Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HER SIKINTININ SONU VAR (3 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Başa gelen musibet karşısında, halinden dolayı insanlara durumunu şikayet etmesine sızlanma denir.Allahu Teala, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez.Eğer kul, derdinden dolayı Allah'a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.

''Ey Rabbim! takati kalmadı.sen merhametlilerin en merhametlisisin, bana acı, beni feraha çıkar.'' demek, bir sızlanma olmayıp Allah'a yalvarıştır.

Allah'tan gayrıya sızlanmak doğru olmaz.Allah'a sızlanma ise nazdır, niyazdır, duadır, kulluğun icabıdır.Buna Kur'an-ı Kerim'den şu kıssa delil getirilmiştir.

Yusuf (a.s) 'ı, kardeşleri kuyuya atıp, onu kurdun yediğini söyleyerek Yakub (a.s) 'a gelmeleri üzerine, Yakub (a.s) şöyle buyurdu: ''Ben gam ve kederimi sadece Allah'a arz ediyorum.Ve ben, sizin bilmeyeceğiniz şeyleri (Allah tarafından vahiy ile) biliyorum.'' (Yusuf - 86)

Enes bin Malik (r.a)'dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte bir kimse Resulullah'ın mescidine geldi ve Hz.Eyüb (a.s) ile ilgili sorular sordu.Efendimiz ağladı ve şöyle buyurdu: '' Yemin ederim ki Eyüb, beladan inlemedi, sızlanmadı.Fakat 7 sene, 7 ay 7 gün o belada kaldı.Ayakta namaz kılmak istedi, kılamadı, düştü.Kullukta kusurunu görünce, hastalığın ve derdin şikayetinden değil, kulluktaki ibadet ve taatine noksanlık gelmesinden korktuğu için dua etti.

Hz. Eyüb, şehrin dışında, hanımının kendisi için yaptığı kulübede yaşıyordu.Bir gün hanımı yiyecek aramaya çıkmıştı, ikindi vakti Allahu Teala'nın lütuf müjdecisi Cebrail (a.s) geldi. ''Ey Eyüb, Allahu Teala bela verdi sabrettin, şimdi sıhhat ve nimet vereceği müjdesini getirdim.'' dedi. ''Ayağını yere vur, işte yıkanılacak ve içilecek soğuk su!'' (Sa'd - 42) Bu emr-i ilahi ile Hz. Eyüb ayağını yere vurdu. İki su pınarı fışkırdı.sıcağı ile yıkandı, soğuğundan içti, iyileşti ve sıhhat buldu.

Bir müddet sonra Hz. Eyüb (a.s) 'ın hanımı eve döndü ve Eyüb (a.s) 'ı tanıyamadı.Onun kaybolduğunu sandı.Dışarıya çıkıp feryat etti, ağladı. ''Bu kadar sıkıntı çektim, hazineyi elden kaçırdım, hastayı kaybettim.'' diye feryat ediyordu.Eyüb (a.s) ise onu seyrediyordu.Cebrail ise Eyüb (a.s)'a : ''zevceni çağır, gönlünü al, onu üzme.'' dedi.Bunun üzerine Eyüb (a.s), hanımına seslendi:

-Ey hanım, kimi arıyorsun?

-Bir hastam vardı, hayat arkadaşım idi, peygamber idi, onu kaybettim. Bu yüzden ağlıyorum.

-İsmi ne idi?

-Sabırlı Eyüb idi.

-Nasıl biriydi?

-Sağlıklıyken sana benzerdi.

-O hasta Eyüb benim, Allah (c.c) bana sıhhat verdi.

Her ikisi de sevinçle ağlaştılar.

Evet, her sıkıntının sonu gelir.Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır.Kim acele ederse kendine yazık eder.Sabır gereken yerde acele etmek olmaz!!

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HER SIKINTININ SONU VAR

INSALLAH!!!!

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
بِسْمِ اللّهِ الرّحْمنِ الرّحِيمِ

اِذْ نَادَى رَبَّهُ اَنّىِ مَسَّنِىَ الضُّرُّ وَاَنْتَ اَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ

*** YARAB BU DERT BANA İYİCE DOKUNDU . SEN MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİSİN.***

Pek çok yara, bere içinde epey müddet kaldığı halde, o hastalığın azîm mükâfatını düşünerek kemal-i sabırla tahammül edip kalmış. Sonra yaralarından tevellüd eden kurtlar, kalbine ve diline iliştiği zaman, zikir ve marifet-i İlahiyenin mahalleri olan kalb ve lisanına iliştikleri için, o vazife-i ubudiyete halel gelir düşüncesiyle kendi istirahatı için değil, belki ubudiyet-i İlahiye için demiş: "Ya Rab! Zarar bana dokundu, lisanen zikrime ve kalben ubudiyetime halel veriyor." diye münacat edip, Cenab-ı Hak o hâlis ve sâfi, garazsız, lillah için o münacatı gayet hârika bir surette kabul etmiş. Kemal-i âfiyetini ihsan edip enva'-ı merhametine mazhar eylemiş.

SELAMÜN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞİM. HAYIRLI VE BEREKETLİ CUMALAR. SABIRLA ALAKALI DEĞERLİ , BİLGİLENDİRİCİ, PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
HERŞEY ZAMAN OLUR GERİDE KALIR . GEÇMİŞİ DÜŞÜNÜM ÜZÜLMENİN VE GELECEĞİ DÜŞÜNÜP TASALANMANIN FAYDASI YOKTUR.
BİZDE EYÜP A.S'IN ZATINİ YARALARINA KARŞIN BATİNİ YARALARIMIZ İÇİN ONUN MÜNACATINI ÇOKÇA TEKRARLAMALIYIZ.

Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın zâhirî yara hastalıklarının mukabili bizim bâtınî ve ruhî ve kalbî hastalıklarımız vardır. İç dışa, dış içe bir çevrilsek, Hazret-i Eyyüb'den daha ziyade yaralı ve hastalıklı görüneceğiz. Çünki işlediğimiz herbir günah, kafamıza giren herbir şübhe, kalb ve ruhumuza yaralar açar. Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın yaraları, kısacık hayat-ı dünyeviyesini tehdid ediyordu.Bizim manevî yaralarımız, pek uzun olan hayat-ı ebediyemizi tehdid ediyor

SELAM VE DUA İLE YARADAN'A EMANET OL....:H

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
بِسْمِ اللّهِ الرّحْمنِ الرّحِيمِ

اِذْ نَادَى رَبَّهُ اَنّىِ مَسَّنِىَ الضُّرُّ وَاَنْتَ اَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ

*** YARAB BU DERT BANA İYİCE DOKUNDU . SEN MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİSİN.***

Pek çok yara, bere içinde epey müddet kaldığı halde, o hastalığın azîm mükâfatını düşünerek kemal-i sabırla tahammül edip kalmış. Sonra yaralarından tevellüd eden kurtlar, kalbine ve diline iliştiği zaman, zikir ve marifet-i İlahiyenin mahalleri olan kalb ve lisanına iliştikleri için, o vazife-i ubudiyete halel gelir düşüncesiyle kendi istirahatı için değil, belki ubudiyet-i İlahiye için demiş: "Ya Rab! Zarar bana dokundu, lisanen zikrime ve kalben ubudiyetime halel veriyor." diye münacat edip, Cenab-ı Hak o hâlis ve sâfi, garazsız, lillah için o münacatı gayet hârika bir surette kabul etmiş. Kemal-i âfiyetini ihsan edip enva'-ı merhametine mazhar eylemiş.

SELAMÜN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞİM. HAYIRLI VE BEREKETLİ CUMALAR. SABIRLA ALAKALI DEĞERLİ , BİLGİLENDİRİCİ, PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
HERŞEY ZAMAN OLUR GERİDE KALIR . GEÇMİŞİ DÜŞÜNÜM ÜZÜLMENİN VE GELECEĞİ DÜŞÜNÜP TASALANMANIN FAYDASI YOKTUR.
BİZDE EYÜP A.S'IN ZATINİ YARALARINA KARŞIN BATİNİ YARALARIMIZ İÇİN ONUN MÜNACATINI ÇOKÇA TEKRARLAMALIYIZ.

Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın zâhirî yara hastalıklarının mukabili bizim bâtınî ve ruhî ve kalbî hastalıklarımız vardır. İç dışa, dış içe bir çevrilsek, Hazret-i Eyyüb'den daha ziyade yaralı ve hastalıklı görüneceğiz. Çünki işlediğimiz herbir günah, kafamıza giren herbir şübhe, kalb ve ruhumuza yaralar açar. Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâm'ın yaraları, kısacık hayat-ı dünyeviyesini tehdid ediyordu.Bizim manevî yaralarımız, pek uzun olan hayat-ı ebediyemizi tehdid ediyor

SELAM VE DUA İLE YARADAN'A EMANET OL....:H

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü güzel kardeşim.. Bu konuyu üye olduğum ilk günlerde açmıştım... Şimdi anasayfada görünce, konuyu açtığım tarihe baktım :).. Allah c.c sizden de ebeden razı olsun güzel kardeşim.Güzel ve değerli katkınız için çok teşekkür ederim..B)Eksik olmayın inşallah..Sizin de Cumanız hayırlı ve mübarek olsun..Rabbimiz c.c, dualarımızın kabulüne vesile kılsın inşallah..Dualarımdasınız..Allah c.c cümlemizi sabreden ve sabırla nihayete eren kullarından eylesin inşallah..Amin..Rahman ve Rahim olan Dost'umuza emanetsiniz güzel kardeşim..Selam ve baki dua ile..:H

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
güzel bir paylaşım emeğinize sağlık...ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Başa gelen musibet karşısında, halinden dolayı insanlara durumunu şikayet etmesine sızlanma denir.Allahu Teala, kullarının kendisini kullara şikayet etmesini istemez.Eğer kul, derdinden dolayı Allah'a sızlanırsa bunda sakınca yoktur.

''Ey Rabbim! takati kalmadı.sen merhametlilerin en merhametlisisin, bana acı, beni feraha çıkar.'' demek, bir sızlanma olmayıp Allah'a yalvarıştır.

Allah'tan gayrıya sızlanmak doğru olmaz.Allah'a sızlanma ise nazdır, niyazdır, duadır, kulluğun icabıdır.Buna Kur'an-ı Kerim'den şu kıssa delil getirilmiştir.

Yusuf (a.s) 'ı, kardeşleri kuyuya atıp, onu kurdun yediğini söyleyerek Yakub (a.s) 'a gelmeleri üzerine, Yakub (a.s) şöyle buyurdu: ''Ben gam ve kederimi sadece Allah'a arz ediyorum.Ve ben, sizin bilmeyeceğiniz şeyleri (Allah tarafından vahiy ile) biliyorum.'' (yusuf 86)

Enes bin Malik (r.a)'dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte bir kimse Resulullah'ın mescidine geldi ve Hz.Eyüb (a.s) ile ilgili sorular sordu.Efendimiz ağladı ve şöyle buyurdu: '' Yemin ederim ki Eyüb, beladan inlemedi, sızlanmadı.Fakat 7 sene, 7 ay 7 gün o belada kaldı.Ayakta namaz kılmak istedi, kılamadı, düştü.Kullukta kusurunu görünce, hastalığın ve derdin şikayetinden değil, kulluktaki ibadet ve taatine noksanlık gelmesinden korktuğu için dua etti.

Hz. Eyüb, şehrin dışında, hanımının kendisi için yaptığı kulübede yaşıyordu.Bir gün hanımı yiyecek aramaya çıkmıştı, ikindi vakti Allahu Teala'nın lütuf müjdecisi Cebrail (a.s) geldi. ''Ey Eyüb, Allahu Teala bela verdi sabrettin, şimdi sıhhat ve nimet vereceği müjdesini getirdim.'' dedi. ''Ayağını yere vur, işte yıkanılacak ve içilecek soğuk su!'' (Sa'd 42) Bu emr-i ilahi ile Hz. Eyüb ayağını yere vurdu. İki su pınarı fışkırdı.sıcağı ile yıkandı, soğuğundan içti, iyileşti ve sıhhat buldu.

Bir müddet sonra Hz. Eyüb (a.s) 'ın hanımı eve döndü ve Eyüb (a.s) 'ı tanıyamadı.Onun kaybolduğunu sandı.Dışarıya çıkıp feryat etti, ağladı. ''Bu kadar sıkıntı çektim, hazineyi elden kaçırdım, hastayı kaybettim.'' diye feryat ediyordu.Eyüb (a.s) ise onu seyrediyordu.Cebrail ise Eyüb (a.s)'a : ''zevceni çağır, gönlünü al, onu üzme.'' dedi.Bunun üzerine Eyüb (a.s), hanımına seslendi:

-Ey hanım, kimi arıyorsun?

-Bir hastam vardı, hayat arkadaşım idi, peygamber idi, onu kaybettim. Bu yüzden ağlıyorum.

-İsmi ne idi?

-Sabırlı Eyüb idi.

-Nasıl biriydi?

-Sağlıklıyken sana benzerdi.

-O hasta Eyüb benim, Allah (c.c) bana sıhhat verdi.

Her ikisi de sevinçle ağlaştılar.

Evet, her sıkıntının sonu gelir.Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır.Kim acele ederse kendine yazık eder.Sabır gereken yerde acele etmek olmaz!!

SELAMÜN ALEYKÜM MÜCAHİDE KARDEŞİM.

EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK. ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH'A EMANET OLUNUZ
BAKİ SELAM VE DUA İLE

"RABB-İL ALEMİN ALLAH'Kİ, PEYGAMBERİNİ BİLE SABIRLA İMTİHAN EDERKEN,
BİZLER SIZLANMAKTAN HİCAB DUYMAMIZ GEREKMEZ Mİ..?"

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
her sıkıntının sonu gelir.Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır.Kim acele ederse kendine yazık eder.Sabır gereken yerde acele etmek olmaz!!
selamün aleyküm
peygamber efendimizin(sav) çektiklerinin yanında bizimkiler nedirki ama iş sızlanmaya şikayete gelince bizim derdimizden büyük dert yoktur
rabbim sabrımızı şükrümüzü teslimiyetimizi artırsın
emeginize saglık
hayırla kalın

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Aliye kardeşim...emeğine sağlık ALLAH razı olsun...evet her sıkıntının ALLAHın izni ile sonu gelecektir. Bizim göstermemiz gereken şey "Herşey ALLAHın kudretiyledir" deyip teslimiyet göstermemizdir.
ALLAHım bizim imanımızı güçlendir. dert verdiğinde sabrımı benden alma...Bizleri pişman olacak işlerden uzak kıl...ALLAHa emanet olunuz...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
günlük hayatımızda söylenmenin, sızlanmanın ve şikayet etmenin aslında ne kadar ufak sorunlara karşı karşı olduğu gerçeğini asla kabul etmediğimiz "sabır"...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
her sıkıntının sonu gelir.Her kışın bir yazı, her derdin bir devası vardır.Kim acele ederse kendine yazık eder.Sabır gereken yerde acele etmek olmaz!!

selamün aleyküm
peygamber efendimizin(sav) çektiklerinin yanında bizimkiler nedirki ama iş sızlanmaya şikayete gelince bizim derdimizden büyük dert yoktur
rabbim sabrımızı şükrümüzü teslimiyetimizi artırsın EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK. ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH'A EMANET OLUNUZ
BAKİ SELAM VE DUA İLE

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Evet hiç bir acı sonsuza dek sürmez

Sevdigim bir abimiz sabırı Şu sözlerle ifade etmişti

"SaBıR.,omuzladığın kulluk gibi mukaddes ve kulluk şuur ve sorumluluk yükünü.,rüzgar tersinden esmeye.,olumsuzluklar ardı sıra gelmeye başladığında ;
geri dönmemek., yükü atmamak., yolu satmamak.,yola yatmamak.,yollarda kalmamaktır.!Gerektiğinde canını dişine takarak.,acıyı yudumluyarak ve acıya tebessüm ederek imanını ve imanının gerektirdiği tevekkülü olumsuz olayların baskılarına siper edebilmektir aslolan..(

gözde22

Kayıtlı Kullanıcı
allah herkesi selamete çıkartır inşallah.yüreğinize sağlık.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...

güzel bir paylaşım emeğinize sağlık...ALLAH c.c. emanet olun...

selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

Ve aleyküm selam değerli Nihal ablam..Rabbimiz c.c sizden de ebeden razı ve memnun olsun inşallah..Beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim yorumunuz için. Siz de Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..B)

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM
ALİYE KARDEŞİM
YİNE ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM
EMEĞİNE SAĞLIK

RABBİM KİMSEYE KALDIRAMAYACAĞI YÜKÜ YÜKLEMEZ
RABBİMİN İMTİHANINDAN BAŞARIYLA HEÇEBİLMEK DUASI İLE
HAYIRLI GÜNLER

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM MÜCAHİDE KARDEŞİM.

EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK. ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH'A EMANET OLUNUZ
BAKİ SELAM VE DUA İLE

"RABB-İL ALEMİN ALLAH'Kİ, PEYGAMBERİNİ BİLE SABIRLA İMTİHAN EDERKEN,
BİZLER SIZLANMAKTAN HİCAB DUYMAMIZ GEREKMEZ Mİ..?"

Ve aleyküm selam değerli Resul abimiz,
Allah c.c sizden de ebeden razı olsun..Teşekkür ederim, yorumunuz için..Evet, o seçkin kullar dahi, kimseyle kıyas olunamayacak acılar ve musibetlerle imtihan olundular.. Rahman c.c katındaki üstün konumlarına rağmen, haşa isyankarlığa yeltenme lüksüne sahip değildiler.. Ki onlar bu üstünlüklerine rağmen Rahman c.c'nin İlahi kanununu büyük ve örnek bir teslimiyetle yaşadılar..Şu halde ne ibadetlerine, ne de amellerine güvenemeyen bizlerin, onlar kadar üstünlük iddiasında da asla bulunamayacak olan bizlerin halinden sızlanması, o Resul ve nebilere karşı en büyük haksızlık olur..Rabbimiz c.c tüm imtihanlarımızdan sabır ve şükürle çıkabilmeyi nasip eylesin bizlere inşallah..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm
rabbim sabrımızı şükrümüzü teslimiyetimizi artırsın
emeginize saglık

hayırla kalın

Ve aleyküm selam Amine Nur kardeşim..Rabbimiz c.c razı olsun sizden. Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Haklısınız. Rabbimiz c.c bu konuda bizlere ferasetli ve sabırlı davranabilmeyi nasip eylesin inşallah.. Bunun şuurunda olabilmek olgunluğuna erişirsek, yaşanan herşeyin O'ndan geldiği gerçeğini aklımızdan hiç çıkarmazsak, O'ndan gelene gönülden razı olanlardan olma şerefi ve izzetine kavuşmuş oluruz biiznillah..Rabbimiz c.c bizleri o zümreye dahil eylesin inşallah.

Rabbimize emanet olun güzel kardeşim.Selam ve baki dua ile..B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt