Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçimdeki inançsızlık (1 Kullanıcı)

hatipli

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle kendimi tanıtayım ki derdime çare olasınız.ban imam hatip lisesi 2. sınıfa giden bir genç kızım.ailemde oldukça inançlı ve tüm ibadetlerini yapıyorlar.arkadaş çevrem de kötü değil.sizden sadece yardım istiyorum.
beni galiba şeyten hıfzına almış.hep şeytanca fikirler düşünüyorum.hani derler ya huyu yüzüne yansımış gerçekten yüzümde nur yok. namazı arada bir kılıyorum zevk alamıyorum.hiç dua etmiyorum.kuran okuyorum ama zevk almnıyorum.

bu arada gözlerim de bozuk dua edin bana ve yardım edin lütfen. şuan yazamıyorum kardeşim var yanıtlarsanız daha detaylı bilgi veririm.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Öncelikle üyeliğiniz hayırlı ve daim olsun kardeşim...
Hoşgeldiniz...

Bu dünya İMTİHAN yeridir...
Şeytan sizinle uğraşıyorsa imtihan oluyorsunuz demektir bizlerin de olduğu gibi...
Öncelikle samimi ve İHLAS ile ibadetlerinizi aksatmadan yapmaya çalışın...
Ve DUA ya devam edin...
Şeytanın vesveselerine aldırmayın inşallah...
Allah celle Celalühu yar ve yardımcımız olsun her daim...
Allaha emanet olun...
Selam ve DUA ile...

hatipli

Kayıtlı Kullanıcı
hiç dua etmek içimden gelmiyor.böyle olduğum için cezalandırılacağaımın farkındayım fakat olmuyor yapamıyoum. içimden müslümanlıkla ilgili hiç bir şey gelmiyor işlerim ters gidiyor.ama olmuyor. ne yapmalıyım şeytanın hıfzından nasıl çıkabilirim.etrafımdaki insanlara bakıyorum inançlılar. hemen yalan söyleyebiliyorum rahatlıkla hiç bişey olmamış gibi yardım

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
hiç dua etmek içimden gelmiyor.böyle olduğum için cezalandırılacağaımın farkındayım fakat olmuyor yapamıyoum. içimden müslümanlıkla ilgili hiç bir şey gelmiyor işlerim ters gidiyor.ama olmuyor. ne yapmalıyım şeytanın hıfzından nasıl çıkabilirim.etrafımdaki insanlara bakıyorum inançlılar. hemen yalan söyleyebiliyorum rahatlıkla hiç bişey olmamış gibi yardım

Bunları söyleyebilmeniz bile aslında bir TEVBE anlamını taşıyor...
Birşeyin tamamını yapamamak hepsini de yapmamamızı engellemesin inşallah...
Şeytan ve insi şeytanlar ölünceye kadar bizleri yolumuzdan saptırmak için uğraşacak...
Bunu bilelim ve DUA ya mutlaka devam edelim inşallah...
İçimizden gelmese bile...
Allah yardımcımız olacaktır kardeşim...

hatipli

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah tam manasıyla tövbe edeim. Allah'a buıgün çok dua ettim dinimi tam anlamıyla yaşayabilmek için.umarım sizler bir aracı olursunuz. keşke forumdaki herkes yardım etse bana. lütfen dua edin mevci.gerçekten çok zor durumdayım anlatamam.bazen bunalıma düşüyorum.ve aklımda onlarca soru var.meslek dersi öğretmenleriniz hep merak ettiğim konularda fikir ayrılıklarına düşüyorlar sanırım bu da benim din konusunda direklerimi yıkıyor anlayamadığım bir şey içerisindeyim.bana yapabileceğim dua istiğfar gibi şeyler tavsiye ederseniz sevinirim.evet, intenetten istediğim kadar bulabilirim nasihatleri fakat bana hitap etmediği için yine ne yazık ki biliyorum faydası olmayacak. eğer beni tam bu can alıcı noktalardan vurursanız birini müslümanlığa davet etmiş gibi olursunuz. allah razı olsun sizlerde.

( bu arada islam diniyle ilgili anlatılanlara asla karrşı çıkmıyorum. )

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
insanlar! " Sözümü iyi dinleyiniz! Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha buluşamayacağım.

"İnsanlar! bu günleriniz nasıl mukaddes bir gün ise ,bu aylarınız nasıl mukaddes ay ise ,bu şehriniz (Mekke)nasıl bir mübarek şehir ise ,canlarınız,mallarınız,namuslarınızda öyle mukaddestir,her türlü tecavüzden korunmuştur.

"Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız.O'da sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir.Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve birbirinizin boynunu vurmayınız!Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın.Olabilir ki burada bulunan kimse ,bunları daha iyi anlayan birisine ulaştırmış olur.

"Ashabım! "Kimin yanında bir emanet varsa ,onu hemen sahibine versin.biliniz ki faizin her çeşidi kaldırılmıştır.Allah böyle hükmetmiştir.İlk kaldırdığım faizde Abdulmuttalibin oğlu (amcam)abbasın faizidir.lakin ana paranız size aittir.ne zulmediniz nede zulme uğrayınız.

"Ashabım! "Dikkat ediniz, cahiliyeden kalma bütün adetler kaldırılmıştır ,ayağımın altındadır.cahiliye devrinde güdülen kan davalarda tamamen kaldırılmıştır.Kaldırdığım ilk kan davası Abdulmuttalibin torunu İlyas bin Rabia’nın kan davasıdır.

"Ey insanlar! "Muhakkak ki şeytan şu toprağınızda kendisine tapınmaktan tamamen ümidini kesmiştir.Fakat siz bunun dışında ufak tefek işlerinizde ona uyarsınız bu da onu memnun edecektir.Dinimizi korumak için bunlardan da sakınınız .

"Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim.Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah'ın emri ile helal kıldınız .Sizin kadınlar üzerinde hakkınız ,kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır .Sizin kadınlar üzerindeki hakkınız yatağınızı hiç kimseye çiğnetmemeleri.

,hoşlanmadığınız kimseleri izniniz olmadıkça evinize almamalarıdır.Eğer gelmesine müsaade etmediğiniz bir kimseyi evinize alırsa Allah size onları yatakların yalnız bırakmanıza ve daha olmazsa hafifçe dövüp sakındırmanıza izin vermiştir.kadınlarında sizin üzerinizdeki hakları ,meşru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.

"Ey müminler! "Size iki emanet bırakıyorum ,onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız .O emanetler Allah'ın kitabı Kur' an-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir.

"Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz .Müslüman müslümanın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malı da helal olmaz.Fakat malını gönül hoşluğu ile vermişse o başkadır.

"Ey insanlar! "Cenab-ı Hak her hak sahibine hakkını vermiştir.Her insanın mirastan hissesi ayrılmıştır. mirasçıya vasiyet etmeye lüzum yoktur.Çocuk kimin döşeğinde doğmuş ise ona aittir.Zina eden kimse için mahrumiyet vardır.Babasından başkasına ait soy iddia eden soysuz yahut efendisinden başkasına intisaba kalkan köle Allah'ın meleklerinin ve bütün insanların lanetine uğrasın.Cenab-ı hakk bu gibi insanların ne tevbelerini nede adalet ve şehadetlerini kabul eder .

"Ey insanlar! "Rabbiniz birdir .Babanızda birdir .Hepiniz Adem'in çocuklarısınız .Adem ise topraktandır.Arabın arab olmayana arab olmayanında arab üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur.Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır .Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. "Azası kesik siyahi bir köle başınıza amir olarak tayin edilse sizi Allah'ın kitabı ile idare ederse onu dinleyiniz ve itaat ediniz. "Suçlu kendi suçundan başkası ile suçlanamaz. Baba oğlunun suçu üzerine oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz. "Dikkat ediniz!şu dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız:Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız.Allah'ın haram ve dokunulmaz kıldığı cani haksiz yere öldürmeyeceksiniz.Hırsızlık yapmayacaksınız. İnsanlar "la ilahe illallah" deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emr olundum.Onlar bunu söyledikleri zaman kanlarını ve mallarını korumuş olurlar .Hesapları ise Allah'a aittir.

"İnsanlar! "Yarin beni sizden soracaklar ne diyeceksiniz? Sahabe-i kiram hep birden şöyle dediler; "Allah’ın elçiliğini ifa ettiniz, vazifenizi hakkıyla yerine getirdiniz,bize vasiyet ve nasihatte bulundunuz,diye şehadet ederiz".Bunun üzerine Resul'i Ekrem Efendimiz şehadet parmağını kaldırdı ,sonrada cemaatin üzerine çevirip indirdi ve şöyle buyurdu;

"Şahid ol Yarab!Şahid ol yarab!Şahid ol yarab!"

Kardeşim benim pek bilgim yok ama aklıma efendimizin veda hutbesi geldi :)

hatipli

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun. buda ilgilendiğinizi gösteriyor. teşekkürler.

Bugünlük bu kadar girebiliyorum dediklerinizi uygulamaya çalışacağım lütfen yarın girdiğimde bu konu sayfalarca olsun da halimden utanayım islama sımsıkı sarılayım. lüütfen yardımlarınız esirgemeyin

_YUSUF_

Yönetici
Üyeliğiniz hayırlı olsun kardeşim
Bir çok insan belli yaş dönemlerinde bu tür vesveselerle karşılaşıyor.Ama bir çok insan bunu sorgulamadan vesveselere kapılıyor.Sizin yaşınız itbari ile durumunuzu sorgulamanız güzel bir durum bunda çevrenizin etkisi muhtemeldir.
İnsan fıtratına en uygun yaşama biçimi islami yaşam biçimidir.Bu yaşam biçimi dışında insan kesinlikle huzur ve mutluluk bulamaz.Zaten müslüman olan bir insanında başka bir seçeneği yoktur.İslamın öngördüğü yaşam biçimini hayatına yansıtmalıdır.
Sizin durmunuz içinden çıkılmayacak bir durum değildir.Kendinizi vesveselere kaptırarak şeytana uymamaya gayret edin.Yapacağınız şey ibadetlerinizi zevk almasanızda aksatmamanız.Bol bol tevbe istiğfar etmek kelime-i tevhid okumak ihlas suresi okumak, elhamdulillah subhanallah tesbihlerini çekmek.En önemlisi bunları yaparken içinize gelen sıkıntılara isteksizliklere sabretmeniz.Bir zaman sonra bunları yerini şevk aldığını göreceksiniz.İkinci olarak kitap okumayı artırmalısınız.Efendimizin sas hayatı alim, veli zatların hayatını okuyabilirsiniz bunlar insana okuma hevesi kazandırır.Bunun yanında akaid fıkıh gibi ilmihal bilgilerini okuyabilirsiniz.
Bu hale sabreder ve devam ederseniz Allah'u tealanın izni ile bir zaman sonra halinizin düzeldiğini göreceksiniz
Allah yardımcınız olsun

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
zikretmeyi dene salavat getirmeyi dene

derdini Allaha aç konuş O'nunla derdini dök (duanın başlangıcı budur)

zikir ve salavatı umarım seveceksindir.

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Yapılacak tek şey var..Bir mürşidi kamilin elinden tutmak..Yoksa içine düştüğünüz bu durumdan tek başınıza kutulmanız çok zaman alır, hatta imkansız..

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Üyeliğiniz hayırlı olsun kardeşim
Bir çok insan belli yaş dönemlerinde bu tür vesveselerle karşılaşıyor.Ama bir çok insan bunu sorgulamadan vesveselere kapılıyor.Sizin yaşınız itbari ile durumunuzu sorgulamanız güzel bir durum bunda çevrenizin etkisi muhtemeldir.
İnsan fıtratına en uygun yaşama biçimi islami yaşam biçimidir.Bu yaşam biçimi dışında insan kesinlikle huzur ve mutluluk bulamaz.Zaten müslüman olan bir insanında başka bir seçeneği yoktur.İslamın öngördüğü yaşam biçimini hayatına yansıtmalıdır.
Sizin durmunuz içinden çıkılmayacak bir durum değildir.Kendinizi vesveselere kaptırarak şeytana uymamaya gayret edin.Yapacağınız şey ibadetlerinizi zevk almasanızda aksatmamanız.Bol bol tevbe istiğfar etmek kelime-i tevhid okumak ihlas suresi okumak, elhamdulillah subhanallah tesbihlerini çekmek.En önemlisi bunları yaparken içinize gelen sıkıntılara isteksizliklere sabretmeniz.Bir zaman sonra bunları yerini şevk aldığını göreceksiniz.İkinci olarak kitap okumayı artırmalısınız.Efendimizin sas hayatı alim, veli zatların hayatını okuyabilirsiniz bunlar insana okuma hevesi kazandırır.Bunun yanında akaid fıkıh gibi ilmihal bilgilerini okuyabilirsiniz.
Bu hale sabreder ve devam ederseniz Allah'u tealanın izni ile bir zaman sonra halinizin düzeldiğini göreceksiniz
Allah yardımcınız olsun
Bende yusuf kardeşime katılıyorum hatıplı kardesım bu yaslarda boyle vesveseler olur senım bundan rahatsız olman imanın kuvvetlıolmasından kaynaklanıyor sen hıcsıkılmadan kafaya takmadan ıbadetlerıne devam et canın istemese bıle bol bol zıkıır yap bol bol kıtapoku kıtaptavsıyesıde yapabılırım mesela yasın ıtıbarıyle dini romanlar okuyabılırsın ben senın yaslardayken cok okurdum o kıtaplarla hayatımda uyguladıgım cok sey oldu kesınlıkletavsıye ederım hatıplıkardeşim salevayt cekmeyıde ıhmal etme gunde 300 defa..selametle kal bunlar gecer vesveselere cokda ehemmıyet verme dahada artar

hatipli

Kayıtlı Kullanıcı
Kitap oldukça çok okuyorum yani Halil :Ertuğrul'un kitaplarını çok okuyorum.
Zikir yapmak kolay olabilir aslında. bunu yaparak namaz olmasa bile bu ilk olarak başlangıçtır.daha sonra namaza başlayacağıma innanıyorum.
bu arada arkadaşıma ve ablama bu konuyu actım.arkadaşım kitap okumamı tavsiye etti.ablam da zikir yapmamı. ama herşeyin hemen olacağını sanıyorlar.hala bir bunalım ve boşluk içerisindeyim.etrafımda kimseyi görmek istemiyorum.çok tuhafım. lütfen bana dua edin dualarınıza ihtiyacım var.allah razı olsun.

hatipli

Kayıtlı Kullanıcı
Bende yusuf kardeşime katılıyorum hatıplı kardesım bu yaslarda boyle vesveseler olur senım bundan rahatsız olman imanın kuvvetlıolmasından kaynaklanıyor sen hıcsıkılmadan kafaya takmadan ıbadetlerıne devam et canın istemese bıle bol bol zıkıır yap bol bol kıtapoku kıtaptavsıyesıde yapabılırım mesela yasın ıtıbarıyle dini romanlar okuyabılırsın ben senın yaslardayken cok okurdum o kıtaplarla hayatımda uyguladıgım cok sey oldu kesınlıkletavsıye ederım hatıplıkardeşim salevayt cekmeyıde ıhmal etme gunde 300 defa..selametle kal bunlar gecer vesveselere cokda ehemmıyet verme dahada artar

evet. dini kitaplar okuyorum. bol bol zikir getieceğim inşallah allah sizlerden razı olsun. bana bol bol dua eedin lütfen

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt