Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hocaliga ilk adim (1 Kullanıcı)

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
imam hatip lisesini bitireceksin. Müftülükten yeterlilik belgeni alacaksın. KPSS de 80 civarında puan alacaksın.

Eğer müftü vaiz falan okumak istersen ilahiyat okuman gerekli.

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
ooo bunlari yapa bilmem icin benim imkanlarim olmasi lazim bende yurt disinda yasaidigm icin bunlari yapa bilme imkanim yok basak cözümü olna varmi

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
resmi hoca değil ismi hoca ol ozaman kardeşim medresede okuman lazım ozamanda

beyza-erva

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Kardeşim Resmi Hoca Olamazsan çevrendeki Kur'an Bilmeyen Insanlara Kur'an-i Kerim Okutarak Hocalik Yapabilirsin Tabi Kur'an- Kerimi çok Iyi Bilmen Gerekiyo
Selam Ve Dua Ile B)

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
ya cok sükür biliyorum ve simdi bir kac kiseyede okutuyorum ama ewde okuturyorum benim istediim dini bilgilerimide artirip camide bu isi yapmak hep talebe okutmak hemde sohbet yapmak bunun icind esanirim biraz yardima ihtiyacim var

Drujba22

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş hoca olmak istiyorsan iki yolun var!...

1)Emr-i Bil Maruf Hocaları ; Medrese de 2 yıl eğitim aldıktan sonra çeşitli sohbetler ve hizmetlerle dini anlatır.
2)Medrese Hocaları ; Medrese de 2 yıl eğitim tamamlandıktan sonra hocalık yapabilecek seviyeye gelinceye kadar eğitimine devam edip medresede talebe yetiştirir.

İki si de yapılabilir...İlle de imam hatip gerekmez..Ama bu işi Allah rızası için yapacaksanız

Selam ile....

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
tabiki allah rizasi icin yyapmak istiyorums agol yardimin icin kardesim ben aslinda simdi okutmaya basladim ama kendimin o seviyeye gelip gelmedigimi bilmiyorum yani camide okutmaya baslamk istiyourm sohbetlere katiplip sohbetlerede bende eslik etmek istiyourm ama dediifm gibi op seviyeye gelip gelmedigimi bilmiyorum buda beni celiskili düsünceye sürüklüyor

kayrahan

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesim.

Yurtdisinda oldugunu ifade etmissin. Bildigim kadariyla Avrupadada islam egitimleri verilmeye baslandi. En azindan sayirlari gunden gune artmakta. Hangi ulkede yasadigini bilmiyorum ama umarim bu yazdigim egitim kurumlari sana uyar.

Hollanda - [SIZE=-1]Islamic University of Rotterdam
Belcika - Islamic faculty of Europa -Gent
Avusturya - IHL egitim merkezi

Diger avrupa ulkelerinde oldugunuda tahmin ediyorum. Eger bunun hakkinda bir bilgiye ulasirsam buraya yazarim.
Diger avrupa ulkerinde okul veya kurs olmasa bile bircok sempozyumlar yapiliyor.

Allah`a emanet olun
[/SIZE]

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
yardimin iicn allah razi olsun ama ben almanyada yasiyorum münih taraflarinda buralarda sandigin kadarda cok imkanim yok aslidna ya deminde dedigim gibi aslinda ben camide okutmaya baslmak istiyorum ama o seviyeye gelip gelmedigimi bilmiyorum bu yüzdende ne yapicagimi bilmiyorum

allah razi olsun

bataklıktaki gül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm aradığın kişi benim işte yavrum galiba sana ben yardım ed bilirim çocum benim bu ilmim den feydalanmak istersen ben burdayım ara beni
bekliyorum allaha emanet ol

merdümgiriz

Kayıtlı Kullanıcı
bir insanin hoca olmasi icin ne yapmasi lazim

s.a. konun tevafuk olmuş kardeş, bulunduğum yerde bir kur_an kursuna gidiyorum, 8 aylık bir eğitim ve henüz 1 ay oldu başlayalı, tecvit ve mahrecim zaten vardı niyetim kendimi geliştirmekti.geliştirip kur_an dersleri vermek istiyordum ALLAH c.c. gönlüme göre verdi ve bir kaç hafta önce hocalardan çocuklara hocalık yapmam hususunda teklif aldım, kur_an dan tut, adap dersine kadar çocuklara hafta sonu ders verceğim, bu cumartesi nasipse ilk dersime başlıyorum.. bu süreç içinde nasıl bir eğitimci olunur, derslerde çocukların dikkati nasıl çekilir, konuları çocuklara nasıl indirgemeliyiz gibi dersler aldım ve almaya devam ediyorum.. yaygın eğitim gönüllüleri diye bir kuruluş, bağlı olduğu bir cemaat var, ben ilk kez duydum ama sistemleri hoşuma gitti, müftülüğün bilgisi dahilinde.. bulunduğun yerde bu tarz yerler varsa onlara başvurmalısın, onlar seni gerekli birimlere yönlendireceklerdir..ALLAH c.c. gönlüne göre versin..
SİZ EN HAYIRLINIZ KUR'ANI ÖĞRENEN VE ÖĞRETENİNİZDİR.. ALLAH C.C. bu şerefe nail olmayı hepimize nasip etsin..

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
buradalarda öyle bir yerin oldugunu bilmiyorum peki sende o sürec icerinde ögrendiklerini ayrintilarina kadar istesem bana anlatirmisn allah razi olsun

merdümgiriz

Kayıtlı Kullanıcı
ayrıntılarlarla uzun olur ablacım ama şöyle söyleyeyim, okuldaki sistem gibi; aylık olarak her hafta ne anlatacağımızın müfredatı veriliyor, bunun yanında bize o konulara yardımcı kitaplar veriliyor, her hafta öğrencilere verilmek üzere çetele örnekleri veriliyor; mesela bu çetelede hergün için çocukların yapması gereken sünnetler var(abdestli gezmek, arkadaşlara temizliği tavsiye etmek;yemekten önce ve sonra el yıkamak temiz giyinmek v.s.) çocukların ilgisini çekecek şekillerle süslenmiş bu çetele..her hafta bir hadis kartı şeklimiz oluyor onları dersde çocuklara yaptırıp içine o haftanın hadisini yazıyoruz..ve her hafta el becerilerini geliştire bilmek derslerden sıkılmamalarını sağlaya bilmek için farklı el işleri yaptırıyoruz..
derslere gelince ;öncelikle kur an dersi veriliyor, sonra siyer,akaid, peygmbrler. tarihi, fıkıh,adap, hadis, esmaül hüsna, daha sonra faaliyet dersi.. gibi..

merdümgiriz

Kayıtlı Kullanıcı
örneğin ilk dersimiz salavat olacak, bize salavatın bilgisini vermiyorlar eğitimlerde nsl bir gidişat izleyeceğimizi anlatıyorlar, bilgiyi aktardıktan sonra toplu söyletmemizi( ki ben bunu ney üfleyerek yapmayı düşünüyorum,) salavat çekme yarışması yapmamızı, kazananı ufak bir hediyeyle ödüllendirmemizi falan söylüyorlar..yani 7-8 yaş gurubu çocuklar oldukları için daha küçükleride var, nasıl sıkmadan anlatırız, sevdiririz onları anlatıyorlar bize.. bakalım nasip bana göre anlatmakla olmuyor deneyip tecrübe edinmek lazımm.. ALLAH c.c. seninde gönlüne göre versin..

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
allah razi oslun anlatiklarin icin bana faydsinin cok olacagini düsünüyorum peki benim son bir sorum daha olucak ben hocalik yapa bilme derecesine gelip gelmedigimi nasil anlaya bilriim aslinda simdilikewde bir kac kisiye derrs veriyorum ama camiye gitmeye ynai ordakjilere ders vermeye baslamk istiyorum dedigim gibi o dereceye gelip gelmedigimi bilmek istiyourm acaba bu nasil olcucak dersin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt