Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HZ. İSA NEDEN TEKRAR GELECEK (7 Kullanıcı)

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
Âyet ve hadislerin ışığında, Hz. İsa’nın yeryüzüne tekrar gelişinin ne gibi sebepleri olabileceğini sorguladığımızda, karşımıza pek çok hikmetleri olduğu gerçeği çıkar. Bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir:

1. Hz. İsa’yı çarmıha gererek öldürdüklerini iddia eden Yahudilerin bu iddiaları çürütülmüş olacaktır. Bunun ne kadar yaygın bir inanç olduğunu bugün ‘haç’ın Hıristiyan inancının simgesi hâline geldiğini düşünerek anlayabiliriz.

2. Hz. İsa’nın yeryüzüne bir insan olarak gelmesi ve normal bir insan gibi eceli gelip ölmesi, Hıristiyanlarca ona isnat edilen ilâhlık iddialarını da çürütecektir.

3. Hıristiyanlık bugün yeryüzünde en çok tâbisi bulunmasına rağmen, tevhid inancından sapmış ve Hz. İsa’ya bir insan ve bir peygamber olduğu halde ilâhlık isnat eden bir dindir. Allah tarafından çok çirkin bir iddia olarak ifade edilen bu sapmanın bizzat o dinin peygamberi tarafından ahirzamanda tashih edilecek olması son derece hikmetlidir.

Hz. İsa (a.s), büyük peygamberlerden biri olmasına rağmen, çok genç bir yaşta, otuz üç yaşında düşmanlarının engellemeleri ve onu öldürme planları yüzünden şânına lâyık bir görevi tam ifa etmeden dünyadan göçüp gitti. Yani Yüce Allah tarafından göklere kaldırıldı. Dünyanın yedi harikasından biri olan Zülkarneyn seddinin harap olması, Ye’cüc-Me’cüc fitnesine karşı hâl diliyle insanları dikkate davet edip kıyametin geleceğine bir alâmet olduğu gibi, Hz. İsa’nın da harika şahsiyetine uygun olarak, ahirzamandaki Deccal fitnesine karşı insanlık camiasını kâl diliyle uyaran büyük bir kıyamet alâmetidir. Ayrıca, İsa aleyhisselam, İsevîlik din-i hakîkisine yeniden hizmet etmek ve hitam-ı misk olsun diye iki büyük semavî din olan İslâmiyet ile hakikî İsevîlik dinini gerçek tevhid ekseninde birleştirip insanlığı dünya hayatının son demlerinde Yüce Allah’a kulluk etmeye davet etmek üzere yeryüzüne yeniden merhaba diyecektir.

GELDİĞİNDE ONU NASIL TANIYACAĞIZ?

Bu sorunun cevabını da Bediüzzaman Said Nursî’nin Mektubat’ından okuyalım:

“Hz. İsa geldiği zaman herkes onu tanıyamaz. Yalnız onun yakınında bulunanlar ve ferasetli bazı mü’minler iman nuru ve şuuru ile onu tanıyacaklar.”

enfal

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HZ. İSA NEDEN TEKRAR GELECEK

hz. isa gelicek mi bu kesin mi bunu nerden biliyorsun

guleryuz

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLASIMIN İÇİN B)ALLAHB) RAZI OLSUN KARDEŞİM
İNŞALLAH O NU TANIYANLARDAN OLURUZ

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

enfal yazdı:
hz. isa gelicek mi bu kesin mi bunu nerden biliyorsun

kardeşim bu kuranı kerimde ayetlerle açıklanmıştır kesindir yani onula ilgili bir ayet bulup inşallah buraya yazırım sizde emin olmuş olursunuz

bilgiler için allah razı olsun kardeşim

hakancet

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM B)

duru aysim

Kayıtlı Kullanıcı

hz isa tekrar dünyaya geldiğinde deccal da dünyada olacak o kötü günler geldiğinde hz isayı tanıyabilecek yetiye sahip müminler dünyada var olacaklar mı?yani yalnış bilmiyorsam dünyada tek bir mümin kalmadıktan 100 yıl sonra kıyametin kopacağını bir tv programı tartışmasında duymuştum...doğrumudur bir bilginiz varmı?
ellriniz dert görmesin sağolun...B)

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. İsa, diğer tüm peygamberler gibi Allah'ın insanları doğru yola çağırmakla görevlendirdiği seçkin bir kuludur. Ancak Hz. İsa'yı diğer peygamberlerden ayıran, Rabbimiz'in takdir etmiş olduğu bazı özellikler vardır. Bunlardan en önemlisi onun halen ölmemiş, Allah Katına yükseltilmiş ve yeryüzüne tekrar geri dönecek olmasıdır.

Birçok kimsenin sandığının aksine Hz. İsa çarmıha gerilip öldürülmemiş, başka bir sebeple de ölmemiştir. Kuran'da "onu asamadıkları ve öldüremedikleri" kesin bir şekilde bildirilir ve Allah'ın onu Kendi Katına yükselttiği haber verilir. Bunların yanı sıra, Kuran'da Hz. İsa hakkında öyle bilgiler verilir ki, bunlar tarihte henüz gerçekleşmemiştir ve bu olayların gerçekleşmesi ancak Hz. İsa'nın yeryüzüne geri dönmesi ile mümkün olacaktır. Kuran'da haber verilen olayların gerçekleşeceğinden ise hiçbir kuşku yoktur.

Ayrıca Peygamber Efendimiz (sav)'in pek çok sahih (güvenilir) hadisinde de, Hz. İsa'nın Allah Katında diri olduğu, yeniden yeryüzüne döneceği, ikinci kez geldiğinde Kuran ile hükmedeceği, Hıristiyan aleminin İslam'a yönelmesine vesile olacağı ve Hz. Mehdi ile birlikte İslam ahlakını yeryüzüne hakim kılacağı haber verilmiştir. Büyük İslam alimleri de Hz.İsa'nın ölmediği ve yeniden yeryüzüne geleceği konusunda hemfikirdirler.

Buna rağmen bazı insanlar Hz. İsa'nın geçmişte "bir şekilde" öldüğünü ve bir daha yeryüzüne geri dönmeyeceğini sanmaktadır. Bu inanç, Kuran'ı ve hadisleri tam bilmemekten kaynaklanan önemli bir yanılgıdır.

Peygamberimiz (sav)'in hadislerinde Hz. İsa'nın gönderileceği dönem olan "ahir zaman"da tüm yeryüzünün barış, adalet, huzur ve refahla dolacağı haber verilmiştir.

"Ahir zaman" ifadesi anlam olarak son dönem, son zaman demektir. İslam'a göre ahir zaman kavramı kıyamete yakın bir zamanda, Kuran ahlakının üstün olacağı, insanlar arasında yaygın olarak yaşanacağı bir dönemi ifade eder. İnsanların hayalinde her zaman için daha güzele, daha iyiye yönelik bir özlem bulunmaktadır. Daha güzel bir manzara, daha güzel yiyecekler, toplumsal sorunların yaşanmadığı huzurla dolu bir hayat, bolluk, güzellik…

İşte ahir zaman da tüm bu "daha iyi", "daha güzel" kavramlarını içinde barındıran bir çağı ifade eder. Ahir zaman, sıkıntının yerini bolluğun ve bereketin, adaletsizliğin yerini adaletin, ahlaksızlığın yerini güzel ahlakın, kargaşanın yerini barış ve huzurun aldığı ve tüm inanan kulların yıllardır özlemini duyduğu, İslam ahlakının yaşandığı kutlu bir dönemdir.

Bu kitapta Hz. İsa'nın ölmediğinin, Allah Katına yükseldiğinin ve ahir zamanda yeryüzüne yeniden gönderileceğinin delillerini Kuran ayetleri, hadisler ve İslam alimlerinin yorumları ışığında inceleyeceğiz. Ancak daha önce bu konuyla doğrudan ilgili bazı temel bilgileri hatırlamakta fayda var.

duru aysim

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun açıklamanız için!

enfal

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim bu kuranı kerimde ayetlerle açıklanmıştır kesindir yani onula ilgili bir ayet bulup inşallah buraya yazırım sizde emin olmuş

öle bir ayet varsa getir ama yok emin ol

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı

din adına o kadar çok yanlış şey biliniyor ki aslında!!!bir tanesi de hz.isanın tekrar geleceği bir ayetin yanlış yorumuyla alakalı!!!insanlar istedikleri yorumu vahye zorla sığdırmaya çalışıyorlar.bu konuda çok program izledim çok kitap okudum bizzat kendim kur-an'danda okudum tamamıyle yanlış yourmdan kaynaklandığını düşünüyorum.bu inanç da bize hristiyanlıktan geldiğini söyler müfeessirler.hristiyanlık inancına göre bir gün hz isa gelip bütün hrıstiyanları kendi etrafında topluyacağına inanıyorlar kaç yüz yııl öncede bize geçmiştir bu şekliyle

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

selamın aleyküm

Hz. İsa'nın yeryüzüne yeniden gelecek olması, biz Müslümanlar için çok önemlidir. O Allah'ın bir mucizesiyle babasız olarak doğmuş, İsrailoğulları'nı doğru yola davet etmiş, onlara pek çok mucizeler göstermiş olan bir peygamberdir. Mesih'tir ve Kuran'a göre "Allah'ın Kelimesi"dir. (Nisa Suresi, 171) Onun yeniden yeryüzüne gelmesi ile birlikte ise, gerçekte aynı şekilde Allah'a inanan, aynı ahlaki değerleri paylaşan ve Kuran'a göre birbirlerine insanlar içinde "sevgice en yakın olan" (Maide Suresi, 82) Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasındaki anlaşmazlıklar giderilecek ve dünyanın bu en büyük iki dini topluluğu birleşecektir. Yeryüzündeki üçüncü İlahi dinin mensupları, yani Yahudiler de gerçek Mesihleri olan Hz. İsa'ya iman ederek hidayet bulacaklardır. (Nisa Suresi, 159) Böylece üç İlahi din birleşecek, yeryüzünde Allah'a iman ve O'nun peygamberi Hz. İsa'ya itaat temeli üzerine kurulu tek bir din kalacaktır. Bu din, Allah'ı inkar eden felsefeleri ve putperest inançları fikren yenilgiye uğratacak, böylece dünya savaşlardan, çatışmalardan, ırkçılıktan ve etnik düşmanlıklardan, zulüm ve haksızlıklardan kurtulacak, insanlık barış, mutluluk ve huzur içinde bir "Altınçağ" yaşayacaktır.

Bu, kuşkusuz, dünya tarihinin en büyük olaylarından biridir. Üç İlahi dinin birleşeceği bu ortam, tüm Amerika kıtasının, Avrupa'nın, İslam dünyasının, Rusya'nın, İsrail'in ortak bir inançla ittifak kurması anlamına gelir ki, böylesine bir birlik tarihte hiç sağlanmamıştır. Bu birliğin dünyaya getireceği barış, huzur, istikrar, mutluluk hiçbir devirde sağlanmamış, bunun eşi ve benzeri görülmemiştir.

Dahası, Hz. İsa'nın yeryüzüne dönecek olması, dünya tarihinin en büyük mucizelerinden biridir.

Allah'ın dilediği peygamberler, Allah'ın takdiri ile, çeşitli mucizeler gösterirler. Hz. İsa, Allah'ın lütfuyla, bundan 2000 yıl önce Filistin topraklarında; ölülerin diriltilmesi, körlerin ve cüzzamlıların iyileştirilmesi, cansız maddelere can verilmesi gibi (Maide Suresi, 110) mucizeler göstermiştir.

Hz. İsa'nın 2000 yıl sonra yeniden dünyaya dönmesi, annesiz ve babasız olarak olgun yaşında yaşama yeniden başlaması ise çok büyük bir mucize olacaktır. Hz. İsa insanlara yeni mucizeler de gösterecektir. Böylece bilimsel ve felsefi düzeyde zaten çökme noktasına gelmiş olan materyalist felsefe, tüm dünya insanlarının gözü önünde, geri dönülemez biçimde yıkılacak, insanlar Allah'ın varlığının ve kudretinin apaçık kanıtlarını göreceklerdir.

İşte, Allah'ın Kuran'da bildirdiği işaretler, Peygamberimiz (sav)'in hadisleri ve İslam alimlerinin yorumları ışığında, bizler bu kutlu dönemin çok yakın olduğuna inanıyoruz. Biz Müslümanlar olarak, Hz. İsa'nın yakında gelecek olmasından dolayı büyük bir heyecan duyuyor, kendimizi ve dünyayı bu kutlu misafire hazırlamak için elimizden geleni yapıyoruz.

hz isanın yeryüne geleceği kesindir kardeşlerim

allaha emanet olun kardeşlerim

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

selamın aleyküm
Peygamberimiz (sav)'in geleceğe dair verdiği haberlerin önemli bir kısmını da Hz. İsa'nın ikinci gelişi ile ilgili bilgiler oluşturmaktadır. Hz. İsa ile ilgili hadisler incelendiğinde, bu konuda çok sayıda hadis bulunduğu ve bu hadislerin birbirleriyle mutabık oldukları görülür. Konuyla ilgili hadislerde yer alan bilgiler incelendiğinde; Hz. İsa'nın yeniden dünyaya döneceği, geldiğinde insanlar arasında Kuran ile hükmedeceği, Deccal'i yeneceği, tüm dünyaya gerçek din ahlakını hakim edeceği, onun döneminde yeryüzünde bereket ve barışın hakim olacağının tüm hadislerde haber verilen ortak haberler olduğu görülecektir. Hz. İsa ile ilgili hadislerde dikkat çeken bir diğer özellik de çok sayıda sahabe tarafından rivayet edilmiş olmalarıdır. Nitekim bu hadislerin mütevatir kabul edilmesinin nedeni, yalan olması mümkün olmayacak kadar çok sayıda kişi tarafından rivayet edilmiş olmalarındandır. Hz. İsa'yla igili hadisleri rivayet eden sahabelerin sayısı, elliden fazladır. Bu sahabelerden bazıları şunlardır:

Enes İbni Malik, Katade, Ayşe, Ebu Hureyre, İmran bin Husayn, Nafi bin Utbe, Ebu Berze, Hüzeyfe bin Esir el Gıfari, Keysan, Osman bin el-As, Cabir bin Abdillah, Ebu Ümame, Ibn Mesud, Abdullah bin Amr, Semüre bin Cündüp, Nevvas bin Seman, Amr bin Avf, Hüzeyfe bin el Yeman, Ebul Eşas es Sanani, Ebu Umame el Bahili, Ebud Derda, Ebu Rafi, Ebu Said El Hudri, Ebu Malik el Gıfari, Rebi İbni Enes, Şehribni Havşeb, Ammar Ibni Yasir....
a.e.o.

tovbekar

Kayıtlı Kullanıcı

EN DOĞRUSUNU ALLAH CC BİLİR.

BU KONU İSLAM ALİMLERİ TARAFINDAN KESİN BİR MUTABAKATA VARILMIŞ BİR KONU DEĞİLDİR. KURAN-I KERİMDE KESİN BİR İFADE YOKTUR.
AYRICA BİR ARKADAŞIMIN BİR TV PROGRAMINDA İZLEDİĞİ VE DUYDUĞU DÜNYADA TEK BİR MÜMİN KALMAMASINDAN 100 YIL SONRA KIYAMETİN KOPMASI GİBİ BİR SÖYLEMDE GERÇEĞİ YANSITAMAZ VE KIYAMET ZAMANINI PEYGAMBERLER DAHİ BİLEMEZKEN İNSANLARIN BU ŞEKİLDE ZAMANLAR BELİRTMESİ BÜYÜK YANLIŞTIR. O ÖYLE BİR ZAMANDIR Kİ ONUN BİLGİSİ YANLIZ ALLAH'A AİTTİR.

KESİN OLAN ŞUDUR Kİ HZ. MUHAMMED (SAV) EFENDİMİZ SON PEYGAMBERDİR VE ONDAN BAŞKA PEYGAMBER GELMEYECEKTİR..

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

s.e. elbette en doğrusunu yüce rabbim bilir ama benim okuduklarımdada islam alimlerinin bu konuda mutabık oldukları ve geleceğine büyük ihtimal verildiği vardır tabi ayetleri yorumlama şekillerine göre değişiyor ama hadislerdede bunlar var rabbim bizi doğru yoldan ayırmasın inşallah a.e.o.

tovbekar

Kayıtlı Kullanıcı

A.S KARDEŞİM. KONU İLE İLGİLİ HADİSLERİ BİZİMLE PAYLAŞIRSAN SEVİNİRİZ...
SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN BEN AKSİNİ SAVUNMUYORUM BU KONUNUN SADECE BİLGİ EDİNMEYE ÇALIŞIYORUM.
ALLAH RAZI OLSUN BÖYLE PAYLAŞIMLARA OLANAK SAĞLAYAN HERKESE...

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı

s.a bir kere çıplak gözle bile bakınca "fidan" arkadaşımızın yazdığı kurduğu cümlenin içindeki ayet numaralarından ayetlere baktım.hiç birisi hz.isanın geleceğinedn bahsetmiyor yapmayın Allahaşkına!!!ayrıyeten"tövbekar"arkadaşımızın dediği gibi bu konulara kesin bir açıklık müfeesirler bile getirememişken nasıl olurda bu kadar emin konuşuyorsunuz hayret!!bir araştırma yaparken bir dini bilgi okurken lütfen biraz objektiflik çercevesini yakalamaya çalışalım subje düşünceleri kesin miş gibi söylemeyelim.tekrar diyorum bir ayet söyleyin ki için de hz.isa nın tekrar geleceğine dair(ama lütfen tekrar gelceğini söyleyen bir ayet olsun!!)böyle bir ayet bulursanız tabi.a.e.o

oktay27

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim nisa süresini aç başda aşa oku görürsün hz. isanın yeniden geleceğini allah açıklamışdır belki hz. isa içimizde kimse bilmiyo çünkü bütün elametler çıkdı hatta hz. mehdi göreve başlama üzere diye biliriz türk islam birliği için çalışmaya başladı bile bunuda bu on yıl içinde bütün insan oğlu görecek bu allahın vadidir son şu filistinli kardeşlerimizin üzerine gelinmesi türk islam birliğine vesile olacak

erkalip

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim nisa süresini aç başda aşa oku görürsün hz. isanın yeniden geleceğini allah açıklamışdır belki hz. isa içimizde kimse bilmiyo çünkü bütün elametler çıkdı hatta hz. mehdi göreve başlama üzere diye biliriz türk islam birliği için çalışmaya başladı bile bunuda bu on yıl içinde bütün insan oğlu görecek bu allahın vadidir son şu filistinli kardeşlerimizin üzerine gelinmesi türk islam birliğine vesile olacak
Arkdaslar ben kuran mealini 2. kere okuyorum bastan sonra suan yarısındayım.. Vede arastırmalarıma göre isa a.s in tekrar dünyaya geleceğine ait bir ayet yada hadis görmedim..
Halende arastırıyorum.. Ben siz yanlıs soyluyorsunuz demiyorum.. Allah herseyi hakkıyla bilendir... isa a.s tekrar gelecek diyenler ayet ve hadisleri delil olrak yazın...

Bende size bir kac ayet in mealini yazcam ... Arkdaslar artık delillerle yazarsanız daha uygun olurr... Soyledıklerinizin delillerini bekliyoruz...

_YUSUF_

Yönetici
Arkdaslar ben kuran mealini 2. kere okuyorum bastan sonra suan yarısındayım.. Vede arastırmalarıma göre isa a.s in tekrar dünyaya geleceğine ait bir ayet yada hadis görmedim..
Halende arastırıyorum.. Ben siz yanlıs soyluyorsunuz demiyorum.. Allah herseyi hakkıyla bilendir... isa a.s tekrar gelecek diyenler ayet ve hadisleri delil olrak yazın...

Bende size bir kac ayet in mealini yazcam ... Arkdaslar artık delillerle yazarsanız daha uygun olurr... Soyledıklerinizin delillerini bekliyoruz...

Öncelikle şu soruya cevap vermeliyiz.Hz.İsa ölmüşmüdür?
El Cevap;
Ayeti kerimelerde Hz.İsa'nın öldürülmediği Rabbinin katına yükseltildiği yazılıdır. (Nisa- 157-158)

Başka bir ayeti kerimede Rabbimiz buyururki.
''Her nefis ölümü tadacaktır'' (Ebiya 35)

Hz.İsa ölmemiş ve Rabbinin katına yükseltildiğine göre
O zaman Hz.İsa'nın ölümü tadmadığı şüphe götürmez. Yani Hz.İsa ölümü tadması gerekiyor.
Ölümde dünyada gerçekleşeceğine göre Hz.İsa'nıne dünyaya geleceği açık ve şüphe götürmez bir hadisedir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt