Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hızma takmak günahmıdır (1 Kullanıcı)

fulyaa

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar hızma takmak istiyorum cok hosuma gidiyor hızma takmak harammı bi arkadasım peygamberimizin birindede hızma varmıs dedi ama hangisi bilmiyorum yalanmı dogrumu onuda bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor "Haramlar da helaller de apaçık bellidir.. Bir de bunlar arasında şüpheli şeyler vardır. Kim bunlardan kendini korursa dinini ve iffetini korumus olur.
Selamun aleyküm arkadaşım, sorunuzun direkt cevabı bu mübarek kelamın içindedir.
Selametle..

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
kardeş üsteki kardeşimizinde deği gibi bunlar takılması hoş olmayan şeyler takmak isterse tamamiyle haram diyemeyiz desek desek yarı mekruh diyebiliriz
ancak mekruh yada yarım mekruh küçümsememek gerek

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Hızmalar iki çeşittir. Birincisi, küpe gibi burna halka olarak takılıyor. Bunlar gevşekse, küpe gibi olup gusle mani olmaz. Bir de, burna iğne gibi batırıyorlar. Bunların altına su geçmeyeceği için, dört mezhepte de gusle mani olur. Mezhep taklidine de imkân olmadığı için, çıkarmaktan başka yolu yoktur. Eğer abdestte ve gusülde çıkarma imkânı varsa, abdest ve gusül yönünden problem olmaz; ama ziynet olduğu için, takılması caiz olmaz.

Selam ve dua ile...

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
hızma bir süs eşyası !..kadının erkeğin dikkatini çekmek için takılıyor...başka hiç bir özel bir yanı yok..yukarıdakı yorumcularda zaten cevabı vermiş.aslında bu hızma'nın nerden çıktıgına bakmak lazım..büyük ihtimal islamıyetten önce sapık inançlara dayanır !!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt