
içindekiler
- 1 adet kakaolu hazır kek, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı şeker, 1 adet yumurta, 2 su bardağı süt, 1 paket (200 gr) labne, 2 tatlı kaşığı granül kahve, 1 fincan sıcak su, Kakao
hazırlanışı
- 1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır (istenirse 1-2 küp şeker eklenebilir).
- Kekin tabanı servis tabağına konulup hazırlanan kahve ile ıslatılır.
- Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
- Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
- Önceden ıslatılmış kekin üzerine muhallebinin yarısı konulur.
- Kekin üst kısmı da kahve ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir.
- Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır.
- Servis yapılmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir.