Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

mevhat

Kayıtlı Kullanıcı
Ya bende bi icimden geleni paylasam dedim ben bi zamanlarin hatug'u yeni bi isimle basladim artik:)olan msjlarima oldu sil basdan yaptik artik insallah hayirlisi olur

Sevdalinka_

Kayıtlı Kullanıcı
içimden geçen şey bu forumu kullanmayı çözebilmek :)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Maddi ve manevi bütün iş şubeleriyle insanoğlunun tek cehdi ölümsüzlüğe ermekse, bunun biricik müteahhidi İslamdır...NFK

leyla-1

Altın Üye
Temiz Ağızla Dua Edin!

Bir Dua

“Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı.”

İnsan başkasının ağzıyla dua edebilir mi? Bu bize imkansız görünür. Ama Cenab-ı Hak bir gün Hz. Musa'ya bunun nasıl olabileceğini göstermek üzere:

- Bir şey isteyeceğin zaman bana günah işlememiş bir ağızla dua et, buyurmuş... Hz. Musa:
- Bende öyle bir ağız yok, deyince Cenab-ı Hak buyurmuş ki:
- O halde başkasının ağzıyla dua et. Zira sen başkasını ağzıyla günah işleyemezsin.
- Ya Rabbi, ben başkasının ağzıyla nasıl dua edebilirim?
- İnsanlara iyilik yapmak için gayret et ve hayır dua al. Öyle ki birçok ağız gece gündüz sana dua etsinler. (Mesnevi:3.Cilt /180) Ne güzel bir dua şekli.

Şu anda yanımızda dualarımıza “amin” diyecek bir kardeşimiz olsa nasıl dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? Şöyle bir düşünecek olursak...Dünyayı mı istiyoruz yoksa? Dualarımızın kalitesi ne durumda?

Sa'd Bin Ebi Vakkas r.a. anlatıyor:

“ Uhud savaşında... Bir ara baktım. Abdullah bin Cahş (r.a.) yanıma geldi. Dedi ki:

" Şöyle bir kenara çekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mı?"

Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim. Bir kenara çekildik. Önce ben dua ettim:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli birini çıkar, onunla çarpışalım, ben onu öldüreyim. Böylece hem en büyük hizmeti yapmış olayım, hem de ganimetini alayım" Abdullah Bin Cahş (ra) bu duaya "amin" dedi.

Allah'a yemin olsun istediğim oldu.

Sonra Abdullah Bin Cahş (ra) dua etti:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli, zorba birisini çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım. Sonra o beni öldürsün. Bununla yetinmeyip karnımı yarsın. Kulaklarımı, burnumu kessin. Ve ben o halimle huzuruna çıkayım. Sen bana:

"Kulum Abdullah! Sana verdiğim azaları ne yaptın? Bunları kim böyle yaptı?" diye sorduğunda ben de:

" Ey Rabbim! Emanet olarak verdiğin o azaları yerinde kullanamadım. Haklarını veremedim. Sağlam olarak onlarla senin huzuruna çıkmaktan haya ettim. Bunun için onları senin ve Resul'ünün yolunda harcadım " diyeyim. Sen de bana: " Doğru söyledin " diyesin ve beni affedesin...

Bu duaya amin demek içimden hiç gelmedi. Fakat sözleştiğimiz için amin dedim. Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı. Vallahi akşama doğru onu gördüm. Burnu ve kulağı bir ipte sallanıyordu.”

Allah(c.c.) Hz. Musa'ya: "Ya Musa, bana günahsız bir ağızla dua et" buyurdu.

Musa (a.s.) "Ya Rabbi, nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim, benim öyle bir ağzım yok ki" dedi.
Allah ü Teala "Başkalarının ağzıyla dua et, çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın.
Öyle hareket et ki, insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Allah'ın (c.c.) adı temizdir, onu zikreden ağız temizlenir."
Aşağıda en sondaki dua sizin için, tanımadığınız biri tarafından yapılmış bir duadır..

temiz ağızladua edin!

leyla-1

Altın Üye
ALLAH'IM
birbirini görmeden sevgilerini ve dualarını yollayan şu kullarının çabalarını kabul et
dualarına icabet et
korktukları şeylerden güvence ver
sığınmalarını kabul et
okudukları kur'anları katına yükselt
kardeşliklerini koru
hastalarına acil şifa
bunalmışlarına ferahlık
borçlularına ve fakirlerine bol rızık
gurbettekilerine selamet
zengin ve rahat olanlarına şükür
ayrılarına kavuşma
bekarlarına hayırlı eşler
evlilerine geçim kolaylığı ve dirlik
ölmüşlerine rahmet
yaşayanlarına sıhhat ve afiyet
tüm dertlerine derman
ailelerine huzur
çocuklarına saygı sevgi ve akıl
nasip et
rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi"
AMİN

leyla-1

Altın Üye
.......ALLAH'IM SİTEDEKİ KARDEŞLERİMİZ İLE BİRLİKTE ACİZLİĞİMİZLE FAKİRLİĞİMİZLE KAPINA GELDİK KAPINDAN AYRILIR İKEN DUALARI KABUL OLMUŞ GÜNAHLARI AF OLMUŞ BİR KUL OLARAK AYRILMAYI BİZLERE NASİP EYLE.EKSİKLERİ İLE BİRLİKTE NAMAZLARIMIZI DUALARIMIZI KABUL EYLE.ADINI ANMAKTAN SANA KULLUK ETMEKTEN BİZLERİ GAFİL KILMA.DÜNYADA VE AHİRETTE BİZLERE İYİLİK VER.SENİN GAZABINDAN SENİN RAHMETİNE LUTFUNA SIĞINIRIZ LUTFUNLA RAHMETİNLE BİZE MUAMELE EYLE.VERDİĞİN İLMİ ARTIR BİZLERE HİDAYET EYLE MAĞFİRET EYLE. BİZLERİ İMANLI SADIK ABİD KULLARINLA HAŞR EYLE.BİZLERİ KÖTÜ İNSANLARIN ŞERRİNDEN GÖRÜNÜR GÖRÜNMEZ KAZALARDAN BELALARDAN MUHAFAZA EYLE.BİZLERE İSLAM AHLAKIYLA YOĞRULMUŞ HAYIRLI EŞLER HAYIRLI EVLATLAR NASİP EYLE.BİZLERİ AHİRETTE KARŞINA ÇIKTIĞIMIZDA UTANACAĞIMIZ AMELLER İŞLEMEKTEN MUHAFAZA EYLE.BİZLERİ KABİR AZABINDAN CEHENNEM AZABINDAN MUHAFAZA EYLE.İSLAM DİNİ ÜZERİNE YAŞAYIP İSLAM DİNİ ÜZERİNE İMANLA KUR'AN LA KELİME-İ TEVHİD ÜZERİNE SANA TABİ OLARAK ÇENE KAPAMAYI BİZLERE NASİP EYLE.YARABBİ SEN ÜMMEDİ MUHAMMEDİ KORU ÜMMEDİ MUHAMMED DÜŞMANLARINI KAHR EYLE.Amin

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'IM
birbirini görmeden sevgilerini ve dualarını yollayan şu kullarının çabalarını kabul et
dualarına icabet et
korktukları şeylerden güvence ver
sığınmalarını kabul et
okudukları kur'anları katına yükselt
kardeşliklerini koru
hastalarına acil şifa
bunalmışlarına ferahlık
borçlularına ve fakirlerine bol rızık
gurbettekilerine selamet
zengin ve rahat olanlarına şükür
ayrılarına kavuşma
bekarlarına hayırlı eşler
evlilerine geçim kolaylığı ve dirlik
ölmüşlerine rahmet
yaşayanlarına sıhhat ve afiyet
tüm dertlerine derman
ailelerine huzur
çocuklarına saygı sevgi ve akıl
nasip et
rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi"
AMİN

ALLAH razı olsun KARDEŞ

cumanız mübarek olsun..

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
İnanan insanın yüzünde güleçlik vardır, kalbindeyse hüzün.

Gönlü herşeyden geniştir, nefsi herşeyden alçak.

Yücelikten nefret eder, şöhrete düşmandır, gamı gussası uzundur, düşünmesi derin, susması fazladır.

Vakti yoktur, çok şükreder, çok sabreder, düşünceye dalmıştır.

İhtiyacı olanları görünce, kendi ihtiyacını hatırlamaz bile.

Huyu güzeldir, geçinmesi hoş ve yumuşak. Şeref bakımından serttir, huy bakımından alçak...

HARP777

Kayıtlı Kullanıcı
Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk ediniz ki, O'na karşı gelmekten korunmuş olabilesiniz.

A.A.

Kayıtlı Kullanıcı
Insana nankör olacak kadar iyilik yapma.. Diyen dogru demis..

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir gün güzel bir akşam.herkese güzel akşamlar.

A.A.

Kayıtlı Kullanıcı
Sagolun.

Bilmiyorum niye ama su an icimden su cümle geciyor: Gidenler kervanina bir kisi daha eklendi. Ya peki kalanin önlünde kalanlar?

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
BİRİCİK EŞİME..

Hayat bu kadar zor mudur
Yoksa zor olan insan olmak mı?
Bakışların ve el tutuşların hakım olduğu bu dünyada
Aşık olmak mı yoksa olamamak mı zordur sence
Aşık olmak kolaydır da devamını getirmek zordur bu hayatta
Ben zor olanı seçtim senin o puslu gözlerin için
Dünyalardan vazgeçtim
Kimsesiz sadece senli bir dünya için
Ben seni sevdim
Sen benim üstüme yağan bir kar tanesiydin
Saf temiz ve hilesizdin
Sana kavuşabilmek içindi bütün çabam
Bütün koşmalarım bundan dı
Şimdi ikimiz ,birbirimiziz
Seni hala ilk günkü gibi seviyorum ve seveceğim
Bunu herkes bilsin
Sen benim küçük kelebeğimsin…

Yüce ALLAH ıma binlerce kere şükürler olsunki bana böyle bir insanı hayat arkadaşı olarak verdiği için..

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
Eyy Yar.. Ben Senin Suretine Değil ,Suretinden Siretine Uzanan Yoldaki AŞK-ı ALLAH'a Aşık oldum..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel insanlar
içimden çok şey geçiyor
çok şeylerde yazmak istiyorum ama çok yorgunum bugün
haftanın yorgunluğu sanırım
RABBİM ÖNCE SİZİN GÖNLÜNÜZDEKİ HAYIR DUALARI SONRA BENİMKİLERİ KABUL ETSİN AMİN
GECE GÜNDÜZ DUA EDENLERİN O HAYIRLI DUALARINI BU GÜZEL GÜNLERDE NASİP ETSİN AMİN
GÜZEL ŞEYLER OLSUN
OLSUN Kİ HAYATA DAHA SIKI SARILALIM
BUNLAR BENİM ŞAHSİ DÜŞÜNCELERİM ARKADAŞLAR

DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN İNŞAALLAH
VE HER DAİM MUTLU OLUN

GÜLNİSA

Kaan Erdem

Yönetici
Soğuk ve ıslak bir İstanbul gecesinde haftanın yorgunluğu esir almış.Yarın hayırlı ve güzel bir güne selam olsun inşaALLAH.Soluk alacak ve yaşayacak günümüz varsa............

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt