Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HESAPTAN ÖNCE HESAP VERİN (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: HESAPTAN ÖNCE HESAP VERİN

M DENIZ yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM EVET HER ZAMAN KENDİMİZİ HESABA ÇEKMEMİZ LAZIM HER AN SANKİ AZRAİL ENSEMİZDEYMİŞ GİBİ HİSSEDİP BUNUN BİLİNCİYLE SÜREKLİ İSTİĞFAR, TÖVBE ETMEK, İBADETİMİZE SIMSIKI BAĞLANMAMIZ GEREKİYO. DÜNYEVİ İŞLERDEN ÖNCE AHİRETİMİZİ UNUTMAMAK TEK GAYEMİZ OLMALI. İNŞALLAH RABBİM BİZLERİ KENDİNİ DÜNYADA HESABA ÇEKEN, AHİRETTE HESAP VERMEYEN KULLARINDAN EYLESİN. ALİYE KARDEŞİM BÖYLE GÜZEL FORMLARIN İÇİN ALLAH(C.C) SENDEN KAT VE KAT RAZI OLSUN. ALLAH'A (C.C) EMANET OL. SELAMUN ALEYKÜM.

ve aleyküm selam, ne güzel yorumlamışsınız abim.. elinize sağlık.. amin inş. duanıza gönülden amin.. rabbim sizden de ebeden razı ve hoşnut olsun inşaallah.teşekkür ederim..Rahmana emanet olasınız. hayırlı cumalar

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

desertrose yazdı:
B)B)Selamun aleykum hayırlı cumalar canım kardeşim..
Yine çok muhteşem bir konu açmışsın.. Allah c.c. razı olsun.. Mubarek cuma günü büyük haz verdin emeğine, yüreğine sağlık.. İnşaAllah ibret alanlardan oluruz..
Selam ve dua ile kal inşaAllah kardeşim Allah'a c.c. emanetsin..B)B)B)B)

ve aleyküm selam güzel kardeşim.. beğendiğine çok sevindim kardeşim.. amin duana, yürekten, canı gönülden amin canım kardeşim, sağolasın, çok teşekkür ederim.. Rabbim senden de razı olsun inş. iki cihanda... Rabbime emanet kalasın.. hayırlı, bereketli ve nurlu cumalar sana canım kardeşim.. selametleB)B)B);)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

esselamun aleyküm

Rabbim sizden razı olsun inş.. emeğinize sağlık.selam ve dua ile...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

S.A....

ALLAH RAZI OLSUN...ELLERİNİZE SAĞLIK...
ÖLMEDEN ÖNCE KENDİNİ HESABA ÇEKEBİLENLERDEN OLMAK TEMENNİSİYLE ....

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamü Aleyküm Aliye kardeşim;
Gündeme getirdiğiniz meselenin ne kadar önemli ve mühim olduğunu söylememe gerek yok...çok manidar bir paylaşım olmuş... söyleyecek söz de yok gerçekten...emeğinize sağlık...Allah c.c. razı olsun...selam ve dua ile kalın dualarınızı eksik etmeyin İnş...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

ferit yazdı:
Esselamü Aleyküm Aliye kardeşim;
Gündeme getirdiğiniz meselenin ne kadar önemli ve mühim olduğunu söylememe gerek yok...çok manidar bir paylaşım olmuş... söyleyecek söz de yok gerçekten...emeğinize sağlık...Allah c.c. razı olsun...selam ve dua ile kalın dualarınızı eksik etmeyin İnş...

ve aleyküm selam Ferit kardeşim.. rabbim sizden de razı olsun inş. teşekkür ederim.. selam ve selametle kalın.. dualarımız her zaman sizlerledir.​

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim razı olsun senden kardeşim... çok güzel bir paylaşım ve hatırlatmada bulunmuşsun... inşallah bizlerde kendimizi hesaba çekip amellerimizi gözden geçirelim ki sonrasında Rabbimizin izni ile hüsrana uğramayalım...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet ol inşallahB)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

tevbekar yazdı:
Rabbim razı olsun senden kardeşim... çok güzel bir paylaşım ve hatırlatmada bulunmuşsun... inşallah bizlerde kendimizi hesaba çekip amellerimizi gözden geçirelim ki sonrasında Rabbimizin izni ile hüsrana uğramayalım...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet ol inşallahB)

Allah sizden de razı olsun ablam. beğendiğinize sevindim. duanıza amin.. baz şeyler için burada kendimizi hesaba çekip düzeltirsek, ahirette de hesaplar kolay olacaktır inşallah. Allah'a emanet olun. Baki selam ve muhabbetle.B)B)B)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kıymetli kardeşim.

Hesabı dünyada ödemeyen ahirette öder
İki aleminde yaratılış sebebi ve hakikat güneşi Hazreti Peygamber (sav) efendimiz,
geceleri sabahlara kadar ibadet eder hatta bu sebebten ayakları şişer, dizleri tutmaz olurdu.
Anlayana ne mutlu.

Allah razı olsun kardeşim, Emeğinize sağlık,
Rabbimiz bizleri hesabı kolay görülen kullarından eylesin İnşaallah
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

deleterx2.gif

gif078tw8jw5.gif

Düşmanlarım bana ne yapabilir ki ?
Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir.
Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir.
Değil mi ki, göğsümde Allah'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kıymetli kardeşim.

Hesabı dünyada ödemeyen ahirette öder
İki aleminde yaratılış sebebi ve hakikat güneşi Hazreti Peygamber (sav) efendimiz,
geceleri sabahlara kadar ibadet eder hatta bu sebebten ayakları şişer, dizleri tutmaz olurdu.
Anlayana ne mutlu.

Allah razı olsun kardeşim, Emeğinize sağlık,
Rabbimiz bizleri hesabı kolay görülen kullarından eylesin İnşaallah
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

deleterx2.gif

gif078tw8jw5.gif

Düşmanlarım bana ne yapabilir ki ?
Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir.
Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir.
Değil mi ki, göğsümde Allah'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü Kıymetli kardeşim.
Amin inşallah, güzel dualarınızı makbul eylesin Rabbimiz c.c... Yorumunuz ve katkılarınız için çok teşekkür ederim. Geçmiş ve gelecek tüm günahları bağışlanmış olan Fahr-i Kainat Efendimiz (s.a.v) dahi, sürekli bir muhasebe içerisindeydi.. Biliyordu ki, Allah c.c'nin Habib'i olmak yetmez, O'nun en sevdiği olmak, gevşekliği gerektirmez.. Gül Sultanımız, bizler için ne güzel bir örnektir bu konuda.. Allah c.c razı olsun değerli kardeşim.
Rabbimize emanet olunuz inşallah. Selam ve Dua ile..

berat05

Yönetici
güncelleme

güncelleme

Melekler beni tutup hesaba çekmek üzere götürdüler. Tam o sırada Rabbimden bir hitap geldi:
-O kuluma dokunmayınız. Dünyada iken kendini hesaba çekene, amelini sık sık gözden geçirene burada hesaba çekilmek yoktur, amelini yeniden gözden geçirmek gerekmez!..

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
ölmeden ölenler..EVLİYALAR......................ÖLÜPTE ÖLMEYENLER..şehitler..........

berat05

Yönetici
burada kendini hesaba çeken orada hesaba çekilmeyecek, buradaki hesabı onu kurtaracaktır, inşaallah!..

berat05

Yönetici
Üçüncü hicret asrının irşad yıldızlarından biri Ebu Bekri Şiblidir. Zamanın halkı Ona İmamı Şibli demiştir. Tesirlerini ima eden bu unvan, onun gerçekten de imam olduğunu ifade etmektedir. Zira İmamı Şibli, sadece anlatan, ikaz eden bir mürşid değil, aynı zamanda amel eden, yani fiilen örnek olan bir maneviyat büyüğüdür.

Israrla tekrar ettiği husus şudur:
-Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin!
Her dersine, her vaazına böyle başlayan Şibliye bir gün biri sorar:
-Efendi Hazretleri, her fırsatta 'hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin' buyuruyorsunuz. Biz burada kendimizi hesaba çeksek, ahirette bir daha hesaba çekilmeyecek miyiz?

İmamın cevabı hazır:
-Evet, burada kendini hesaba çeken orada hesaba çekilmeyecek, buradaki hesabı onu kurtaracaktır, inşaallah!..

Şeyhin bu sözüne büyük bir itimatla bağlanan sual sahibi, başlar nefsini hesaba çekmeye. Günahlardan iyice arınır, ibadetlerini ihmal etmemeye gayret eder. Her fırsatta tevbe, istiğfar eder, ahirette hesaba çekilmeden önce dünyada nefsini iyice hesaba çeker. Hesabını veremeyeceği şeyleri yapmaktan şiddetle uzaklaşır.

Derken, bir gece imamı rüyasında görür.
Şibli, beyaz bir ata binmiş, adeta uçuyor.
Peşine düşer, bağırır:
-Dur, ne olur birazcık dur, ben de erişeyim arkandan, dur!
Şeyhin cevabı mânâlı:
-Ben bu hapishaneden kurtuldum, bir daha bekler miyim burada. Boşuna peşimden koşma, yetişemezsin!

Bu rüyanın mânâsını imamdan öğrenmek üzere sabah ilk işi şeyhi ziyaret etmek olur. Ne çare ki şeyhin kapısında cenaze hazırlığını görünce onun dünya hapishanesinden kurtulup ahiret saadetine koştuğunu anlar.

O günün akşamında Rabbine derin bir niyaz ve tazarruda bulunur. Şeyhini mutlaka görmeyi gönülden diler.

Geç vakit yatağına uzanır uzanmaz daldığı rüyada, imamı karşısında bulur.
İlk suali, vaazlarında tekrar ettiği mesele olur:
-Efendi Hazretleri, nasıl oldu durum, sen burada kendini hep hesaba çekerdin, orada bu hesaptan kurtuldun mu?

Tebessüm ederek konuşan imam, şöyle cevap verir:
-Melekler beni tutup hesaba çekmek üzere götürdüler. Tam o sırada Rabbimden bir hitap geldi:
-O kuluma dokunmayınız. Dünyada iken kendini hesaba çekene, amelini sık sık gözden geçirene burada hesaba çekilmek yoktur, amelini yeniden gözden geçirmek gerekmez!..

Bu hitaptan sonra melekler beni serbest bıraktılar, kurtuldum! Siz de burada hesaba çekilmek istemiyorsanız kendinizi orada hesaba çekin!

Ne dersiniz? Hayatımızı şöyle bir düşünelim mi?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt