Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HER GÜNE DUA (2 Kullanıcı)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
selamımaleyküm ben buraya herkesin bildiği kısa duaları eklemesini rica ediyorum belki bilmediğimiz duaları birbirimizden öğreniriz fydalı oluruz rabbim hepinizden razı olsun.ilk ben ekliyim:

Rabbena la tuahiznâ in nesîna ev ahte'nâ. Rabbena vela tahmil aleynâ isran kema hameltehu alellezîne min kablina. Rabbena vela tuhammilna ma la tâgate lena bih. Va'fu annâ vağfir lena verhemna ente mevlana fensurna alal- gavm'il-kâfirîn."

Ya Rabbi! Unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Ya Rabbi! Bize, bizdekilerden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ya Rabbi! Gücümüzün yetmeyeceği yükü bize yükleme bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge. Sen bizim mevlamızsın kafirler topluluğuna karşı bize yardım et.[28]

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HADİ KARDEŞLERİM BİLDİĞİNİZ DUALARI EKLEYİN.

DUA EKLİYCEK KİMSE YOKMU YA

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Şirkten Korunmak İçin (Sabah-Akşam) Okunacak Dua:

"Allahumme inni euzu bike min en uşrike bike şey'en ve ene a'lemu ve estağfiruke lima la a'lemu inneke ente allamulğuyubi."
Anlamı: "Allahım! Şüphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak (eş ve ortak tanımak) tan sana sığınırım.Bilmeyerek işlemiş olduğum(şirk ve hatalarım) ın senden bağışlanmasını dilerim. Şüphesiz ki bütün gaybları (gizli şeyleri) ancak sen bilirsin." (et-terğıb ve et-terhib: 1/76)

İŞTE KARDEŞİM BAŞKA VAR YİNE YAZARIM:)B)B)B)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a .bereketli olur inşaallah.ben duadan ziyade efendimizin dua ile ilgili bir hadisini belirteyim.
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyete göre Hazret-i Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz buyurmuşlardır ki:

"Sakın sizden biriniz duâ ederken "Yâ Rabb, dilersen beni mağfiret eyle, dilersen bana merhamet eyle" demesin. İstediğini sağlamca ve kat'ıyyetle istesin. Çünkü Allah'ı şu veya bu işe zorlayabilecek hiçbir kudret yoktur." (1)

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim.
B)B)B) ALLAH'IM ! ŞÜKRÜN BÜYÜĞÜNÜ, ZİKRİN ÇOĞUNU, NASİHATİN TABİ OLANINI, VASİYETİN KORUNANINI BANA VER.B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

EVDEN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA

"Bismillahi tevekkeltu alellahi la havle ve la guvvete illa billahil aliyyil azim."
Anlamı: "Allah'ın adını anarak (evimden çıkıyorum) ben, Allah'a dayanıp tevekkül ettim. (her türlü) kuvvet ve kudret ancak yüce Allah'ın yardımıyladır."

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM DEVAMI GELSİN İNŞALLAH

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

"Rabbena vec'elna muslimeyni leke ve min zurriyyetina ummeten muslimeten leke ve erina menasikena ve tub aleyna inneke entet-tevvab'ur-rahim. Rabbena veb'as fîhim rasulen minhum yetlû aleyhim ayatike ve yuallimuhumul kitabe ve'l-hikmete ve yuzekkîhim inneke ente'l-azîz'ul-hakim."

Ey Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş Müslümanlar kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş müslüman bir ümmet ver. Bize ibadet esaslarını göster ve tövbemizi kabul et. Şüphesiz sen tövbeleri kabul eden ve esirgeyensin. Ey Rabbimiz! İçlerinden onlara bir peygamber gönder, onlara ayetlerini okusun, kitap ve hikmeti öğretsin ve onları arındırsın. Şüphesiz sen güçlü ve üstün olansın, hüküm ve hikmet sahibisin.[5]

NOT:BU DUA KABE YAPILDIKTAN SONRA OKUNMUŞTUR.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

"Rabbi heb lî min ledunke zurriyyeten tayyibeten, inneke semi'ud-dua."

Ey Rabbim! Katından bana temiz bir zürriyet ver. Şüphesiz sen duaları işitensin.[8]

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

"Bismike Allahumme emutu ve ehya."

"Senin adını anarak ölür ve dirilirim (uyur ve uyanırım) Allahım!"

"Elhamdulillahi Allahumme kema hassente halgi fehassin hulugi."

"Allah'a hamdolsun. Allah'ım! Benim yaratılışımı güzel kıldığın gibi ahlakımı da güzelleştir."

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

"Rabbena ma halakte haza batila. Subhaneke feginâ azab'en-nâr."

Ey Rabbimiz! Sen bütün bunları boşuna yaratmadın. Seni bütün eksikliklerden tenzih ederiz. Bizleri ateşin azabından koru.[34]

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH'IM GÖNLÜMDE OLANI HAKKIMDA HAYIRLI,,
HAKKIMDA HAYIRLI OLANI GÖNLÜME RAZI EYLE... B)B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

ey rahmeti bol padişah cürmüm ile geldim sana.ben eyledim hadsiz günah cürmüm ile geldim sana.adın senin gaffar iken ayıp örtücü seddar iken kime gidem sen var iken cürmüm ile geldim sana.B)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Kahrın da hoş lûtfun da hoş diyerek Senden gelen her şeye razı olmayı öğrenmemizi nasip eyle Allah'ım...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A
BEN KENDİ ETTİĞİM DUAMI PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
ALLAHIM VERDİĞİN VE VERMEDİĞİN HER ŞEY İÇİN SANA HAMD EDERİM.
BİLDİĞİMİZ VE BİLMEDİĞİMİZ BÜTÜN MAHLUKATIN ŞERRİNDEN,NEFSİMİZİN İSTEKLERİNDEN,ŞEYTANIN VESVESESİNDEN,YANLIŞ İŞİMİZDE ISRARCI OLMAKTAN,DOĞRU OLANI SÖYLEMEKTEN KORKMAKTAN SANA SIĞINIRIM.
EY BAĞIŞLAMASI BOL OLAN RABBİM! SEN AFFEDİCİSİN AFFETMEYİ SEVERSİN BİZLERİDE AFFET.
BİZLERİ EFENDİMİZ (SAV) İN VE SENİN KATINDA MAKBUL KULLARININ ŞEFAATİNE NAİL EYLE VE BİZİ ONLARLA HAŞR EYLE.
RABBİM ÜMMETİ MUHAMMEDİ ISLAH EYLE.ZULÜMKARLARI,BOZGUNCULARI ISLAH EYLE.
GAYBI ANCAK SEN BİLİRSİN.
HÜKÜM GÜNÜNÜN SAHİBİ OLAN RABBİM HÜKMÜNDE RAHMETİNİ BİZLERDEN ESİRGEME.
ŞÜPHESİZ SENİN RAHMETİN ,BEREKETİN ,AFFIN ,MAĞFİRETİN OLMASA BİZLER HELAK OLURUZ.
İBADETLERİMİZİ YÜCE KATINDA KABUL BUYUR.
SALİH KULLARINDAN OLMAMIZ İÇİN BİZLERE VESİLELER KIL RABBİM.
diniresim111as1.gif

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzel kardeşlerim

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİYE ESİR VELATÜ ESİR RABBİ TEMMİM BİL HAYIR ( ARKADASLAR BELKI DUA YI YANLIS YAZMIS OLABILIR ONCE ALLAH IN AFFETMESINI SONRA DA SIZLERIN AFFETMESINI DILIOYRUM. )

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

"Sana teslîm oldum ey Rabbim! Sana îmân etdim, sana tevekkül etdim ve sana yöneldim, inanmayanlara karşı, sana dayanarak mücâdele etdim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul etdim, benim evvelki yapdıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yapdıklarımı da mağfiret et."

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

NOT:TEHECCÜDE KALKINCA OKUNACAK DUA
"Hamd olsun sana ya Rabb! Sen bütün semâları, arzı ve onlardakileri ayakda tutansın. Hamd sana mahsûsdur ey Rabbim! Sen semâlarda, arzda ve onlarda ne varsa hepsinin nûrusun. Hamd Sana mahsusdur ey Rabbim! Sen semâların, arzın ve onlardakilerin mâlikisin. Ve Sana yine hamd olsun ki, sen Hakk'sın. Senin va'din de hakk, sana kavuşmak da hakk, sözün de hakk, cennet de hakk, ateş de hak, nebîler de hak, Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-de hak, kıyamet saati de hak. Sana teslîm oldum ey Rabbim! Sana îmân etdim, sana tevekkül etdim ve sana yöneldim, inanmayanlara karşı, sana dayanarak mücâdele etdim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul etdim, benim evvelki yapdıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yapdıklarımı da mağfiret et. Öne alan da sensin, geriye bırakan da sensin. Senden başka ilâh yoktur. Kuvvet ve kudret ancak, Allah'a dayanmakladır. "

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt