Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hurma (2 Kullanıcı)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Efendimiz'in (s.a.v) Memleketinden.. HURMA [/FONT]
hurmakucuk.jpg
Hurma sıcak iklimlerde yetişen bir meyvedir. Sekiz bin seneden beri varlığı söylenen hurmanın yetişmesi için iki unsur çok önemlidir. Biri su diğeri ise sıcaklıktır. Yani güneş. Bu ikisinden biri yeterli derecede olmazsa hurma yetişmez. Bundan dolayı hurmanın meyve vermesi sadedinde şöyle bir söz söylenir.
kökü sudan, tepesi güneşten ayrılmaması gerekir. Bunu şu şekilde de ifade etmişlerdir. Hurmanın ayağı cennette başı ise cehennemde olmalıdır. Bu gerçekten doğrudur. Suyu bol yerde ekilen hurma ağaçları her ne kadar büyüyüp boy atsa da meyve verme sürecinde yeterli güneşi bulamadığından meyvesi olmuyor. Olan meyvelerde güdük kalıyor. Aynı şekilde güneş varsa su yoksa yine bu mümkün olmuyor. Hurma ağacının gövdesi geniş, silindirimsi ve uzundur. Bu iri yapı sıcak bir ortamda hayatını devam ettirebilmek için devamlı su istemektedir.

Hurma meyve olarak çok yararlı bir gıdadır. Onda insan bünyesi için gerekli her şey vardır. Yağ, protein, vitamin, mineraller vs. sizin bir çok şeyi yeyip alabileceğiniz bu ihtiyaçları hurma tek başına karşılar. Bundan dolayı bir insan yalnızca hurma yiyerek yaşamını devam ettirebilir. Ama başka bir şeyle bu mümkün olmaz. Vücutta halel (dengesizlikler) meydana gelir.
Efendimiz Aleyhissalâtu Vesselâm zamanında insanlar bazen uzun zaman yiyecek bir şey bulamazlardı. Sadece hurma yerlerdi. Su içerlerdi. Ama hasta olmazlardı.

Sahabi Hz. Aişe validemize soruyor. Efendimiz zamanında evinizde ne yer içerdiniz. O da tarihin ayağa kalkıp dinleyeceği şu sözü söylüyor. . Evimizde bazen iki üç ay geçerdi de ateş yanmazdı. Peki ne yerdiniz? Esvedân Yani hurma ve suişte canlı örneği kainatın efendisinin hanesi; hurma yemekle aylarca hayatını devam ettiriyorlar. Efendimiz bir defasında hurmanın doyuruculuk ve kifayet ediciliğini açıklamak için Hz. Âişeye Yâ Âişe evinde hurma olmayanlar açtırlar. Buyurmuştur. Bu sözü iki veya üç defa tekrarlamıştır.

İbni Ömer anlatıyor.

Efendimizin yanında otururken hurma ağacının közü getirildi. Efendimiz şöyle bir soru sordu. Ağaçlardan bir ağaç aynen Müslüman adama benzer Yaprağı düşmez. Söyler misiniz bana hangi ağaçtır o?

Orada bulunanlar çöl ağaçlarına daldılar benim aklıma hurma olduğu geldi. Söylemeye niyetlendim ama baktım ki ben orada olanların en küçüğüyüm sustum. Efendimiz buyurdular ki o ağaç hurma dır.

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm,
elinize sağlık.
RABBİM bol bol yemeyi nasip eder İNŞALLAH :)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Acve hurması zehre karşı şifadır.) [Tirmizi]
Lohusaya taze hurma hastaya bal şifadır.) [Ebu Nuaym

yeşilimlim

Kayıtlı Kullanıcı
Amin inş hurma yemeği cennette nasip etsin rahman

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
borboletalilasql8.gif

Selamün Aleyküm harbi ablası..

Emeğine sağlık, Rahman c.c senden razı olsun inşallah..

Faydalı paylaşımın ile bir kez daha şükrümüze ve Rabbimizin yarattıkları için tefekküre vesile oldun. Bu güzel ve tatlı mı tatlı nimetlere, şükrümüz daim olsun inşallah..Amin..
Rabbimize emanetimsin can ablam..Dualarda buluşmak duasıyla inşallah.. Muhabbetle kal..B)

borboletalilasql8.gif

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm annecim.ben hurmaya bayılırım.kardeşlerim size bişey söylicem::annem aslında hurmayı sevmiyorrrr.ama faydalarını yazmış.allaha emanet olunnnn.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
bana zorla yediriyor ama kendi yemiyor.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm annecim.ben hurmaya bayılırım.kardeşlerim size bişey söylicem::annem aslında hurmayı sevmiyorrrr.ama faydalarını yazmış.allaha emanet olunnnn.

Selamün aleyküm can nurum..
Eyvah eyvah.. Anneyi deşifre ettik:D.. Tebessüm ettiren bu güzel yorumuna teşekkürler.. Annemize bir ara anlatalım inşallah..:)
İnşallah iyisindir canım kardeşim.. Dualarımızdasın..
Rabbimize emanet olasın..Selam ve Dua ile.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm can nurum..
Eyvah eyvah.. Anneyi deşifre ettik:D.. Tebessüm ettiren bu güzel yorumuna teşekkürler.. Annemize bir ara anlatalım inşallah..:)
İnşallah iyisindir canım kardeşim.. Dualarımızdasın..
Rabbimize emanet olasın..Selam ve Dua ile.
[/QUO

ooooo aliye hanım..yüzünüzü gören cennetlik.olsun ama ben yinede seni çok seviyorm..ama doğru değilmi aliye abla.anneme söylemeyin tamammı hayırl geceler sende allaha emanet ol.canım ablammmmm.:a15::a15:

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim ben hurmayı çok seviyorum buradada çok var irandan geliyor hurmayı dalından yiyelim

Thubnail.asp

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ooooo aliye hanım..yüzünüzü gören cennetlik.olsun ama ben yinede seni çok seviyorm..ama doğru değilmi aliye abla.anneme söylemeyin tamammı hayırl geceler sende allaha emanet ol.canım ablammmmm.:a15::a15:

Can nurum, haberlerini alıyorum annenden.
Görüşemesek de, her daim Selam yolluyorum.. Ben biliyorsun, çok yoğunum, annen söylemiştir mutlaka;).. Canım kardeşim, inşallah senin de müsait olduğun bir zaman görüşebiliriz, arkadaşlarım da seni çok seviyorlar.. Beni zaten biliyorsun:)..
Rabbimize emanet olasın güzel miniğim.. Sana da hayırlı ve bereketli akşamlar inşallah..

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Can nurum, haberlerini alıyorum annenden.
Görüşemesek de, her daim Selam yolluyorum.. Ben biliyorsun, çok yoğunum, annen söylemiştir mutlaka;).. Canım kardeşim, inşallah senin de müsait olduğun bir zaman görüşebiliriz, arkadaşlarım da seni çok seviyorlar.. Beni zaten biliyorsun:)..
Rabbimize emanet olasın güzel miniğim.. Sana da hayırlı ve bereketli akşamlar inşallah..

tamam o zaman abla randevu aldık.cumartesi.öğleden sonra müsaitim.sen iste ben her zaman müsait olurum.öptüm seni arkadaşlarına selam söyle.ablacım.allaha emanet ol.:a16:

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm
Faydalı bilgileriniz için teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık.
Selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt