Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HİÇ ÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? (1 Kullanıcı)

ery_28

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HİÇ ÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

DÜNYA BİR OKUL GİBİDİR.YIL SONUNDA DERSLERİNE ÇALIŞANLAR KARNELERİNİ ALDIKLARI ZAMAN GÜLERLER.ÇALIŞMAYANLAR İSE AĞLARLAR............. İNŞALLAH GÜLENLERDEN OLURUZ.....ABLACIĞIM ELİNİZE SAĞLIK....A.E.O.

B)B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

ery_28 yazdı:
DÜNYA BİR OKUL GİBİDİR.YIL SONUNDA DERSLERİNE ÇALIŞANLAR KARNELERİNİ ALDIKLARI ZAMAN GÜLERLER.ÇALIŞMAYANLAR İSE AĞLARLAR............. İNŞALLAH GÜLENLERDEN OLURUZ.....ABLACIĞIM ELİNİZE SAĞLIK....A.E.O.

B)B)B)B)

Allah razı olsun kardeşim, inşallah gülenlerden oluruz dediğiniz gibi , selametle inş.B)B)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.

ALLAH RAZI OLSUN...

ELİNİZE SAĞLIK...ETKİLİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ....A.E.O.

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
lmqh7.jpg

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
bu paylaşımın varya beni enkaz haline getirdi şimdi.toparlanayım yorum yapıcam

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
canım aliyem özür dilerim selmsız giriş yaptım.ama çok etkilendim paramparça oldum yine.hiç ölümü düşündünüzmü?başlığını gördüm zaten orda geçtim kendimden.siteye girdiğim ilk zamanlar ,ilk formu okumuşundur sanırım.çok bunalımdaydım.üzüntüden45 kiloya düşmüştüm.içimdeki vijdan azabı beni eritiyordu.şimdi bu yazıyı okuyunca yine yaram kanadı.29 yaşındayım.geriye baktığımda ne var.koskoca bir 0.namazsız geçen.zikirsiz geçen o yılların hesabını rabbime nasıl vericem bilmiyorum.bir ayet okumuştum tam hatırlamıyorum allah affetsin(yanlışsa nolur düzelt)cehennemde cezasını çekince ordan çıkartılan kişi bir derede günahlarınadan temizlenip bir ot gibi biticek.(lütfen ayeti tam yaz)bunu okuduğum o anı hiç unutamam.herşey boşmuş.mevki,para,ev,araba .bütün bu dünyevi isteklerim şimdi hiç gözümde yok hiç.allahım senin yüzüne nasıl bakıcam bilmiyorum.çektiğim acıyı,döktüğüm gözyaşlarını en iyi bilen sensin yarabbim.kaçdefa tövbe ettim geldim kapına.kaçkere bu kulunu affet diye yalvardım allahım.yine gelirim kapında köle olurum .kapını kapatma allahım.nedense sevaplarım günahlarımdan çok geliyor allahım.napsam ne etsem sevaplarım gözümde küçülüyor.ben tövbe ettim ama yinede günahlarım koskoca bir dağ gibi karşımda duruyor.şimdi seni anmadan geçirmediğim bir gün bile yok.ama bu bana nedense yetmiyor........ya çok doldum aliyem kusuruma bakma daha fazla yazamıyo

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
canım aliyem özür dilerim selmsız giriş yaptım.ama çok etkilendim paramparça oldum yine.hiç ölümü düşündünüzmü?başlığını gördüm zaten orda geçtim kendimden.siteye girdiğim ilk zamanlar ,ilk formu okumuşundur sanırım.çok bunalımdaydım.üzüntüden45 kiloya düşmüştüm.içimdeki vijdan azabı beni eritiyordu.şimdi bu yazıyı okuyunca yine yaram kanadı.29 yaşındayım.geriye baktığımda ne var.koskoca bir 0.namazsız geçen.zikirsiz geçen o yılların hesabını rabbime nasıl vericem bilmiyorum.bir ayet okumuştum tam hatırlamıyorum allah affetsin(yanlışsa nolur düzelt)cehennemde cezasını çekince ordan çıkartılan kişi bir derede günahlarınadan temizlenip bir ot gibi biticek.(lütfen ayeti tam yaz)bunu okuduğum o anı hiç unutamam.herşey boşmuş.mevki,para,ev,araba .bütün bu dünyevi isteklerim şimdi hiç gözümde yok hiç.allahım senin yüzüne nasıl bakıcam bilmiyorum.çektiğim acıyı,döktüğüm gözyaşlarını en iyi bilen sensin yarabbim.kaçdefa tövbe ettim geldim kapına.kaçkere bu kulunu affet diye yalvardım allahım.yine gelirim kapında köle olurum .kapını kapatma allahım.nedense sevaplarım günahlarımdan çok geliyor allahım.napsam ne etsem sevaplarım gözümde küçülüyor.ben tövbe ettim ama yinede günahlarım koskoca bir dağ gibi karşımda duruyor.şimdi seni anmadan geçirmediğim bir gün bile yok.ama bu bana nedense yetmiyor........ya çok doldum aliyem kusuruma bakma daha fazla yazamıyo

Selamün Aleyküm canım ablam benim, est. özür dileyecek hiçbir şey yok..Yorumunuzu okurken ben de çok üzüldüm ablacım:A.. Güzel ablam, ne olursa olsun kalbiniz ferah olsun.. Şimdi çok şükür ki, bunun bilincindesiniz Elhamdülillah..Bundan sonrası önemli artık canım ablam. Hepimizin, bizlerin, benim günahları, günahlarımız var..Ve belki de yaşadığımız müddetçe de istemeyerek olacak..İnsanoğlu herşeye meyyal yaratılmış..Güzel ablam, Rabbimiz c.c Tevvab'dır, Settar'dır, Rahman Ve Rahimdir celle celelühü..Bu yüce isimleri, O'nun her zaman bağışlayıcı olduğunu bilmemize yeter..Ve O, samimi, içten, ihlasla yapılan her tövbeyi ve duayı kabul ediyor c.c...Yine hamd olsun ki ablacım, Rabbimiz c.c'nin sevdiği kulusunuz ki size bu şuuru nasip eyledi..Bu üzüntüleriniz de geçmişe keffaret olsun inşallah..Vicdanınızın sızlaması bile Rabbimiz c.c'nin bir rahmetidir size..Rabbimiz c.c'nin affı mağfiretine tevekkül edin ablacım..Henüz yaşıyorken bunun idrakine vardınız, bu çok güzel bir şey..Nice insanlar var ki yaptıklarından pişmanlık bile duymuyorlar Rablerine karşı..Bu manada bu da bir nimettir ablacım..Rabbimiz c.c sizi her daim korusun, tüm sıkıntılarınızı gidersin, yüreğinizi feraha kavuştursun inşallah..Ümitvar olun ablacım:evet...Ümitsiz olmayacağız ne olursa olsun...Rabbimiz c.c'nin rahmeti ve merhameti her şeyi kuşatmış..Bir hadiste Efendimiz (s.a.v) buyuruyor ki, ''Allah c.c'nin rahmeti, gazabını geçmiştir''..Allah'ın rahmeti mi büyük, yoksa bizim günahlarımız mı? Bundan sonra her şey daha güzel olacak biiznillahi Teala, güzel olması için de güzel ablama duacıyım her zaman..:G...Rahman ve Rahim olan Mevlamıza emanetsiniz ablacım..Selam ve duaların en güzeli ile inşallah..B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim emeğine sağlık ALLAH razı olsun selam ve dua ile a.e.o.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm canım ablam benim, est. özür dileyecek hiçbir şey yok..Yorumunuzu okurken ben de çok üzüldüm ablacım:A.. Güzel ablam, ne olursa olsun kalbiniz ferah olsun.. Şimdi çok şükür ki, bunun bilincindesiniz Elhamdülillah..Bundan sonrası önemli artık canım ablam. Hepimizin, bizlerin, benim günahları, günahlarımız var..Ve belki de yaşadığımız müddetçe de istemeyerek olacak..İnsanoğlu herşeye meyyal yaratılmış..Güzel ablam, Rabbimiz c.c Tevvab'dır, Settar'dır, Rahman Ve Rahimdir celle celelühü..Bu yüce isimleri, O'nun her zaman bağışlayıcı olduğunu bilmemize yeter..Ve O, samimi, içten, ihlasla yapılan her tövbeyi ve duayı kabul ediyor c.c...Yine hamd olsun ki ablacım, Rabbimiz c.c'nin sevdiği kulusunuz ki size bu şuuru nasip eyledi..Bu üzüntüleriniz de geçmişe keffaret olsun inşallah..Vicdanınızın sızlaması bile Rabbimiz c.c'nin bir rahmetidir size..Rabbimiz c.c'nin affı mağfiretine tevekkül edin ablacım..Henüz yaşıyorken bunun idrakine vardınız, bu çok güzel bir şey..Nice insanlar var ki yaptıklarından pişmanlık bile duymuyorlar Rablerine karşı..Bu manada bu da bir nimettir ablacım..Rabbimiz c.c sizi her daim korusun, tüm sıkıntılarınızı gidersin, yüreğinizi feraha kavuştursun inşallah..Ümitvar olun ablacım:evet...Ümitsiz olmayacağız ne olursa olsun...Rabbimiz c.c'nin rahmeti ve merhameti her şeyi kuşatmış..Bir hadiste Efendimiz (s.a.v) buyuruyor ki, ''Allah c.c'nin rahmeti, gazabını geçmiştir''..Allah'ın rahmeti mi büyük, yoksa bizim günahlarımız mı? Bundan sonra her şey daha güzel olacak biiznillahi Teala, güzel olması için de güzel ablama duacıyım her zaman.....Rahman ve Rahim olan Mevlamıza emanetsiniz ablacım..Selam ve duaların en güzeli ile inşallah..B)
canım hiç ümidimi kesermiyim.umudunu kaybeden bizden değildir sözünü hiç unuturmuyum.rabbim demiyormu :yokmu dua eden,duasını kabul edeyim.rabbim beni çağırırda koşa koşa gitmezmiyim hiç.tek isteğim var kaza namazlarımı kılıyorum,ödemeden canımı alma yarabbim.2.dileğim gafletten uyanmayan kardeşlerimi uyandırsın,onlarda doğru yolu bulsun.aliyem resulümün ümmetinin gaflette olması çok üzüyor beni.ümmetimi istiyorum..ümmetimi istiyorum diye ağlayan peygamberimin ümmeti gafletten uyanır inşallah.canım rabbime emanetsin..:H

