Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
"Cehennem kızarıncaya kadar 1000 yıl yakıldı. Sonra beyazlaşıncaya kadar yine 1000 yıl yakıldı. Sonra kararıncaya kadar 1000 yıl daha yakıldı. Şimdi o, zifiri karanlık gece gibi, kapkaranlıktır."

Hz. Muhammed..

Cehennem özel itina ile hazırlanmıştır.

Hak edenleri orada görmek dileğiyle.

Orayı haketmek icin önce

ahmak olmak şart

insanlar zulm etmek sart.

Allaha sövmek şart.

Bunlar yoksa başka biryerin(Cennetlerin) umudunu icinde tutabilirsiniz.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Ağzınla kuş tutsan insanlara yaranamazsın demiş atalarımız ne güzel demişler...

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Olmadık sıkıntılarda iken

Bilmedik meselelerle meşkulken

İş sıkıntılarıyla kederlenirken

Anaya babaya asi iken

Aciz ve zavalı kalmışken

Düşün ey yar

Düşün en büyük sıkıntını düşün !

İçin kederli iken, Sıkıntıdan daralmışken düşün lütfen düşün..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
doyumusuzluk
bende en büyük hastalıklardan bir tanesi
bizlere de sıçramış mı ne anlayamadım(kimse üzerine alınmasın:)
önceleri yapmak isteyip de yapamdıklarımız vardır
ya
şimdilerde yapmakta olduğumuz
ama yine de mutsuzluk

ne eksik

maneviyat elbett

başka ne?

bilemiyorum...

herkes gülümsesin istiyorum..

inşaallah diyelim

ALLAHA emanet olun
çok mutlu kalın

_YUSUF_

Yönetici
On dakikalık yolculukta koltuk kavgası vermek ne kadar akılsız bir iş ise dünya denem bu kısa yolda, olur olmaz şeylerin kavgasını yapmakta o kadar akılsızcadır.Bize vaadedilen cenneti kazanmak ayakta durmak kadar kolayken, koltuk kavgası yaparak bunu kaybetmeyelim.
Her yaptığımız eylemin muhasebesini nefsimizle başbaşa kalarak yapmaya gayret edelim.Bunu yaptığımızda kavgasını yaptığımız bir çok şeyin ne kadar anlamsız olduğunun farkına varacağız.
Tüm kardeşlerime hayırlı bereketli bir gece olsun inşaAllah

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
bir ilahiden alıntı kardeşler.vallahi billahi hesabın zordur son nefes gelmeden gel tevbe eyle!

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
On dakikalık yolculukta koltuk kavgası vermek ne kadar akılsız bir iş ise dünya denem bu kısa yolda, olur olmaz şeylerin kavgasını yapmakta o kadar akılsızcadır.Bize vaadedilen cenneti kazanmak ayakta durmak kadar kolayken, koltuk kavgası yaparak bunu kaybetmeyelim.
Her yaptığımız eylemin muhasebesini nefsimizle başbaşa kalarak yapmaya gayret edelim.Bunu yaptığımızda kavgasını yaptığımız bir çok şeyin ne kadar anlamsız olduğunun farkına varacağız.

Gönlünüze bereket kardeşim..
Rabbim cümlemize idrak nasip etsin..
Bu şuuru, bu farkındalığı nasip etsin.. Devamlı olanından inşaallah..
Rabbim, fani dünyanın bomboş aldatmacalarından, şeytan ve nefsimizin şerrinden bizleri muhafaza eylesin..​

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın;
Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!..

N.F.K.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Andığım..
Yandığım..
Kandığım..
Sensin gülüm..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Ey karanlık geceyi uykuda geçiren mü'min, dua etmek zamanı geldi.
Haydi kalk.
Ey kötülük etmeyi adet edinmiş Nefs, ibadet etme, iyilik etme zamanı geldi.
Pencereden bak, tevbe kapısını aç, evi tertibe koy, düzelt.
Haydi durma Bizim nöbetimiz geldi.
Suçtan, kötülüklerden neden temizlenemiyorsun?
Günahlardan ellerini yıka, yüzüne su vur, Abdest al, namaza durma zamanı geldi.
Seni mezara koydukları, lahitte yüzünü Kıble'ye döndürdükleri zaman, Hayatta şu karşında duran Kıble'yi hatırlarsın, amma, namazını kılamadığın, kazaya bıraktığın için içinin Yanmasından eline ne geçer?
Sen şimdi hayatta iken, bu Kıble'den bir nur, bir ışık ara.
Bir ışık elde et de, o nur, o Işık, senin kabrini ışıtsın.
Allah'ın nuru gelince, kabir bir gül bahçesi olur"

ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE KALIN.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Bizler ne yaparsak yapalım ALLAH için olsun inşallah...
Allah Celle Celaluhu razı ve hoşnut olduktan sonra başkası önemli değil...

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
BATIL İNANÇLAR:peygamber (sav) şöyle buyuruyor: "Allah, nazar boncuğunu takan kimsenin işini tamamlamasın" (Hâkim ve Ahmed rivayet etmiştir)
Peygamber(sav) : “Kim birşey takarsa bütün işleri o taktığı şeye teslim edilir" buyurmuştur. (Tirmizi, Tıb: 24)

Abbâd İbnu Temîm anlatıyor: "Ebü Beşîr el-Ensârî (radıyallâhu anh) kendisine bildirmiştir ki, Ebü Beşir bir seferde Resüllullah (aleyhissalatu vesselâm) ile beraberdi. Efendimiz, o sırada tellâlına emrederek şu hususu ilan ettirdi: "Hiçbir devenin boynunda kirişten mamul bir gerdanlık veya (herhangi) bir gerdanlık kalmasın, mutlaka kesilsin!"

Mâlik: "Zannederim bu yasak, nazar değmesine (karşı develerin boynuna asılan şeyler) için verilmiş olmalı demiştir."

Buhârî, Cihâd 139; Müslim, Libâs 105, (2115); Muvatta, Sıfatu'n-Nebî 39, (2, 937); Ebü Dâvud, Cihâd 49, (5552).

Kuran da Put ve benzeri şeylere tapmak onları aracı koşmak kesinlikle yasaklanmıştır.
bir renkli cam parçası, bir dal parçası yada uğurlu olduğunu düşündüğünüz bir eşya yada böcek aslında günümüzün putlarıdır. Çünkü bunlar bırakın size bir fayda sağlamayı, kendilerini bile koruyamayan aciz nesnelerdir
YUNUS SURESİ 18. ayet
" Onlar Allah'ı bırakıp kendilerine ne zarar ne de fayda verebilecek şeylere tapıyorlar ve: Bunlar, Allah katında bizim şefaatçılarımızdır, diyorlar. De ki: "Siz Allah'a göklerde ve yerde bilemeyeceği bir şeyi mi haber veriyorsunuz? Hâşâ! O, onların ortak koştuklarından uzak ve yücedir."
Nazar boncuğunu takmak kesinlikle haramdır. Câhiliye döneminden devam eden anlamsız bir adettir. Peygamber (sav) şöyle buyuruyor: "Allah, nazar boncuğunu takan kimsenin işini tamamlamasın" Hâkim ve Ahmed rivayet etmişti

Peygamberimizin tatbik ve tavsiye ettiği mânevî ilaçlardan başka yollara başvurup şifa aramak mü’mine yakışmaz. Cahiliye devrinde Araplar bazı hastalıklardan dolayı boyunlarına ve kollarına çeşitli âlet ve boncuklar takarlardı. Deva ve şifayı da o taktıkları şeylerden beklerlerdi. Şirk kokan, inancına uymayan bu nevi işleri şiddetle yasaklayan Peygamberimiz(sav), “Kim birşey takarsa bütün işleri o taktığı şeye teslim edilir" buyurmuştur. (Tirmizi, Tıb: 24)

Nazardan korunmak için mânâsı bilinmeyen bazı muskalar yazıp kullanmak veya “nazar boncukları” takmak İslâm inancına uymayan bâtıl âdetlerdir. Bu gibi şeyleri insanın takınması caiz olmadığı gibi, bir hayvana veya bir eşya üzerine takmak da aynı şekilde meşru değildir. Peygamberimizin haram saydığı bazı şeyler arasında nazarlık takınmak da sayılmaktadır. (Neseî, Zînet: 17)

Peygamberimiz (s.a.s) de nazarlık kullanmayı hoş karşılamamış, bu gibi şeyleri üzerlerine asan kimselerin bey`atlerini kabul etmemiştir (Nesâî, Zinet,17; İbn Mâce Tıb, 39).

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Benim Ayağımın Altı da Müsait Başımın Üstü de.. Nerede Duracağını Kendin Belirle...

Nfk

halimeerkan

Kayıtlı Kullanıcı
Ey karanlık geceyi uykuda geçiren mü'min, dua etmek zamanı geldi.
Haydi kalk.
Ey kötülük etmeyi adet edinmiş Nefs, ibadet etme, iyilik etme zamanı geldi.
Pencereden bak, tevbe kapısını aç, evi tertibe koy, düzelt.
Haydi durma Bizim nöbetimiz geldi.
Suçtan, kötülüklerden neden temizlenemiyorsun?
Günahlardan ellerini yıka, yüzüne su vur, Abdest al, namaza durma zamanı geldi.
Seni mezara koydukları, lahitte yüzünü Kıble'ye döndürdükleri zaman, Hayatta şu karşında duran Kıble'yi hatırlarsın, amma, namazını kılamadığın, kazaya bıraktığın için içinin Yanmasından eline ne geçer?
Sen şimdi hayatta iken, bu Kıble'den bir nur, bir ışık ara.
Bir ışık elde et de, o nur, o Işık, senin kabrini ışıtsın.
Allah'ın nuru gelince, kabir bir gül bahçesi olur"

ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE KALIN.
NE gfüzel ifade etmişsin ALLAH razı olsun inş

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun KARDEŞ..

harika bir paylaşım olmuş ellerine sağlık..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
nekadar uzun yaşadığın önemli değil ,önemli olan ne kadar derin yaşadığın...
ister sesin olsun tatlı
isterse evlerin bol katlı ,
yada tatilin lüks yatlı

önemi yok!
son seferin tahta atlı

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Sayın Ferahhfeza,profil fotomu ç/almışsınız hıh,bu hakkı kim verdi size kuzum:p

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Sayın Ferahhfeza,profil fotomu ç/almışsınız hıh,bu hakkı kim verdi size kuzum:p

:a03: özür dilerim ablası ..

:D yavuz hırkız...
değiştiriyorum hemen ... hatta size hediye ediyorum senetli sepetli tüm haklarıyla ...;)
artık o resim benim değil senin .. hayrını gör bacım :) sende daha güzel duruyor hakkın veriyorsun resmin ..

made in zamehran :)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
:a03: özür dilerim ablası ..

:D yavuz hırkız...
değiştiriyorum hemen ... hatta size hediye ediyorum senetli sepetli tüm haklarıyla ...;)
artık o resim benim değil senin .. hayrını gör bacım :) sende daha güzel duruyor hakkın veriyorsun resmin ..

made in zamehran :)

oyyy,bunu beklemiyordum yahu bu kadar korkma benden,kendi çapımda espirik yapıp takılıyordum,oldumu şimdi bu yaptığın:S
hımm,iyi ısrarlarına dayanamayıp telifini alıyorum,facedede bütün düzeltmeleri yap sana zahmet:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt