Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Her dörtlükte Efendimiz(s.a.v) (3 Kullanıcı)

Kardelen..

Kayıtlı Kullanıcı
Allahümme salli ala seyyidena muhammdin ve ala alihi ve seyyidina muhammed
senin aşkın için gözlerim durmaz ağlar
bu kalp senin aşkınla virane olup yanar
senin aşkın bir kurşun kalbimi deler geçer
ahh ahh bu aşk için yanan anlar

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
allahümme salli ala seyyidine muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed

Hatice'nin koncası,
Aişe'nin gülüydün.
Ümmetinin gözbebeği,
Göklerin resulüydün...
Elçi geldin, elçiler gönderdin...
Ruhunu Allah'a,
Elini ümmetine verdin.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selamunaleykum cümleten bu forumda dörtlüklerimizi sadece yüce Peygamberimiz(sav) efendimizle ilgili yazacağız normal atışmamızı yine diger forumda yaparız,cümleten bir ricam daha var tüm dörtlüklere başlamadan önce salavat getirelim a.e.olun inşallah ben başlıyorum.Bu arada herkes katılabilir kardeşlerim.
Allahumme salli ala seyidena Muhammed ve ali ala seyidena Muhammed

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) bizler için en güzel önderdir. Peygamberimizin (s.a.v) söylediği hayatımızda rehber olacak 40 hadisi şerifi ( sözlerini ) sizler ile paylaşmak istiyorum.

1 - (Allah Rasulü) Din nasihattır/samimiyettir buyurdu. Kime Ya Rasulallah? diye sorduk. O da; Allah a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara diye cevap verdi.

Müslim, İman, 95.

2 -İslam, güzel ahlaktır.

Kenzü l-Ummal, 3/17, HadisNo: 5225.

3 - İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.

Müslim, Fedail, 66; Tirmizi, Birr, 16.

4 - Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.

Buhari, İlm, 12; Müslim, Cihad, 6.

5 - İnsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de: Utanmadıktan sonra dilediğini yap! sözüdür.

Buhari, Enbiya, 54; EbuDavud, Edeb, 6.

6 - Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.

Tirmizi, İlm, 14.

7 - Mümin, bir delikten iki defa sokulmaz.(Mümin, iki defa aynı yanılgıya düşmez)

Buhari, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63.

8 - Nerede olursan ol Allah a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.

Tirmizi, Birr, 55.

9 - Allah, sizden birinizin yaptığı işi, ameli ve görevi sağlam ve iyi yapmasından hoşnut olur.

Taberani, el-Mu cemü l-Evsat, 1/275; Beyhaki, ïa¬?u abü l-İman, 4/334.

10 - İman, yetmiş küsur derecedir. En üstünü La ilahe illallah (Allah tan başka ilah yoktur) sözüdür, en düşük derecesi de rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmaktır. Haya da imandandır.

Buhari, İman, 3; Müslim, İman, 57, 58.

11 - Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir.

Müslim, Ãa¿man, 78; Ebu Davud, Salat, 248.

12 - İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz.

Tirmizi, Fedailü l-Cihad, 12.

13 - Zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur.

İbn Mace, Ahkam, 17; Muvatta , Akdıye, 31.

14 - Hiçbiriniz kendisi için istediğini (mü min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz.

Buhari, İman, 7; Müslim, İman, 71.

15 - Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter.

Buhari, Mezalim, 3; Müslim, Birr, 58.

16 - İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız.

Müslim, İman, 93; Tirmizi, Sıfatu l-Kıyame, 56.

17 - Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir.

Tirmizi, İman, 12; Nesai, İman, 8.

18 - Birbirinize buğuz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin; ey Allah ın kulları, kardeş olun. Bir müslümana, üç günden fazla (din) kardeşi ile dargın durması helal olmaz.

Buhari, Edeb, 57, 58.

19 - Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddik (doğru sözlü) diye yazılır. Yalancılık kötüye götürür. Kötülük de cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzab (çok yalancı) diye yazılır.

Buhari, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103, 104.

20 - (Mümin) kardeşinle münakaşa etme, onun hoşuna gitmeyecek şakalar yapma ve ona yerine getirmeyeceğin bir söz verme.

Tirmizi, Birr, 58.

21 - (Mümin) kardeşine tebessüm etmen sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır.

Tirmizi, Birr, 36.

22 - Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.

Müslim, Birr, 33; ,¬a¹bn Mace, Zühd, 9;
Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539.

23 - Allah ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. Allah ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir.

Tirmizi, Birr, 3.

24 - üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir; mazlumun duası, misafirin duası ve babanın evladına duası.

İbn Mace, Dua, 11.

25 - Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye veremez.

Tirmizi, Birr, 33.

26 - Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır.

Tirmizi, Rada , 11; ,¬a¹bn Mace, Nikah, 50.

27 - Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.

Tirmizi, Birr, 15; Ebu Davud, Edeb, 66.

28 - Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek: Gerek kendisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette işte böyle yanyanayız buyurmuştur.

Buhari, Talak, 25, Edeb, 24; Müslim, Zühd, 42.

29 - (İnsanı) helak eden şu yedi şeyden kaçının. Onlar nelerdir ya Resulullah dediler. Bunun üzerine: Allah a şirk koşmak, sihir, Allah ın haram kıldığı cana kıymak, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, suçsuz ve namuslu mümin kadınlara iftirada bulunmak buyurdu.

Buhari, Vasaya, 23, Tıbb, 48; Müslim, Ãa¿man, 144.

30 - Allah a ve ahiret gününe iman eden kimse, komşusuna eziyet etmesin. Allah a ve ahiret gününe iman eden misafirine ikramda bulunsun. Allah a ve ahiret gününe iman eden kimse, ya hayır söylesin veya sussun.

Buhari, Edeb, 31, 85; Müslim, İman, 74, 75.

31 - Cebrail bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki; ben (Allah Teala) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim.

Buhari, Edeb, 28; Müslim, Birr, 140, 141.

32 - Dul ve fakirlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri (nafile) oruç tutup, gecelerini (nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir.

Buhari, Nafakat, 1; Müslim, Zühd, 41;
Tirmizi, Birr, 44; Nesai, Zekat, 78.

33 - Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir.

Tirmizi, Kıyame, 49; İbn Mace, Zühd, 30.

34 - Mü minin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır; O nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.

Müslim, Zühd, 64; Darim, Rikak, 61.

35 - Bizi aldatan bizden değildir.

Müslim, İman, 164.

36 - Söz taşıyanlar (cezalarını çekmeden ya da affedilmedikçe) cennete giremezler.

Müslim, İman, 168; Tirmizi, Birr, 79.

37 - İşçiye ücretini, (alnının) teri kurumadan veriniz.

İbn Mace, Ruhun, 4.

38 - Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır.

Buhari, Edeb, 27; Müslim, Müsakat, 7, 10.

39 - İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.

Buhari, İman, 39; Müslim, Müsakat, 107.

40 - Rabbinize karşı gelmekten sakının, beş vakit namazınızı kılın, Ramazan orucunuzu tutun, mallarınızın zekatını verin, yöneticilerinize itaat edin. (Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz.

Tirmizi, Cum a, 80.

Daha fazla: Peygamber Efendimiz (sav) in Sevgi, Merhamet ve Adalet ile İlgili Sözleri , Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki, Güzel sözlerden bir demet , Hz. Muhammed Mustafa SAV buyurdular ki, Güzel sözler.

Allah razı olsun kardeşim emeğinize sağlık Allah'a emanet olun.
Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak cennetinde komşu olmak nasip etsin Rabbim hepimizi inşallah Selam ve dua ile...:(

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) bizler için en güzel önderdir. Peygamberimizin (s.a.v) söylediği hayatımızda rehber olacak 40 hadisi şerifi ( sözlerini ) sizler ile paylaşmak istiyorum.

1 - (Allah Rasulü) Din nasihattır/samimiyettir buyurdu. Kime Ya Rasulallah? diye sorduk. O da; Allah a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara diye cevap verdi.

Müslim, İman, 95.

2 -İslam, güzel ahlaktır.

Kenzü l-Ummal, 3/17, HadisNo: 5225.

3 - İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.

Müslim, Fedail, 66; Tirmizi, Birr, 16.

4 - Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.

Buhari, İlm, 12; Müslim, Cihad, 6.

5 - İnsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de: Utanmadıktan sonra dilediğini yap! sözüdür.

Buhari, Enbiya, 54; EbuDavud, Edeb, 6.

6 - Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.

Tirmizi, İlm, 14.

7 - Mümin, bir delikten iki defa sokulmaz.(Mümin, iki defa aynı yanılgıya düşmez)

Buhari, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63.

8 - Nerede olursan ol Allah a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.

Tirmizi, Birr, 55.

9 - Allah, sizden birinizin yaptığı işi, ameli ve görevi sağlam ve iyi yapmasından hoşnut olur.

Taberani, el-Mu cemü l-Evsat, 1/275; Beyhaki, ïa¬?u abü l-İman, 4/334.

10 - İman, yetmiş küsur derecedir. En üstünü La ilahe illallah (Allah tan başka ilah yoktur) sözüdür, en düşük derecesi de rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmaktır. Haya da imandandır.

Buhari, İman, 3; Müslim, İman, 57, 58.

11 - Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir.

Müslim, Ãa¿man, 78; Ebu Davud, Salat, 248.

12 - İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz.

Tirmizi, Fedailü l-Cihad, 12.

13 - Zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur.

İbn Mace, Ahkam, 17; Muvatta , Akdıye, 31.

14 - Hiçbiriniz kendisi için istediğini (mü min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz.

Buhari, İman, 7; Müslim, İman, 71.

15 - Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter.

Buhari, Mezalim, 3; Müslim, Birr, 58.

16 - İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız.

Müslim, İman, 93; Tirmizi, Sıfatu l-Kıyame, 56.

17 - Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir.

Tirmizi, İman, 12; Nesai, İman, 8.

18 - Birbirinize buğuz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin; ey Allah ın kulları, kardeş olun. Bir müslümana, üç günden fazla (din) kardeşi ile dargın durması helal olmaz.

Buhari, Edeb, 57, 58.

19 - Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddik (doğru sözlü) diye yazılır. Yalancılık kötüye götürür. Kötülük de cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzab (çok yalancı) diye yazılır.

Buhari, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103, 104.

20 - (Mümin) kardeşinle münakaşa etme, onun hoşuna gitmeyecek şakalar yapma ve ona yerine getirmeyeceğin bir söz verme.

Tirmizi, Birr, 58.

21 - (Mümin) kardeşine tebessüm etmen sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır.

Tirmizi, Birr, 36.

22 - Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.

Müslim, Birr, 33; ,¬a¹bn Mace, Zühd, 9;
Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539.

23 - Allah ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. Allah ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir.

Tirmizi, Birr, 3.

24 - üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir; mazlumun duası, misafirin duası ve babanın evladına duası.

İbn Mace, Dua, 11.

25 - Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye veremez.

Tirmizi, Birr, 33.

26 - Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır.

Tirmizi, Rada , 11; ,¬a¹bn Mace, Nikah, 50.

27 - Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.

Tirmizi, Birr, 15; Ebu Davud, Edeb, 66.

28 - Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek: Gerek kendisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette işte böyle yanyanayız buyurmuştur.

Buhari, Talak, 25, Edeb, 24; Müslim, Zühd, 42.

29 - (İnsanı) helak eden şu yedi şeyden kaçının. Onlar nelerdir ya Resulullah dediler. Bunun üzerine: Allah a şirk koşmak, sihir, Allah ın haram kıldığı cana kıymak, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, suçsuz ve namuslu mümin kadınlara iftirada bulunmak buyurdu.

Buhari, Vasaya, 23, Tıbb, 48; Müslim, Ãa¿man, 144.

30 - Allah a ve ahiret gününe iman eden kimse, komşusuna eziyet etmesin. Allah a ve ahiret gününe iman eden misafirine ikramda bulunsun. Allah a ve ahiret gününe iman eden kimse, ya hayır söylesin veya sussun.

Buhari, Edeb, 31, 85; Müslim, İman, 74, 75.

31 - Cebrail bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki; ben (Allah Teala) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim.

Buhari, Edeb, 28; Müslim, Birr, 140, 141.

32 - Dul ve fakirlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri (nafile) oruç tutup, gecelerini (nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir.

Buhari, Nafakat, 1; Müslim, Zühd, 41;
Tirmizi, Birr, 44; Nesai, Zekat, 78.

33 - Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir.

Tirmizi, Kıyame, 49; İbn Mace, Zühd, 30.

34 - Mü minin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır; O nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.

Müslim, Zühd, 64; Darim, Rikak, 61.

35 - Bizi aldatan bizden değildir.

Müslim, İman, 164.

36 - Söz taşıyanlar (cezalarını çekmeden ya da affedilmedikçe) cennete giremezler.

Müslim, İman, 168; Tirmizi, Birr, 79.

37 - İşçiye ücretini, (alnının) teri kurumadan veriniz.

İbn Mace, Ruhun, 4.

38 - Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır.

Buhari, Edeb, 27; Müslim, Müsakat, 7, 10.

39 - İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.

Buhari, İman, 39; Müslim, Müsakat, 107.

40 - Rabbinize karşı gelmekten sakının, beş vakit namazınızı kılın, Ramazan orucunuzu tutun, mallarınızın zekatını verin, yöneticilerinize itaat edin. (Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz.

Tirmizi, Cum a, 80.

Daha fazla: Peygamber Efendimiz (sav) in Sevgi, Merhamet ve Adalet ile İlgili Sözleri , Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki, Güzel sözlerden bir demet , Hz. Muhammed Mustafa SAV buyurdular ki, Güzel sözler.

Allah razı olsun kardeşim emeğinize sağlık Allah'a emanet olun.
Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak cennetinde komşu olmak nasip etsin Rabbim hepimizi inşallah Selam ve dua ile...:(

Selamunaleykum Allah razı olsun emeginize saglık amin inşallah tüm ummetimuhammed e nasip olur a.e.olunuz hayırlı günler

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
allahümme salli ala seyyidine muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedB)

Can yakan gözlerini, bak görmeye geldim
Abu hayat sözlerinle güLolup yeşermeye geldim
Ben aciz ben yarım
Sana tamam olmaya geldim
Şeyda bülbüller gibi, güLdalına konmaya geldim
Şeyda bülbüller gibi, güldalına konmaya geldim

Yanar içim senden öteye yer yok
Yanar sözlerim bakma gözlerime
Canımdan başka servetim yokken
Canımdan geçmeye geldim
Kabul et nolur ey sultanım aşkınla yanmaya geldim

Dağ, taş, toprak iken umman olmaya geldim
Aşksız bi çareyken
Kendimi bulmaya geldim
Yalana meyil ederken gerçeği görmeye geldim
Yaşayan bir ölüyken gönlünde doğmaya geldim

Canımdan geçmeye geldim

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
[/FONT]
allahümme salli ala seyyidine muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedB)

Can yakan gözlerini, bak görmeye geldim
Abu hayat sözlerinle güLolup yeşermeye geldim
Ben aciz ben yarım
Sana tamam olmaya geldim
Şeyda bülbüller gibi, güLdalına konmaya geldim
Şeyda bülbüller gibi, güldalına konmaya geldim

Canımdan geçmeye geldim

Dağ, taş, toprak iken umman olmaya geldim
Aşksız bi çareyken
Kendimi bulmaya geldim
Yalana meyil ederken gerçeği görmeye geldim

Canımdan geçmeye geldim

Selamunaleykum ne güzel olmuş yüreğinize saglık Allah razı olsun hayırlı geceler a.e.olunuz

Kardelen..

Kayıtlı Kullanıcı
Allahümme salli ala seyyidena muhammedin ve ala ali seyyidena muhammed

selam olsun benden efendime
selam olsun gül yüzlüme
selam olsun Allahın elçisine
selam olsun nur yüzlü peygamberime

efendim sen kainatın güneşisin..
sen varlığınşla her here bir aydınlıksın.
sen kalbimizdeki aşksın imansın nursun
sen en güzelsin

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHUMME SALLİ ALA SEYİDENA MUHAMMEDİN VE ALİ ALA SEYİDENA MUHAMMED

İlk sözüm güle dair
Güle, güzele ve aşka dair
Naza ve niyaza
Aza ve çoğa dair
Zaman üstü çağa dair
Gül aşk; aşk gül ki
Söz bile aşk değil mi? ...​

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

Ey NEBİ! SEN varken başka güneş gerekmez bizlere
Güneşimiz SENsin, karanlığımıza sabah SENsin
SENin aşkınla yanan kalplerimizden dökülen kelimelere
Cennette Tebessüm etmez misin...

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Allahumme salli ala seyidena Muhammed ve ali ala seyidena Muhammed

can MUHAMMED gül MUHAMMED
SENİ seven dostun
bir gün sana kavuşur elbet.

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

Ey NEBİ! SEN varken başka güneş gerekmez bizlere
Güneşimiz SENsin, karanlığımıza sabah SENsin
SENin aşkınla yanan kalplerimizden dökülen kelimelere
Cennette Tebessüm etmez misin...

ALLAHUMME SALLİ ALA SEYİDENA MUHAMMEDİN VE ALİ ALA SEYİDENA MUHAMMED

O zaten iki cihan'ın güneşi
Yalnız bırakmaz o'nu seveni
Allah c.c. nasip eylese şefaatine
Buluşsak hepimiz onun cennetinde

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED

Bütün alemin Sultanıdır O
Cennet yurdunun biricik gülüdür O
Biz dünyada ki gülleri kokluyoruz hasretinden
Dinmiyor hasretimiz beklerken bizleri Cennette O

(sas)

mumışığı

Kayıtlı Kullanıcı
ey güllerin efendisi
ey kalbimin sevgilisi
ey nurların nuru
ey islamın gururu
ey allahın en çok sevdiği kulu
ey yüce rabbimin resülü
canımız feda sana kurban olam yaradana........

kendim yazdım şimdi kafiyeli olsun diye epey uğraştım şiir ve dizelerden hiç anlamayan biri olarak fena olmamış sanırım :) allahın selamı üzerinize olsun.

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM SANA YA MUHAMMED

Gelişini haber verdi Nebîler,
Son dönemde gelir Ahmed dediler,
Melekler yoluna güller serdiler,
Selam sana ya Muhammed Mustafa,
Nûr-ı çeşmin gönüllerde zevk sefa.

İsrafil ninniler söyledi cana,
Çocuklukta özlem duydun babana,
Anam babam feda olsunlar sana,
Ruhu nakşın gönüllere pür şifa.

Gençliğinde cesur, mert bir civandın,
Doğruluğa ta yürekten inandın,
Muhammedü’l-emin unvanı aldın,
Cemâlin benzerdi hüsn-ü Yusuf’a.

Ceddin İbrahim’in Hanif dininde,
Bazen tüccar oldun Kenan ilinde,
Yalan yanlış yoktu senin dilinde,
Meleklerde olmaz sendeki vefa.

Mirâcına şahit oldu âlemler,
Sevenler müjdeli haberi bekler,
Firâkından yandı bütün felekler,
Gelmek istiyorum senin tarafa.

Ağzında dualar, gözlerin yaşlı,
Çocukla çocuktun, yaşlıyla yaşlı,
Oldukça vakurdun, hep ağır başlı,
Şöhretin yazıldı nurlu Mushaf’a.

Konuşurken sesin gayet sakindi,
Bakışın kararlı, gözler emindi,
Firdevs dedikleri Cennet tenindi,
Allah remzeyledi mim-i hurûfa.

Tenin gül kokardı, nefesin reyhan,
Dünyada sultandın, ukbada sultan,
Seni görmek ister bu fakir her an
Şefâatin göster koyma A’râfa.

Ahlâkın Kuran’dı âdabın Furkân,
Ashâbın ışıktı, Ehl-i beyt nurdan,
Resul ayrılamaz çâr-ı yarından,
Ehl-i Beyte canlar feda bin defa!

Şah Ali, Fatıma, Hasan, Hüseyin,
Sevdam Zeynep ile Zeynel Abidin,
Sensin kıblem, sensin Kevser, sensin din!
Her zerrene Halit feda bin defa.

hediyecd2ro2.gif

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
her dörtlükte EFENDİMİZ(SAV).........:)

her dörtlükte EFENDİMİZ(SAV).........:)

SALATULLAH SELAMULLAH ALEYKE YA RESULALLAH

alemlere RAHMET, CAN AHMET
çölde suyumuz,karda ateşimiz
güneşte gölgemiz,ateşte kalkanımız
su gibi ,hava gibi zorunlu ihtiyacımız EFENDİMİZ(sav)
allahümmesalliala seyyidina muhammedin vealaaliseyyidina muhammed

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı

Selam sana Ya HABİBALLAH
Selam sana Ya RESULALLAH
Birbirimize verdiğimiz her selam sana olan özlemimizdir
Burada birbirimize KARDEŞİMİZ dememiz sana olan hasretimizdir.....

SELAMÜNALEYKÜM EY KARDEŞLERİM...

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı

Senin aşkındır dillerde okunan
ummetindir hasretinle yanan
Sensizlik yetti artık bu cana
Kevser havzundan içsek kana kana

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı

Gökte uçan güvercinlerden sordum SENi EFENDİM
Yücelerden düşen Rahmet damlacıklardan sordum SENi EFENDİM
Düşen her damlacığı tutmak isterdim
Bize bir selam var mıdır acep diye bekledim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt