
Malzemeler
3 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Su Bardağı Tahin
1 Adet Limon Suyu
4-5 Diş Sarımsak
1 Çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 TAtlı kaşığı toz biber
1 Tatlı kaşığı Pul Biber
1 Domates,
3-4 Sap Maydonoz
1 çay kaşığı Kimyon
Yapılışı:
Ağızda dağılır hale gelinceye kadar haşlanmış olan Nohutları avucunuz içerisinde birbirine sürterek (veya tek tek ayıklayarak) kabuklarını ayıklayalım. Robot ile veya elimizle püre haline gelinceye kadar ezelim. Nohutları haşlarken kullandığımız haşlama suyundan 2 yemek kaşığı kadar ilave edebilirsiniz. Limon suyu, ezilmiş dövülerek macun haline getirdiğimiz sarımsaklar, tahin, tuz ve kimyonu ilave ederek karıştırmaya - ezmeye devam edelim. Düz veya kayık bir servis tabağına alarak üzerini düzeltelim.
Domatesleri ince dilimler halinde doğrayıp servis tabağının kenarlarına dizelim. Kıyılmış maydonozu üzerine serpiştirelim.
Küçük bir kapta (ben cezveyi tercih ediyorum) zeytinyağını ısıtalım ve üzerine pul biber ile toz biberi ilave edelim. Kızdırılmış yağın biberli kokusunu hissttiğinizde bu iş tamamdır. (Unutmayın 1 dakika yeterli) Veee humusun üzerine gezdirelim.
E tamam işte devamı yok. Şİmdi sıra afiyetle yemede.