Bizim dinlerarası diyaloğu eleştirmemiz Fethullah Gülen hoca'ya kinimizden asla mevcut değildir.Ehli sünnet itikadını taşıyan ve İslam'ı gereği gibi yaşayan ve tebliğ edene neden kinimiz olsun ki?.Hatta böyle alimleri başımızın taacı yaparız.Fethullah Hoca hata yapabilir.Bunu da kabul ederiz.Ancak diyalog konusunda attıkları her adım İslam'a ve müslümanlara zarar vermektedir.Samimiyet insanı güzelleştirir.Ancak karşı taraf bu samimiyeti istismar ederse kopukluk olur, emekler boşa gider.Hem sonra yahudi ve hırıstiyanaların asırlar boyu hiçbir zaman ahde vefa ettikleride görülmemiştir.Bundan sonrada görülmeyecektir.Yaptıkları işler ve niyetleri hep negatif olmaktan başka bir şey olmuyor.Yani bizlere hiçbir zaman güven vermiyorlar.
Maksadımız,bu diyaloğun müslümanlardan saklanan, sinsi bir siyonizm tuzağı olduğunu, ayrıca Kur'an'da diyaloğun yeri olmadığı ve de Rabbimizin Kur'an'da ehli kitabın vasıflarını sayarken içimizde ki diyalogçuların bundan hiçbir şey anlamadığını kesinlikle idrak etmiş oluyoruz.
Bugüne kadar tartışılan bu diyalog meselesi hakkında tv.lerde açık oturum da düzenlenmişse bana gösterin bende ona göre yorum yapacağım.Açık oturum herşeyi meydana çıkarır.Bu açık oturum diyaloğu isteyenler ve red edenlerle bir arada yapılmalıdır ki bütün gerçekler gün yüzüne çıksın ve bu dava nasıl sonuçlanacaksa öyle olmasını isterdik.Lakin, tv.lerde hala açık oturum yapılmamıştır.İşte bu yüzdendir ki milletimizin büyük bir Çoğunluğu dinlerarası diyalog nedir ne değildir bilmiyorlar.Kesinlikle biz Fethullah Gülen hocaya asla kinimiz veya garezimiz yoktur.Sadece diyalog hususunda onu tasvip etmiyoruz.
Eğer ben Türkiye genelinde sayılı İslam alimlerden olsaydım bu açık oturuma katılmaya "HODRİ MEYDAN" derdim.Lakin ben alim değil, sadece dindarım hepsi o kadar...