Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

her güne bir duamız olsun inşallah (26 Kullanıcı)

gönül saray

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam kardeşlerim.
Rabbim bu mübarek günlerin yüzü gözü hürmetine alemlere en büyük rahmet olarak gönderdiği son elçin Hz. Muhammed Musatafa(S.A.V.) yüzü gözü hürmetine yaptığımız dualar okuduğumuz Kur'anlar yüzü gözü hürmetine bizleri bağışlayıp huzuruna layık eyle bu dünyada ve ahirette sevdiğin razı olduğun kullar olmak hepimize cennetinden bir köşk nasip eyle ellerimizi dergahından boş çevirme dularımızı muradlarımızı isteklerimizi hayırlısıyla kabul eyle içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtarıp tez zamande selametimize çıkar Yarabbim.AMİN
SELAM VE DUA İLE HAYIRLI CUMALAR..

ÇOK GÜZEL BİR DUA KARDEŞİM VE ALLAH KABUL ETSİN SELAM VE DUA İLE.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
İki haslet vardır ki bir mü’minde asla beraber bulunmazlar: Cimrilik ve kötü ahlak.
Hadis-i şerif

Allah bir topluluk hakkında hayır dilerse, alimlerini (aydınların) çoğaltır, cahillerini azaltır. öyle ki, alim konuştuğunda kendisini destekleyen pek çok kimse bulur. Cahil konuştuğunda ise, sözü bastırılır. Allah bir topluluk hakkında şer (kötü son) dilerse, cahillerini çoğaltır, alimlerini azaltır. öyle ki, cahil konuşsa kendisini destekleyen birçok kimse bulur, alim konuşursa sözü bastırılır.
Hadis-i şerif

Allah kuluna bir nimet verdiğinde kul elhamdulillah derse, bu şükür ve hamd, o nimetten daha hayırlı olur.
Hadis-i şerif

İnsanlar arasında ara bozma niyeti ile laf götürüp getirmek, insanlara hakaret etmek ve sövmek, kendi ırkını üstün görüp başka milletleri aşağı görmek… İşte bu 3 davranış, cehennemdedir. Bunlar, bir mü minin ahlakında yer alamaz.
Hadis-i şerif

Kur anı okuyan ve ezberleyenlere hürmet edin. Onlara hürmet eden, bana hürmet etmiş olur.
Hadis-i şerif

Allah, Cehennemde cezası en hafif olanlardan birine şöyle der: Eğer yer yüzündeki her imkan (güç ve servet) senin elinde olsaydı, bu cezadan kurtulmak için, verir miydin? O kişi hiç tereddütsüz: verirdim, der. Allah şu açıklamayı yapar: Sen dünyada yaşarken, ben senden bu dediğimden daha kolayını, yani bana inanmanı ve hiçbir şeyi ortak koşmamanı istedim. Ama sen ise bana ortak koşmakta direttin.
Hadis-i şerif

Mü min mü minin kardeşidir. Hiçbir şekilde ona olan hayırlılığını (faydalı tavsiyelerini) elden bırakmaz.
Hadis-i şerif

Din kardeşine gelen bir dert ve kötülükten dolayı sakın sevinme. Sonra Allah, onu rahmetiyle kuşatır da, seni imtihan eder (aynı derdi senin başına verir).
Hadis-i şerif

Nikah benim sünnetimdendir. Kim benim sünnetimle amel etmezse benden değildir. Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı siz(in çokluğunuz) ile iftihar edeceğim. Kimin maddi imkanı varsa hemen evlensin. Kim maddi imkan bulamazsa (nafile) oruç tutsun. çünkü oruç, onun için şehveti kırıcıdır.
Hadis-i şerif

Rabbim görünür görünmez kazalardan belalardan musibetlerden ani ölümlerden bizleri gelmeden koruyup esirgesin inşallah.Ülkemizi bulunduğu çıkmazlardan kötülüklerden düşmanlardan bir an önce çıkartıp selametimize çıkarmak iç ve dış düşmanlardan ülkemizi ve masum insanlarımızı Rabbim korusun.Rabbim dualarımızı kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Selam ve dua ile...

meksur

Kayıtlı Kullanıcı
Yakarışım Sanadır Ey Rabbim!

Gecelerden sabahlara, karanlıklardan güneşlere doğru açılan yüreklerimizin perde

aralıklarından süzülen nur katreleriyle geldim kapına!

Biliyorum, güllerden geçer sana giden yolları Yakarışlarla, dualarla, tahiyyatlarla bezenir.

Ey rahmetiyle kalpleri evirip çeviren, Sana kalbimi getirdim.

Ey kalpleri nuruyla sarıp okşayan! Onulmaz yaralarla kan-revan kalbim avuçlarımda, kapına

geldim.

"Selam olsun ömür seccadesini gönül dergahına serenlere" diyebilmeyi ne çok isterdim, ama

biliyorum ne yüzüm var nede hakkim.

Öğrendim ki dua, aşığın maşuğuna bir haber salmasıdır; gözyaşlarıyla yazılmış bir mektubu.

Ve bir bekleyiştir, iştiyakla, korkuyla, ümitle bekleyiş.

İste, zaman her saniyesini balyozlamaktayken ömrün, verilmemiş hesapların korkusuyla,

titreyen yüreklerimizin bir lahza umut adına geldik kapına Ah gelebildik mi, bir haber var mi

affına dair?

Acziyetimi alarak koynuma, bir dervis hırkasıyla, sevgili Eyyüb' unun sabrını yüklenerek

gelebilmek isterdim kapına!

Meryem örtülerimle örtünebilseydim Tur Dağındaki o ses bir yankı bulabilseydi ruhumda

insanlığım adına. Önünde bütün ruhumla secde edebilseydim.

Ey gökyüzünü kudretiyle sürmeleyen!

Rahmetini serp, taşlaşan gönüllere Ey Rabbim!

Sanadır münacatım, yalnız Sana olsun aşkım lütfeyle!

Bir avuç ateş böceği uçuver ne olur zifiri yüreklerimize. Kararan günlerimize, gecelerimize Ve

ne olursan ol gel diyen aşıkların hürmetine, ne olur affeyle!

Seni aradım durdum gönüllerin yalnızlığında çöllerinin, menzilsiz yollarında ve bir katre

rahmetine muhtaç toprağında. Ah perde, ah şah damarım! Sefkâtinin gölgesine sığınıyorum

Ya Rabbim!

Hiçliğin zerresinden kavrulmaya can attığım demdir. Vedutsun! iltifatına muhtacız Ya

Rabbim! Tenezzül buyur kulununu münacatına.

Dua dua açılırmış Sana giden kapılar. Hüzünlü bir sonbahar günü kapında yalvarmaya

geldim. Senden korkum nar değil, kaybetme korkusudur. Dostu, en sevgiliyi, sıla-yı rahimi,

cananı, canda kaybetme korkusu! Umudumsa rızan: ilahi ente maksudi..

Yüreklerimiz ezik Ya Rabbim! Yüzümüz yerde. Kaldırıp başımızı sonsuzluğa bakmaya

yüzümüz yok! Layık olamadık. Pişmanlığın dehlizlerinde boğuluyorken ağlayamadık,

derinden sessizce Zayıf irademizle, alaca karanlık yüreklerimizle bir damla gözyaşı

getirebilseydik yürekten, ihlas adına. Biliyorum pişmanlıklara delil kabul ederdin

Yüreğin zayıf noktalarında mahkum oldum nefsimize. Ya Rabbim! Çıkar kelepçelerini o

aleyhillanenin çıkar ne olur, dostlarının hatırına.

Âzad et Ya Rabbim! Şüphelerin oyuncağı olmuş aklin nezarethanesinden. Kutlu sevdanın gül

kokusundan doya doya içir sinelerimize diri meyyitler gibi değil, sırat-i müstakim üzerinde

günahlardan nurunla yıkanmış olarak yürümeyi nasip eyle.

Şehirler, evler mezar oldu Ya Rabbim! Her evden ceset kokuları yükseliyor semaya. Bedenler

değil ruhlar ölü. Bizi nurunla dirilmeyi nasip eyle.

Biz sanemler inşa ettik yüreklerimizde gökdelenler boyu. Biz yeryüzü tanrılarının eteğini

öptük. Diz boyu battık çirkefine alemin. Sahte dostları, riyakar aşkları çarparak yüzüne

insanlığın, Sana koşmasını nasip eyle.

Tövbe kapılarının ardına değin açıldığı ve meleklerin kanatlarıyla yeryüzüne kapandığı

günlerin rahmetinde yüzmekteyken edeb aşkını gönüllerimize nakşet.

İste can pazarında canımızı satmaktayız, bir iltifatın uğruna.

Gülistanında renksiz, kokusuz bir yaprak olmayı çok görme.

Yüce kapında kıtmir olanlardan eyle.

Elimizden, yüreklerimizden katran rengi günahlar dökülüyor.

Duaları semadan çevrilmeyenler hatırına, geceleri nurlarıyla sabahlara çevirenler adına,

samimiyeti nakış nakış ömür gergefine isleyenler adına, tövbe ediyor, af diliyoruz

dualarımızla

Ya Rabbim!.. Ben pişmanım!.. Ben pişmanım!..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım; Ölümü ve hayatı sen yarattın; hangimizin daha güzel iş yapacağını denemek için(el-Mülk:2).
Bizler için bir fırsat kıldın bu fani hayatı; ebedi hayatın güzelliklerini kazanmamız için. Ama bir çoğumuz, ahireti verip dünya hayatını satın alma gafletine düştük...(el-Bakara,86). Halbuki, gerçekte; "Dünya hayatı, sadece bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttakiler için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır"(el-En'âm, 32).

Allah'ım; ahiret yurdunu kazanmamız için; "Andolsun; sizi korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme gibi şeylerle deneriz. Sabredenleri müjdele!"(el-Bakara,155) buyuruyorsun. Bize sabır ve metanet gücü ver. Musibetler karşısında; "Biz, Allah içiniz ve biz O'na döneceğiz"(el-Bakara,156) diyebilme şuuru ve teslimiyeti nasib eyle!..
Âlemlere Rahmet olarak gönderdiğin Sevgili Peygamberimiz de ; "Allah, bir kimseye hayır murad ederse onu musibete uğratır"; "Allah, bir kulunu sevince (onu imtihan için) ona musibet verir. Musibet verince de, ona sabretme gücü verir"(R. Salihin,39) buyuruyor.
Allah'ım; başımıza gelen musibetleri, hakkımızda hayır ve rahmete vesile eyle!..

AMİN..

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Yakarışım Sanadır Ey Rabbim!

Gecelerden sabahlara, karanlıklardan güneşlere doğru açılan yüreklerimizin perde

aralıklarından süzülen nur katreleriyle geldim kapına!

Biliyorum, güllerden geçer sana giden yolları Yakarışlarla, dualarla, tahiyyatlarla bezenir.

Ey rahmetiyle kalpleri evirip çeviren, Sana kalbimi getirdim.

Ey kalpleri nuruyla sarıp okşayan! Onulmaz yaralarla kan-revan kalbim avuçlarımda, kapına

geldim.

"Selam olsun ömür seccadesini gönül dergahına serenlere" diyebilmeyi ne çok isterdim, ama

biliyorum ne yüzüm var nede hakkim.

Öğrendim ki dua, aşığın maşuğuna bir haber salmasıdır; gözyaşlarıyla yazılmış bir mektubu.

Ve bir bekleyiştir, iştiyakla, korkuyla, ümitle bekleyiş.

İste, zaman her saniyesini balyozlamaktayken ömrün, verilmemiş hesapların korkusuyla,

titreyen yüreklerimizin bir lahza umut adına geldik kapına Ah gelebildik mi, bir haber var mi

affına dair?

Acziyetimi alarak koynuma, bir dervis hırkasıyla, sevgili Eyyüb' unun sabrını yüklenerek

gelebilmek isterdim kapına!

Meryem örtülerimle örtünebilseydim Tur Dağındaki o ses bir yankı bulabilseydi ruhumda

insanlığım adına. Önünde bütün ruhumla secde edebilseydim.

Ey gökyüzünü kudretiyle sürmeleyen!

Rahmetini serp, taşlaşan gönüllere Ey Rabbim!

Sanadır münacatım, yalnız Sana olsun aşkım lütfeyle!

Bir avuç ateş böceği uçuver ne olur zifiri yüreklerimize. Kararan günlerimize, gecelerimize Ve

ne olursan ol gel diyen aşıkların hürmetine, ne olur affeyle!

Seni aradım durdum gönüllerin yalnızlığında çöllerinin, menzilsiz yollarında ve bir katre

rahmetine muhtaç toprağında. Ah perde, ah şah damarım! Sefkâtinin gölgesine sığınıyorum

Ya Rabbim!

Hiçliğin zerresinden kavrulmaya can attığım demdir. Vedutsun! iltifatına muhtacız Ya

Rabbim! Tenezzül buyur kulununu münacatına.

Dua dua açılırmış Sana giden kapılar. Hüzünlü bir sonbahar günü kapında yalvarmaya

geldim. Senden korkum nar değil, kaybetme korkusudur. Dostu, en sevgiliyi, sıla-yı rahimi,

cananı, canda kaybetme korkusu! Umudumsa rızan: ilahi ente maksudi..

Yüreklerimiz ezik Ya Rabbim! Yüzümüz yerde. Kaldırıp başımızı sonsuzluğa bakmaya

yüzümüz yok! Layık olamadık. Pişmanlığın dehlizlerinde boğuluyorken ağlayamadık,

derinden sessizce Zayıf irademizle, alaca karanlık yüreklerimizle bir damla gözyaşı

getirebilseydik yürekten, ihlas adına. Biliyorum pişmanlıklara delil kabul ederdin

Yüreğin zayıf noktalarında mahkum oldum nefsimize. Ya Rabbim! Çıkar kelepçelerini o

aleyhillanenin çıkar ne olur, dostlarının hatırına.

Âzad et Ya Rabbim! Şüphelerin oyuncağı olmuş aklin nezarethanesinden. Kutlu sevdanın gül

kokusundan doya doya içir sinelerimize diri meyyitler gibi değil, sırat-i müstakim üzerinde

günahlardan nurunla yıkanmış olarak yürümeyi nasip eyle.

Şehirler, evler mezar oldu Ya Rabbim! Her evden ceset kokuları yükseliyor semaya. Bedenler

değil ruhlar ölü. Bizi nurunla dirilmeyi nasip eyle.

Biz sanemler inşa ettik yüreklerimizde gökdelenler boyu. Biz yeryüzü tanrılarının eteğini

öptük. Diz boyu battık çirkefine alemin. Sahte dostları, riyakar aşkları çarparak yüzüne

insanlığın, Sana koşmasını nasip eyle.

Tövbe kapılarının ardına değin açıldığı ve meleklerin kanatlarıyla yeryüzüne kapandığı

günlerin rahmetinde yüzmekteyken edeb aşkını gönüllerimize nakşet.

İste can pazarında canımızı satmaktayız, bir iltifatın uğruna.

Gülistanında renksiz, kokusuz bir yaprak olmayı çok görme.

Yüce kapında kıtmir olanlardan eyle.

Elimizden, yüreklerimizden katran rengi günahlar dökülüyor.

Duaları semadan çevrilmeyenler hatırına, geceleri nurlarıyla sabahlara çevirenler adına,

samimiyeti nakış nakış ömür gergefine isleyenler adına, tövbe ediyor, af diliyoruz

dualarımızla

Ya Rabbim!.. Ben pişmanım!.. Ben pişmanım!..

RAZI OL YA RABB :(

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
dua01wn.jpg

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
[Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a kainatın zerreleri adedince hamd ü sena, kulları içinden seçip zirve payelerle şereflendirdiği en doğru sözlü ve en güvenilir elçisi Hazreti Muhammed’e, tertemiz, pırıl pırıl hane halkına, mükerrem ashabına ve kıyamete kadar gelip geçecek insanlar içerisinde ihsan şuuruyla onlara ittiba edenlere de sonsuz salât ü selam olsun!

Rabbimiz! Sen’in fikr ü zikrinden uzaklaştıracak ne kadar meşguliyet varsa onların hepsinden bizi uzak tut.. bu acz ü fakr içindeki kullarını hiçkimseye muhtaç olmayacağımız, başka hiçbir kapının önünde el açmak sefaletine düşmeyeceğimiz ölçüde fevkaladeden lütuflarınla zenginleştir; zenginleştir Ya Rab, zira hakîkî veren yalnız Sen’sin, biz ise Sen’in kapının önünde bir “nigâh-ı âşina” bekleyip duran kapıkullarıyız.

Rabbimiz! Sinelerimize inşirah salmanı, yolumuzu, peygamberan-ı izamın, sıddıkların, şehitlerin ve salihlerin yolu eylemini istirham ediyoruz. Sen her şeye gücü yeten, her istediğini gerçekleştiren ve yakarışlara mukabelede bulunmak şanına çok yakışan yegane Zat’sın; ne olur, bizim dualarımıza da icabet eyle ve sağımızdan-solumuzdan, önümüzden-arkamızdan, üstümüzden-altımızdan gelebilecek bütün tehlikelerden ve Sen’in azabına uğramaktan; aynı zamanda bunların hasıl edeceği korku, gam ve kederden de sıyanet buyur!

Ey isteyenlere cevap veren ve dua dua yalvaranların dualarını kabul buyuran Yüceler Yücesi Rab! Bizim niyazlarımızı da kabul buyur.. kinle, nefretle oturup kalkan ve hep düşmanlık duygularıyla köpüren imansız ve amansızlara karşı yardımcımız ol.. bir de üzerimize sekine yağdır, yağdır ki, Sen’den başka kimseye karşı hiçbir korkumuz, hiçkimseden de en küçük bir beklentimiz kalmasın!...

Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!
B][/B]

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim...
Ya Rab! Affını ihsan eyle nur sızmamış her hâlimize. Ağırlığından ezildiğimiz günah defterlerimize. Günbatımlarının kuşattığı aciz sözlerimize, dile getiremediğimiz tövbe yüklü cümlelerimize... Ört üzerlerini Settar isminle çirkinliklerimizin...
Ya Rab! Esirgeme "sevgi" dediğin, o anlaşılmaz kalb anahtarını... Mühürleme tahtını kurduğun şu kalbi sensizlikle. Bizi bize bırakıp, yapayalnız koyma karanlıklarda.
Ya Rab! N'olur günyüzü göster bize, güneşi avuçlayalım sımsıkı. Tüllensin yeniden sevgimiz...
Ya Rab! Ümit bahşet!.. Ümit olsun yeni doğan sabahlarımızın adı... Bir güvercin kanadında, yahut mor menekşe akşamlarda... Buz kesilmiş hayâllerimizin yamacında beklerken, ümit yeşertsin dualarımız. Rüzgârın hâyhûyuna takılıp sararan ömrümüze bir çiğ düşsün ümitten yana. N'olur hiç solmasın ümidin yedi rengi içimizde...
Ya Rab! Unutturma kendini.. unuttur Sen'den gayri her şeyi. Beyhude geçen günlerimizin alaca karanlığında takılıp kaldığımız "mecâzî sevdaları." Şu ritmi bozuk kalb atışlarımıza şifâ sun.. acı veren isyan günlerimize, diz üstü çöktüğümüz kara gecelerimize. Yağmuruna hasret bıraktığınız gönül mevsimlerine... Yalvarıyorum! Rahmetini lûtfet günün birinde.
Ya Rab! Barış lûtfet, sekîneler indir meleklerin nurdan kanatlarıyla, taştan da katı yüreklere... Ve silâh gölgesinde gözyaşı döken masum çocuklara, güzel günler lûtfeyle...
Ya Rab! Dindir içimizdeki acıları. Bembeyaz tebessümler nakşeyle dudaklarımıza.. ölümü değil, umudu bekleyenlere, bugünü değil, yarını arayanlara, güller sunalım ışık süvarilerimizle...
Yaşayan değil, yaşatan olalım... Dalgalı denizlerde alabora olanları, tanımadığı sularda yitip gidenleri, sâhil-i selâmete ulaştır. Günyüzü göster bize, güller açsın solgun ve yorgun şehirlerimizde. Rahmetinin serinliğini indir toprağımıza...
Ya Rab! Zaman ve mekânları aşkın bir surette gidelim Peygamber-i Zîşân'ın şefkât iklimine. İklimi sarsın bizi tül tül ve biz gönül kadehlerimizde sunalım dostluğumuzu... Katık edelim gözyaşlarımızı, 'vuslat'ı yaşayalım. Dillerimiz yana yakıla,
amin velhamdülillahi rabbil alemin..

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı

YARAB !!
BU GARİB DİLENCİ KULUN BUGÜN YİNE KAPINDA......:gulegule

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHım kalbimizden sevgini eksik etme...bizlere rahmet kapılarını hep açık tut. Rahmet denizinden bir damla da bize nasip eyle...Bizleri Rahmetinden, Peygamber Efendimizin(sas) şefaatinden mahrum eyleme...

Bizlere hayırlı ölüm nasip eyle...son nefesimizde senin adını anarak çene kapamayı bizlere nasip et...Kabir azabından sana sığınırız ...Bizlerin kabirlerini nurlalarla doldur YA RABBİ...

YA RABBİ BİZLERİ AFFET......

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım; Ölümü ve hayatı sen yarattın; hangimizin daha güzel iş yapacağını denemek için(el-Mülk:2).
Bizler için bir fırsat kıldın bu fani hayatı; ebedi hayatın güzelliklerini kazanmamız için. Ama bir çoğumuz, ahireti verip dünya hayatını satın alma gafletine düştük...(el-Bakara,86). Halbuki, gerçekte; "Dünya hayatı, sadece bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttakiler için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır"(el-En'âm, 32).

Allah'ım; ahiret yurdunu kazanmamız için; "Andolsun; sizi korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme gibi şeylerle deneriz. Sabredenleri müjdele!"(el-Bakara,155) buyuruyorsun. Bize sabır ve metanet gücü ver. Musibetler karşısında; "Biz, Allah içiniz ve biz O'na döneceğiz"(el-Bakara,156) diyebilme şuuru ve teslimiyeti nasib eyle!..
Âlemlere Rahmet olarak gönderdiğin Sevgili Peygamberimiz de ; "Allah, bir kimseye hayır murad ederse onu musibete uğratır"; "Allah, bir kulunu sevince (onu imtihan için) ona musibet verir. Musibet verince de, ona sabretme gücü verir"(R. Salihin,39) buyuruyor.
Allah'ım; başımıza gelen musibetleri, hakkımızda hayır ve rahmete vesile eyle!..

AMİN..

Amin kardesim emegine saglik Allah c.c razi olsun

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Ey bizleri yoktan var eden,bize nimet veren Ulu Allah Kapına geldik dergahına sığınıyoruz,bizleri affeyle.Dualarımızı kabul eyle.Biliyorsuz sana kaldıracak elimiz,sana bakacak yüzümüz yoktur,biz günahkarız,çok hatalar ve kusurlar işladik.Ama sen Rahimsin Rahmansın Affedicisin Senin herşeye gücün yeter, bizleri affedip huzuruna layık eyle.Beni,anamı,babamı,yakınlaraımı ve bütün mü'minleri bağışla ve koru.Şehit kanlarıyla sulanmış olan aziz vatanımızı koruyup düşman eli değdirme.Okuduğumuz Kur'anlar ayetler yüzü gözü hürmetine, bu mübarek cuma ve mubarek günlerin yüzü gözü hürmetine,alemlere en büyük rahmet olarak gönderdiğin son elçin Hz.Muhammed(S.A.V.)hürmetine,senin için canını ortaya koyan şehitler hürmetine,aldığımız tekbirler hürmetine,salavatlar kelime tevhitler hürmetine,kıldığımız namazlar hürmetine yaptığımız dualar hürmetine tuttuğumuz oruçlar hürmetine,Sana yakaran gönüller hürmetine,Sana açılan diller hürmetine, gönül muradlarımızı isteklerimizi dularımızı kabul eyle Ya Rabbi. Ana-babamız bize küçüklüğünde nasıl bakmışlarsa Sende onlara her iki dünyada öyle bak Ya Rab.Bizi ve bizim soyumuzdan gelenleri Sana itaat edenlerden eyle Ya Rab.Yüzlerimizi kara,gönüllerimizi yara etme Ya Rab.Mü'min kardeşlerimizi darda,tüccarlarımızı zararda,alın teriyle geçinen el ve kafa işçilerinden olan ve çoluk çocuğunu geçindirmek ve helal rızık için çabalayan kardeşlerimizi zorda bırakma Ya Rab.Sıkıntıda bulunanlara hayırlı kapılar aç Yarab.Hastalara şifa,dostlara vefa, huzursuz gönüllere sefa ihsan eyle Ya Rab.Borçlulara kısa zamanda eda nasip eyle Ya Rab.Evsizler ev, işsizlere iş,eşsizlere eş,çocuksuz olanlara hayırlı çocuk, sevipte kavuşamayanlara hayırlısıyla kavuşmak nasip et Ya Rab.Kusurlarımıza bakma,bizi ateşinde yakma,kalbimize isyan ve hainlik sokma Ya rab.Bizleri ve ölmüşlerimizi kabir azabından koru! Müslümanları dünya içinde başarılı kıl'Öteki milletlerden üstün ve örnek millet kıl'
Görünür, görünmez kazalaran,belalrdan,güç yetmez,takat erişmez,akla hayale gelmez kötülüklerden,musibetlerden, kötü art niyetli insalnalrın şerrinden,ani ölümlerden,cümlemizi koru Ya Rab.Son nefesimizde İman ve Kur'a-ı Mübin nasip eyle!Dualarımızı şu an bütün ihlasımızla Sana yönelmiş olarak, nurunla hemhal olmuş imanlı kalplerimiz hürmetine,Sana teslimiyetimizin artışı hürmetine kabul eyle inşallah hayırlısıyla.
AMİN AMİN AMİN
SELAM VE DUA İLE HAYIRLI CUMALAR

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt