hafizkiz
Kayıtlı Kullanıcı
Her kim ilim öğrenirse, geçmiş günahlarına kefaret olur.
Tirmizi, İlim 2
Tirmizi, İlim 2
hoş geldin.
sefalar getirdin.
sana forum açıldı bakarmısın.
KUTLAMA VE TEBRİKLERDE.
selametle
HZ. PEYGAMBER BUYURDULARKİ.
"Kim Cuma günü bana salavat getirirse,
kıyamet gününde ona şefaatim hak olur"..(hadisi şerif)
"Yedi kimseyi Allah-ü Teâlâ kendi gölgesinden başka gölgenin olmadığı (kıyâmet) gününde kendi gölgesinde gölgelendirecektir: Adâletli devlet reisi, Rabbine ibâdet yolunda serpilip büyüyen genç, gönlü mescidlere bağlı kimse, Allah yolunda birbirini sevip buluşan ve bu yolda ayrılan iki kimseden her biri, makam sahibi güzel bir kadın onu istediğinde, 'Ben Allah'tan korkarım' diyerek (o günahı işlemeyen adam), sağ elinin verdiği sadakayı sol eli bilmeyecek kadar (gösterişsiz) gizli sadaka veren adam, tenhada Allah'ı zikredip de gözü dolup taşan kişidir." (Buhârî, Muhâbirîn: 4)
Selamün aleyküm
Hafizkiz öncelikle böyle güzel bir konu actigin icin tesekkür ederim Allah c.c. razi olsun. Kasim Hadi abi Allah c.c. senden de razi olsun. Bu hadisi serifi yazman cok iyi oldu. birkac gün önce kiyamet ile ilgili bir belgesel bakmistim, o günden itibaren hayatimin tadi kalmamisti. Elbette daha güclü ibadet etmeme sebep olmustu, ama cocuklarimla bile sohbetin tadi kacmisti. Nerede büyük hata yapiyorum, neyi eksik yapiyorum da bu derece korkuyorum diyordum. Bu hadisi serifi okumam beni rahtalatti, mutlu etti. Tesekkürler.
Bu hadisi serif i nakletmekte benden olsun, belki bu da baska ümitsiz, duymamis kisiye ümit olur.
"Iblis aleyhi ma yestehik rabbine hitaben- Izzetin ve celalin hakki icin yemin ederim ki Ademogullarinin ruhlari bedenlerinde bulundukca igva ve idlal etmeye devam ederim - dediRabii Teal hazretleri de - Izzetim ve calim hakki icin onlar istigfar ettikce ben de onlari magfiret etmeye devam ederim. - buyurdu"
Bir tane daha yazayim simdilik
Her kim ilim talebinde olsa cennet de onun talebinde olur. Ve her kim masiyet talebinde olsa ates de onun talebinde olur.
3. Ilim ögrenmek her müslümanin üzerine farzdir.