Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (9 Kullanıcı)

Beautiful_1064

Kayıtlı Kullanıcı
kevser arkadaşıma konuma yapmış olduğu destekten ötürü çok teşekkür ederim...

Y

YAGMURBEY

Hayat felsefem

Değer verdiğin insan SANA değer vermiyorsa, bırak kendi değeriyle kalsın.

Hayatta neyin önemli olduğunu keşfetmek için bir felaket beklememek gerekir.

Dostlar ırmak gibidir; kimin suyu az, kiminin çok...kiminde ellerin ıslanır yanlızca, kiminde ruhun yıkanır boydan boya.

Gülmek için mutluluğu beklersen, tebessüm bile edemeden ölürsün.

Karamsar olmak zor değil. Zor olan fırtınadan sonra bile, gökkuşağı gibi gülümseyebilmektir.

Yiğid dediğin, güreşte rakibini yenen kimse değildir, asıl yiğid, kızdığı zaman öfkesini yenen kimsedir.

En büyük zafer düşmemek değil, düştüğün zaman ayağa yeniden kalkabilmektir.

birde çok hoşuma giden bir söz var... '' it ürür kervan yürür '' bayılıyorum bu söze..

Y

YAGMURBEY

"Bilmediğini bilenin arkasından gidin, bilmediğini bilmeyeni uyarın, bilmediğini bilene öğretin, bilmediğini bilmeyenden kaçının."

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİMİ,PEYGAMBERİMİ nişanlımı,sizleri (canım ailemi)yusuf babamı,nezaket annemi,Ailemi,arkadaşlarımı çoookkkk seviyorum ve iyiki varsınız.ALLAHA emanet olun

Y

YAGMURBEY

Kör cehalet çirkefleştirir insanları,
Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verecek bir cevabım var
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye.

Hz. Mevlana..

Y

YAGMURBEY

Bakarsın bir kalabalık dogum
Bakarsın bir kalabalık dügün
Bakarsın bir kalabalık ölüm
Sende bu akısta bir damlasın Gülüm....

Y

YAGMURBEY

İnsan bir gemi,
akıl yelkeni,
fikir dümeni,
yürüt gemini,
göreyim seni

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Aşk öyle bir şeydirki işte,görmek istedigini görmüş,işitmek istedigini işitmişsindir…Sözcüklere,işine gelen anlamı yüklemişsindir.O ne anlamak isterse istesin,sen anlamak istedigini anlamışsındır…Aşk burda bitmiştir sen bittigini bile farketmemiş olabilirsin..Bir gün pat diye ”bitti ”deyiverirler işte…İşte o zaman sakın sorma” neden”diye…”hani beni çok seviyordun,bensiz hiç yapamazdın ”deme sakın…SUS sadece sus…Suskunlugunla ört içindeki kopan kasırgayı…O öyle bir kasırgadır ki dinmez uzun süre sürecektir içinde mutlaka…İllaki bi şey söylemek istersen”gidiyorum”de,madem BİTTİ…”benimde işim yok artık o yürekte”….

Gitmek gerekir bazen gitmek istemesende,nereye gidecegini bilmeden,ne kadar sürecegini düşünmeden,çık yola kaçışı olmayan yürek acısı ile….

Gitmek gerekir bazen ,gidiyorsan kapıyı ört,ardına bakmadan.Sakın aglama,yalnızlıgını arkadaş edin kendine…Biliyorum daha adım atmadan dışarı,dönmek isteyeceksin geri,sakın dönme, Gitmek gerekir bazen..Başkasını buldu diye kendini yeme,neyse ne bitti işte..Öyle yada böyle BİTTİ…

Gitmek gerekir bazen gözyaşların aksada,yüregin sızlasada…Bitti işte yüregin dinlenecek,yalnızlıgın olgunlaştıracak seni…Bittigini yaşamak ve anlamak,gözlerini iyi açmak,kendine haksızlık etmemek için gitmek gerekir bazen…O başka boyuta geçmiştir çoktan…Sınanmayan hiç bir sevgi gerçek sevgi degildir.Artık anlamalısın…

alıntıdır

Y

YAGMURBEY

Necip fazıl kısakürek sakal bırakmaya karar verir ve bırakır. Sakallı halini görenler şaşırırlar. Hatta bazıları hakaret etmek bile ister. Fakat üstad bu. Hiç lafın altında kalır mı? Adama laik olduğu cevabı verir. Üstadın sakallı halini gören biri üstada hakaret etmek için karşısına geçip sakallı halini kastederek;
-“Yahu Maymuna dönmüşsün!” der.
Bu söz üzerine üstad adama haddini bildirir:
-“Öylemiii peki o zaman arkamı döneyim!.."

Y

YAGMURBEY

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

(Hz. Ali (r.a))

Y

YAGMURBEY

Bir genç,mahallesinden bir kızı sevmişti.Sonra yolları ayrıldı ve genç gurbete gitmek zorunda kaldı.Aradan uzun yıllar geçti,içindekiaşktan zerre miktar eksilme olmadı.Geri dönebildiğinde sevgilisi ona sitem etmiş ve şöyle demişti:

-A gönlüme hükmeden!..Bunca yıl geçti,yolunu gözledim.Ne bir haber,ne bir mektup?..Meğer ne kadar vefasızmışsın?...

Hakiki âşık başını yere eğdi,gözlerinden yaşlar boşandığı sırada cevap verdi:

-Ey sevgili!Yüzünü görmek benim için uğruna ölünecek bir hasret iken,o şerefi postacıya mı bağışlasaydım?..

işte bunun adı AŞK tır...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Nedir bu aşk?[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Var mı tarifini bilen...?[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Kula kulluk ettiren, kulu kula kırdıran,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]İnsanı Allah a ulaştıran ya da cehenneme attıran, nedir?[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]İnanın çoğunuz bilmiyorsunuz..![/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Aşk; insanın suçu, günahı, zulmeti,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Aşk; insanın hakimi, avukatı, koruyucusudur.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Aşk; insanın hem haramı hem helali,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Aşk; insanın kuvveti, sabrı, güvenidir.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Belki dünyanın en güzel duyguları,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Belki de en iğrenç hisleri...[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Her kafadan bir ses çıkıyor.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Kimi kendini asmış, kimisi mutluluğa kavuşmuş,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Kimi şiirler döktürmüş.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Aşk sadece bir insana körükörüne bağlanmak mı?[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Onu seviyorum deyip bazen hayatını mahvetmek mi?[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Bu kadar basit olmamalı, peki o zaman nedir?[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Tam olarak nedir, iyi mi kötü mü..?[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Kim karar veriyor buna,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hiç düşündünüz mü?[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Aslında suçluları biz biliyoruz,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Dünya ve insan, hemde haber bile vermeden.[/FONT]​

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]İçinde Allah aşkı olmayan,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Peygamber sevgisi olmayan aşk neye yarar, kime fayda verir.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Seveceksen Allah ı sev, Allah için sev.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif][/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif][/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]AŞK;[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.İbrahim in ateşe atıldığı zaman ki teslimiyettir,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Eyyub un hastalığa karşı sabrıdır, zaferidir,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Davud un sesidir, eliyle demire şekil vermesidir,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Salih in kayadan çıkan devesidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Musa nın kızıldenizi ikiye bölen asasıdır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.İsa nın kokusunu bile hissettiği Son Peygamber i müjdelemesidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Muhammed in doğardoğmaz "ümmetim ümmetim " demesidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Muhammed in Allah a olan teslimiyetidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Muhammed söylüyorsa doğrudur diyen Hz.Ebubekr in sadakatidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Ömer in adaleti bile hayran bırakan adilliğidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Osman ın şeytanı bile utandıran hayasıdır, edebidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Ali nin cesaretidir, ilmidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Hüseyin in haksızlığa karşı yürümesidir, şehadetidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Sahabenin ve Ehli Beyt in yaşayışıdır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Yunus un cenneti istemeyip Allah a "Bana Seni gerek Seni" demesidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Hz.Mevlana nın nefesidir, sema sıdır, Gel demesidir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Çöllere düşen Mecnun un gözlerinin dağlanmasıdır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Bülbülün güle ötüşü, ölen sahibin başında bekleyen attır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Ezan-ı Muhammed-i okununca felaha,kurtuluşa,namaza koşmaktır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Kur'an-ı Kerim okununca anlamasan bile onu kalbinde hissetmektir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Bir Allah Dostunun yüzüne bakıp Allah ı hatırlamaktır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Gönülden gelen bir Kelime-i Şehadettir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Allah ve Rasulunun adı anılınca göz yaşı dökmektir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Allah a kul, Habibine layıkıyla ümmet olmaktır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Yardıma muhtaç birisine yardım etmek, bir açı doyurmaktır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]İnsanlara iyiliği tavsiye etmek,kötülüklere karşı uyarmaktır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Yoldaki bi taşı kenara koymaktır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]İnsanlara yardım etmek enazından güleryüzlü olmaktır[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Helal kazanıp helal yemektir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Ailesi için çalışıp didinmek, alın teri dökmektir[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]İSLAM ı doya doya yaşamaktır.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Aşk; Sadece kuru bi sevgi yada sonu belli bir macera hevesi değildir,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]CANAN la bir CAN olmaktır, onu hergün daha fazla sevmektir,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]ALLAH için sevmektir.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Aşk; sadece seni seviyorum demek değil[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Ve Allah yolunda daha bir çok şey...[/FONT]​

alıntıdır

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
bir kez daha anladı ki bu gönül... kimse için üzülmeye değmiyor hayat!

Y

YAGMURBEY

artık takmıyorum sistemi çözdüm

ağır takılıyorum

bayağı güzel oluyor hani..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt