Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HZ. EBU BEKİR'İN CEBRAİL'E HOCALIĞI (1 Kullanıcı)

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Haz 2006
Mesajlar
1,989
Tepki puanı
3
Puanları
0
S.A__


HZ. EBU BEKİR'İN CEBRAİL'E HOCALIĞI



birgün serveri enbiya sav mescidde oturmuş idi.Cebrail aleyhisselam geldi.Sultan-ı enbiya sav cebrail ile söyleşirdi.Eshabı kiram mescide gelipSeyyidi kainatı meşgul görüp bildilerki cebrail ile söyleşir.Sükut edip oturdukar.O sırada Hz Ali r.a. içeri girip selam verip yerine oturdu.Hz Osman r.a.gelip selam verip yerine oturdu.Sonra Ebu bekir r.a.gelip selam verdikde cebrail aleyhisselam ayak üzere kalktı.Sılatanı enbiya hz leride ayak üzere kalktı.Eshabı kiram Serveri kainatı ayak üzere kalktığını görüp hepsi ayağa kalkıp hayret ettiler. Çünki Fahri kainat Eshab-i güxinden kimseya ayak üzerine kalkmamıştır.Sonra bu hususu Resul-i ekrem efendimizden sordular.Buyurdular ki
Ebu bekir sıddık mescide girip selam verdiği zaman Cebrail aleyhisselam Ebu bekir sıddıka tazim için ayak üzere kalktı.Bende ayak üzere kalktım.sonra ya kardeşim Cebrail Ebu bekire niçi,n tazim ettiniz diye sordum.
Dediki:
Ya Resulallah!Ebu bekire ta'zim bana vaciptir.Zira Ebu bekir benim hocamdır.Ben sordum:
neden dolayı hocandır.
Cebrail aleyhisselam bana dediki:
Ya Muhammed sav !Hah Subhanehü ve teala Adem aleyhisselamı yarattığı zamn ,meleklere,hz.Ademe secde ediniz, diye enretti.Benim hatırıma geldiki secde etmeyeyım.Ben ondan efdalim.Zira o balçıktan yaratılmıtır.dedim.Bunun üzerine olmağa niyet ettim.O zamanki Ebu bekirin ruhu arş altında nurdan bir küşk içinde idi.Ebu bekrin ruhu çıktı.
Bana dediki
Ya Cebrail secde eyle.Sakın muhalefet etme.Bunu üç kere tekrarladı.Arkam üç kere eliyle vurdu.Osırada kalbimden kibir,eneniyet ve inad gitti.Ademe secde eyledim.Benden kibr ve eneniyet iblise intikal edip Ademe secde etmedi.Ebedi tard adi,lip bende saadete kavuştum. Ya Muhammed sav Ebu bekir bana bu şekilde hoca olmuştur.
 

Ahmed_1907

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
992
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Konum
TOKAT
RE: HZ. EBU BEKİR'İN CEBRAİL'E HOCALIĞI

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİMB)
 

Goldstone

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2007
Mesajlar
49
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: HZ. EBU BEKİR'İN CEBRAİL'E HOCALIĞI

Teşekkürler
 

Kuteybe

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 May 2009
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Hangi Allah düşmanı uydurdu bu kıssayı acaba! Hiç mi Allahtan korkmuyorsunuz bu tür sacmalıkları paylaşmaya. Bizden görünüp islam akidesini bozmaya çalışanların Allaha , Resülüne ve onun şerefli elçisi cebraile attığı iftiraya bakın.

Bakara
(98) Her kim Allah'a, meleklerine, peygamberlerine, cebrail'e ve Mîkâil'e düşman olursa bilsin ki, Allah da inkar edenlerin düşmanıdır.

Hiç bir meleğin Allahın emrinin dışına çıkması mümkün mü? Bu yazıyı paylaşan arkadaş belki üzerinde düşünmedi ama bundan dolayı tevbe etmesi gerekir. Hayır hayır Allah bundan razı olmaz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt