Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Herkes Bakabilirmi?(bir sorum var).. (1 Kullanıcı)

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim haklarınızı helal edin ama bir türlü içinden çıkamadığım bişey sormak istiyorum herkes nacizane kendi fikrini söylerse bende ortak bir yol bulmaya çalışacam..

Sorum Şu: Bir Anne ve Baba bakamayacakları ve geleceklerini temin edemeyecekleri ayan beyan ortadayken çok çocuk yapabilirlermi?

yani adam asgari ücretle çalışıyor normalde bir çocuk bilemedin en fazla 2 çocuğu geçindirebilir oda zar zor ama bakıyorsun oda ne 7-8 çocuk var evde.!

şimdi bu Adaletsizlik değilmi o çocuklarda yarın öbürgün ihtiyaçları olacak baba şunu al bunu al diyecekler belki birine alıp diğerine alamayacaksın burda Adaletsizlik yokmu?!

sonra bu konuda evet çocuk yapabilirler çocuk rızkını kendiyle beraber getirir çok çocuk berekettir diyenlerede katılmıyorum tamam hali vakti yerindeyse olabilir ama asgari ücretle ev geçindirecekse biraz elini başına götürüp düşünmesi lazım değilmi?

yani dinimizde haram olan Evlilikte bile erkek eğerki evlenince karısının rızkını temin edemiyecekse o erkeğin evlenmesi Haramdır denirken.

nasıl olurda dogacak zavallı bir çocugun rızkını temin edemeyecek baba ve anneye fetva veriliyor bunu aklım almıyor bir türlü?!

lütfen yorumlarınızı esirgemeyin..

vesselam..

E

es_selam

bence de bir tane den sonra yapılmaması gerekir hem böyle bir zamanda çocuk yetiştirmek zor zaten..kısacası size katılıyorum,slm ve dua ile.........

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.nüfus planlamasını acaba dinimiz uygun görür mü?
peygamber efendimizin çoğalın hadisiyle bu nüfus planlaması ters düşmüyor mu?
ayrıca bu plan avrupanın tavsiyesidir.
bu konuda ,bende emin değilim kardeşim.ama şu var ki ;sadece ,maddi olarak nasıl bir gelecek verebiliriz endişesine düşmüşüz.kimse manevi olarak,evladımı nasıl yetiştirebilirim diye endişe taşımıyor.(taşımıyoruz)nüfus az olsa nolucak .şimdi hemen hemen her evde 1-2 çocuk var.varda noluyor ,dinimizi öğretebiliyormuyuz tam olarak.tek kardeş,iki kardeş olup bencil,asi,doyumsuz,büyüklerini yöneten nesil geliyor.

bende dahil olmak üzere önce şunu soralım kendimize. güzel elbise,güzel okul,güzel yemek,araba ,arsa bırakabilecekmiyiz çocukarımıza ,endişesi taşımıyormuyuz hepimiz?yok ,diyeceksiniz ki bırakın bunları biz karnını nasıl doyurucaz diye düşünüyoruz.peki öyle olsun.
tamam o zaman şöyle sorayım.peygamberimiz(s.a.v),ehlibeyt,ashabı kiram böyle bir endişe taşırlarmıydı ev halkı ve çocukları için.

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
ya acikcasi kardesim bu benimde kafami kurcaliyor.. fakat orta gelirli bir ailenin cok cocuk dogurdugunu dusunelim.. zamanimizda cocuklarin belirli bi egitim almasi lazim ki ilerde calisabilsinler.. ne bilim onemli olan buyuyunce lanet etmesin niye bende baskalari gibi yetisemedim diye.. sanirim her seyin orta yolu iyi ama bu konulari din adamlari iyi cevaplar.. simdi ben ne desem bos:) bir taraftan bakarsin fakir olan bir aile cok cocuk sahibi olur ve ilerde zengin olur hepsine iyi bakar.. diger yandan cok zengin olanlar iflas eder cocuklar yine ortada kalir.. durum biraz karmasik .. sanirim kendinde bakabilecek gucu hissedenler cok cocuk sahibi olmali..

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.nüfus planlamasını acaba dinimiz uygun görür mü?
peygamber efendimizin çoğalın hadisiyle bu nüfus planlaması ters düşmüyor mu?
ayrıca bu plan avrupanın tavsiyesidir.
bu konuda bende emin değilim kardeşim.ama şu var ki ,sadece maddi olarak nasıl bir gelecek verebiliriz endişesine düşmüşüz.kimse manevi olarak nasıl yetiştirebilirim diye endişe taşımıyor.(taşımıyoruz)nüfuz az olsa nolucak .şimdi hemen hemen her evde 1-2 çocuk var.varda noluyor dinimizi öğretebiliyormuyuz tam olarak.tek kardeş,iki kardeş olup bencil,asi,doyumsuz,büyüklerini yöneten nesil geliyor.

bende dahil olmak üzere önce şunu soralım kendimize. güzel elbise,güzel okul,güzel yemek,araba ,arsa bırakabilecekmiyiz çocukarımıza ,endişesi taşımıyormuyuz hepimiz?yok ,diyeceksiniz ki bırakın bunları biz karnını nasıl doyurucaz diye düşünüyoruz.peki öyle olsun.
tamam o zaman şöyle sorayım.peygamberimiz(s.a.v),ehlibeyt,ashabı kiram böyle bir endişe taşırlarmıydı ev halkı ve çocukları için.

cok guzel yazmissiniz , tek dusndugumuz maddiyati olayin.. evet en iyisi manevi olarak topluma hayirli musluman evlatlar katabilecekler cok cocuk sahibi olsun..

GÖNÜLDENİZİ

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar çocuk gelecek nesilleri oluşturacak yegane mirasıdır insanoğlunun. maddi gücü ne olursa olsun insanoğlunun planlı çocuk yaptık tan sonra orta gelirli bir ailenin 4 çocuğa bakması normaldir. bakabilir. maddi olarka bakabilir. ama manevi yönden doyurması daha zordur. işte planlama burda önemlidir. bence dini yönden çocuğunuzu iyi yetiştireceğinize inanıyorsanız maddi konuları düşünmeyin. çünkü nekadar sağlam nesiller oluşturabilirsek insanlık açısından geleceğimizi ve anne baba olarak ahiretimizi kurtarmış oluruz.
Konuyu maddiyat kısmına daraltırsak bakın çevrenize zengin insaların kaçta kaçı tam olarak dinini yaşayabiliyor. çok az kısmı . ki bunlarda zaten rahat yaşmak için az çocuk yaparlar genelde. o zaman hakiki müslümanlara düşün görev maddiyata fazla önem vermeden manevi yönden zengin yetiştirebilecekleri kadar çocuk yapmalarıdır.

"Niyet Hayır, Akibet Hayır"

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Biz iki kardeşiz ailemin geliri Allah c.c. şükür normal ama ailem bu duruma gelene kadar çok çalışmışlar annemde çalışan bir bayan ve biz iki kardeş bir şekilde büyüdük isteklerimiz oldu ama ısrarcı olmadık aldılarsa aldılar almadılarsa dert etmedik illa bir çocuk gelişicek diye dört dörtlük büyüyecek diye bi kavram yok açlığıda bilsin tokluğuda bilsin azını bulamayan çoğuyla hiç yetinemez tek çocuğa karşıyım ben en az iki olmadı bu dünyadan anne ve babası göç edince sığınacağı, dertleşeceği, ağlayacağı, sahip çıkacağı vs. bir kardeşi olmalı ama abartıpta gücünün üstünde 7-8 çocuk yapılmamalı bakıyosan yap aile planlaması denilen bişey var sonuçda....

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
yorum yapan arkadaşlarımıza teşekkürm ederim..

şimdi ben bu konuyu niye açtım?

bundan bir kaç ay evvel iki arkadaşla oturuyorduk baktım stresteler sıkıntı deprasyon hatsafhada öyle böyle konuşunca konu aileye gelince baktım başladılar anne ve babalarına beddua etmeye Allah belalarını versin vs..ne diye bu kadar çok çocuk yapmışlar her birimizin ardında 6-7 tane hangisine ne alacaksın ne vereceksin diye devam etti böyle..

bende sonra düşündümde hak verdim arkadaşlara tabi anne ve babalarına beddua etmeleri hoş değildi lakin bence bir mesaj veriyorlardı artık yeter zevkleriniz ugruna bu kadar çocuk dogurup bizi sefil bırakmaya mahcup etmeye hakkınız yok diyorlardı.

bakın arkadaşlar herkes işin maddi boyutunu boşverin demiş önemli değil maddiyat maneviyat verebiliyorsak ona göre yapalım demişler..

ama ben size bir hadis söyleyecem yorumunuda sizlere bırakıyorum.:
"Fakirlik Küfrün bir şubesidir" başka yerlerde "Fakirlik Ateşten bir gömlektir"

yani fakir biri isyan etmeye meyillidir bu yüzden halk arasında böyle hali vakti yerinde müslümanlara "bunun imanı ne kadarda kuvvetlidir şimdi "denilir her zaman..

bu sebeplerden ötürü arkadaşlar maddiyatı küçümsemeyelim zaten çok çocuk oldumu emin olun hangi biriyle ugraşacaksınız ne dogru dürüst maddiyat nede maneviyat verebilirsiniz..

şahsen biz 5 kardeşiz ben çok buluyorum 5 kardeş olmamızı ama yinede bişey olmaz olan olmuş elbet bir hikmeti vardır diyorum..

yorumlara devam lütfen..

vesselam..

muharrem217

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşımız çok güzel bir konu açmış.. ve yazan arkadaşlarımızda gayet açıklayıcı ve güzel yorumlar yapmış.. Evet gün geçtikçe dünyaya daha meyilli oluyoruz . Dünyanın bir çok süsüne nefsimiz kapılıyor ve bizde kapılıyoruz ve gaflete düşüyoruz.. bu gaflet yeri geliyor ileri zaman hakkındaki düşüncelerimize yansıyor.

Sanki herşeyi yöneten, herşeyi bilen, saltanat ve mülkün sahibi Allah' ın kulu olduğumuzu unutuyor ve nefsimizin esiri olarak ileriki zamanda karnımı nasıl doyurucam , çocuklarıma ne yediricem, ne içiricem gibi düşüncelere kapılıyoruz.

Sonuçta onlarında Rab bi var..Anne ve babasını vesile aracı kılarak dünyaya gelmesine izin veren Allah var.. İşte gaflette olduğumuz vakit Estağfurullah Allah' ı sanki unutup yarın napıcaz ne yiyeceğiz ne içeceğiz gibi düşüncelere kapılıyoruz.

Sen doğurduğun çocuklara güzel ahlak güzel eğitim ve islamı anlattıkdan sonra Allah berekette verir afiyette rızıkda.. Çünki Rab bim kullarına zulm edici değildir.. Evet konuyu aaçan arkadaşımızın yazdığı yazı var "çocuk beddua etmiş diye" orda beddua yerine şükür etse daha hayırlı olmazmı? Belki Allah sınıyor...İşte halendaha dünyadayız ve kalbimiz gün geçtikçe süssüne nefsimize kapılıyor ve benliğimizi unutuyoruz...

Rab bim beni ve bizleri bu gafletten uyandırır İnşallah..ve O' na sımsıkı sağlam bir mümin gibi bağlanmamızı nasip eder..

(**Yazımda haddimi aşmışlığımdan dolayı Allah' a sığınırım.Herşeyi en iyibilen Allah' dır.)

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
bu zamanda ne yazikki eskisi gibi cok ta saglam dinini yasiyabilen insanlar cok az .. kaldiki bunlar maneviyati dogru duzgun verecekte ardindan beddua edilmeyecek sukur alinacak.. yukarida bi arkadasinda yazdigi gibi en az 2 cocuk 3 tanesi normaldir.. en basitinden ailenin evide ufaksa?? bu cocuklar kucukken tmm belki ayni mekanlarda bulunabilirler ama buyuyunce ne olacak??? erkek kiz karisik olacak farkindaysaniz .herkesin ayri mekaninin olmasida onemli.. buyuyunce herkes bir odada olamaz.. bu cok yanlis.. psikolojik olarak cocuk yanlis yetisir.. ayrica anne baba o kadar cok cocuga yetisemezki.. her birinin karakteri psikolojisi farkli farkli ... bazi cocuklarla hakikaten cok ugrasmak gerekiyo biriyle ugrasirsak digeri kaybolabilir.. serseri veya bir tinerci de olabilir.. ondan dikkatli davranilmasi lazim eski zamanlar degil artik ahir zaman..

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
bu zamanda ne yazikki eskisi gibi cok ta saglam dinini yasiyabilen insanlar cok az .. kaldiki bunlar maneviyati dogru duzgun verecekte ardindan beddua edilmeyecek sukur alinacak.. yukarida bi arkadasinda yazdigi gibi en az 2 cocuk 3 tanesi normaldir.. en basitinden ailenin evide ufaksa?? bu cocuklar kucukken tmm belki ayni mekanlarda bulunabilirler ama buyuyunce ne olacak??? erkek kiz karisik olacak farkindaysaniz .herkesin ayri mekaninin olmasida onemli.. buyuyunce herkes bir odada olamaz.. bu cok yanlis.. psikolojik olarak cocuk yanlis yetisir.. ayrica anne baba o kadar cok cocuga yetisemezki.. her birinin karakteri psikolojisi farkli farkli ... bazi cocuklarla hakikaten cok ugrasmak gerekiyo biriyle ugrasirsak digeri kaybolabilir.. serseri veya bir tinerci de olabilir.. ondan dikkatli davranilmasi lazim eski zamanlar degil artik ahir zaman..

çok haklısınız kardeşim..

etraf tinerci,sapık,kapkaççı,gaspçı ile dolu bunlar niye böyle oldular bakın çoğunun ailesi en az 8 kişiden oluşuyor aile bakamayınca maddi ve manevi yönden çocuk kendini boşlukta hissediyor ve kendini sokaklara bırakıyor.

öyle kolay değil dogurdunmu ölene kadar sorumlulugu sana ait bizler zannediyoruz ki çocuklar sadece hep küçük tatlı ve melek halleriyle kalacaklar bu yüzdende çok çocukları seviyoruz millet olarak ama o çocuklar bir büyüdülermi eyvah eyvah işte o zaman çoğu anne baba seni doguracagıma taş dogursaydım diyor..

bu yüzden bence gücünün yettiği kadarını doguralım yoksa bence o dogacak çocuga zulümdür!

görüyoruz bazen gazetelerde,tvlerde masum bebeleri cami avlusuna bırakanları e madem bakamayacaksın ne diye doguruyorsun!

bazı kimselerde peygamberimizin şu hadisini kendilerine gerekçe göstererek çok çocuk olayını savunuyorlar:"Evlenin ve çogalın ben ümmetim çokluğuyla övünürüm"

sizce peygamberimiz tinerciyle,sapıkla,gaspçıyla dolu gençlerlemi övünecek!

bir tane olsun ama salih-saliha olsun..

yorumlara devam edelim lütfen..

vesselam..

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Çocuk istemek normaldir. Ancak her çocuk mutlaka hayırlı olur mu? Çok az da olsa, çocuk bir kimsenin dünya ve ahiret felaketine sebep olabilir. Ne olursa olsun çocuk olmasını değil de, mutlaka hayırlı olanını istemelidir. Hayırsız bir evlat yerine çocuksuzluğu tercih etmelidir!

Esas hayat, ahiret hayatıdır. Muhteşem bir hayat sürülse de, dünya geçicidir. Akıllı, ahiretini düşünüp, (Ya Rabbi çocuk hakkımda hayırlı ise nasip et) diye dua eder.

Ahir zamanda çoluk çocuk sahibi olmamak daha iyidir. İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Peygamber efendimiz, (İkiyüz yılından sonra, sizin en iyiniz, hafifülhâz olandır) buyurdu. Hafifülhâz nedir, dediklerinde, (Hanımı ve çocuğu olmayandır) buyurdu. (Ebu Ya’la)

Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri de (Bu zamanda çocuğu olmayan şükür secdesi yapsın) buyurmuştur.

Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinize; sevdiğiniz şey de, kötülüğünüze olabilir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir.) [Bekara 216]

Çocuğun olması, nimet olduğu gibi büyük tehlike de olabilir. Kur'an-ı kerimde çocuk için (fitne) buyuruluyor. Buradaki fitne, imtihan demektir. Çocuk imtihanından yüzümüzün akı ile çıkmak kolay değildir. Onun için daima hakkımızda hayırlı olanı istemeliyiz! (Hadika)

Evlat hakkı .:.: www.dinimizislam.com :.:.

dreamland

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bencede maddiyat 2 planda olan bişey kendimden örnek vericem ben bekarken aldığım maaş nişanlanınca arttı düğün yapınca 2 katına çıktı ve aldığım maaşlarda hep o zamanlarımda yetti eşim hamile olunca tekrardan bi sebep oluştu ve maaşıma zam geldi çocuğum olunca maaş tekrar arttı ve üstüne asgari geçim indirimi eklendi hamdolsun aldığım ücret belki bu dönemde ardımıza bir birikim yaptırmıyor ama bize yetiyor isteklerimize cevap veriyor şimdi gelen nasip ve rızkıyla geliyor ALLAH dağda ovada havada bütün hayvanatın rızkını veriyorda bu hayvanatı biz kullar için yaratmadımı bizim rızkımızı kesecekmi ayrıca zenginlik ve fakirlikte ALLAH ın bize verdiği bir sınav değilmi? önemli olan akıllı ve imanlıca çoğalmak şu düstüğümüz duruma bakın biz imanlı insanların kararlarını hep yüksek mevkilerde iman yoksunu nasipsizler vermiyomu ve bizede siber ortamda açılan konulara cvp yazmak anketlere katılıp oy atmak kalıyor bilinçli akıllı ve imanlı çoğalıp artık dokunma başörtümüze namaz seccademize deme zamanı gelmiştir.ALLAH sana çocuk nasip ediyorsa hoşgeldin deyip şükrü eda edip rızkını beklemeliyiz ALLAH hepinizden razı olsun

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
Ahir zamanda çoluk çocuk sahibi olmamak daha iyidir. İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Peygamber efendimiz, (İkiyüz yılından sonra, sizin en iyiniz, hafifülhâz olandır) buyurdu. Hafifülhâz nedir, dediklerinde, (Hanımı ve çocuğu olmayandır) buyurdu. (Ebu Ya’la)

huyela kardesim ben anlamadim simdi burda yaziya gore coluk cocuk sahibi olmamak daha hayirli diyor ahir zamanda.. benim kafam karisti... baska yerdende evleniniz Allahin emri deniyor.. lutfen aciklayabilirmisiniz cunki iki arada bir derede kaldim...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.bildiğim kadarıyla ilahiyat okuyorsunuz.bir forumda öle yazmıştınızda.şimdi avam takımından yardım diliyorsunuz.Yanlış anlaşılmasın İLAHİYAT okuyan biri olduğunuz için diyorum bunları.Hocalarınıza sorun...Eğer açık öğretim değilse tabii

Çocuk istememenin dinimizce yasak_günah olduğunu birçok sohbette duydum.Dahada başka söyliyecek sözüm yok.vesselam.

muharrem217

Kayıtlı Kullanıcı

huyela kardesim ben anlamadim simdi burda yaziya gore coluk cocuk sahibi olmamak daha hayirli diyor ahir zamanda.. benim kafam karisti... baska yerdende evleniniz Allahin emri deniyor.. lutfen aciklayabilirmisiniz cunki iki arada bir derede kaldim...

Araştırmama göre yorumum şu:

hadis e göre 200 sene sonra evlenilecek bir hanımın salih olup olmamasıyla alakalı olabilir.
Yoksa Peygamber efendimiz Sallahu Aleyhi ve Sellem evlenmeyi yasaklamamıştır hatta nikah sünnettir. Burada dikkat etmemiz gereken sonuç evleneceğimiz hanım eğer salih birisi değilse evlenmemek daha iyidir manası çıkabilir.
En iyisini Allah bilir...

Bişr-i Hafi, Bayezid-i Bistami, Ebül-Hüseyn Nuri [ve Rabia-i Adviyye] gibi büyük âlimler bekâr idi. Hicretin ikiyüz yılından sonra gelenler arasında, bunların ve bunlar gibi olanların şeref ve üstünlüklerini, bu hadis-i şerif bildirmektedir. (İhya)

İmam-ı Gazali hazretlerinin bu bildirdiklerine uyup, salih biri çıkmadıkça evlenmemelidir.
Bekâr olarak ölmekten de korkmamalıdır! Rabia-i Adviyye hazretlerine, Hasan-ı Basri hazretleri gibi evliya zatlar, evlenme teklifinde bulunduğu halde, bu hanım evliya evlenmemiş, bâkire olarak ölmeyi tercih etmiştir.

Kaynak

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
Araştırmama göre yorumum şu:

hadis e göre 200 sene sonra evlenilecek bir hanımın salih olup olmamasıyla alakalı olabilir.
Yoksa Peygamber efendimiz Sallahu Aleyhi ve Sellem evlenmeyi yasaklamamıştır hatta nikah sünnettir. Burada dikkat etmemiz gereken sonuç evleneceğimiz hanım eğer salih birisi değilse evlenmemek daha iyidir manası çıkabilir.
En iyisini Allah bilir...

Bişr-i Hafi, Bayezid-i Bistami, Ebül-Hüseyn Nuri [ve Rabia-i Adviyye] gibi büyük âlimler bekâr idi. Hicretin ikiyüz yılından sonra gelenler arasında, bunların ve bunlar gibi olanların şeref ve üstünlüklerini, bu hadis-i şerif bildirmektedir. (İhya)

İmam-ı Gazali hazretlerinin bu bildirdiklerine uyup, salih biri çıkmadıkça evlenmemelidir.
Bekâr olarak ölmekten de korkmamalıdır! Rabia-i Adviyye hazretlerine, Hasan-ı Basri hazretleri gibi evliya zatlar, evlenme teklifinde bulunduğu halde, bu hanım evliya evlenmemiş, bâkire olarak ölmeyi tercih etmiştir.

Kaynak

yani kardeslerim anladigim kadariyla hayirliysa eger... yani illede evleneceksin ne cikarsa bahtina degil mesele..hayirli olduguna emin oldugun zaman evleneceksin.. ondan istisare ve istihare deniyor evlenmeden once.. ve kardesim sizin yaziniza bakarak 200 seneden sonra mantikli tabiki dogrusunu Allah bilir yanlis bisiler yazmis olmuyalim..

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.bildiğim kadarıyla ilahiyat okuyorsunuz.bir forumda öle yazmıştınızda.şimdi avam takımından yardım diliyorsunuz.Yanlış anlaşılmasın İLAHİYAT okuyan biri olduğunuz için diyorum bunları.Hocalarınıza sorun...Eğer açık öğretim değilse tabii

Çocuk istememenin dinimizce yasak_günah olduğunu birçok sohbette duydum.Dahada başka söyliyecek sözüm yok.vesselam.

kardeşim evet ilahiyat okuyorum dogrudur açıköğretim okuyorum ama yinede çevrem hep hocalarla dolu vaziyette tabiki onlarında bir kaçına sordum ve benim düşüncelerime yakın cevaplar aldım ama hala daha sormaya devam edecem.

ayrıca buradada bu konuyu açıp siz değerli kardeşlerimizin yorumunuda almak istedim inşAllah yanlış yapmamışımdır..

ha bu arada siz konuyu yanlış anlamışsınız ben çocuk olmasın demiyorum diyorum ki farzedelim ki sizin kocanız(nikinize göre bayansınız sanırım) asgari ücretli biri olsa 7-8 çocugunuzun olmasını istermiydiniz istemezmiydiniz? buyrun şimdi cevabınızı bekliyorum efendim..

yorumlara devam edelim lütfen..

vesselam...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
konu cok güzel
yoruma acık
herkesde fıkrını yazmış
benımde bırkaç cümlem olacak ıznınızle

günümüz aile hayatını anlamış değilim
cünkü maddı durumu ıyı olan da olmayanda cocuklara karşı
bu benım gözlemım