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
canım hiç ümidimi kesermiyim.umudunu kaybeden bizden değildir sözünü hiç unuturmuyum.rabbim demiyormu :yokmu dua eden,duasını kabul edeyim.rabbim beni çağırırda koşa koşa gitmezmiyim hiç.tek isteğim var kaza namazlarımı kılıyorum,ödemeden canımı alma yarabbim.2.dileğim gafletten uyanmayan kardeşlerimi uyandırsın,onlarda doğru yolu bulsun.aliyem resulümün ümmetinin gaflette olması çok üzüyor beni.ümmetimi istiyorum..ümmetimi istiyorum diye ağlayan peygamberimin ümmeti gafletten uyanır inşallah.canım rabbime emanetsin..

Elhamdülillah ablacım:evet..Ne mutlu size:G... Şimdi çok sevindim işte..Rabbimiz c.c cümlemizin dualarını kabul buyursun inşallah...Ablacım İslam ümmetinin bu hali, hepimizin ortak yarası:(..Rabbimiz c.c bir an önce kardeş kavgalarından, senci-benci zihniyetlerden bizleri arındırsın, Resulullahın övündüğü o pak ümmeti eylesin inşallah..Yoksa nasıl ondan şefaat isteyeceğiz, hangi hakla?Rabbimiz c.c İslam ümmetini gafletten uyandırsın, sıratı müstakıymden ayırmasın, Efendimizi (s.a.v)'i de bizlerden razı eylesin inşallah ablacım..Benim de duam budur..Rabbimize emanetsiniz, selam ve dua ile canım ablacım..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ölümü Hatırlamak

Peygamber'imiz ((s.a.v.).) buyuruyor ki:

"Dünyevî hazlari gözden düsüren ölümü sık sık hatirlayiniz."

Hadisi söyle Açiklayabiliriz: ölümü sık sık hatirlayarak dünya hazlarina karsi olan hevesinizi kiriniz ki, Allah (C.C)'a yöndesiniz. Peygamber'imiz ((s.a.v.).) buyuruyor ki:

"Eger hayvanlar ölüm hakkinda insanlonn büdigini bilselerdi, hep zayif hayvan eti yemek zorunda kalirdiniz."
Hz. Ayse (R. Anha) Peygamber ((s.a.v.).)'imize bir gün «Kiyamet Günü, sehidler ile birlikte Mahsere gelen olacak mi?» diye sorar.

Peygamber ((s.a.v.).)'imiz bu soruya «Evet, ölümü günle gecede yirmi kere hatirtayanlar.» diye cevap buyurdu.

8 üstün faziletin sebebi, ölümü akla getirmenin oyalama yurdu olan dünyadan sogumayi gerektirmesi ve Âhiret için hazirlik yapmaya yol açmasidir, ölümü hatirdan çikarmak ise dünya hazlarina dalmaya sürükler.

Peygamber'imiz ((s.a.v.).) buyurur ki:

«— Ölüm, mü'mine hediyedir.»

Peygamber ((s.a.v.).)´imizin ölümü, mümin hesabina hediye saymasi sundan ileri geliyor; Çünki nefsinin çesitli isteklerini karsilamanin sıkıntılarına katlanmak, azgin arzularini sinirlamak ve seytana karsi devamli olarak kendini savunmak gibi vazifeleri omuzunda tasidigindan dolayi, dünya mü'min için bir çesit zindandir, ölüm onu bu azabdan kurtarmaktir. Bu kurtulus onun hakkinda bir hediyedir.
Yine Peygamber'imiz {(s.a.v.).) buyuruyor ki:

«— Ölüm, her müsîüman için bir kefarettir.»
Peygamber'imiz {(s.a.v.).) bu hadisi ile, halka ne eli ile ne de dili ile zarar vermeyen, kendini mü'min ahlâkinin canli numunesi haline getiren, ufak tefek kusurlar disinda büyük günahlarin kirine bulasmamis gerçek mü'minieri kasdetmektedir. Iste Ölüm böylesine büyük günahlardan kalabilmis ve farz ibadetieri yerine getirmis kimselerin ufak tefek günahlarina kefaret ve temizleyici olur.

Ata-ul Horasani der ki: Peygamber'imiz {(s.a.v.).) bir gün yüksek sesli kahkahalari disardan duyulan bir meclise ugradi ve onlara:

"Dünya hazlarinin bulandiricisini anarak meclisinizi karistirir." diye buyurur, oradakiler «Dünya hazlarinin bulandiricisi nedir?» diye sorarlar. Peygamber {(s.a.v.).)'imiz «ölüm» diye cevap verir.
Enes (R.A) der ki Peygamber'imiz ((s.a.v.).) söyle buyurdu:

"Ölümü sik sik hatirlayiniz, çünki günahtan giderir ve sizi dünyadan sogutur."
Diger bir Hadiste:

«— Ölüm uyarici olmaya kâfidir.»

Baska bir Hadiste:

«— Ölüm vaiz olmaya kâfidir.» Buyurmustur.

Peygamber'imiz ((s.a.v.).) bir gün mescide girince içerdekilerin yüksek sesle gülerek konustuklarini görür, onlara:

«Ölümü hatiriniza getiriniz. Nefsimi kudret elinde tutan Allah (C.C)'a yemin ederim ki, benim bildiklerimi bilseydiniz az güler, çok aglardiniz» buyurdu.
Peygamber'imizin de bulundugu bir mecliste sahâbiler birini söz ko­nusu ederek hayli överler. Bunun üzerine Peygamber (S.A.V)'imiz sahabilere:

«Sözünü ettiginiz arkadasiniz ölümü anar miydi?» diye sordu. Sahabeler: «Biz onun ölümden bahsettigini hic duymus degiliz» diye cevap verdiler. O zaman Peygamber (S.A.V)'imiz «O halde arkadasiniz sizin övdügünüz gibi degildir.» buyurdu.
Ibni Ömer (R.A.) der ki: «On kisilik bir gurubun onuncusu olarak Peygamber (S.A.V)`imizin ziyaretine vardim. Ensar'dan biri Peygamber (S.A.V)'imize «Insanlarin en zekisi ve degerlisi kimdir, Yâ Rasûlellah?» diye sordu. Peygamber (S.A.V)'imiz bu soruya söyle cevap verdi:

«En zeki ve en degerli kimseler ölümü en sık anan ve onun için en çok hazirlik yapan kimselerdir. Bu kimseler dünya serefi ve Ahiret üstünlügünü birlikte yanlarinda götüren zekilerdir.»

Hasan-ül Basrî (rahimehullah) buyurur:
«Ölüm dünyanin degerini düsürdü ve akli basinda kimselerin huzurunu yok etti.»
Rebi' Ibni Haysem buyurdu: «Mü'minin, ölümden daha degerli bir bekledigi yoktur. Benîm ölümümü kimseye duyurmayin, hemencecik beni Rabb'ime teslim edin.»

Ehli hikmetten bir zat, bir arkadasina gönderdigi mektupta sunlari yazdi:

«Ey kardesim, ölümü özleyip de bulamayacagin âleme (Ahirete)
göçmeden önce bu alemde iken ölümden kork.»
Ibni Sirin'in (rahimehullah) yaninda ölümden söz edildigi zaman vücudunun bütün organlari donakalirdi.

Ömer Ibni Abdülâziz (R.A.) her gece fikih âlimlerini sarayinda sohbete çaginr, hep birlikte ölümden, Kiyamet Günü,den ve Âhiretten bahsederek, sanki önlerinde cenaze varmis gibi göryasi dökerlerdi.

Ibrahim-i Toymî (rahimehullah) buyurur: «îki sey beni dünyadan haz duymaz hale getirdi. Ölümü ve Allah'in huzuruna dikilecegimi düsünmek.»
Kâ'b Ibni Ahbar (rhimehullah) buyurur: «Ölecegini bilen kimse dünyanin sikinti ve mes'elelerine önem vermez.»

Mutarrif (rahimehullah) buyurur: «Rüyamda, Basra Camii'nin ortasindaki kürsüden seslenen birinin söyle dedigini duydum: «Ölümü hatirlamak. Allah (C.C)'dan korkanlarin kalbini parça parça etmistir. Yemin ederim ki, ben onlari ne yapacaklarini sasirmis görüyorum.»
Es'as (rahimehullah) der ki, «Hasan-ül Basrî'nin yanina girerdik kendisi sanki ates, sanki bir âhiret isi ve ölüm hatirasi idi.»

Safiye (R. Anha) buyurur ki: «Kadinin biri bir gün Hz. Ayse'ye (R.A.) gelerek kalbinin katiligindan dert yandi, Hz. Ayse (R.A.) ona: «Sık sık ölümü hatirla, o zaman kalbin yumusar» dedi. Kadin, Hz. Ayse (R.A.)'nin tavsiyesini tatbik edince gerçekten kalbi yumusadi. Bundan dolayi bir müddet sonra yine Hz. Ayse (R.A.)'nin ziyaretine gelerek ona tesekkür etti.»

Hz. Isa'nin (A.S.) yaninda ölümden bahsedilirken derisi kanardi.

Hz. Dâvud (A.S.) un yaninda ölümden Kiyâmet Gününden söz edildigi zaman, vücûdunun organlari birbirinden ayrilacak derecede aglar ve ancak Allah (C.C)'in rahmetinden bahsedilince kendine gelirdi.

Hasan-ül Basrî (rahimehullah) buyurur: «Gördügüm bütün akli basinda kimseler ölümden korkuyor ve ölünün arkasindan hüzün duyuyor.»
Emevî halifelerinden Ömer Ibni Abdülâziz (R.A.) çevresindeki âlimlerden birine «Bana va'zet» der. Âlim: «Ölümü tadacak ilk halife sensin» der. Halife «Devam et» der. Âlim: «Hz. Âdem'e (A.S.) varincaya kadar bütün atalarin ölümü tatmaktan kurtulamamislardir. Simdi ise sira sana geldî» der. Bunun üzerine Ömer Ibni Abdülâziz aglamaya baslar.

Rebi' Ibni Hasem (rahimehullah) evinde bir kuyu kazmis, her gün birkaç kere içine girer yatarmis, böylelikle ölüm düsüncesini hafizasinda canli tutarmis ve soranlara dermis ki: «Ölüm duygusu bir an bile ka­bimden çiksa hemen kalbim bozulur.»
Mutarrif Ibni Abdülâziz (rahimehulîah) buyurur; «su ölüm, varlik sahiplerini varliklarina kanmaktan alakoydu, o halde ölümsüz bir varlik ve saadet arayiniz.»
Halife Ömer Ibni Abdülâziz (R.A.) Anbese'ye dedi ki, «Ölümü sık sık
an. Eger genis imkânlar içinde yasiyorsan, bu hatirlama, seni mütevazi imkânlara yöneltir. Eger kit imkâniar içinde yasiyorsan bu hatirlama, yasama imkânlarini genis saymana yolacar.»

Ebû Süleyman-üd Darani (rahimehullah) der ki: «Ümmü Harun'a «ölmek ister misin?» diye sordum, «hayir» dedi. "Nicin?" diye sordum, bana su cevabi verdi: «Bir insanin emrini kirmis olsam. onunla karsilasmak istemezdim. (Allah (C.C) ile) nasil karsilasmayi isteyebilirim ki. O'nun emrini kirdim.»

Ebu Musa el-Temimî (rahimehullah) buyurur: «Meshur sâir Farezdek'in esi vefat etmisti, Basra sehrinin bütün ileri gelenleri cenazeye gelmisti, aralarinda Hasan-ül Basrî (rahimehullah) da vardi. Farezdek'e dedi ki:

«Yâ Ebû Firas (Farazdek'in lâkabi) bu gün için ne hazirladin?»

Farezdek: «Atmis yildan beri tekrarladigim (Lâ ilâhe illallah...) sehadet cümlesini» diye cevap verdi.

(Hüccetü'l İslam)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ÖLÜMÜ HATIRLAMAK

7275 - İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselâm ile birlikte idim. Ensardan bir zat gelerek Aleyhissalâtu vesselâm'a selam verdi. Sonra da: "Ey Allah'ın Resülü! Mü'minlerin hangisi en faziletlidir?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm: "Huyca en iyisidir!" buyurdular. Adam: "Mü'minlerin hangisi en akıllıdır?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm: "Ölümü en çok hatırlayandır ve ölümden sonra en iyi hazırlığı yapandır. İşte bunlar en akıllı kimselerdir" buyurdular."

7276 - Abdullah İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselam buyurdular ki: "Birinizin eceli bir yerde olduğu zaman ihtiyaç onu oraya sıçratır. Sonra kalan ömrünün sonuna varınca aziz ve celil olan Allah onun ruhunu orada alır. Kıyamet günü, o yer: "Ey Rabbim! İşte bu, bana emanet ettiğin (cesed)dir!" der."

7277 - Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselam buyurdular ki: "Ölü kabre konulur. Salih kişi, kabrinde korkusuz ve endişesiz oturtulur. Sonra kendisine: "Hangi dinde idin?" denilir. "İslâm dinindeydim" der. "Şu adam nedir?" denilir. "O, Allah'ın Resülü Muhammed'dir, bize Allah indinden açık deliller getirdi, biz de onu tasdik ettik" der. Ona: "Allah'ı gördün mü?" denilir. O: "Allah'ı görmek hiç kimseye mümkün ve muvafık değildir" der. Bu safhadan sonra cehenneme doğru bir delik açılır. Oraya bakar, ateş alevlerinin birbirini kırıp yok etmeye çalıştığını görür. Kendisine: "Allah'ın seni koruduğu ateşe bak!" denilir. Sonra ona cennet cihetinden bir delik açılır ve onun güzelliklerine ve içinde bulunan (nimet)lere bakar. Kendisine: "İşte senin makamın!" denilir ve yine ona: "Sen bunlar hususunda yakîn (kesin iman) sahibi idin. Bu iman üzere öldün, bu iman üzere yeniden diriltileceksin inşaallah!" denilir.
Kötü adam da kabrinde korku ve endişe ile oturtulur. Kendisine: "Hangi dinde idin?" diye sorulur. "Bilmiyorum" diye cevap verir. Kendisine: "Bu adam kimdir?" denilir. Halkı dinledim, bir şeyler söylüyorlardı, onu ben de söyledim" der. Ona cennet cihetinden bir delik açılır. Cennetin güzelliklerine, içinde bulunan nimetlerine bakar. Ona: "Allah'ın senden uzaklaştırdığı şu cennete bak!" denilir. Sonra ona cehenneme doğru bir delik açılır. Oraya bakar. Alevlerin birbirini yeyip yoketmekte olduğunu görür. Ona: "İşte makamın burasıdır. Sen cehennemin varlığı hususunda şekk (ve inkâr) içerisinde idin, bu şekk üzere öldün ve bu şekk üzere diriltileceksin inşaallah!" denilir."
7278 - Hz. Câbir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "(Mü'min) ölü, kabre girdimi, güneş batışındaki haliyle ona temsil edilir. Bunun üzerine ölü oturup ellerini gözlerine sürer ve: "Beni bırakınız namaz kılayım" der."

7279 - Ebu Sa'îd radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Sûrun iki sahibinin ellerinde iki boynuz bulunur. Ne zaman (üflemekle) emrolunacaklarını dikkatle gözleyip düşünürler."
7280 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Yahudilerden bir adam Medine çarşısında: "Hz. Musa'yı insanlar üzerine seçen Zât'a yemin olsun!"demişti. Ensardan bir zât elini kaldırıp herife bir tokat indirdi.
"Demek böyle dersin ha! Üstelik Resülullah aleyhissalatu vesselâm aramızda olduğu halde!" dedi. Durum Resülullah aleyhissalâtu vesselâm'a anlatıldı. Aleyhissalâtu vesselâm: "Aziz ve celil olan Allah buyurmuştur ki: "Süra üfürülür ve Allah'ın dilediklerinden başka göklerde kim var, yerde kim varsa düşüp ölür. Sonra bir daha süra üflenir ve onlar kabirlerinden kalkıp bakışırlar" (Zümer 58). Ben, başını ilk kaldıran olacağım. Ben, arşın ayaklarından birini tutan Hz. Musa aleyhisselâm ile karşılaşırım. Bilemem, o başını benden öncemi kaldırdı, yoksa o, Allah'ın çarpılıp yıkılmaktan istisna tuttuklarından mıdır? Kim de: Ben Yünus İbnu Metta'dan daha hayırlıyım (üstünüm) derse şüphesiz yalan söylemiş olur."

7281 - Ebu Musa el-Eş'ari radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Kıyamet günü, insanlar üç defa AIlah'a arzolunacaklar. İki arza mücadele ve mazeretlerden ibarettir. Üçüncü arzaya (sunuşa) gelince, (insanların işlediği amellerin yazılı olduğu defterler o zaman ellere uçacaklar (yani hızla verilecektir). Artık defteri kimisi sağ eliyle tutacak ve kimisi sol eliyle tutacaktır."

7282 - Hz. Hafsa radıyallahu anha anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Ben Bedir ve Hudeybiye'ye katılanlardan hiç kimsenin cehenneme girmemesini ümid ederim" buyurdular. Ben: "Ey AIlah'ın Resülü! Allah Teala hazretleri: "Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Bu senin Rabbin katında kesinleşmiş bir hükümdür" (Meryem 71), buyurmadı mı?" dedim. Bunun üzerine Aleyhissalâtu vesselâm: "(Ey Hafsa!) Sen Allah'ın: "Sonra biz, Allah'tan korkup (O'na karşı gelmekten) sakınanları kurtarır, zalimleri de toptan orada bırakırız" (Meryem 72) buyurduğunu işitmedin mi?" buyurdu."

7283 - Rifa'a el-Cühenî radıyallahu anh anlatıyor: "Biz Resülullah aleyhissalâtu vesselâm'la birlikte bir seferden dönmüştük. Buyurdular ki:
"Muhammed'in nefsi elinde olan Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun! İman edib, sonra doğru yoldan ayrılmayan hiçbir kul yoktur ki cennete sokulmasın. Siz ve iyi (dindar) nesliniz cennetteki meskenlere yerleşmedikçe (diğer ümmetlerin mü'minleri olan) cennetliklerin cennete girmemelerini de ümit ederim ve Rabbim ümmetimden yetmişbin kişiyi hesapsız olarak cennete dahil etmeyi bana kesin vaadetti"

7284 - İbnu Abbâs radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Biz, ümmetlerin sonuncusuyuz ve hesabı ilk görülecek olanlarız. Orada: "Ümmî ümmet ve peygamberi nerededir?" denilir. Bilesiniz, biz sonuncu olan ilkleriz (yani dünyaya gelişte sonuncuyuz, Kıyamet günü hesabı verip cennete girmede ilkleriz."
7285 - Ebu Bürde babasından anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kıyamet günü, Aziz ve celil olan Allah, mahlükâtı topladı mı Ümmet-i Muhammed'e secde etmeleri için izin verilir. Onlar Allah'a uzun bir secde yaparlar. Sonra: "Başlarınızı (secdeden) kaldırın. Biz sayınız kadar (kâfirleri) ateşten, kurtuluş için fidyeleriniz yaptık" buyurulacaktır."

KÜTÜB-İ SİTTE

Sevgi Gülü

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim ben sürekli ölümü düşünüyorum .hepimiz bir gün öleceğiz RABBİM imandan ayırmasın .en güzel ölüm iman üzerine ölüm .ALLh A emanet olun aliye kardeşim güzel bir konu seçmişsin RABBİM razı olsun

Deniz kizi

Kayıtlı Kullanıcı
ölüm HEP YANIMIZDADIR

ölüm HEP YANIMIZDADIR

sevgili din kardeslerim ölümü her an ensemde hissediyorum ben önceden ölümden cok korkuyordum fakat bundan üc ay önce bir arkadasiminkayinvalidesi öldu ve cenazenin yikanmasinda yardimci oldum ve kendimi ölüme hazirladim Artik hicmi hic ölümden korkmuyorum cünkü biraz düsünürsek bizde birgün fani olacagiz ve bu dünyadan göcecegiz budunya cok büyük biraz da öbür dunyayi düsünelim
kafletten uyanalim uyanalim kardeslerim ölüm var ölüm

Deniz kizi

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi olsun kardesimizden cok güzel yazmissin selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a kardeşim ben sürekli ölümü düşünüyorum .hepimiz bir gün öleceğiz RABBİM imandan ayırmasın .en güzel ölüm iman üzerine ölüm .ALLh A emanet olun aliye kardeşim güzel bir konu seçmişsin RABBİM razı olsun

Ve aleyküm selam ablacım. Amin güzel duanıza..Allah c.c razı olsun sizden ve kabul eylesin bu duanızı..Beğendiğinize sevindim ablacım..Tefekkür ettirebilmişse ne güzel..Rabbimize emanetsiniz.Selam ve dua ile inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt