Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HER SIKINTININ SONU VAR (1 Kullanıcı)

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Başa gelen musibet karşısında, halinden dolayı insanlara durumunu şikayet etmesine sızlanma denir.Allahu Teala, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez.Eğer kul, derdinden dolayı Allah'a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.

''Ey Rabbim! takati kalmadı.sen merhametlilerin en merhametlisisin, bana acı, beni feraha çıkar.'' demek, bir sızlanma olmayıp Allah'a yalvarıştır.

Allah'tan gayrıya sızlanmak doğru olmaz.Allah'a sızlanma ise nazdır, niyazdır, duadır, kulluğun icabıdır.Buna Kur'an-ı Kerim'den şu kıssa delil getirilmiştir.

Yusuf (a.s) 'ı, kardeşleri kuyuya atıp, onu kurdun yediğini söyleyerek Yakub (a.s) 'a gelmeleri üzerine, Yakub (a.s) şöyle buyurdu: ''Ben gam ve kederimi sadece Allah'a arz ediyorum.Ve ben, sizin bilmeyeceğiniz şeyleri (Allah tarafından vahiy ile) biliyorum.'' (yusuf 86)

Enes bin Malik (r.a)'dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte bir kimse Resulullah'ın mescidine geldi ve Hz.Eyüb (a.s) ile ilgili sorular sordu.Efendimiz ağladı ve şöyle buyurdu: '' Yemin ederim ki Eyüb, beladan inlemedi, sızlanmadı.Fakat 7 sene, 7 ay 7 gün o belada kaldı.Ayakta namaz kılmak istedi, kılamadı, düştü.Kullukta kusurunu görünce, hastalığın ve derdin şikayetinden değil, kulluktaki ibadet ve taatine noksanlık gelmesinden korktuğu için dua etti.

Hz. Eyüb, şehrin dışında, hanımının kendisi için yaptığı kulübede yaşıyordu.Bir gün hanımı yiyecek aramaya çıkmıştı, ikindi vakti Allahu Teala'nın lütuf müjdecisi Cebrail (a.s) geldi. ''Ey Eyüb, Allahu Teala bela verdi sabrettin, şimdi sıhhat ve nimet vereceği müjdesini getirdim.'' dedi. ''Ayağını yere vur, işte yıkanılacak ve içilecek soğuk su!'' (Sa'd 42) Bu emr-i ilahi ile Hz. Eyüb ayağını yere vurdu. İki su pınarı fışkırdı.sıcağı ile yıkandı, soğuğundan içti, iyileşti ve sıhhat buldu.

Bir müddet sonra Hz. Eyüb (a.s) 'ın hanımı eve döndü ve Eyüb (a.s) 'ı tanıyamadı.Onun kaybolduğunu sandı.Dışarıya çıkıp feryat etti, ağladı. ''Bu kadar sıkıntı çektim, hazineyi elden kaçırdım, hastayı kaybettim.'' diye feryat ediyordu.Eyüb (a.s) ise onu seyrediyordu.Cebrail ise Eyüb (a.s)'a : ''zevceni çağır, gönlünü al, onu üzme.'' dedi.Bunun üzerine Eyüb (a.s), hanımına seslendi:

-Ey hanım, kimi arıyorsun?

-Bir hastam vardı, hayat arkadaşım idi, peygamber idi, onu kaybettim. Bu yüzden ağlıyorum.

-İsmi ne idi?

-Sabırlı Eyüb idi.

-Nasıl biriydi?

-Sağlıklıyken sana benzerdi.

-O hasta Eyüb benim, Allah (c.c) bana sıhhat verdi.

Her ikisi de sevinçle ağlaştılar.

Evet, her sıkıntının sonu gelir.Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır.Kim acele ederse kendine yazık eder.Sabır gereken yerde acele etmek olmaz!!

Selamün Aleyküm Mücahide Kardeşim.
Yüreğine Sağlık, Allah Razı Olsun.
A'lamenittebeğalhüda.
Selam ve dua ile...

Elifh

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm elinize sağlık rabbim bizleride o sabra sahip kullarından eylesin bir tek ona sızlanıp niyazda bulunmayı nasib etsin ebeden daima

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı paylaşımlar tşk

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh Aliye kardeşim.

Herhangi bir zorlukla, nefsinin hoşlanmadığı bir durumla karşılaşan bir mümin, herşeyi yaratanın Allah olduğunu düşünür, her olayda Allah'ın yarattığı kadere teslim olduğunu zikreder. Müminler için en güzel örnek Peygamberimiz (sav)'in sözleri ve tavırlarıdır. Bu nedenle müminler Peygamber Efendimiz (sav)'in tevekkülünü örnek almalı, her olayda Allah'ın yarattığı kadere teslim olduklarını zikretmelidir.

"Sana iyilik dokunursa, bu onları fenalaştırır, bir musibet isabet edince ise: "Biz önceden tedbirimizi almıştık" derler ve sevinç içinde dönüp giderler. De ki: Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez. O bizim Mevlamızdır. Ve müminler yalnızca Allah'a tevekkül etmelidirler."(Tevbe Suresi, 50-51)

Allah razı olsun kardeşim,
En kısa zamanda hayırlı paylaşımlarda bulunmanız dileği ile,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın kıymetli kardeşimiz.

deleterx2.gif

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü kıymetli kardeşim.
Değerli katkılarınız yine çok güzeldi.. Rabbimiz c.c razı olsun, gönüllere ilaç eylesin inşallah.. Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
Rabbimize emanet olunuz inşallah kardeşim. Selam ve baki Dua ile.

mir_erhan

Moderator
........
..Andolsun, biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele. (BAKARA SURESİ / 155)

çok güzel paylaşımlarınla nasipleniyoruz inşallah.
Allah razı olsun Rabbimin rızassına nail olursun inşallah
selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
........
..Andolsun, biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele. (BAKARA SURESİ / 155)

selam ve dua ile

Rahman c.c sizden de razı olsun kardeşim.. Hayırlara vesile olabiliyor isek ne mutlu.. Çok teşekkür ederim, bu güzel hayır duanız için..
İnşallah, cümlemiz, cümleniz nail olalım O'nun hoşnutluğuna kardeşim..
Rabbimize emanet olunuz..
Selam ve Dua ile..

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.
çok eski bi forum olmakla beraber, her an gündemde olması gereken bi konu,
evet her sınıtının bi sonu var, önemli olan o sıkıntı karşısında kulun takındığı tavır.
Eğer ki eyyup a.s. Gibi sabır ve metanetle karşılarsak, bu elbette kurtuluştur inş.
Ama bide şuvarki, en ufak bi sıkıntıda ahlar vahlarla kendimizi parçalayıp, ben ne ettime bu başıma geldi türünden bi yaklaşımımız varsa, işte o sıkıntının sonu maalesef kurtuluş değildir. Imtihanı kaybetmedir,
selametle

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
........

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
çok güzel şeyler yazmışsınız Allah cc razı olsun kardeşim. bir bilginiz varsa bununla ilgili bi sorum olacaktı, kader daha biz doğmadan takdir edilen bişey, tabiki iyi ve kötü yol olarak da bu seçimi kaendimiz yaparız.ama bazen geçmişe dair öyle pişmanlıklar oluyor ki (keşke şunu yapsaydım gibi) geleceğimizde yaşanan şeyleri ona bağlayıveriyoruz.(o zaman yapsaydık şimdi böyle olmazdı) gibi hep keşkeler başlıyor geçmişe dair ahlar...o da mı kader acaba anlatabildim mi bilmiyorum lütfen bilginiz varsa cv

Allah c.c cümlemizden razı olsun kardeşim..
Bu link faydalı olur inşallah.. Selam ve Dua ile. Rabbimize emanet olunuz.

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=31

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun selam kardeşim.şuanki ruh halime tevafuk oldu:).allah razı ola.daha önceden yorm yazdımmı bilmiyorum ama sabır bizlerden çok uzak sani?sızlanmamakta.!!devayı insanlarda arıyoruz derdimizi onlara anlatarak....selametle kal kardeşimB)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
paylaşımınız çok güzeldi .allah razı olsun.allah yar ve yardımcınız olsun.selametle kalın.
Duanın en hayırlısı ,istiğfardır.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Mücahide Kardeşim.
Yüreğine Sağlık, Allah Razı Olsun.
A'lamenittebeğalhüda.
Selam ve dua ile...

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü değerli abimiz.
Rabbimiz c.c, cümlemizden razı olsun.. Teşekkür ederim..
Hüda'ya ittiba ve rağbet etmek duası ile..
En Yüce'ye emanet olunuz.

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı

"Evet, her sıkıntının sonu gelir.Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır.Kim acele ederse kendine yazık eder.Sabır gereken yerde acele etmek olmaz!! "

SELAMÜN ALEYKÜM

ALLAH CC RAZI OLSUN KARDEŞİM

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun allah hepimize sabır versin...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm elinize sağlık rabbim bizleride o sabra sahip kullarından eylesin bir tek ona sızlanıp niyazda bulunmayı nasib etsin ebeden daima

Ve Aleyküm Selam.
Amin, her daim inşallah kardeşim.. Arzımızı her daim O'na sunabilmek nasip olsun inşallah.. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Hayırlı paylaşımlar tşk

........

selam ve dua ile

........

Rahman ve Rahim Mevla c.c, sizlerden de ebeden razı olsun..
Katılımlarınız için çok teşekkür ederim..
Allah c.c'ye emanet olunuz.
Dua ile inşallah.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
S.a.
çok eski bi forum olmakla beraber, her an gündemde olması gereken bi konu,
evet her sınıtının bi sonu var, önemli olan o sıkıntı karşısında kulun takındığı tavır.
Eğer ki eyyup a.s. Gibi sabır ve metanetle karşılarsak, bu elbette kurtuluştur inş.
Ama bide şuvarki, en ufak bi sıkıntıda ahlar vahlarla kendimizi parçalayıp, ben ne ettime bu başıma geldi türünden bi yaklaşımımız varsa, işte o sıkıntının sonu maalesef kurtuluş değildir. Imtihanı kaybetmedir,
selametle

Ve Aleyküm Selam.
Allah cümlemizden razı olsun, yorumunuz için teşekkür ediyorum..
İlk anda gösterilen sabrın mükafatı eşsizdir.. ''İnna lillah ve inna ileyhi raciun'' vahyi düsturu üzere eylesin Rabbimiz cümlemizi..
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun selam kardeşim.şuanki ruh halime tevafuk oldu:).allah razı ola.daha önceden yorm yazdımmı bilmiyorum ama sabır bizlerden çok uzak sani?sızlanmamakta.!!devayı insanlarda arıyoruz derdimizi onlara anlatarak....selametle kal kardeşimB)

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü değerli Nevin Ablacım..
Çok teşekkür ederim, güzel yorumunuz için.. Allah razı olsun.. Yorumunuzda çok ince bir noktaya değinmişsiniz:).. Yardımı her daim Rabbimiz'den dilemeli.. Yardım eden, sadece O'dur ve vesileleri sebep kılar bunun için.. Vesileleri, ''asıl'' olarak bilmemeli; vesileler O'nun yardımlarındandır şüphesiz.. Zindanda iken rüyalarını yorumladığı kişilerden birinin serbest bırakılacağı sırada Hz. Yusuf (a.s), kendisinin de zindandan çıkarılması için o kişinin Efendisinden yardım istiyor ve bu yardım talebini de zindandan çıkacak olan kişinin, kendi Efendisine iletmesini söylüyor..Hz. Yusuf (a.s)'ın bu talebi, gayretullaha dokunuyor.. Ve kuldan yardım isteyen Hz. Yusuf (a.s)'ın zellesi oluyor bu dileği.. Ve zindan süresi 7 yıl daha uzun oluyor.. Kıssanın bu yönünden de çıkarılacak çok ders var, bizler için inşallah.. Tevhidin, özü de buradadır.. Hz. İbrahim (a.s)'ın, ateşe atılacağı sırada kendisine yardıma gelen Cebrail (a.s)'a söylediği söz, ne ince bir tevekkül bilincidir:
''Dost ile dostun arasına girme.'' demiştir..
Bu inceliğe, cümlemizi erdirsin Rabbimiz inşallah..
Rabbimize emanetsiniz ablacım..Hayırlı günler.. Baki Dualar ile.. B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
paylaşımınız çok güzeldi .allah razı olsun.allah yar ve yardımcınız olsun.selametle kalın.
Duanın en hayırlısı ,istiğfardır.

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü kardeşim.
Teşekkür ederim, Allah sizden de razı olsun; sizin de yar ve yardımcınız olsun her daim.. Rabbimize emanet olunuz. Selam ve Dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt