Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<< Hepsi ÖDENMİŞTİR >> (1 Kullanıcı)

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleyküm Kardeşim Allah c.c. razı olsun ..
Çok güzel İbretlik bir Paylaşım .. Anaların Hakkı Kolay kolay Ödemenez
Cennet Annelerin ayaklarının altındadır ..
Rabbim Tüm analardan Razı olsun
rabbim Hayırlı Evlatlar olmayı cümlemize nasip etsin inşallah ..

Allah'a emanet olun selam ve dua ile ..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Anne Hakkı ve Sevgisi

Muhterem Müslümanlar !

Yaratılmışların en şereflisi ve en mükemmeli olan insan bir çok görevlerle sorumlu tutulmuştur. Bu görevlerin başında Allah'a karşı görevlerimiz ile ailemize karşı sorumluluklarımız gelmektedir.

Allah, insanın ve bütün kainatın yaratıcısıdır. Anne ve babamız ise dünyaya gelişimizin sebebidirler.

Canlılar arasında insanın ayrı bir yeri vardır, Yeni doğan çocuk, hayatım devam ettirebilmek için zorunlu olan en tabii ihtiyaçlarını bile karşılamaktan acizdir. Belli bir süre bakıma, himayeye, şefkate muhtaçtır. Bu çocuğa en iyi bakacak, onu her türlü olumsuzluklara karşı, kendi hayatını bile tehlikeye atarak kuruyacak ve himaye edecek olan yegane varlık annedir.

O anne ki, çocukları için bir çok sıkıntılara katlanır. Sevgi ve şefkat duyguları ite onları her türlü tehlikelerden, dert ve sıkıntılardan korumaya çalışır. Onların büyümeleri ve iyi bir insan olmaları için eşiyle birlikte çalışır, didinir.

O, gerektiğinde yemez, yedirir. Giymez, giydirir. Dinimiz, anne-babanın çocukları için katlandığı sıkıntılara, çektiği çilelere karşılık onları mükafatlandırmış, Allah'ın rızasının kazanılabilmesi için (incelikle anne-babanın rızasının kazanılmasın) emretmiştir, Anne-babanın rızasını kazanmak; gönüllerini hoş tutmakla, onlara hizmet etmekle, öğütlerini dinlemekle, onlara saygılı davranmakla, emirlerini yerine getirmekle, onları üzmemekle, incitmemekle, ihtiyaçları varsa o ihtiyaçları gidermekle mümkün olur,

Bu konuda; Yüce Allah İsra Süresi 23. Ayetinde; "Rabbin, sadece kendisine kulluk etmeniz", Anne-Babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Eğer onlardan biri veya her ikisi senin yanında iken ihtiyarlayacak olursa, onlara karşı Öf bile deme, onları azarlama, onlara güzel ve tatlı söz söyle" buyurmaktadır.

Görüldüğü üzere dinimiz, ebeveynimizi üzmek, incitmek, şöyle dursun; yüzlerine karşı "Öf" bile demeyi yasaklamış, onlara son derece saygılı olmayı, hoşgörülü davranmayı ve onları yürekten sevmeyi emretmiştir.

Anne-babamız bize darılsalar da, kırıcı ve acı sözler söyleseler de, onlara daima güler yüz göstermeli, hoş görülü olmalıyız. Onlardan hiçbir zaman şikayet etmemeliyiz.

Aziz Mü'minler!

Anne sevgili, sevgilerin en güzelidir. Anne; bağlılığın fedakarlığın, cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin ve sevmenin sembolüdür.

Anne ilahi rahmete benzer. Hep verir, fakat karşılık beklemez.
Yüce dinimiz, anneye ve anne sevgisine Özel bir yer vermiş, cenneti annelerin ayakları altına sermiş, vaktinde kılınan namazdan sonra en sevimli işin anneye iyilik etmek olduğunu, Allah'ın rızasını kazanmanın, cennete ulaşmanın en kestirme yolunun anneye hizmetten ve anneyi gereği gibi sevmekten geçtiğini bildirmiştir.

Muhterem Mü'minler !

Anneler, senenin belli bir gününde sevilip, diğer zamanlarda ihmal edilecek varlıklar değildir. Anneler, ömür boyu sevgiye, saygıya, hizmete ve hürmete layık en yüce varlıklardır. Anneler, başların tacı, gönüllerin ilacıdır.

Ne mutlu, annelerini, layıkıyla sevenlere; onları her zaman hatırlayanlara, annelerine en güzel şekilde hizmet edenlere, annelerinin hayır dualarını alıp, dünya ve ahiret mutluluğuna erebilenlere.

-Alıntı-

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
canım kardeşim çok güzel bir paylaşımdı
can evimizden vurdun bizi
keşke bizde annelerimizin bizi düşündüğü kadar,
bizde onları düşüebilsek.
en güzele emanet ol canm
selametle,,,,,

Selamün Aleyküm güzel kardeşim. Beğendiğinize sevindim, Allah c.c razı olsun, teşekkür ederim yorumunuz için ismi güzel kardeşim. Eksik olmayın inşallah..Rabbimiz c.c, annelerimizin kıymetlerini bilmeyi nasip eylesin.. Selam ve baki dualar ile En Yüce'ye emanetimsiniz inşallah..Gününüz hayırlı ve bereketli olsun güzel kardeşim.B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Esselamun aleyküm canım kardeşim Aliyeciğim
Beyenerek okuduğum bir paylaşımdı emeğinize sağlık.
Anneden başka hiç bir kişi bu kadar zahmete katlanmaz katlansada mutlaka karşılık bekler.
Oysa anneler, kendilerinden önce çocuklarını düşünmektedir.
Çocuklarından istedikleri ise yanlızca sevgi ve saygıdır.
Bu kadar verilen zahmete karşı zor olmasa gerek.
Malesef günümüzde bir anne beş çocuğuna bakarken, beş çocuk bir anneye bakmaktan aciz.
Cennet annelerin ayakları altında olduğunu bildiği halde.
Rabbim bizleri annelerimize itaatkar bir evlat eylesin inşaallah.
Annelerimizin kıymetini bilmemiz duası ile Her şeyin sahibine emenet ediyorum.B):H

Ve aleyküm Selam Zeynep Rukiyeciğim, canım kardeşim..Rahman c.c razı olsun inşallah sizden de daimen.. Güzel gönlünüze, ellerinize sağlık olsun sizin de inşallah..Yorumunuz çok güzeldi:G... Gerçekten de öyle oldu artık her şey güzel kardeşim..Gösterilen bunca fedakarlığa rağmen, cüz'i bir sevgi ve saygı hemen hemen yok gibi..Rahman c.c, birçok ayetinde, Efendimiz (s.a.v) de birçok hadisinde anne hakkına ziyadesiyle değinmişler..Bizlerin, bu hakkın önemini idrak edebilmesi ve unutmaması için.. İnşallah ayet ve hadislerimizden tesirlenenlerden oluruz canım kardeşim.. Rabbimiz c.c onları bizlerden razı kılsın, bizi de onlardan inşallah..Dualarımda daimsiniz..Rahman c.c gönlünüze göre versin, yar ve yardımcınız olsun inşallah..En Dost'a emanetimsiniz..B)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Aliye kardeşim. Hayırlı geceleriniz olsun inşaallah...Çok güzel bir paylaşımdı. Beğenerek okudum. ALLAH razı olsun...Emeğinize sağlık.
Anneler, O fedakar varlıklar, hiçbir şeyde karşılık beklemeyen, hatta akıllarının ucundan dahi geçirmeyen muhteşem canlılar...
Annelik bir hanıma o kadar fazla bir güç katıyor ki inanamazsınız. Birden dünyanın en güçlü varlığı oluyorlar. o kadar güçlülerki aynı anda kaç tane işle uğraşıyorlar değil mi. Biraz önce bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim. ALLAH bağışlasın bir bebekleri var. Yenge hanım o kadar ilgileniyor ki bebekle inanamazsınız. Ya gün içerisinde neler neler yapıyor hatta öğleden önce okula gidiyor öğleden sonra çocuk ve ev işleri...Tabi bu arada baba olan arkadaşımda çok yoruluyor ama tabi ANNE gibi olmaz...

ALLAHa emanet olunuz kardeşim...
selam ve dua ile...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ALLAH RESULÜ BİR GÜN SELMAN-I FARİSİYE
-EY SELMAN GARİPLERİ ZİYARETE GİDELİM Mİ?
-SELMAN-I FARİSİ : ''GARİPLER KİMLERDİR YA RESULALLAH?'' DEMİŞ
ALLAH RESULÜ : ''GARİPLER, KABRİSTANDA YATANLARDIR.'' DEMİŞ BUNUN ÜZERİNE GİTMİŞLER KABRİSTANA.. ALLAH RASULÜ ORDA BİR KABRE BAKARAK AĞLAMAYA BAŞLAMIŞ.. SELMANI FARİSİ DEMİŞ Kİ : ''NEDEN AĞLARSIN YA RESULALLAH?'' DİYE SORMUŞ.. BUNUN ÜZERİNE ALLAH RESULÜ DEMİŞ Kİ : ''BURDA BİR GENÇ YATAR, GENÇLİĞİNDE ANASINA İYİ DAVRANMADIĞI İÇİN ATEŞLER İÇERİSİNDE YATIYOR.

foto1577.jpg

YA SELMAN GİT MEDİNEYE HABER VER HERKES TOPLANSIN KABRİNİN BAŞINA.''
SELMAN-I FARİSİ MEDİNE'YE HABER SALMIŞ, HERKES TOPLANMIŞ KABRİNİN BAŞINA; AMA ALLAH RESULÜNÜN AĞLADIĞI YANDIĞI KABRİN BAŞINA GELEN OLMAMIŞ DAHA SONRA ELİNDE BASTONUYLA YAŞLI BİR KADIN GELMİŞ.
ALLAH RESULÜ : ''EY ANA BU KABRİSTANDA YATAN YAVRUN MUDUR?'' DEMİŞ. ''YAVRUMDUR YA RESULALLAH..'' DEMİŞ
-EY ANA YAVRUN ATEŞLER İÇERİSİNDE YANIYOR NE OLUR HAKKINI HELAL ET ONA'' DEMİŞ
-ETMEM YA RESULALLAH.. BEN ONA YEMEDİM YEDİRDİM, İÇMEDİM İÇİRDİM; AMA O BANA ZULMETTİ YA RESULALLAH.. BEN ONDAN RAZI DEĞİLİM.. DEMİŞ
BUNUN ÜZERİNE ALLAHIN RASULÜ KADININ GÖZLERİNE ELİNİ SÜRMÜŞ VE GÖZÜNDEKİ PERDEYİ KALDIRMIŞ .
KADIN BAKMIŞ Kİ YAVRUSU ATEŞLER İÇERİSİNDE BAĞIRIYOR : ''EY ANA HAKKINI HELAL ET BANA''
ANA DAYANAMAMIŞ DAYANIR MI, BU ANA TAŞ DEĞİL DAYANSIN
-HAKKIM HELAL OLSUN YAVRUM HAKKIM HELAL OLSUN YAVRUM DEMİŞ VE GENCİN MEZARI CENNET BAHÇELERİNDEN BİR KABRE DÖNÜŞMÜŞ.
SİZ SİZ OLUN ANNENİZİN KALBİNİ KIRMAYIN ONA ZULM ETMEYİN ONLARA ''OF'' BİLE DEMEYİN..

-Alıntıdır-

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
(Rabbin, yalnız kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine öf bile deme; ağır söz söyleme, onlarla yumuşak ve tatlı konuş, onlara acı, tevazu kanadını gerip "Rabbim, küçükken beni yetiştirdikleri gibi sen de onlara merhamet et" diye dua et.)

[İsra 23, 24]

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamunaleyküm Aliyecim...
karşılıksız tek sevgi anne sevgi galiba..ne yapsak hakkını
ödeyemeyiz...

Büreyde (RA)’den:

“Adamın biri Peygamber Efendimize:

- Ya Rasulallah! Ben annemi bir sıcak günde omzuma alıp iki fersah yol yürüdüm. Hava o kadar sıcaktı ki, eğer bir et parçası yere atılsa hemen pişerdi. Acaba onun hakkını ödemiş oldum mu?” diye sordu.

Efendimiz (SAV):

- Senin bu hizmetin onun doğum sancısını belki karşılar, diye cevap verdi.

Ve aleyküm Selam, güzel kardeşim.
Allah c.c razı olsun güzel yorumunuz ve kıymetli katkınız için.
Çok teşekkürler Meltem kardeşim.. Bu hadisler, bu mühim hakkı bizlere güzel bir şekilde bildiriyor..Rabbimiz c.c anlamayı nasip etsin inşallah..Selam ve baki dualar ile Rabbimize emanetimsiniz güzel kardeşim.B)

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH CC razı olsun ellerine emeyine sağlık
anneler hayata köprüdürler :T

sarmasik

Kayıtlı Kullanıcı
çok farklıydı sunumun.çok değişik ve güzel..CANINA SAĞLIK...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Peygamberimiz buyuruyor:

"Bir çocuk anne babasının hakkını ödeyemez. Ancak onu köle olarak bulur da satın alarak azat ederse belki ödemiş olabilir.''18
Değerli kardeşlerim, anne-babaya saygılı davranmak, Allah'ın kesin emridir. Bu emre uymamak ise büyük günahtır. Nitekim Peygamberimiz:

"Büyük günahlar; Allah'a ortak koşmak, anne ve babaya karşı gelmek, adam öldürmek ve yalan yere yemin etmektir.''19

"Üç şey vardır ki, bunlar ile yapılan amelin faydası olmaz. Allah'a ortak koşmak, anne ve babaya asi olmak ve savaştan kaçmaktır."20

Ebu Bekr (r.a.) den rivayete göre Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:
"Allah Teâlâ bütün günahlarda dilediklerinin cezasını ahiret gününe erteler. Yalnız anne ve babaya karşı gelmenin cezası hariç. Allah Teâlâ anne ve babasına isyan edenin cezasını ölmeden önce de dünyada verir."21
Abdullah b. Amr. b. El-Âs (r.a.), "Peygamberimiz şöyle buyurdu'' demiştir:

"Bir kimsenin anne ve babasına sövmesi,büyük günahlardandır,'' buyurdu. Ashab-ı Kiram:
- Ey Allah'ın Resûlü, bir adam anne ve babasına söver mi? dediler. Peygamberimiz:
- "Evet, bir kimse başkasının babasına söver, o da kalkar onun babasına söver. Başkasının annesine söverse, o da onun annesine söver'',22 buyurdu.
Bu hadisi şerif, anne ve babalarına başkalarının hakaret etmesine sebep olacak söz ve davranışlardan sakınılmasını öğütlüyor. Esasen mümin,söz ve davranışlarında ölçülü olur. Kimseye hakaret etmez. Başkalarının kendisine hakaret etmesine meydan vermez.
Değerli müminler, görülüyor ki, dinimiz, Allah'a ibadetten sonra anne ve babamıza iyilik etmemizi, hayır dualarını almaya vesile olacak davranışlarda bulunmamızı emrediyor. Onlara yapacağımız hizmet Allah'ın rızasını kazanmamıza vesile olacaktır.
Konumuzu bir hadisi şerif ile tamamlamak istiyorum. Peygamberimiz şöyle buyuruyor:

"Anne ve babasına itaat eden, ikram ve ihsanda bulunana ne mutlu, Allah onun ömrünü artırsın."23 Amîn ve'l-hamdülillâhi Rabbi'I-Âlemin.

18 Müslim, Itk, 6; Tirmizî, Birr, 8.
19 Buhari, Eyman, 16.
20 el-Münzirî, et-Tergîb ve't-Terhib, c. III, s. 328, Beyrut, 1938. (Hadisi Taberâni rivayet etmiştir.)
21 et-Tergîb ve't-Terhib, c. III, s. 331, Beyrut, 1969. (Hadisi Hakim ve Isbahani rivayet etmiştir.)

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Ablam Allah Cc. Razi Olsun Ben ödemek Bir Yana Daha Borçluyum Anneme Ve Hayatim Boyuncada ödeyebileceğimi Sanmiyorum Ama Rabbim Anneme Olan Muhabbetimden Dolayi Ona Karşi Olan Günahlarimi Bağişlar Inş....herkesin Annesinin Ellerinden öpüyorum Rabbim Bütün Anneleri Cennetle Müjdelesin Inş...selametle...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
sa güzel kardeşim.sanki bu yazıyı biyerlerden hatırlıyorum:)neyse çok güzel emeğine yüreğine sağlık mevlam annelerimizi kıymetini bilenlerden eylesin inşallah.

Zaman geciyor,
Hergün bir yaprak,
Hergün bir damla daha hayattan,
Büyüyorum anne.
Hani içinde bir kıvılcım olurya,
Hani herşey çok güzeldir,
Benim kıvılcımım kor oldu,
Ama bak herşey yolunda değil anne.
Hani ufacık bir bebekken,
Sadece acıkınca ağlarmışım,
Başka zamanlarda sürekli gülermişim,
Artık sadece acıkınca ağlamıyorum anne.
Bak yıllar ne çabuk geçmiş,
Sadece gülünmeyecegini öğrenmişim,
Belkide öğretilmişim.
Ben büyümüşüm be anne.
Yanından ayrılmayan kızın,
Bak artık uzaklarda,
Üstelik yalnız,
Hemde herkesin içinde anne.
Öyle birde tuzağa düşmüşki,
Of dese olmaz, yok dese hiç,
Adını bile koyamamış,
Yardım etsene anne.
Anlayacağın eskiyi özledim anne,
Yeniden çocuk olmayı,
Sadece acıkınca ağlamayı,
Ve hiç şimdiyi yaşamamayı.
Zaman geriye gitmez değilmi?
Ya da ben yeniden çocuk olamazmıyım?
Söylesene onu unuttum diyebilirmiyim?
Yani herşey söylemek kadar kolay olabilirmi anne?
Dur söyleme,
Ben yine hayal kuruyorum değilmi?
Sadece kendimi kandırıyorum değilmi?
Peki kalbimi kim kandıracak anne?
Eskiden günlerin, hatta dakikaların hesabını tutardım,
Şimdi günlerden Cuma belkide salı,
Günlerin ne önemi kaldıki,
Takvimlere bile küs oldum anne.
Yinede ayaktayım, direniyorum.
Belkide bir ışık arıyorum,
Bulunca herşeyden kurtulabileceğim,
Ne güçlü büyütmüşsün beni anne!
Sen yinede beni merak etme,
Herşeyle savaşmayı,
Güzel günlerinde olacagını,
Ben senden öğrendim anne.
Yinede buralar güzel, soğukları saymazsan.
İnsanlar mutlu, beni saymazsan.
Gündüzler ve gecelerde iyi, yalnızlıgımı saymazsan.
Beni soracak olursan anne,
Bende iyiyim, içimdeki yangını saymazsan.

Deniz Tınarlı

Ve aleyküm Selam can ablacım.. Yazıyı bir kez daha hatırlatmış olduğuma sevindim ablacım:)..Bu güzel, anlamlı ve değerli katkınızı da severek okudum, çok beğendim..Duygulandırdınız Nevin ablacım. Allah c.c razı olsun..Sizin de yüreğinize sağlık.. Çok teşekkür ederim..Rabbimiz c.c bir gün değil, her gün hatırlamayı nasip eylesin inşallah bizlere..Dualarımdasınız inşallah..Selam ve baki dualar ile En Emin'e emanetimsiniz ablacım, hayırlı ve bereketli günler:H

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Aliye . tebüssüm ile okuduğum güzel bir yazıydı . Allah razı olsun. selam ve dua ile kal sağlıcakla ......:H

Ve aleyküm Selam değerli ablacım..Beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim ablacım..Allah c.c sizden de ebeden ve daimen razı olsun inşallah..Selam ve baki dualar ile En Emin'e emanetimsiniz.B):H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt