Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

haydi tekrarlayalim (1 Kullanıcı)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
»سُبُّوحٌَ قُدُّوسٌ رَبُّنَا وَ رَبُّ الْمَلَائِكَةِ وَالرُّوحِ «

“Bizim Rabbimiz, Rûh’un ve melâike-i kirâmın Rabbi, bütün kusurlardan münezzeh, cümle eksikliklerden pâk ve yücedir.”

Müslim, Ebû Dâvud ve Nesâî'de gelen bir rivâyette şöyle denir: "Resûllullah (aleyhissalâtu vesselâm) rükû ve secdesinde şöyle derdi: "Subbûhun kuddûsün Rabbü'lmelâiketi ve'r-Rûhi, (Münezzehsin, mükaddessin, meleklerin ve Ruh'un Rabbisin)".

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM sizden razı olsun..

Beautiful_1064

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı oLsun inşaALLAH.. RABBİM kabuL buyursun inşaALLAH...

Müslim, Ebû Dâvud ve Nesâî'de gelen bir rivâyette şöyle denir: "Resûllullah (aleyhissalâtu vesselâm) rükû ve secdesinde şöyle derdi: "Subbûhun kuddûsün Rabbü'lmelâiketi ve'r-Rûhi, (Münezzehsin, mükaddessin, meleklerin ve Ruh'un Rabbisin)".

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı oLsun inşaALLAH.. RABBİM kabuL buyursun inşaALLAH...

amin insaALLAH
selametle

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
سُبُّوحٌَ قُدُّوسٌ رَبُّنَا وَ رَبُّ الْمَلَائِكَةِ وَالرُّوحِ «

“Bizim Rabbimiz, Rûh’un ve melâike-i kirâmın Rabbi, bütün kusurlardan münezzeh, cümle eksikliklerden pâk ve yücedir.”

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
سُبُّوحٌَ قُدُّوسٌ رَبُّنَا وَ رَبُّ الْمَلَائِكَةِ وَالرُّوحِ «

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardesim
e bu arada hafizlik nasil gidiyor
Yazdan bu yana uzun bir ara girmişti şimdi tekrardan toplamaya başladım gurbette abi.
(aslında hafızlıkta ara diye bişey olmaması gerekiyor ömür boyu ama....)
İnşeALLAH iyi gider bu dönem .
Abi sizin hafızlık ne durumda?
:)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Yazdan bu yana uzun bir ara girmişti şimdi tekrardan toplamaya başladım gurbette abi.
(aslında hafızlıkta ara diye bişey olmaması gerekiyor ömür boyu ama....)
İnşeALLAH iyi gider bu dönem .
Abi sizin hafızlık ne durumda?
:)

evet hafizlik yaparken ara vermek dogru degil aslinda ezberlediklerini untma tehlikesi var bir de insan ders yapmak istemeyebilir, insaALLAH sende hafizlar kervanina katilirsin...
benim hafizlik? Allah'a sukurler olsun her gün bir cüz okumaya calisiyorum, bakalim hayirlisi insaALLAH

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
es-selamu aleykum
İnşeALLAH bir gün bende sular seller gibi okurum.
Hatimle teravih kıldıran insanlara çok imreniyorum
evet hafizlik yaparken ara vermek dogru degil aslinda ezberlediklerini untma tehlikesi var bir de insan ders yapmak istemeyebilir, insaALLAH sende hafizlar kervanina katilirsin...
benim hafizlik? Allah'a sukurler olsun her gün bir cüz okumaya calisiyorum, bakalim hayirlisi insaALLAH
Gurbette abi bişey sorcam.
Cüzleri ezberden mi okuyorsunuz her gün?

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
es-selamu aleykum
İnşeALLAH bir gün bende sular seller gibi okurum.
Hatimle teravih kıldıran insanlara çok imreniyorum
Gurbette abi bişey sorcam.
Cüzleri ezberden mi okuyorsunuz her gün?

ve aleykum selam kardesim
insaALLAH isteklerine kavusursun, yalniz hatimle namaz kildiramazsin! degilmi?:)
ben cuzleri ah keske ezberden okuyabilsem bazi sayfalar ezbere bazilari yüzünden okuyorum
bakalim hayirlisi
selam ve baki dualarimla

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam kardesim
insaALLAH isteklerine kavusursun, yalniz hatimle namaz kildiramazsin! degilmi?:)
ben cuzleri ah keske ezberden okuyabilsem bazi sayfalar ezbere bazilari yüzünden okuyorum
bakalim hayirlisi
selam ve baki dualarimla
ve aleykum selam abi
AMİN...inşeALLAH
Yok tabikide kıldıramam abi
Ama onların hafızlıkları çok iyi derecede oldukları için imreniyorum.
Yoksa cemaate erkekler imam olur.
Anca öyle bir seviyeye gelcemde kendi başıma kılcam.....(hayali bile güzel)
Korkutma beni abi inşeALLAH hayırlısıyla RABBİM hepimize hatırlatır sayfaları

"Subbuhun, kuddusün, Rabbul melâiketihî ve'r-rühi"

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum gurbette abi
Nette dolaşırken gördüm bu yazıyı .
Paylaşmak istedim.

''Her saç bir değirmende ağarır.Saçlarını Kur'an'la ağartanlara ağartacak olanlara selam olsun.''

Yüreğim bir akşam vakti,kırıldı bir dal misali,gözyaşlarım dökülüyor yapraklar gibi,hatıralar avutmuyor cocuk ruhlu bedenimi,sevdiklerim birer birer gittiği günden beri bir yar-i sadık dostum kaldı gerilerden.O beni bırakıp gitmeyecekti,bir umut için,bir sevinç için yaşıyor bu kalp onunla.Onu her açtığımda sanki gülümsüyor,daralmış,sıkılmış kalbimi cağlayan sular gibi ayetleriyle serinletiyor,gözyaşlarımı dökerken yapraklarına kimseler görmedi senden başka yaşlarımı Kur'an'ım.Teselli bulamadım kimseden senin beni avuttugun gibi.Annem,babam yoktu yanımda,hicret etmiştim senin topraklarına,vurdum kelepceyi ayaklarıma,nefsime uyup senden kacmayayım diye.Seni okudukca ınanır mısın,ruhum ölüyken diriliveriyor birden,susamıs cıcek,solmus gül misali acıveriyosun kalbimde.Her bir ayetine,her bir harfine muhtacım,seni dinlerken bülbüller susuyor,dilsizler seninle dile geliyor,seni okumak,seni tutmak büyük bir şeref insanoğlu için...
İnanmayanlar,yaşayan ölüler sende can buluyor,sende diriliyor yeniden.Sendeki huzur,sendeki lezzet yok bu dünyada.Düşünüyorumda seninle bir bütün hafızlar,seni kendilerine o kadar yakın hissetmişler ki ağladıkları zaman senin için akıyor gözyaşları.Hafızların kollarında sen,kalplerinde sen,her yerdesin sen ,kainat seninle güzel,hastaların şifası,sevdalıların Leyla'sı,Rabbimin mukaddes kelamı.Bende Ferhat gibi deldim seninle bütün dağları,Mecnun gibi aştım çölleri seninle.Hz.Asiye gibi kucağımda,kalbimde seni taşıdım.Firavunlardan kaçarcasına aştım kızılırmakları seninle,boş odalarda boş koridorlarda senin sesin yankı buldu.Yoktu senden başka insana en yakın dost,sendin insanları dosthanene koyan.Kapıları ardına kadar açan,yanmış koraklaşmış çölleri nidanla serinleten,karanlıkları aydınlatan...
Ey Ezeli Nur...
Ahirete kadar bizimlesin,Efendimizin 23 senelik sabrı,alemlerin kelamı,hafızların gözünde ışıldayan,yüzlerinde parlayan nursun...
Ey Mukaddes Kitap...
Seninle yeminliyim ben,seni taşıyacağım kurumuş ve solmuş güllere,seninle can vereceğim,ben hafızım,seninle hayat buldum,sen bana öğrettin kendine dost edinmeyi,ne öğrendiysem senden öğendim,ayıramazlar beni senden kıyamet kopana,yıldızlar sönene dek..Rabbım ben razıyım Kur'an'ımdan oda benden,bizden razı olsun inşaALLAH...

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum gurbette abi
Nette dolaşırken gördüm bu yazıyı .
Paylaşmak istedim.

''Her saç bir değirmende ağarır.Saçlarını Kur'an'la ağartanlara ağartacak olanlara selam olsun.''

Yüreğim bir akşam vakti,kırıldı bir dal misali,gözyaşlarım dökülüyor yapraklar gibi,hatıralar avutmuyor cocuk ruhlu bedenimi,sevdiklerim birer birer gittiği günden beri bir yar-i sadık dostum kaldı gerilerden.O beni bırakıp gitmeyecekti,bir umut için,bir sevinç için yaşıyor bu kalp onunla.Onu her açtığımda sanki gülümsüyor,daralmış,sıkılmış kalbimi cağlayan sular gibi ayetleriyle serinletiyor,gözyaşlarımı dökerken yapraklarına kimseler görmedi senden başka yaşlarımı Kur'an'ım.Teselli bulamadım kimseden senin beni avuttugun gibi.Annem,babam yoktu yanımda,hicret etmiştim senin topraklarına,vurdum kelepceyi ayaklarıma,nefsime uyup senden kacmayayım diye.Seni okudukca ınanır mısın,ruhum ölüyken diriliveriyor birden,susamıs cıcek,solmus gül misali acıveriyosun kalbimde.Her bir ayetine,her bir harfine muhtacım,seni dinlerken bülbüller susuyor,dilsizler seninle dile geliyor,seni okumak,seni tutmak büyük bir şeref insanoğlu için...
İnanmayanlar,yaşayan ölüler sende can buluyor,sende diriliyor yeniden.Sendeki huzur,sendeki lezzet yok bu dünyada.Düşünüyorumda seninle bir bütün hafızlar,seni kendilerine o kadar yakın hissetmişler ki ağladıkları zaman senin için akıyor gözyaşları.Hafızların kollarında sen,kalplerinde sen,her yerdesin sen ,kainat seninle güzel,hastaların şifası,sevdalıların Leyla'sı,Rabbimin mukaddes kelamı.Bende Ferhat gibi deldim seninle bütün dağları,Mecnun gibi aştım çölleri seninle.Hz.Asiye gibi kucağımda,kalbimde seni taşıdım.Firavunlardan kaçarcasına aştım kızılırmakları seninle,boş odalarda boş koridorlarda senin sesin yankı buldu.Yoktu senden başka insana en yakın dost,sendin insanları dosthanene koyan.Kapıları ardına kadar açan,yanmış koraklaşmış çölleri nidanla serinleten,karanlıkları aydınlatan...
Ey Ezeli Nur...
Ahirete kadar bizimlesin,Efendimizin 23 senelik sabrı,alemlerin kelamı,hafızların gözünde ışıldayan,yüzlerinde parlayan nursun...
Ey Mukaddes Kitap...
Seninle yeminliyim ben,seni taşıyacağım kurumuş ve solmuş güllere,seninle can vereceğim,ben hafızım,seninle hayat buldum,sen bana öğrettin kendine dost edinmeyi,ne öğrendiysem senden öğendim,ayıramazlar beni senden kıyamet kopana,yıldızlar sönene dek..Rabbım ben razıyım Kur'an'ımdan oda benden,bizden razı olsun inşaALLAH...

ve aleykum selam degerli kardesim
bu cok degerli ve bir o kadar da bizleri anlatan ve anlatirkende düsündüren paylasimin için tesekkur ederim...
"Ey Mukaddes Kitap...
Seninle yeminliyim ben,seni taşıyacağım kurumuş ve solmuş güllere,seninle can vereceğim,ben hafızım,seninle hayat buldum,sen bana öğrettin kendine dost edinmeyi,ne öğrendiysem senden öğendim,ayıramazlar beni senden kıyamet kopana,yıldızlar sönene dek..Rabbım ben razıyım Kur'an'ımdan oda benden,bizden razı olsun inşaALLAH..."

insaALLAH kardesim Allah Celle Celaluh yar ve yardimcimiz olsun
daha önce sayin vehbi aksit hoca'nin yazmis oldugu hafizlik duasini tekrar paylasmak isterim;
Hafızlık Duası
Kimseler hatırımızı bilmezken, hatırımızı bilip bizi yokluktan varlığa çıkaran Hâlıkımız!
Hatırımızı saydığın için hatırlayabilen zihnimizi kelâmının hıfzı için kullandık. Bizi hatırladığımız kutlu kelâmının her harfi hatırına burada ve orada da bizleri iyiler arasında hatırlananlardan eyle..
Kimselerin bizi anmaya değer bulmadığı, unutulduğumuz o devirlerden bizi rahmetinle çekip çıkardın, insan eyledin, anılmaya değer kıldın ey Rahman!
Bize andığımız, anladığımız her Kur'ân ayetinin anlamını giydir, bizi kelâmının diriltici gücüyle ayağa kaldır.!
Adımızı hep Kur'ân'la andır!
Başkalarının bizi sevmeye değer bulmadığı, arayıp sormadığı, kapılarda beklemediği, bir yere çağırmadığı zilletli haller içinden çekip de kelâmının muhatabı eyledin!
İşitir, konuşur ve anlar eyledin.
Kelamını dilimize şeker gibi tatlı eyle, ayetlerinin tilavetiyle dudağımıza suların dokunuşu gibi serinlikler bahşet. Kur'ân'la geçirdiğimiz anları, ayetlerini anlamaya ayırdığımız geceleri ve gündüzleri en sevimli anlarımız eyle!..
Kelamını nefesimizde meltemler gibi taşıyoruz ,ey Rabbimiz!. Nefeslerimizi ,hidayet rüzgârları eyle!. Kur'ân'ını zihinlerimizde ırmaklar gibi akıtıyoruz ,ey Rabbimiz.!
Zihinlerimizi Seni tanımanın sonsuz denizine vasıl eyle.!
Ayetlerini kalbimizde rahmet yüklü bulutlar gibi gezdiriyoruz ey Rabbimiz. !
Kalbimizden çorak gönüllere yağmurlar hasıl eyle!..
Lafzının hafızı olduğumuz ,Kur'ân'ın manasına da muhafız eyle bizileri!..
Halimizi Kur'ân'ca eyle!.
Sözümüzü Kur'ân'dan eyle!.
Özümüzü Kur'ân'la süsle. Yolumuzu Kur'ân'lı eyle!.
Yüzümüzü her an Kur'ân'a dönük eyle. Ahlakımızı Kur'ân'ın ahlakı eyle.

Amin!

Vehbi Akşit

selam ve baki dua ile

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN...AMİN...AMİN...

ve aleykum selam gurbette abi
Gerçekten çok güzel bir paylaşım.
RABBİM KUR'AN ahlakıyla yaşayabilmeyi nasip etsin.

Allah’ım! Kur’an’ı -bizim için- dünyada arkadaş, kabirde yoldaş, kıyamet gününde şefaatçi, sırat köprüsünde nur, cennet yolunda refakatçi, ateşten koruyan zırh ve bütün hayır işlerinde rehber ve imam kıl! Bunu o sonsuz rahmetinle bize lütfet! Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Rabbimiz!

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN...AMİN...AMİN...

ve aleykum selam gurbette abi
Gerçekten çok güzel bir paylaşım.
RABBİM KUR'AN ahlakıyla yaşayabilmeyi nasip etsin.

Allah’ım! Kur’an’ı -bizim için- dünyada arkadaş, kabirde yoldaş, kıyamet gününde şefaatçi, sırat köprüsünde nur, cennet yolunda refakatçi, ateşten koruyan zırh ve bütün hayır işlerinde rehber ve imam kıl! Bunu o sonsuz rahmetinle bize lütfet! Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Rabbimiz!

tesekkurler kardesim
Allah (Celle Celaluh) razi olsun
baki dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt