Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hele Bir Oku!.. Bak Kimler Aldandı (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Hele bir oku!.. Bak kimler aldandı!...

Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı? Çünkü Hak Teala Kuran’da şöyle buyuruyor ; “Halbuki (o gün) onlar için Allah tarafından hiç hesaba katmadıkları şeyler ortaya çıkmıştır.” Söyle bana dostum. Kimler aldandı!... Cennetteki yerini hazır bilen herkes aldandı. Çünkü “Ne sizin kuruntular (gerçektir) kim bir kötülük yaparsa onun cezasını görür ve kendisi için Allah’tan başka dostta yardımcı olmaz.

Bir daha söyleyiver başka kimler aldandı!...Ölüm yokmuş gibi yaşayan dünya perest aldandı!...Zira Kur’an mühici söyle bastı “Her nerede olursanız olunuz ölüm size yetişir!Saıp ve sağlam kalelerde olsanız bile.

Güzel dost! Anlat bana daha kimler aldandı!... Ameline güvenen abid aldandı!...Çünkü Efendimiz (s.a.v) söyle ferman buyurdu; “Zinhara aldanmayın! Hiç kimse ameli ile kurtulamaz.” Sordular “Sende mi Resulullah” buyurdu. “Evet bende…”

Başka kimler kandı!...Kimler aldandı!...

Salih amel işliyorum sanan riyakar aldandı!...Çünkü kudsi hadiste Allah-u Teala şöyle buyurdu; “Kim bir amel işlerse benimle birlikte bir başkasını ortak ederse onu ve şirkini baş başa bırakırım.”

Anlatıver Ey Hakim!...Daha kimler aldandı!...

Aleme telkin verip kendini unutan vaiz aldandı!...Sizler kitabı okuduğunuz halde insanlığa iyiliği emredip kendinizi unutuyor musunuz? Aklınızı kullanmıyor musunuz? Başka var mı? Daha kimler aldandı?

Yolunun eğriliğinden şüphe etmeyen kendini bilmez aldandı!... “İyi işler yaptığını sandıkları halde dünya hayatından çabaları boşa gidendir.”

Hele bir daha anlat!... Daha kimler aldandı!...

Kendini hizmetli bilip tembel tembel oturup kılını dahi kıpırdatmayan aldandı. Müminlerden özür sahibi dışında oturanlarla malları ve canlarıyla Allah yolunda cihat edenler bir olmaz. Malı ve canı ile cihat edenleri derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah hepsine güzellik vaat etmiştir. Ama mücahitleri oturanlardan çok üstün kılmıştır.

Bağır ey hatip. Ta ki herkes duysun!...Daha kimler aldandı!...

Namaz kılmayan aldandı!...Namazsızların durumu Kuran’da nasıl anlatıldı hele oku bak!... Günahkarlara sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir?...Onlar şöyle derler “Biz namaz kılanlardan değiliz.”

Ey güzel dost!.. Anlatı ver başka kimler aldandı?... “Madem kaderi Allah yaratmıştır. Allah dilemeseydi günahkar mı olurdum!..” diyen kaderci aldandı!...Kişinin Allah’a karşı aşırı gitmemden dolayı bana yazıklar olsun!...Gerçekten ben alay edenlerdenim.Veya Allah bana hidayet verseydi, elbette sakınanlardan olurdum. Diyeceği, yahut azabı gördüğünde keşke benim için bir kez (dönmeye) imkan olunsa da iyilerden olsam!.. diyeceği günden sakının.

Ey Nasih!.. Anlat bana daha kimler aldandı!...

Keşke her günahım bunun gibi olsa diyen günahkar aldandı!...Zira sahabeden Hz.Enes (r.a) şöyle anlattı; Sizler size göre saç kılından ince kıymetli olmayan işler yapıyor günahlar işliyorsunuz, lakin biz onları Resulullah zamanında olsa helal sebebi sayıyorduk.

Anlat hakim kardeş!... Daha kimler aldandı!...

Sen o hareketime bakma, bu hareketime bakma. Benim kalbim temiz diyen amelsiz cahil aldandı. “Asra yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içinde bundan ancak iman edip iyi amel işleyenler hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır.”

Başka kim!…daha kimler aldandı!...

Bir lokma bir hırka devirleri geçti artık. Bu zamanda her şey para. “Devir para devri” diyen zengin aldandı. “Çokluk kuruntusu sizi o derece oyaladı ki nihayet kabirleri ziyaret ettiniz. Hayır!.. Yakında bileceksiniz!.. Gerçek öyle değil!...Kesin bilgiyle bilmiş olsaydınız (orada) mutlaka cehennem ateşini görürdünüz. Sonra ahirette onu çıplak gözle göreceksiniz. Nihayet o gün nimetlerden hesaba çekileceksiniz.”

Ey hakim kardeş!... Daha kimler aldandı!...

Bu zamanda bu çağda da bu olur mu diyen cahil aldandı deki Allah’a ortak koştuklarınız arasında (birini yokken) ilk defa yaratacak arkasından onu ölümden sonra onu hayata döndürecek var mı? Deki Allah ilk defa yaratıp ölümünden sonra yeniden hayata döndürür. O halde nasıl saptırılırsınız?...

Bir daha söyle daha kimler aldandı!...

Biraz ondan lazım biraz bundan. Öyle tek kafalı sosyal olmaz diyen bihaber olanlar aldandı!...Diğerleri ise günahlarını itiraf ettiler, iyi bir ameli diğer kötü bir amelle karıştırdılar. Bunlar hüsrandadır.

Konuş hakim konuş!... Daha kimler aldandı!...

O kadar derine inmeyeceksin, incesine akıl ermez diyen aldandı. Onlar dünya hayatının görünen yüzünü bilirler. Ahirette ise onlar tamamen gafildirler.

Bahsediver hatip!... Daha kimler aldandı!...

Bu bir şey mi canım millet neler yapıyor neler diyen aldandı. Onlar bir ümmetti gelip geçti onların kazandıkları kendilerinin, sizin kazandıklarınız sizindir. Siz onarlın yaptıklarından sorguya çekilmeyeceksiniz!...

Anlatıver dost!... Daha kimler aldandı!...

Benim babam hacı hocadır evlat diyen aldandı!...

Hiç bilmez misin dalgalar arasındaki inkarcı oğlu için Nuh (a.s) durumunu Allah buyurdu “Ey Nuh o senin ailenden değildir. O halde hakkında bilgin olmayan bir şeyi benden isteme!...”

Haber ver Hatip, haber ver!.. Başka kimler aldandı!..

Ben gıybet etmiyorum olanı söylüyorum diyen gafil aldandı. Zira efendimiz bir gün soru verdi. “Biliyor musun gıybet nedir?” Allah Resulü daha iyi bilir dediler. Efendimiz de “Kardeşini beğenmeyeceği şekilde anmandır” buyurdular.

Soruldu; “Ya söylediğiniz şey onda varsa!..”

Efendimizde “Eğer varsa gıybet ettin demektir. Zaten yoksa iftira demektir.”

Daha kimler yandı!... Kimler aldandı!...

İşleseydik biz işledik azabını çeker diyetini öderiz diyen bedbaht aldandı. “İnkar edenlere de cehennem vardır. İşte bu küfür de ileri gidenleri böyle cezalandırırız.”

Ey Güzel dost!...Bilsen ki daha kimler aldandı!...

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Hele Bir Oku!.. Bak Kimler Aldandı

Allah razı olsun Hafize anne... inşallah Rabbim bizleri aldananlardan eylemez...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

esmanurca

Kayıtlı Kullanıcı

s.a ALLAH CC razi olsun hayir ve dua ile

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı

ALDANANLARDAN OLMAMAK DUASI VE ÜMİDİ İLE...
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNEB)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Kaan Erdem

Yönetici

ALLAH CC RAZI OLSUN ALLAH CC EMANET SELAM VE DUA İLE.....

ebuleys

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm hafize anne aldananlardan olmayız inşallah ,çok düşündürücü bir yazı olmuş.ALLAH'a emanet olun

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHIM SEN KORU YARABBİM ALDANMAKTAN TÜM MÜSLÜMANLARI...
HAFİZE ANNEM ALLAH RAZI OLSUN SENDEN...B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
Allah razı olsun Hafize anne... inşallah Rabbim bizleri aldananlardan eylemez...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

DERDİN NEDİR?

Allah dostları, hayırlı bir işe koyulduklarında ondan bir an bile geri kalmazlar. Bu insanlara hayır ve yardım olabileceği gibi, Allah Celle Celaluhu’nu anmak. Ona ibadet etmek, tefekkür etmek gibi ibadetlerde olabilir. Rivayet edildiğine göre, bir zaman Kürz b.Vebre Rahmetullahi Aleyh’i ağlarken bulurlar. Ona sorarlar:

—Ne oldu, bir kara haber mi aldın?

Kürz b. Vebre Hazretleri:

—Yok, kara haberden daha fena bir iş geldi başıma, dedi.

— Yoksa bir yerin mi ağrıyor?

— Yok, ondan da fena.

— O halde nedir derdin, söyle bakalım, dediklerinde.

—Kapılarım kapandı, perdelerim indirildi ve uyanıp da o gece virdimi okuyamadım, işte buna üzülüyorum. Şüphesiz bu, benim yeni bir günahımdır. Çünkü iyilik, daima iyiliği, kötülük ise daima kötülüğü çeker. Bunların azı da netice itibariyle çoğalır gider. :(:(:(

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

esmanurca yazdı:
s.a ALLAH CC razi olsun hayir ve dua ile

Amin cümlemizden oturup bir düşünelim ne kadarları doğru biliyoruz demi B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHIM BU DUAM BÜTÜN SİTEDEKİ ARKADAŞLARIM İÇİN DUAMIZI KABUL ET

Günahlarla kirlenmiş kimseleri hemen cezalandırmayan, haddini bilmezlere manevî kirlerinden arınma fırsatları veren Merhametliler Merhametlisi Rabbimiz’e sonsuz hamd ü sena, yaratılışın gayesi, varlığın özü, peygamberlik hakîkatının zübdesi Peygamber Efendimiz’e, O’nun seçkin ve kıymetler üstü aile efradına, yine O’nunla asırların en hayırlısını paylaşan arkadaşlarına salât ü selam ediyor ve bir kere daha kemerbeste-i ubudiyet içerisinde ellerimizi kaldırıyoruz:

Allah’ım! Şayet rahmetinle sarıp sarmalamasaydın biz çoktan helak olurduk ve bize re’fet ve şefkatinle muamele etmeseydin muhakkak hüsrana uğrardık. Allah’ım! Kapıkulların olan bizler şayet Sana –eksik-gedik de olsa– kullukta bulunabiliyorsak bu tamamen Sen’in iznin, inayetin ve lütfunla olmaktadır. İsyanlarımıza gelince onlar da yine Sen’in takdirindir ve Sen onların hepsini bilir, görür, duyar ve nezdinde muhafaza edersin.

Ya Rab! Sen de biliyorsun ki, -başta bu âciz benden olmak üzere- irtikap ettiğimiz bir kısım günahları, cür’etimizden yahut Ulu Zâtının ve yüce dininin hukukunu hafife aldığımızdan dolayı işlemedik. Ne çare ki şeytan ayaklarımızı kaydırdı, şeytanın içimizdeki santrali gibi çalışan nefs-i emmare de hep kötülük pompalayıp durdu.

Ya Rab! Sen affetmeyi seven bir kerem Sahibisin, bir Keremkânîsin. İşte kapına geldik ve günahlarımızdan tevbe ediyor, “tevbeler tevbesi” diyoruz. Dualarımızı kabul buyur ve içine düştüğümüz günah ve hatalardan dolayı bizi azaba maruz bırakma.

Efendiler Efendisi'ne, Onun nezih aile fertlerine, yıldızlar kadar parlak ve seçkin arkadaşlarına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz! Amin!

Allahm sen bizi aldanan kıullarından eyleme yarabbim B)B)B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN AMİN ECMAİN ALLAH RAZI OLSUN ABLA
MEVLAM BİZLERİ DÜNYANIN ŞATAFATINA YALANINA
RİYASINA KAPILIP ALDANANLARDAN EYLEME :(
KENDİNE HAKİKİ KUL PEYGABERİNE HAKİKİ ÜMMET EYLESİN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:
ALLAHIM SEN KORU YARABBİM ALDANMAKTAN TÜM MÜSLÜMANLARI...
HAFİZE ANNEM ALLAH RAZI OLSUN SENDEN...B)

Amin cümlemizden razı olsun inş B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A EMEĞİNE SAĞLIK ANACIM AMİN AMİN.ALLAH RAZI OLSUN.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A EMEĞİNE SAĞLIK ANACIM AMİN AMİN.ALLAH RAZI OLSUN.

Allah cümlenizden razı olsun inş Selam ve dua ile B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

herkeze günaydın gününüz aydın olsun iyi pazarlar :D

kelkitli

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum kardeşler
allah yar ve yardım cımız olsun

ZEHRA MELEK

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:(

Anlat bana daha kimler aldandı!...

Keşke her günahım bunun gibi olsa diyen günahkar aldandı!...Zira sahabeden Hz.Enes (r.a) şöyle anlattı; Sizler size göre saç kılından ince kıymetli olmayan işler yapıyor günahlar işliyorsunuz, lakin biz onları Resulullah zamanında olsa helal sebebi sayıyorduk.

Anlat hakim kardeş!... Daha kimler aldandı!...:(:(:(

DOĞRUDUR KARDEŞİM ÇOK HATAMIZ VAR ...
HESABA ÇEKİLMEDEN KENDİMİZİ HESABA ÇEKELİM İNŞLH.
ALLAHA EMANET OL...ELLERİNE SAĞLIK..:)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

kelkitli yazdı:
selamun aleykum kardeşler
allah yar ve yardım cımız olsun

Aleykümselam kardeşim evet Allah yar ve yardımcımız olsun B)B)B)

semos

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN . ALLAH C.C. RAZI OLSUN HAFİZE ANNECİK :p ( BİDAHA YAZMIŞTIM HOŞUNUZA GİTTİĞİ İÇİN TEKRARLADIM. HELAL EDİN HAKKINIZI İNŞ. ) EMEĞİNİZE SAĞLIK. SELAM VE DUA İLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt