Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HER GÜNE DUA (3 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HADİ KARDEŞLERİM BİLDİĞİNİZ DUALARI EKLEYİN.

YA RABBİ İMANIMI SANA EMANET EDİYORUM...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM
HZ PEYGAMBERIMIZDEN BIR DUA ÜZÜNTÜ VE SIKINTI ANINDA OKUNUR
LAILAHE ILLALLAHÜL AZIMÜL HALIYMÜ
LAILAHE ILLALLAHÜ RABBÜL ARSIL AZIYM
LAILAHE ILLALLAHÜ RABBÜSSEMAVATI
VE RABBÜLERDI VE RABBÜLARSIL KERIYM
ALLAH C.C YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. KARDEŞİM EKLIYELIM İNŞ..

LA İLAHE İLLA ENTE SUBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN..

HZ..YUNUS'UN BALIĞIN KARNINDA ETTİĞİ TEVBE DUASI..

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölü­mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl.” (7)

ireme

Kayıtlı Kullanıcı

SEN ŞU VARLIK AĞACINI YOKLUĞUN KARANLIK KÖKLERİNDEN ÇIKARIP VÜCUDA GETİRENSİN.
SEN VARLIK AĞACINI DAL VE BUDAKLA AYIRIP,
HER İŞİN SONUNU BİNLER FAYDALARLA BEZEYENSİN.
SEN HAYATI VARLIK AĞACININ HOŞ KOKULU ÇİÇEĞİ EYLEYENSİN.
SEN RUHUMU,HAYATIN ÇİÇEĞİNİN KOKULARINA VE YAPRAKLARINA AŞIK EYLEYENSİN.
SEN BENİ VARLIK AĞACININ TATLI VE MÜTEBESSİM MEYVESİ EYLEYENSİN.
SEN KALBİMİ SONSUZLUĞU TAŞIYAN BİR ÇEKİRDEK GİBİ ĞÖĞSÜME YERLEŞTİRENSİN.
SEN VAR ETTİĞİN HER ŞEY ADINA BENİ KENDİNE MUHATAP EDENSİN.
SEN KALBİMİ BİR NUFTE GİBİ RAHMETİNİN RAHMİNDE BESLEYİP BÜYÜTENSİN.

SEN HAKEMSİN; HER İŞİ HİKMETLİ VE ANLAMLI EYLEYENSİN.
HAKEM SENSİN;
KENDİMİ KENDİME FAYDALI EYLEYENSİN.
SEN Kİ HER İŞİ FAYDALARLA ÇİÇEKLENDİRENSİN.
KALBİME DEĞEN SIZILARI İNCE İNCE SÖZ EYLE.
SEN Kİ HER ŞEYE SAYISIZ HİKMETLER YÜKLEYENSİN.
YÜZÜME DEĞEN GÖZYAŞIMI DAMLA DAMLA RAHMET EYLE.
SEN Kİ VARLIĞA ÇEKİDÜZEN VERENSİN.
DUDAĞIMA DEĞEN HECELERİ DESTE DESTE DUA EYLE...
(Amin)

semos

Kayıtlı Kullanıcı

Tayfun_Dokgoz yazdı:
RABBİYE ESİR VELATÜ ESİR RABBİ TEMMİM BİL HAYIR ( ARKADASLAR BELKI DUA YI YANLIS YAZMIS OLABILIR ONCE ALLAH IN AFFETMESINI SONRA DA SIZLERIN AFFETMESINI DILIOYRUM. )

anlamınıda ben yazayım istersen kardeşim.(allahım zorlaştırma kolaylaştır, hayırla sonuçlandır.) rabbim kabul eder inşallah . bende bu şekilde biliyorum bu duayı. allah razı olsun

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı

ÖNCELİKLE BÜTÜN DUALAR İÇİN AMİNNNNNN DER VE TEVBE VE İSTİĞFAR DIŞINDA BİRAZ FARKLI BİR DAUYI SİZLERLE PAYLAŞIYORUM:

Rabbim,
Bir insanı koy kalbime ama o insan senin de sevdiğin bir insan olsun.
Ve beni öyle bir insana sevdir ki,O insanın kalbinde Sen olasın.Ki ben o insanın
kalbinde Seni bulayım.Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş
olan Sen olasın.Onunla el ele tutuştuğumda ikimizin elinin üstünde Senin elin olsun.

Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım.Bana öyle bir sevgili ver ki
bakışı cennete açılan iki pencere olsun.Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki kılavuzumuz
Sen olasın ey Rabbim.Öyle bir sevgili ver ki bana ona sarıldığımda Kainat bize bakıp
birbirine sarılsın.Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim sevgimizden Muhammed sevinsin.

(AMİN)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeşim.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. HAYIRLI SABAHLAR

" GÜLÜN EN GÜZEL KOKANI, ÇİÇEĞİN EN GÜZEL AÇANI, YILDIZIN EN ÇOK PARLAYANI, HAYATIN EN GÜZEL ANI, ALLAH C.C.'NIN CENNET MEKANI SİZLERİN OLSUN"
K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

LA İLAHE İLLALLAHUL MELİKÜL HAKKUL MÜBİYN.A.E.OB)

semiramis

Kayıtlı Kullanıcı
RE: NAZAR DUASI

RE: NAZAR DUASI

Selamün aleyküm arkadaşlar! MAŞALLAHU LA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYÜL AZİM.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. HAYIRLI SABAHLAR

" GÜLÜN EN GÜZEL KOKANI, ÇİÇEĞİN EN GÜZEL AÇANI, YILDIZIN EN ÇOK PARLAYANI, HAYATIN EN GÜZEL ANI, ALLAH C.C.'NIN CENNET MEKANI SİZLERİN OLSUN"
K.S.E.O.

AMİN AMİN AMİN İNŞ ABİ.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.

"AĞACIN TOPRAĞA, TOPRAĞIN SUYA, SUYUN BULUTA, KULUN ALLAH'A C.C.) İHTİYACI OLDUĞU KADAR MUHTACIZ DUAYA. DUALARINIZ KABUL, GNAHLARINIZ AFFOLA."
K.S.E.O.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

ÖNCE BÜTÜN DUALARA A M İ N DİYORUM RABBİMDE KABUL KABUL EDER İNŞAAALAH...

YÜCE ALLAH BUYURDU :

EY ADEMOĞLU ! BANA DUA ETTİĞİN,BENDEN UMDUĞUN SÜRECE ALDIRMAM,SENDE OLAN HATALARI AFFEDERİM.
EY ADEMOĞLU ! GÜNAHLARIN GÖKLERİN BULUTLARINA ULAŞSA BİLE AF DİLEDİĞİNDE GÜNAHLARINI BAĞIŞLARIM.
EY ADEMOĞLU ! BANA ŞİRK KOŞMAKSIZIN YER DOLUSU HATALARLA GELİP HUZURUMA ÇIKSAN,SANA YER DOLUSU BAĞIŞLAMA İLE GELİRİM.

(Tirmizi)

nurettin

Kayıtlı Kullanıcı

değerli kardeşlerim bu siteye bundan önce bir ara girdim fakat sizlerden ayrı kaldım şimdi aranıza geldim ..hepinize saygı ve sevgiler gönderiyorum,,

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Üzüntü ve Tasa Halinde Duâ - 4

--------------------------------------------------------------------------------

ـ4ـ وعن أبى هريرة رَضِيَ اللّهُ عَنْهُ قال: ]جَاءَتْ فَاطِمَةُ رَضِيَ اللّهُ عَنْها إلى النَّبىِّ # تَسْألُهُ خَادِماً، فقَالَ لَهَا قُولِى: اللَّهُمَّ رَبَّ السَّمواتِ السَّبْعِ، ورَبَّ العَرْشِ العَظِيمِ رَبَّنَا وَرَبَّ كُلِّ شَئٍ، مُنْزِلَ التَّوْرَاةِ وا“نْجِيل وَالْفُرْقَانِ، فَالِقَ الحَبِّ والنَّوَى. أعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ كُلِّ شَئٍ أنْتَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهِ. أنْتَ ا‘وَّلُ فَلَيْسَ قَبْلَكَ شَىْءٌ، وَأنْتَ اŒخِرُ فَلَيْسَ بَعْدَكَ شَىْءٌ، وَأنْتَ الظَّاهِرُ فَلَيْسَ فَوْقَكَ شَئٌ، وَأنْتَ الْبَاطِنُ فَلَيْسَ دُونَكَ شَئٌ: اقْضِ عَنِّى الدّيْنَ، وَأغْنِنِى مِنَ الْفَقْرِ[.

4. (1842)- Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Fâtıma (radıyallâhu anhâ) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a gelerek bir hizmetçi taleb etmişti. Resûlullah ona:"Şu duayı oku(man senin için hizmetçi edinmenden daha hayırlı)" dedi:"Allahım! Sen yedi semânın Rabbi, Arş-ı Âzam'ın Rabbisin. Sen bizim Rabbimiz ve herşeyin Rabbisin. Tevrat, İncil ve Furkân'ı indiren, tohum ve çekirdekleri açansın. Her şeyin şerrinden sana sığınıyorum. Her şeyin alnından yapışmışsın (dizginleri senin elindedir). Evvel sensin, senden önce bir şey yoktur. Ahir sensin, senden sonra da bir şey kalmayacak. Sen zâhirsin, senin üstünde bir şey mevcut değildir. Sen bâtınsın, senin dışında bir şey yoktur. Benim borcumu öde, beni fukaralıktan kurtar, zengin kıl." [Tirmizî, Daavât 68, (3477); İbnu Mâce, Dua, 2 (3831).]

Kütub-u Sitte Şerhi, Prof.Dr. İbrahim Canan, Cilt 16-17
Okunma : 1048

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Hapşıranın Duası- 2

--------------------------------------------------------------------------------

ـ2ـ وعن أبى هريرة رَضِيَ اللّهُ عَنْهُ قال: ]قالَ النبىُّ #: إذَا عَطَسَ أَحَدُكُمْ فَلْيَقُل: اَلْحَمْدُ للّهِ عَلى كُلِّ حَالٍ، وَلْيَقُلْ لَهُ أخُوهُ، أوْ صَاحِبُهُ: يَرْحَمُكَ اللّهُ، فإذَا قَالَ لَهُ فَلْيَقُلْ: يَهْدِيكُمُ اللّهُ وَيُصْلِحُ بَالَكُمْ[. أخرجه البخارى وأبو داود. »بَالَكُمْ« شأنكم.

Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Sizden biri hapşırınca "Elhamdülillah alâ külli hâl." (Her hal için elhamdülillah) desin. Kardeşi de -yahut arkadaşı da- ona "Yerhamükâllah" diye cevap versin. (Kardeşi bunu) kendisi için söyleyince, hapşıran da Yehdîkümullah ve yuslih bâleküm (Allah size de hidâyet versin ve işinizi düzeltsin) desin." [Buhârî, Edeb 126, Ebû Dâvud, Edeb 99, (5033).]

AÇIKLAMA:
1-Hapşıranın, namazda bile olsa elhamdülillah demesinin meşruiyeti hususunda Cumhur'un ittifakı var. Önceki rivâyette, sadece Ebû Hanîfe'nin, namazda telâffuz etmeksizin elhamdülillah'ı içinden geçirmesi gerekir dediğini gördük. Ancak, mezhep görüşü aksine tecelli etmiş, Şâfiî, Mâlikî ve Hanbelî mezhebi gibi Hanefî mezhebi de namazda elhamdülillah demenin namazı bozmayacağına hükmetmiştir. Ancak İbnu'l-Arabî'nin de namazda hapşıranın, içinden elhamdülillah demesi gereğinde ısrar ettiğini, "namazdan çıkınca" diyenin bile bulunduğunu belirtelim.

2- Bu rivâyette elhamdülillah'tan sonra alâ külli hâl ziyâdesi gözükmektedir. Hadisin bâzı vecihlerinde -ki Buhârî'deki vechi böyledir- bu ziyâde yoktur.Ayrıca muhtelif rivâyetlerde, hapşıran kimse elhamdülillah deyince söylenmesi gereken dua, farklı şekillerde gelmiştir:* "Yerhamünallâhü ve iyyâküm. (Allah bize de, size de rahmet etsin).
"* "Âfânallahu ve iyyâkum mine'nnâr, yerhamukallah. (Allah bizi de, sizi de ateşten âzâd etsin ve size rahmet buyursun)."İbnu Hacer, bir büyük için: "Yerhamullah seyyidena (Allah efendimize rahmet buyursun)" gibi bir ifâdenin sünnete aykırı olduğunu, illa da bir tahsiste bulunulacaksa: "Yerhamukâllah yâ seyyidenâ" yani "Allah sana rahmet buyursun ey efendimiz" denilebileceğini, bunun hasen olduğunu belirtir.Hapşıranın, kendisine dua edene cevabı, cumhurun kabûlü, sadedinde olduğumuz rivâyetteki cümledir: "Yehdîkümullahu ve yuslihu bâleküm. (Allah size hidâyet, işlerinizi de salâh üzre kılsın)."
Ancak Kûfîler şu cümleyi benimsemişlerdir: "Yağfirullahu lenâ ve leküm. (Allah sizi de bizi de mağrifet etsin)." İmam Mâlik ve İmam Şâfiî, "Bu iki cümleden hangisiyle söylense olur, mü'min muhayyerdir" demişlerdir. Ebû'l-Velîd İbnu'r-Rüşd ise: "İkinci cümle evlâdır, çünkü mükellef, her şeyden önce mağfirete muhtaçtır. Ancak zımmî olmayanlar için ikisini birleştirerek söylemek daha iyidir" der. Zımmînin hâriç tutulması, onlara mağfiret temenni etmenin dinen caiz olmamasındandır. Bu bizzat âyet-i kerîme ile yasaklanmıştır (Tevbe 113).

Kütub-u Sitte Şerhi, Prof.Dr. İbrahim Canan Cilt 16-17
Okunma : 565
B)B)B)B)B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt