26.Ramazan gecesi(15.9.2009-salı gecesi):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:kıyamet günü ona keramet tacı giydirilir
26.Ramazan gecesi yasinimiz(15.9.2009-salı gecesi): Azrail’in (Âleyhisselâm) hoş gelmesine vesile için
26.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;Esnemeyi mümkün olduğu kadar gizleyelim. Ağzı elle kapayarak gidermeye gayret edelim. Namazda iken esneme gelirse, ayakta ise sağ elin, diğer hallerde ise sol elin tersi ile ağzı kapatmamız münasip olur.
27. teravih namazının fazileti(15.9.2009-salı akşamı):ALLAHu teala onun için sırat köprüsünü çakan şimşek gibi geçme
ihsanı yapılır
26.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Atigarrigâb (Ey iyileri koruyan-EN AZ 100 DEFA )
* 26’inci hatırlatma:
Şehrimizdeki ve başka yerlerdeki velilerin, âmil alimlerin, sâlih kişilerin kabir ve türbelerini ziyaret edelim. Onları hatırlamak, onları sevmek, onları ziyaret etmek imanımızı güçlendirir, dindarlığımızı kavi kılar. Bu ziyaretlerde dine aykırı işler yapmayalım.
Ramazan'da her güne bir dua
دعاء اليوم السادس والعشرين: اللهمّ اجْعَل سَعْيي فيهِ مَشْكوراً وذَنْبي فيهِ مَغْفوراً وعَملي فيهِ مَقْبولاً وعَيْبي فيهِ مَسْتوراً يا أسْمَعِ السّامعين.
26. Günün Duası:“ALLAHummec’al sa’yî fîhi meşkûran ve zenbî fîhi mağfûran ve amelî fîhi magbûlen ve aybî fîhi mestûra, ya esme’as-samiîn.”
Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde çabamı mükâfatlandır; günahımı bağışla; amelimi kabul buyur ve gözümü –günahlara- kapa; ey duyanların en iyi duyanı!
27.Ramazan gecesi(16.9.2009-çarşamba gecesi):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:kadir gecesini değerlendirmiş gibi sevap verilir
27.Ramazan gecesi yasinimiz(16.9.2009-çarşamba gecesi): Büyük , küçük tüm günahlarının affı için
27.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;Hasta akraba, dost ve arkadaşları ziyaret edelim. Onlara teselli ve ümit verelim. Ziyareti uzun tutmayalım. Hastanın hoşa gitmeyecek hallerini başka yerde anlatmayalım
28. teravih namazının fazileti(16.9.2009-çarşamba akşamı):ALLAHu teala onun cennetteki derecesini bir kat daha arttırır
27.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Atigarrigâb (Ey iyileri koruyan-EN AZ 100 DEFA )
* 27’inci hatırlatma:
Günde en az bir kere içimizden kendi nefsimize “Öleceksin, ALLAH’a döneceksin, yaptıklarından hesap vereceksin, hazırlan, hazırlan, sakın vakit geçirme…” diye nasihat edelim.
دعاء اليوم السابع والعشرين: اللهمّ ارْزُقْني فيهِ فَضْلَ لَيْلَةِ القَدْرِ وصَيّرْ أموري فيهِ من العُسْرِ الى اليُسْرِ واقْبَلْ مَعاذيري وحُطّ عنّي الذّنب والوِزْرِ يا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحين.
27. Günün Duası:“ALLAHumme veffir hazzî fîhi min’en-nevafil, ve ekrimnî fîhi bi-ihzar’il-mesail, ve garrib fîhi vesîletî ileyke min beyn’il-vesail, ya men la yeşğaluhu ilhah’ul-mulihhîn.”
Anlamı:ALLAH’ım! Bu günde bana kadir gecesinin sevabını lütfeyle; işlerimi zorluktan kolaylığa dönüştür; mazeretlerimi kabul buyur; günah ve vizr-ü vebalı üzerimden kaldır; ey salih kullarına şefkatli olan!
28.Ramazan gecesi(17.9.2009-perşembe gecesi):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:yeni doğmuş gibi günahsız olur ve sual sorulmaz
28.Ramazan gecesi yasinimiz(17.9.2009-perşembe gecesi): Yüce Rabbimizin cemalini görmeye vesile olması niyyetiyle
23.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;Anne-babamıza itaat edelim, onlara ihsanda bulunalım, kalplerini kırmayalım ve hayır dualarını almaya çalışalım
29. teravih namazının fazileti(17.9.2009-perşembe akşamı):ALLAHu teala ona bin makbul hac sevabı ihsan eder
28.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Atigarrigâb (Ey iyileri koruyan-EN AZ 100 DEFA )
* 28’inci hatırlatma:
Nefsimizi kötüleyelim. Süleyman Daranî hazretleri (ALLAH yüce sırrını takdis etsin!) gibi yapalım. Ne demiş? “Bütün dünya halkı beni kötülemekte bir araya gelseler, benim kendimi kötülediğim kadar kötüleyemezler…” Nefs-i emmâremizin en büyük düşmanımız olduğunu bilelim. Kibir, gurur, benlik, büyüklenmek âfetlerinden kaçalım.
دعاء اليوم الثامن والعشرين: اللهمّ وفّر حظّي فيهِ من النّوافِلِ واكْرِمْني فيهِ بإحْضارِ المَسائِلِ وقَرّبِ فيهِ وسيلتي اليكَ من بينِ الوسائل يا من لا يَشْغَلُهُ الحاحُ المُلِحّين.
28. Günün Duası:“ALLAHummefteh lî fîhi ebvabe fazlik, ve enzil aleyye fîhi berakatik, ve veffignî fîhi li-mucibati merzatik, ve eskinnî fîhi buhbûhati cennatik, ya mucîbe davet’il-muztarrîn.”
Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde müstehap (sünnet) amellerden nasibimi çoğalt; -dünya ve ahirette- sorumlu olduğum şeyleri hazırlayarak bana lütuf ve bağışta bulun; bugünde vesileler arasından sana vesilemi yakınlaştır bana; ey ısrarla –yalvaranların- ısrarı kendisini –başkalarıyla ilgilenmekten- alıkoymayan –Rabbim-!
29.Ramazan gecesi(18.9.2009-cuma gecesi):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:ALLAH(cc) şöyle der:''ey kulum!sana müjdeler olsun;oruç ve namazını kabul ettim,günahını affettim ve cennetimi sana nasip ettim
29.Ramazan gecesi yasinimiz(18.9.2009-cuma gecesi): Tüm müslümanların selâmeti niyyetiyle okunur
29.Ramazan günü sünneti:bugün cuma;Efendimiz(sav) in sünneti olan Sadaka verelim
30. teravih namazının fazileti(18.9.2009-cuma akşamı):ALLAHu teala şöyle buyurur:
- Ey kulum cennetin meyvelerinden ye, sel sebil suyundan yıkan, kevser
şarabından iç, Ben senin Rabbinim sende benim kulumsun der.
Rabbim bizi af olunmuşlardan eylesin….
29.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Atigarrigâb (Ey iyileri koruyan-EN AZ 100 DEFA )
* 29’inci hatırlatma:
“İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” hadîs-i şerifini bir an bile hatırımızdan çıkartmayalım. Her günümüzün bir önceki günden daha hayırlı, daha faydalı, daha hikmetli, daha ibadetli, Peygamberimizin sünnetine daha uygun, ilahî rızaya daha yakın meymenetli bir gün olması için gayret ve cehd sarfedelim.
دعاء اليوم التاسع والعشرين: اللهمّ غَشّني بالرّحْمَةِ وارْزُقْني فيهِ التّوفيقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبي من غَياهِبِ التُّهْمَةِ يا رحيماً بِعبادِهِ المؤمِنين.
29. Günün Duası:“ALLAHumme ğaşşinî fîhi bi’r-rahmet, verzugnî fih’it-tevfîga vel-isme, ve tahhir galbî min ğayahib’it-tuhmet, ya rahimen bi-ibadih’il-mu’minîn.”
Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde rahmetinle beni kapla; bu günde bana -iyi amelleri yapmak için- tevfik ve -kötü amellerden- korunma -gücü- lütfeyle ve beni şüphe ve suç unsuru addedilebilecek şeylerin karanlığından temizle; ey mümin kullarına merhametli olan -Rabbim!-
30.Ramazan gecesi(19.9.2009-cumartesi gecesi):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
mükafatı:Allah onun 3 büyük dileğini kabul eder.ibadet ve amelleri kabul edilip dünyadan imanla göçer kitabı sağ eline verilir
30.Ramazan gecesi yasinimiz(19.9.2009-cumartesi gecesi): Cenab-ı Hakk’a emânet etmek niyyetiyle okunur.
Yani otuzuncu gün de Yâsin-i şerif okunduktan sonra;
“Ya Rabbi! Okuduğum Yâsin-i şeriflerin sevabını senin yüce katına emânet ediyorum, Senden başka ma’budun bilhak (ibadete layık hiçbir ilâh) yoktur.
Sen Kemâliyle bilen kemâliyle işitensin.”
30.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;Akşam olduğunda ışığı yakmadan önce perdeleri çekelim
30.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Atigarrigâb (Ey iyileri koruyan-EN AZ 100 DEFA )
* 30’inci hatırlatma:
İhtiyaçlarımızı lüzumsuz yere çoğaltmayalım. İhtiyacını çoğaltan ıstırabını çoğaltmış olur. Kanaatli yaşayalım, orta halli olalım, lükse heves etmeyelim. Dünyaya kazık çakmaya kalkışmayalım. İnsan bu dünyada garib bir yolcu gibidir. Ne mutlu gurebaya…
دعاء اليوم الثلاثين:: اللهمّ اجْعَلْ صيامي فيهِ بالشّكْرِ والقَبولِ على ما تَرْضاهُ ويَرْضاهُ الرّسولُ مُحْكَمَةً فُروعُهُ بالأصُولِ بحقّ سَيّدِنا محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرين والحمدُ للهِ ربّ العالمين.
30. Günün Duası:“ALLAHummec’al siyamî fîhi bi’ş-şukri ve’l-gabûli alâ ma terzahu ve yerzah’ur-resûl, muhkemeten furûuhu bi’l-usûl, bi-haggi seyyidina MUHAMMEDin ve Âlih’it-tahirîn, ve’l-hamdulillahi rabb’il-alemîn.”
Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde tuttuğum orucu kendin ve resulün beğendiği şekilde mükâfatlandırıp kabul buyur ve onun furuunu -iman ve ihlâs olan- usulüyle pekiştir; efendimiz MUHAMMED ve onun tertemiz Ehlibeyti hakkında -Ey Rabbim!- Ve bütün övgüler âlemlerin rabbi olan ALLAH’a mahsustur.