Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hızır aleysisselam ile sohbet etmenin sonucu bu olunca (3 Kullanıcı)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı

Ebû Bekr Verrâk hazretleri Ömrü boyunca H[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ız[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı
r'la aleyhisselâm görü[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]meyi murâd ederdi. Her gün kabristana gider gelir ve bu arada bir cüz Kur'ân-[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı [/FONT]kerîm okurdu. Bir gün yine bu [/FONT]maksatla evinden ç[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ıkarken, kap[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]da nûrânî yüzlü bir ihtiyar kendisine selâm verip; "Benimle [/FONT]sohbet etmek ister misin?" diye sordu. O da "[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]İsterim." deyince, berâberce konu[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]arak [/FONT]kabristana gidip geldiler.

Evin kap[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ıs[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]na gelince, o nûr yüzlü ihtiyar; "Bunca zamand[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]r görmek [/FONT]istedi[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğin H[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]z[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]r benim. Benimle sohbet edece[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]im derken bugün bir cüz Kur'ân-[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı [/FONT]kerîm [/FONT]okumaktan mahrûm kald[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ın.[/FONT]

H[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ız[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]r'la sohbet etmenin sonucu bu olunca, di[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]er insanlarla konu[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]man[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n netîcesi ne olur?" buyurdu.[/FONT]

[/FONT]

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
kıssadan hisse diye buna derler işte.

Allahü teala razı olsun.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
B) ..................... :) .................... B)

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlarım rica etsem biraz daha açık anlatrımısınız bana...
Teşekkür ederim.

mir_erhan

Moderator
paylaşımın için Allah senden razı olsun..
ellerine ve emeğine sağlık...

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlarım rica etsem biraz daha açık anlatrımısınız bana...
Teşekkür ederim.

Esselamu aleyküm ve rahmetullah,

2. nci BEYAN: BİRİNCİ AFET BOŞ SÖZLER HAKKINDADIR.

Bilmiş ol ki, senin hallerinin en güzeli; anlattığımız gıybet, nemime, yalan, mira, cidal ve benzeri sözlerden korunarak, sana ve başkalarına zararı olmayan sözleri konuşmandır. Ne yazık ki sen, muhtaç olmadığın lüzumsuz sözlerle meşgul olursun da bu suretle kıymetli zamanlarını öldürür ve dilinin ameli üzerine hesaba çekilirsin. Bu suretle hayırlı olanı atıp kötü olanı almış olursun. Zira sen, kıymetli zamanını Allahü teala’nın azameti ve yaratıkları üzerine düşünmeye sarfedersen, bu düşünce sırasında faydası daha büyük olan ilahi nefhalar sana açılabilir. Veya tehlil, zikir veya tesbih etsen, yine senin hakkında hayırlı olurdu. Öyle kelimeler olur ki, Allahü teala onun karşılığında cennete bir köşk verir. Bir hazine almaya gücü yeterken onun yerine faydasız bir boncuk alan elbette aldanmış ve büyük hüsrandadır. İşte zikrullahı terkedip faydasız mübahlarla meşgul olan böyledir. Bu adam münah ile meşgul olurken her ne kadar günahkar olmazsa da Allah’ı zikir sayesinde yapacağı büyük kardan mahrum olduğu için zarardadır. Çünkü mü’minin sükutu fikir, bakış ibret, konuşması zikir olur.

Bilmiş ol ki kişinin en değerli sermayesi, vakitleridir. Bunları boş yere harcar ve ahiret için sevab hazırlamazsa, ana sermayeyi iflas ettirmiş olur.

………………………….

Hüccet’ül- İslam İmam Gazali “Rahmetullahi teala aleyh” İHYAU ULUMİ’D-DİN
Terceme Ahmet SERDAROĞLU/BEDİR YAYINEVİ

Boş Konuşmalar Yapmak | ihya.info Link Ali ASLAN tercemesidir.

İnşallahü teala istifadeli olur..Afiyet ve selametle kalın..

Dua eder, dualarınızı istirham ederim..

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Smmmtuba ;
Çok teşekkür ederim
Allah razı olsun
Ben biraz anlamıştım ( vicdanım çok rahatsız oldugu için daha çok bilgi rica ettim)
Çünkü tv pc derken benim vakitlerim o kadar gereksiz boş geçiyor ki :(:(:(
Çok saol verdiign linkte de çok güsel konular yazıyor çok fayda görecegim inşallah.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Smmmtuba ;
Çok teşekkür ederim
Allah razı olsun
Ben biraz anlamıştım ( vicdanım çok rahatsız oldugu için daha çok bilgi rica ettim)
Çünkü tv pc derken benim vakitlerim o kadar gereksiz boş geçiyor ki :(:(:(
Çok saol verdiign linkte de çok güsel konular yazıyor çok fayda görecegim inşallah.

Amin, Allahü teala cümlemizden razı olsun inşaallahü teala. Biz teşekkür ederiz :)

Efendim vicdanınız rahatsız olması da bir nimet, inşaallahü teala Cenab-ı hak bizi ve sizi razı olduğu yolda bulundursun.

Dua eder, dualarınızı istirham ederiz.

MÜNİR ÇETİN

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli paylaşımınız için teşekkürler. Ben ve diğer kardeşlerimize ibret olması dileği ile.

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel kardeşim ALLAH razı olsun sizden RABBİM İNŞAALLAH banada hızır ALEYHİSSELAMI görmemi nasip eder duanı esirgeme selametle.

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun kardeşim,gerçekten ibretlik bir kıssa.İnşaallah ''''Ya hayır söyle,yahutta sus'''emrince yaşayabilmeyi nasip eylesin Mevlam.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel kardeşim ALLAH razı olsun sizden RABBİM İNŞAALLAH banada hızır ALEYHİSSELAMI görmemi nasip eder duanı esirgeme selametle.

Amin kardeşim Allahü teala cümlemizden razı olsun ve cümlemize herşeyin hayırlısını istemeyi, takdirine rıza göstermeyi nasib ve müyesser eylesin. Amin.

Eden bulur buyurmuşlar :a35: Selamet ve afiyet cümlemizin üzerine olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt