlaşıldığı gibi biz ALLAH için sadece sevmeyeceğiz. Biz ALLAH için yiyip içecek, ALLAH için konuşup susacak, ALLAH için oturup kalkacağız, yani kısacası her ne yapacaksak ALLAH için yapacak, her neden de sakınacaksa ALLAH için sakınacağız.

Zaten Müslümanların görevi de budur. ALLAH’ inanmış ve teslim olmuş her kişinin istinasız görevidir, ALLAH’ın her dediğini yapmak, yani ALLAH için yapmak.

Hadislerde ALLAH için sevmemiz gerekiyor. Bu İSLÂMiyet’in her konuda bize yol göstermesi gibi sevme konusunda da bize ne yapacağımızı bildirmesidir. Yani biz Müslüman isek sevdiğimiz şeylere de dikkat etmeliyiz, etmek zorundayız. Mesela sokaktaki bir eşkıyayı kaşı gözü güzel diye ona sevgi besleyemeyiz, bir din düşmanını asla kendimize dost edinemeyiz.
Çünkü ALLAH bize şöyle buyuruyor:
Ey îmân edenler! Sizler, Yahûdî ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zîrâ onlar ancak, birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim, onları dost edinirse; onlardan sayılır. ALLAH zâlimleri, doğru yola eriştirmez.
(Maide 51)

Bir müslümanın görevi bugün müslüman bir arkadaşı (ALLAH Korusun) dinden çıkıp, ALLAH’a isyan neticesi gelmiş ise o müslümana artık o arkadaşına buğz etmek düşer. İşte ALLAH için sevmek budur. Seni ALLAH için seviyorum dediğimiz zaman , “seni sen olduğun için değil, seni müslüman olduğun için seviyorum, seni ALLAH sevdiği için seviyorum, seni müslümanca yaşadığın için, ALLAH’ın emir ve yasaklarına uyarak, iyi bir insan olduğun için seviyorum.” demek istiyoruz.

alıntıdır

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Dört kuş dört Arzu

Bir gün İbrahim aleyhisselam kokmuş parçalanmış bir ceset görüp Allahü teâlâya der ki:

Ya Rabbi parçalanmış bu cesedi elbette diriltirsin. Bunun nasıl diriltildiğini bana göster ki gözümle görüp kalbim mutmain olsun!

Cenab-ı Hak buyurdu ki:

Dört ayrı cins kuş bul ve hepsini kes! Her kuşu yedi parçaya böl her birinden birer parça alarak yedi dağın üzerine koy! Dört kuşun başlarını elinde tut! Sonra (Allahın izni ile gelin!) de!

İbrahim aleyhisselam emredileni aynen yaptı. Havada dört tane başsız kuş cesedi meydana geldi. Sonra her biri gelip kendi başıyla birleşti.

Bu kuşlar tavus horoz güvercin ve karga idi.

Tavus ziyneti süsü temsil eder.
Nefs tavusunun başını koparan kimse gözlerini dünya süslerine kapatabilir.

Horoz şehvete düşkünlük timsalidir.
Nefs horozunun başını kesebilen kimse şehvetlerin zararlarından kurtulur.

Güvercin heveslerin sembolüdür.
Nefs güvercininin başını kesebilen kimse heva ve heveslerine uymaktan kurtulur.

Karga ihtiras işaretidir. Nefs kargasının başını kesebilen ihtiraslarına gem vurur.
Nefsinin bu dört huyunu terbiye eden kimse sonsuz kurtuluşa kavuşur....

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
İnternetimiz Hayırlı Olsun :)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Yalnızlığa dayanırım da, bir başınalığa asla.
Yaşlanmak hoş değil duvarlara baka, baka.
Bir dost göz arayışıyla. Saat tıkırtısıyla...
Korkmam, geçinip gideriz biz Mutlulukla, Ama;
"Günün aydın, akşamın iyi olsun" diyen biri olmalı.
Bir telefon sesi çalmalı ara sıra da olsa kulağımda.
Yoksa, Zor değil, hiç zor değil, demli çayı
bardakta karıştırıp,
bir başına yudumlamak doyasıya.
Ama; "Çaya kaç şeker alırsın?"
Diye soran bir
ses olmalı ya ara sıra...

Can YÜCEL

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Şu anda şehirdışındayım kız kardeşimin yanındayım bir hafta yokum ama her zaman kalbimde gönlümde dualarımdasınızcanım kardeşlerim Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunu hayırlara vesilşe etsin Rabbim hepiniz Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
İçki İç, Kumar Oyna, Noel Kutla! Adama Atası Sormaz mı; "Ben İstanbul'u Niye Fethettim, Sen Kafire Neden Meylettin?"

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt