Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hüsni zannım sebebiyle (7 Kullanıcı)

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Vaktiyle zeki, çalışkan bir medrese talebesi, rüyasında çok sevdiği, feyz aldığı, bağlandığı hocasının cehennemlik olduğunu gördü. Rüyayı ilk gördüğünde sıradan bir rüya diye aldırmadı. Ama aynı rüyayı birkaç defa üst üste görünce derin bir üzüntüye kapıldı. Üzüntüsü dışardan da farkedilecek haldeydi. Herkes gibi hocası da bunu gördü ve sordu:

"Oğlum senin neyin var, son günlerde yüzün hiç gülmüyor?"

Delikanlı başlangıçta söylemek istemeyip geçiştirmeye çalıştıysa da ısrar karşısında açıklamak zorunda kaldı:
"Hocam, ben kaç defadır rüyamda sizin cehennemlik olduğunuzu görüyorum ve buna çok üzülüyorum."

Hoca talebesine ve onun şahsında herkese ibret olacak şu açıklamada bulundu:
"Oğlum, ben senin gördüğün rüyayı (kendimin cehennemlik olduğunu) kırk senedir görüyorum. Ama yine de ümitsiz ve isyankâr değilim. Allahü teâlâya kulluğumu eksiksiz yerine getirmeye çalışıyor, emirlerini yerine getirip yasakladıklarından kaçınıyorum. Bana düşen de budur. Gerisi Allahü teâlânın bileceği iştir."

Kısa bir zaman sonra bu zat vefat etti. O talebe onu rüyada, Cennet nimetleri içinde görünce sordu:

"Hocam, sizin Cehennem ehli olduğunuzu sanıyordum, haliniz nasıldır?" diye sorunca buyurdu ki:

"Allahü teâlâya olan hüsn-i zannım sebebiyle bana rahmetiyle muamele etti ve Cennetine koydu."
HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
"Allahü teâlâya olan hüsn-i zannım sebebiyle bana rahmetiyle muamele etti ve Cennetine koydu."

Esselamu aleykum, bundan daha güzel birşey varmıdır,keşkem herşeye hüsnü-zan ile bakabilsek,Allah Tealanın rahmetinden merhametinden elbette eminiz ancak kullara karşıda böyle olabilsek o zaman gerçek manada bir değerimiz olacak...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
çokk güzeldi mektubat kardeşim emegine saglık ALLAH razı olsun

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com

Esselamu aleykum, bundan daha güzel birşey varmıdır,keşkem herşeye hüsnü-zan ile bakabilsek,Allah Tealanın rahmetinden merhametinden elbette eminiz ancak kullara karşıda böyle olabilsek o zaman gerçek manada bir değerimiz olacak...

Aleyküm Selam kardeşim.Sorma güzel kardeşim bu nefsimiz bizi katmış peşine sürüklüyor.Hiç durmak bilmiyor.Sınırı yok bıraksan bir başına ilahlığını ilan eder.Böyle de ahmak.Allahü teala şerrinden muhafaza eylesin.Rabbimiz Celle celalüh bildirdiği ahlakla ahlaklanıp bir an bile nefsimize bırakmasın.Bir andan az da bırakmasın İnşallahü teala.Allahü teâlâ, bizi ve sizi, râzı olmadığı, beğenmediği şeylerden kurtarsın! Mirâc gecesi, (Gözleri Allahü teâlâdan ayrılmadı) diyerek övülen insanların efendisi hurmetine aleyhi ve alâ âlihi minessalevâti efdalühâ ve minetteslîmâti ekmelühâ bu düâmızı kabûl buyursun! Âmîn.

tefekkür-i mevt

Kayıtlı Kullanıcı
Hadisi kutsi:ben kulumun zannı üzereyim......

paylaşım için sağol kardeşim

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.paylaşımınız için Rabbim razı olsun kardeşim.
selam ve dua ile......

burak_55

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
Allah razı olsun.paylaşım için.

mst2005

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm paylaşımların çok güzel Allah razı olsun.Allahın rahmeti ve bereketi tüm mümin kardeşlerimize olsun.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
s.a
Allah razı olsun.paylaşım için.

Aleyküm selam kardeşim.Cenab-ı Hak cümlemizden razı olsun İnşallahü teala.Selametle kalın..
Fârisî beyt tercemesi:

Muhammed “aleyhisselâm”, yüzü suyudur cihânın,
kapısının toprağı olmıyan toprak altında kalsın![/
SIZE]

Selamun Aleyküm paylaşımların çok güzel Allah razı olsun.Allahın rahmeti ve bereketi tüm mümin kardeşlerimize olsun.

Aleyküm selam.Allahü teala razı olsun kardeşim ilginize alakanıza.Güzellik din büyüklerinde onların hayatı bize rehber olursa islamiyetin güzelliklerini hep beraber yaşar iki cihan seadetine kavuşuruz.Kaynaklarımız açmış olduğumuz forumlarda mevcuttur kardeşim.İnşallahü teala istifade eder ve ettiririz.Selametle kalın..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt