Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Her gün bir hadis yazalım...herkes yararlansın...var mısınız ? (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Resulullah Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki:

"Zilhicce'nin ilk dokuz günü oruç tutanın, ömrü bereketli olur, malı çoğalır, çocuğu belâlardan korunur, günahları affedilir, iyiliklerine kat kat sevab verilir, ölüm anında ruhunu kolay teslim eder, kabri aydınlanır, Mizan'da sevabı ağır basar ve cennette yüksek derecelere kavuşur."

(Şir'a)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Ashab'tan Cabir Hazretleri aktarıyor:

"Peygamber (sav) kurban kesme günü boynuzlu, semiz ve burulmus iki koç kesti.Onlari kesmek için yönelttigi zaman;

"Ben yüzümü gökleri ve yeri yaratana dogru çevirdim. Ben Allah'a sirk kosanlardan degilim; namazim, öteki hak ibâdetlerim, sagligim ve ölümüm bütün âlemlerin Rabb'i olan Allah'indir. O'nun ortagi yoktur. Ve ben Müslümanlar'danim. Ya Rabbi bu kurban Sen'dendir, Senin içindir, Muhammed'in (sav) ve ümmetinin adina 'Bismillahi Allahü Ekber' dedi ve kurbanlarim kesti"

(et-Tâc, III, 207, Ebu Davud, Tirmizi rivayeti)
.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz (s.a.v.), Arefe günü tutulan oruç hakkında şöyle buyurmaktadır:

"Arefe günü tutulan oruç, geçmiş bir senenin ve gelecek senenin günahlarına keffaret olur."

(Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 457)

--------------------------------------------------------------------

Hz. Ebu Bekir’in oğlu Abdurrahman, Arefe günü kardeşi Hz. Aişe’nin (r.a.) huzuruna girdi. Hz. Aişe oruçlu olduğu için hararetten dolayı üzerine su dökülüyordu. Abdurrahman ona:

"Orucunu boz" dedi.

Hz. Aişe:

"Resulullahın (s.a.v.), 'Arefe günü oruç tutmak, kendisinden önceki senenin günahlarına keffaret olur' dediğini işittiğim halde iftar mı edeyim?" dedi.

(Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 458)

--------------------------------------------------------
Başka bir rivayette ise Hz. Aişe şöyle demiştir:

"Arefe gününün orucu bin gün oruç tutmak gibidir."

(Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 460)

-----------------------------------------------------------------

Efendimiz, bugünün faziletini şöyle anlatır:

"Arefe günü gelince, Yüce Allah rahmetini saçar. Hiçbir gün o günde olduğu kadar insan cehennemden azat olunmaz. Kim Arefe günü gerek dünya ve gerekse âhiret ile ilgili olarak Allah'tan bir şey isterse, Allah onun dileğini karşılar."

Yine konuyla ilgili bir hadis şöyledir:
"Arefe gününden daha faziletli bir gün yoktur. Allahü Teala o gün, yer ehli ile meleklere karşı övünür ve (Arafat’taki hacıları kast ederek) şöyle buyurur:

"Kullarıma bir bakın. Saçları başları dağınık, toz toprak içinde her uzak ilden bana geldiler. Bu hâlleri ile onlar, rahmetimi ümit etmekteler, azabımdan dahi korkmaktalar. Şahit olunuz, onları bağışladım. Onların yerlerini cennet eyledim."

Melekler derler ki:

'Onların arasında biri var ki; yalancıktan bu işi yapar. Falan kadın da öyle.'

Allahü Teâla şöyle buyurur:
"Onları da bağışladım."

Bu büyük müjdelere nail olma dileğiyle Yarınki Arefemiz, hepimize hayırlı olsun inşaallah ...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Resulullah Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki:

"Ölümü daha sık hatırlayan, öldükten sonraki hayata daha iyi hazırlanan... İşte en akıllı kimseler onlardır."

(Beyhaki)

-----------------------------------------------

"Ahireti istiyen dünya süslerini (lüksünü) terkeder."

(Tirmizi)---

"Akıllı insan, sadece şu kısacık dünya hayatını mutlu geçirmeye değil, ölüm ötesi sonsuz hayatın mutluluğunu da elde etmeye çalışır."

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Dünyaya çalışmada, kendinize güzel bir yol bulunuz. (Haram ve gayr-i meşrû kazançlardan uzak kalınız.) Şüphesiz ki, herkese, yaratıldığı şey (dünyalıktan kendisine takdir edilmiş olan varlık) kolaylaştırılır."

(Hakim)

---------------------------------------------------------------

"Sizden biri rızkını gecikmiş sayıp onu haram yollardan, günah işleyerek elde etme yoluna gitmesin. Şüphesiz Allah'ın ihsan ve lütfuna karşı günah işleyerek ulaşılamaz."

(Hakim)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vessellam buyurdular ki:

"Bir hastayı ziyaret ettiğinde, ondan sana dua etmesini iste. Çünkü hastanın duası, meleklerin duası gibidir."

(İbn-i Mace)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Helal ye, duan makbul olur."

(Taberani)

-------------------------------------------------------------------

Helal lokma yiyen, helal kazanç elde eden; harama ve meşru olmayan yollara sapmayan kimse, Allah katında çok sevimli bir kuldur. Allah onun dualarını kabul eder, dileklerini boş çevirmez.

DİLEK-HİLAL

Kayıtlı Kullanıcı
Resulullah Aleyhisselâtü Vesselâm buyurdular ki:

"Her ziyafet veren kişi, ziyafetine gelinmesini sever.

Allah’ın ziyafet sofrası da Kur’an’dır.

Kur’an’ı ihmal etmeyiniz."

FORUMU AÇAN KARDEŞİM BUNU İLK DEFA OKUYORUM ALLAH RAZI OLSUN

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Resulullah Aleyhisselâtü Vesselâm buyurdular ki:

"Her ziyafet veren kişi, ziyafetine gelinmesini sever.

Allah’ın ziyafet sofrası da Kur’an’dır.

Kur’an’ı ihmal etmeyiniz."

FORUMU AÇAN KARDEŞİM BUNU İLK DEFA OKUYORUM ALLAH RAZI OLSUN

Allah sizden de razı olsun değerli ablamız...Kur'an ışığıyla aydınlanmanız dileği ile...Allah'a emanet olunuz...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Resûlü Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki:

"Bir topluluk içinde devlet malından hırsızlık (hortumlamalar) yaygınlaşırsa, Allah o işe bulaşanların kalplerine (huzur ve güven duygusunu alıp) korku verir."

(İmam Malik)

----------------------------------------------------

Devlet malından hortumlama yapan kimselerin iki yakaları bir araya gelmez. Dünyada huzur ve güven duygusunu tadamazlar.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Resûlallah Sallallah Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Zayıfların, zorlanmadan kuvvetlilerinden hakkını alamadığı bir topluluğu Allah temize çıkarmaz (ilerletmez)."

(Taberani)

-----------------------------------------------

Toplumda hak aramak ve hakkı sahibine teslim etmek son derece rahat ve kolay şekilde gerçekleşmeli.

Aksi halde zayıfın hakkını almakta zorlandığı, kuvvetlinin gasbettiği hakları geri ödemediği bir toplum çökmeye mahkumdur.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt