Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Herkesin bir görevi var. (1 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Kadın erkek beraber çalışılan yerlere hepimiz gitmişizdir. Zaten bu devirde kadın ve erkeğin bir arada çalışmadığı yer de yok gibidir. Oralarda çalışan kadınlarla, erkeklerin aralarındaki diyaloglara da zaman zaman şahit olmuşuzdur. Dikkat edilmişse, gayet samimi senli benli sansürsüz konuşmalar, yaşlarına ve konumlarına yakışmayan tarzda şakalar, dahası ve en acısı yaptıklarını sıradan sayan bir takım insanlar görmüşüzdür. Ayrıca çalışan kadınların çoğunda (çalışıyorum çalışmanın getirisi olarak, para da kazanıyorum öyleyse, ben ayakları üzerinde durabilen, toplumda söz sahibi olan ve kendine güvenen bir bayanım) düşüncesi içinde davrandıklarını da görüyoruz.

İş yerinde patronundan bir aferin almak için türlü çabalar gösteren çalışan bayanlar, aynı çabayı beylerini mutlu etmek, beyinin bir iltifatını kazanmak için gösterseler, o ev güllük gülistanlık olur. Aynı şey beylerin tarafında da farklı gerçekleşmekte, çalıştığı iş yerinde karşılaştığı hanımlara gösterdiği nezaketin, kibarlığın, komplimanın dörtte birini evdeki hanımına gösterse, hanımının saygı ve sevgisini daha çok kazanırdı herhalde…

Evet, gerçekten de bizim ve çocuklarımızın hizmetiyle, evimizin düzeni, tertibi, temizliğiyle, ilgilenen hatta sıkıntılara göğüs germekte hep bizimle olan hanımlarımız, dışarıdaki bayandan çok daha fazla ilgi ve nezakete layık değil mi?

Haramlardan uzak duran, hatta harama düşme kaygısıyla evinde olmayı tercih eden

tesettürüne ve ibadetlerine dikkat ederek kendini koruduğu gibi dinimizin bildirdiği şekilde davranarak beyini de günaha girme vebalinden kurtaran hanımlarımız, daha çok iltifata ve itinaya layık değil mi?

Gazetelerin insan kaynakları sayfasındaki reklâmlara baktınız mı? İş ilanlarında hep fiziği ve diksiyonu düzgün bayan eleman aranmakta… Neden daha çok bayan eleman tercih ediliyor, çok kaliteli bir eğitim almış, ev geçindirmek zorunda olup da iş bulamayan bu kadar erkek varken?

İnsanın aklına, (Sanki bu işte bir bit yeniği var, acaba kasıtlı olarak kadın sokağa çekilmek mi isteniyor?) gibi şeyler geliyor. Dış mihraklar, kendi toplumlarında aile kavramını kaybettiler, zararlarını öğrenince şimdi geri kazanmaya çalışıyorlar. Fakat bizimle uğraşmayı hızlandırıyorlar. Bir topluma verilecek en büyük zarar, aileyi yok etmek... Bunu da ailenin temelini ve birlikteliğini sağlayan anneyi, yani kadını dejenere ederek yapmaya çalışıyorlar.

Görünüşe göre de başarmak üzereler. Baksanıza kadınlar erkekleşmeye, erkekler de kadınlaşmaya başlamışlar bile... Roller değişmiş. İş bulamayan baba, evde oturup çocuklara bakıyorken, kadının çalışmasının olmazsa olmaz görüldüğü günümüzde, aile geçiminin ağır yükü hayat müşterektir adı altında kadına yükleniyor.

İşte size bir başka tablo:

Bir erkek evlenmek istiyor, annesi soruyor:

—Nasıl bir kızla evleneceksin?

Genç cevap veriyor:

—Fark etmez, çalışan birisi olsun, ben nasıl ev geçindireyim? O da çalışırsa, birimizin maaşı elektrik, su, ev kirası vs… Birimizinki de boğazımıza kılık kıyafete falan ancak yeter.

—Çok iyi oğlum, sen çalışacaksın da, o mu yiyecek, o da çalışsın tabii. Nerde çalışsın?

—Ben tezgâhtar falan istemem, öyle işler geçici olur. Öğretmen olabilir, devlet kapısı ne de olsa...

Bunun gibi konuşmalar, aranılan özelliklerde kız bulunuyor, nişan, düğün, balayı falan derken;

—Bana yazık değil mi? Hani hayat müşterekti, hani sen de bana evde yardım edecektin? Yardım etmeyi bırak, kendi eşyalarını toplaman da yeter. Geldiğim gibi mutfağa giriyorum, yemek, bulaşık, evin toplanması bıktım artık. Sen yoruluyorsun da, ben yorulmuyor muyum? Ben de senin gibi gelir gelmez elime kumandayı alıp, televizyonun karşısına geçsem aç kalırız aç…

—Yapacaksın tabii, sen kadın değil misin, ben mi yapacağım yemeği, ütüyü? Çok konuşma da, sofrayı hazırla çok acıktım.

Bu tartışmaları dışarıdan izleyenler, belki bir çocuk olsa her şey yoluna girer diye düşünülürken aslında karışık olan durum çocuğun olmasıyla içinden çıkılmaz bir hal alır.

—Çocuğa kim bakacak? Annem hasta, ee senin annen de çocuğu çok şımartıyor, ahlakı bozuluyor çocuğun.

—En iyisi bir kreş bulalım, kreşe verelim çocuğu…

Uzun araştırmalar, arkadaş tavsiyeleriyle bir kreş bulunur, çocuk kreşe verilir, annenin aklı yavrusunda, bütün gün ne yaptı, ne yedi, ateşi de vardı, nasıl oldu acaba? Bütün bu sorular, düşünceler ve annenin gizliden çektiği; ama söyleyemediği bir vicdan azabı, bir suçluluk duygusu içini hep kemirmektedir. Aslında hesap ortadadır, kadının aldığı para kreşe, kendi özel ihtiyaçlarına kullandığı makyaj malzemesine ancak yetmektedir. O zaman neden bu kadar sıkıntı çeker ki?

Sabahın erken saatinde kalkıp hazırlanmak, çocuğu hazırlamak, üstelik tam da huzurlu sıcacık evinde uyurken onu uyandırmak, bütün gün iş yerinde akşama ne pişireyim, misafire ne ikram edeyim, çocuk nasıl gibi düşüncelerle boğuşmak. Mesai bitip de eve gelindiğinde aynı tempo devam etmekte, hızla yemek hazırlanıp, yine aynı hızla yenip ertesi günün yemeği yapılıp, çocukla ilgilenmeye vakit kalmadan bakılır ki, çoktan gece yarısı olmuş. Bir kenarda sizin gelmenizi kendisiyle ilgilenmenizi beklerken uyuya kalan yavrunuzu kucaklayıp, buruk bir öpücükle yatağına yatırırsınız. İşte bütün bir gün koşuşturup dururken bir de bakar ki, ömür geçmiş, çocuklar büyümüş; ama farkına bile varılamamış, ne eski güzelliği, ne eski sağlığı, ne de, artık sorunlarla başa çıkacak gücü kalmış.

Bunca yıl karı koca çalışmışlar ama elde hiçbir şey yok. Hâlâ borcunu ödedikleri evi saymazsak, ömür vefa eder de, borçtan kurtulup rahata ereriz diye beklenirken, evlatların evlenmesi gibi sebeplerden, borç üstüne borç...

—Hani iki kişi çalışırsak rahat ederdik, daha iyi yaşardık? Hep sıkıntı çektik şimdi ömür bitti, hesap verilecek ama dünyada rahat yaşamak için sıkıntı çektik, fırsat bulamadık ki ebedi yaşayacağımız yer için hazırlık yapalım, üstelik hep sermayeden yedik elde bir şey kalmadı. Ne için, kimin için, nasıl yaşadık, ne bıraktık? Taksitlerini ödemeyi hiç ihmal etmedim ama imanını, dinini öğretmekte ihmal davrandım. Dinini öğretmeden çocuğumu Amerika’ya master yapmaya gönderdim. Çocuğum oralarda iyice bozuldu. Ahirette beni sıkıntı çekerek, günah işleyerek okuttun diyip teşekkür etmeyecek, yakama yapışıp neden benim günah işlememe engel olmadın, neden bana dinimi öğretmedin diyecek.

Peki, o zaman neden bu kadar, çalışıp günaha girmek isteriz ki? Üç günlük dünya için sonsuz olan ahiret hayatını yıkmak akıl kârı mıdır?

Herkesin bir görevi var ..:: Evlilikrehberi.net ::..

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablacıgım diyorum ablamsınız diye tahmin ettim.önemli bir konu yazdıgınız.bende şuan çalışıyorum ama elimden geldigince dikkat etmeye çalışıyorum,mesafeli olmaya çalışıyorum,kimseyle konuşmamaya çalışıyorum mümkün oldugunca harama bulaşmamaya çalışıyorum inşaAllah.Allah c.c nasip ederse evlendigim zaman çalışmayı düşünmüyorum.inşaAllah Rabbim gerek duydurmaz.sizinde dediginiz gibi kadın erkek karışık çalışmayan yer de yok gibi.
Allah a şükür tesettürümle çalışabildigim ve namazlarımı kılabildigim bir iş bulabildim.inşaAllah para biriktirip hayırlı şeyler için kullanacagım.biraz da uzun oldu sanki ama sizinle paylaşmak istedim.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
bende calısıyorum ama babamın işinde yardımcı oluyorum.dikkat etmeye calısıyorum erkeklerle muhatap olmamaya calısıyorum.aslında bende evli bayanların calısmaması taraftarıyım.ben şimdi nasıbse kuran kursu hocalıgı için dışarıdan imamhatıp verıyorum..sanırım evlenınce calısıcam hiç olmazsa erkeklerın bulunmadıgı bır ortamda olucak.Ama ben yınede evli bayanların evde eşleriyle cocuklarıyla olması taraftarıyım.

hakaNet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm..doğru haklısınız herkesin bi görevi var ama...geçinemeyen aileler var..yani kadın çalışmasa geçinemiyolar..o zman mecbur çalışıcak...belli br mesafede çalışırsa yani iyice kopmazsa ben çalışıyoum diye bence çalışmasındna bi mahzur olmaz...tabi mecbursa..rahatlarsa durumları iyiyse kadın zaten çalışmasın çalışmaz yani...selametle

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
tamam kadının çalışması dinimizce doğru değil.

ama siz kalkıpta çalışan kadınların hepsini bu şekilde yargılayamazsınız

evde oturan bayanlar herşeyi hakediyor çalışmayanlar etmiyor.

bu kadar insanın vebalini almayın.

çalışmayıp evde oturan dedikodu yapan ,kocasını güzel karşılamayan kadınlarda var.genelleme yapmayın lütfen.

ha keşke hanımlar çalışmasa da evlerinde otursalar.

ama bunu bizi yönetmiş ve yönetenlere sorucaksınız.tuzu kuru olan rahat konuşuyor.asgari ücretle 4-5 çocuk okutan var.kira,mutfak masrafı,elektrik,su ,eğitim masrafları gibi mecburi olan ihtiyaçlar var.buyrun asgari ücretle siz bir aile geçindirin bakayım.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
evet kadının çalışması doğru değil
ama şu var kı
bır kadın eğer kı eşının durumu ıyıse çalışmaz
bu tür düşünen kadınlar yanı eşımın durumu ıyı çalışayım dıyenler cok az
bir kadın neden cocuklarını bakıcı elerıne bıraksın kı?
neden akşama kadar işde sonra da evde yorulsun kı?
neden dınını rahat yaşamaya calışmasın kı evınde?
kadının aklı yok mu kı?
demek geldı bu yazılanlara.....
eğer bır kadın cocuğuna bakmak veya aılesıne bakmak zorunda kalırsa çalımak zorundadır
onlara kım ekmek verecek ?
ev hanımlarına gelınce
ev hanımlarını taktır edıyorum kolay değıl
ama sız ev hanımlarına ıltıfat etmışsınız ama çalışan tum bayanları kötülemışsınız
ısterdım kı ülkemızde bayanlar dını hayatını surdurp evde otursunlar ama gunumuzde bu ne yazık kı mumkun değıl
bır mısal vereyım sıze
eşı tarafından terk edılmış
aılesı olmayan bır unıversıte mezunu bır bayan
3 cocuğuna nasıl bakacak?
evet
arkadaşım benım
ve alnının terıyle bakıyor 3 cocuğuna tek başına hem ev hanımı hem de memeur
ben o bayanı cocuklarına yetebıldığı ıcın taktır edıyorum

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablacıgım diyorum ablamsınız diye tahmin ettim.önemli bir konu yazdıgınız.bende şuan çalışıyorum ama elimden geldigince dikkat etmeye çalışıyorum,mesafeli olmaya çalışıyorum,kimseyle konuşmamaya çalışıyorum mümkün oldugunca harama bulaşmamaya çalışıyorum inşaAllah.Allah c.c nasip ederse evlendigim zaman çalışmayı düşünmüyorum.inşaAllah Rabbim gerek duydurmaz.sizinde dediginiz gibi kadın erkek karışık çalışmayan yer de yok gibi.
Allah a şükür tesettürümle çalışabildigim ve namazlarımı kılabildigim bir iş bulabildim.inşaAllah para biriktirip hayırlı şeyler için kullanacagım.biraz da uzun oldu sanki ama sizinle paylaşmak istedim.

Ya ben abla değilim. Erkeğim.

Allahü teala yardımcınız olsun.Gayretinizi arttırsın. İnşaallahü teala umduğunuz gibi evinizde oturmanın verdiği huzura kavuşursunuz. Allahü teala dinini bilen,seven ve kayıran hayırlı bir eş nasib etsin size.

Dualarınızı istirham ederim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Bazı arkadaşlar dinimizde kadınların çalışmasının doğru olmadığını belirtmiş. Yapmayın arkadaşlar DİNİMİZDE KADINLARIN ÇALIŞMASI DOĞRU DEĞİL DEMEK DOĞRU DEĞİLDİR. Kadınlar sosyal hayatta yer almalılar, toplumun içinde olmalılar, eve haps olmalılar. Bu arada erkeklerle konuşmak günah mı? Hz. Hatice validemiz ticaretle uğraşmıyor muydu?

Biraz hararetli yazmışsınız ama neyse :)

Öncelikle şu aşağıdaki linkte bulunan yazıyı okumanızı isterim. Ben bir erkek olarak bu yazıdaki bayana hak verdim. Yazıdan sizinde etkileneceğinizi düşünüyorum.

http://forum.islamiyet.gen.tr/islamda-kadinin-yeri-ve-onemi/59406-ozgur-kiz-olacaktik.html

Hanımların seslerinin avret olduğu hadisi şerifte bildirildi. Yani zaruret ve ihtiyaç olmadıkca seslerini yabancı erkeklere duyuramazlar. Erkeklerinde ihtiyaç olmadıkça bunları dinlemeleri caiz değildir. Aşağıdaki linkte detaylı bilgi bulunmaktadır.

Kadınların sesleri haram mı? .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Hazreti hatice validemize gelince, onun ticaretle uğraşması bugünki kadınların çalışma şeklinden çok farklı. Yani kendisi sadece patrondu. Ticaret kervanları vardı. Öyle erkekler arasında rahatca dolaşmıyordu.

Kadınların en üstünleri .:.: www.dinimizislam.com :.:.

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
Ya ben abla değilim. Erkeğim.

Allahü teala yardımcınız olsun.Gayretinizi arttırsın. İnşaallahü teala umduğunuz gibi evinizde oturmanın verdiği huzura kavuşursunuz. Allahü teala dinini bilen,seven ve kayıran hayırlı bir eş nasib etsin size.

Çok utandım şimdi özür dilerim kusura bakmayın hakkınızı helal edin.Amin inşaAllah Rabbim dualarımızı kabul eyler.Rabbim size de bir ömür boyu huzurlu yaşamayı nasip eylesin inşaAllah.Rabbimize emanet olun

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Bence çok güzel bir paylaşım olmuş Allah razı olsun.Faydalanabilmeyi rabbim nasip etsin.
Çalışan bayan kardeşlerimize de Allah kolaylık versin,hakikaten bir bayan olarak çalışmaları ve evlerini geçindirmeleri çok zor ve meşakkatli bi olay..Hakkıyla helalinden para kazanmalarını rabbim nasip eylesin.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Çok utandım şimdi özür dilerim kusura bakmayın hakkınızı helal edin.Amin inşaAllah Rabbim dualarımızı kabul eyler.Rabbim size de bir ömür boyu huzurlu yaşamayı nasip eylesin inşaAllah.Rabbimize emanet olun

Estağfirullah. Hiç Önemli değil. Dualarınız için teşekkür ederim.

Fi emanillah

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili huyela kardeşim;
1- öncelikle Özgür Kız yazısını okumadım çünkü insanlar özgür olamazlar.

2-Kadınların seslerinin haram olması şarkı söylediklerindedir. yoksa manavdan sebze meyve alırken veya bi toplantıda konuşurken haram olmaz.
"Ey nebi hanımları, siz diğer kadınlar gibi değilsiniz. Allah'tan sakının, edalı, yumuşak konuşmayın, kalbi bozuk olan, ümide kapılır; hep ciddi konuşun(Ahzab 32)." ayetinde dikkat ederseniz konuşmayın yok, yumuşak konuşmayın var. Bu arada bi kadının yabancı erkekle şehvetli konuşması tabi ki günahtır. Erkeğin de günahtır.

3-Hz. Aişe(r.a) validemizide örnek verebiliriz. Cemel vakasında Hacdan sonra Basra'ya geçmedi mi Hz. Talha ve Hz. Zübeyr (r.a) ile. Devlet yönetimine katkı olarak çalıştı.

Son olarak şunu demek istiyorum; müslüman kadınlar toplumun her yerinde olmalılar eve haps olmalılar. Amaç müslüman kadınları eve haps etmek günümüzde bunlara rağbet verilmemeli.

1- Okumamakla iyi yapmamışsını. Dikkat ederseniz tırnak içinde 'Özgür Kız' yazıyordu. Hatta devamındada olucaktık ibaresi vardı. Yani sizin istediğinizin kadınlara olan zararları anlatılıyordu. Tabi okuyup okumamakta serbestsiniz.

2- Siz kendi başınıza ayeti kerimeden hüküm çıkarabilecek derecede ilim sahibiyseniz. Yani müctehidseniz (haşa) bizim zaten sizinle müzakerede bulunmaya ilmimiz yetmez !!!

3-Hazreti Aişe velidemizi 'radıyallahü teala anha' örnek veremessiniz. Çünkü resulullah efendimizin'aleyhisselam' Mübarek hanımları müminlerin anneleri idi ve onlarla evlenmek başkalarına haram edildi. Yani mahremdiler. Eshabı kiram bir çok konuyu kendilerine sorardı. Dolayısıyla istisna olan bir hükmü alıp genelliyemessiniz. Aynı hazreti Aişe annemiz çarşafında sadece tek gözünü açık bırakırdı. Siz Aişe validemizin bu sünnetinede riayet ediyormusunuz. ?

Kadın olsaydım evimde hapsedilmeyi, dışarıdaki şehvetli bakışlarda hapsedilmeye tercih ederdim.

Tercih sizin tabiki.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Huyela kardeşim anlaşamayacağız herhalde. Şunu da anlamıyorum açıkcası Kuran ayetlerini niye bizler anlayamıyoruz ve hüküm çıkaramıyoruz. Coğrafya öğretmeniyim Yasin Suresi 38. ayetinde "Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah'ın takdiri(düzenlemesi)dir." ayetini ben anlayamıyorum, müctehid yorumu gerekli öyle mi? Şimdi bu ayetin açıklamasını Güneş Samanyolu Galaksisinin etrafında dönerken 19,5 derecelik bi sapma yapar. Bu zamana kadar 25 tur atmış.
Ayrıca Peygamber efendimiz veda hutbesinde ;Ey mümminler size iki emanet bırakıyorum.Kuran ve sünnet demiyor mu? Sakın yanlış anlatmayayım derdimi Din alimlerine hiç lafım yok ama Kuran-ı Kerim'i ve Sünneti bizlerde anlayabiliriz. Forumda bu konunun tartışıldığı başlık var mı bilmiyorum. Yoksa tartışalım bu konuyu. Dualarınızı eksik etmeyin.

Tamam. Tartışmayalımda müzakere edelim. Senet ve delil göstermeden kafamıza göre yazarsak tartışma başlar. Senet gösteripte kendimizi aradan çekersek müzakere olur. O başlığı biliyorum. Bu konuyu oradan devam edelim inşaallahü teala. Çünkü konu boyut değiştirdi. Bende dualarınızı istirham ederim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
bende calısıyorum ama babamın işinde yardımcı oluyorum.dikkat etmeye calısıyorum erkeklerle muhatap olmamaya calısıyorum.aslında bende evli bayanların calısmaması taraftarıyım.ben şimdi nasıbse kuran kursu hocalıgı için dışarıdan imamhatıp verıyorum..sanırım evlenınce calısıcam hiç olmazsa erkeklerın bulunmadıgı bır ortamda olucak.Ama ben yınede evli bayanların evde eşleriyle cocuklarıyla olması taraftarıyım.

Allahü teala razı olsun. Taraftarı olduğunuz tarafta bulunmanızı nasib etsin :)

Bu zamanda salih ve saliha evlatlar yetiştirmenin ne kadar zor olduğu meydanda. Birde onlardan uzak kalınınca bu ne kadar becerilebilir siz düşünün.

Dua eder dua beklerim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm..doğru haklısınız herkesin bi görevi var ama...geçinemeyen aileler var..yani kadın çalışmasa geçinemiyolar..o zman mecbur çalışıcak...belli br mesafede çalışırsa yani iyice kopmazsa ben çalışıyoum diye bence çalışmasındna bi mahzur olmaz...tabi mecbursa..rahatlarsa durumları iyiyse kadın zaten çalışmasın çalışmaz yani...selametle

Aleyküm selam

Zaruretler yasakları mubah kılar elbette. Ama zaruretin ne olduğunun iyi bilinmesi gerekir.

Zaten sizin bahsettiğiniz durumu ayrı bir forumda yazmıştık. Oradanda okuyabilirsiniz.

http://forum.islamiyet.gen.tr/islamda-kadinin-yeri-ve-onemi/63711-kadinlarin-calismasi.html

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
tamam kadının çalışması dinimizce doğru değil.

ama siz kalkıpta çalışan kadınların hepsini bu şekilde yargılayamazsınız

evde oturan bayanlar herşeyi hakediyor çalışmayanlar etmiyor.

bu kadar insanın vebalini almayın.

çalışmayıp evde oturan dedikodu yapan ,kocasını güzel karşılamayan kadınlarda var.genelleme yapmayın lütfen.

ha keşke hanımlar çalışmasa da evlerinde otursalar.

ama bunu bizi yönetmiş ve yönetenlere sorucaksınız.tuzu kuru olan rahat konuşuyor.asgari ücretle 4-5 çocuk okutan var.kira,mutfak masrafı,elektrik,su ,eğitim masrafları gibi mecburi olan ihtiyaçlar var.buyrun asgari ücretle siz bir aile geçindirin bakayım.

Başımıza gelen sıkıntılar bereketsizlikler, acaba bizimde yaşam tarzlarımızdan kaynaklanıyor olabilirmi ne dersiniz. Çünkü gerçekten hanımı çalışmadığı halde ve maaşıda az olduğu halde bereketli ve huzurlu bir şekilde yaşayan insanlar tanıyorum.

Öyledir demiyorum, ama mesela kadının evinde durmaması ,çocuklarıyla yeterince ilgilenmemesi , ne biliyim akşam evde yemek bulunmaması birer bereketsizlik vesilesi olabilirmi. ?

Sadece sordum kızmayın sakın :(

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
evet kadının çalışması doğru değil
ama şu var kı
bır kadın eğer kı eşının durumu ıyıse çalışmaz
bu tür düşünen kadınlar yanı eşımın durumu ıyı çalışayım dıyenler cok az
bir kadın neden cocuklarını bakıcı elerıne bıraksın kı?
neden akşama kadar işde sonra da evde yorulsun kı?
neden dınını rahat yaşamaya calışmasın kı evınde?
kadının aklı yok mu kı?
demek geldı bu yazılanlara.....
eğer bır kadın cocuğuna bakmak veya aılesıne bakmak zorunda kalırsa çalımak zorundadır
onlara kım ekmek verecek ?
ev hanımlarına gelınce
ev hanımlarını taktır edıyorum kolay değıl
ama sız ev hanımlarına ıltıfat etmışsınız ama çalışan tum bayanları kötülemışsınız
ısterdım kı ülkemızde bayanlar dını hayatını surdurp evde otursunlar ama gunumuzde bu ne yazık kı mumkun değıl
bır mısal vereyım sıze
eşı tarafından terk edılmış
aılesı olmayan bır unıversıte mezunu bır bayan
3 cocuğuna nasıl bakacak?
evet
arkadaşım benım
ve alnının terıyle bakıyor 3 cocuğuna tek başına hem ev hanımı hem de memeur
ben o bayanı cocuklarına yetebıldığı ıcın taktır edıyorum

Bizde zaten bu aklınıza gelen soruların cevabını anlıyamıyoruz. Gerçekten bu şekilde yani geçinebilecek durumda olupta, çalışmak isteyen çok kadın var. Zaten düzenin gitgide bozulmasında bunun payı çok büyük. Biz çalışan bayanların hepsini kötülemedik . Yanlış anlaşılma var. Sadece genel hatlarıyla bir değerlendirme. Ayrıntılara girerseniz hükümlerde değişiklik olur tabiki.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Başımıza gelen sıkıntılar bereketsizlikler, acaba bizimde yaşam tarzlarımızdan kaynaklanıyor olabilirmi ne dersiniz. Çünkü gerçekten hanımı çalışmadığı halde ve maaşıda az olduğu halde bereketli ve huzurlu bir şekilde yaşayan insanlar tanıyorum.

Öyledir demiyorum, ama mesela kadının evinde durmaması ,çocuklarıyla yeterince ilgilenmemesi , ne biliyim akşam evde yemek bulunmaması birer bereketsizlik vesilesi olabilirmi. ?

Sadece sordum kızmayın sakın :(
selamün aleyküm kardeşim.yok kızmıyorum tabiki haklısnız.aslında bu konu da söyleyeceğim çok şey var ama ......iftara yakın kafamı toparlayamıyorum:)kadının çalışmasından yana değilim.yanlış anlaşılmasın.Allaha emanet olun.belki daha sonra yazarım .....şimdi migrenim tuttuda .kusura bakmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt