Size Peygamber Geldi Mi ?
Size Peygamber Geldi Mi ?
HİÇ SİZİN ZİYARETİNİZE “PEYGAMBER” GELDİ Mİ ?
Böyle bir başlığı gördüğünüzde aklınıza ne gelirdi ?
Durun...tahmin edeyim !..
İbrahim Sadri'nin seslendirdiği bir “şiir”..
Hani Resulullah(SAV) bir gün ansızın çıkıp geliverse ziyaretinize...
“O'nu kapıda mı karşılardınız ? Yoksa yaşantınızı evinizin içler acısı halini toparlamaya mı çalışırdınız ?..”
Bu minval üzere bir “şiir” di hatırladınız değil mi ?
Doğrusu, sizlerin yazının başlığı olarak gördüğünüz bu soruya muhatap olduğumda, arkadaşımın bana böyle bir şeyi mi ima ettiğini düşünmedi
değilim..!
Tabii ne anlatmak istiyorsun..dercesine yüzüne bakıyorum..o da nasıl bir tepki vereceğimi merak ederek bana bakıyor..Bir süre soran gözlerle bakışmanın akabinde..
Evet arkadaşımın bizzat başından geçen yıllar evvel..belki de bir çoğunuzun daha dünyaya ya yeni geldiği ya da daha doğmadığı bir zaman diliminde yaşanmış bir hadisedir..
Birazdan aşağıda sizlerle O'nun müsaadesiyle yazacağım bu gerçek olayı tam anlayabilmeniz için o dönemin dış kaynaklı ve buraya da sirayet eden bu “HASTALIĞINDAN”
olayı daha iyi anlayabilmeniz için kısaca bahsetmek gerekeceği kanısındayım..
Ve bu anlatılacak “HASTALIĞIN” bu zaman diliminde de nasıl şekil değiştirerek hala
“MİKROBUNU”
canlı tutmaya çalıştığını da farkedeceksiniz..
“RASHAD KHALIFA”
Bu ismi hiç duydunuz mu ?..Yoo..uzun boylu onu tanıtmak bahsetmek değil kastım..merak edenler araştırsın..
Bu zat amerika'da yaşayan birisiydi..Birisiydi diyorum çünkü kendi akrabası tarafından öldürüldü..Kısaca yapmak istediği ve MİKROP üretim merkezi olarak yaymaya çalıştığı HASTALIK şuydu..
“Kur'an Allah(CC)'dan size gelen bir mektuptur”
Ana cümle bu..Sonrası..
“Açın ve okuyun”
Eee..tabii okumak gerekir..Sonrası..
“Başkasına Gerek Yok !!!”
İşte mesele..yani mevzuyu getirmek istedikleri nokta burasıydı..
Başkasına gerek yok..dan KAST neydi dersiniz ?
Maalesef şunu demek istiyorlar ve asıl yarar umdukları nokta da burasıydı..
“Peygamber..Sadece Postacıdır !!!”
Neymiş haşa..POSTACI..!!!
Neden?.mektup size gönderilmiş..O'da sadece(!) getirmiş!!!
Evet anladığınız gibi Resulullah(SAV) Efendimizle olan irtibatı koparmak..
Hem Kur'an'la..hem de Hadis-i Şerif'lerle Hz.Peygamberin(SAV) haşa İslami yaşantıdan bu şekilde dışta bırakılması amaçlanmış..cemaatler..dini gruplar alaycı bir şekilde dile dolanır olmuş..fitne ve fesadın kol gezdiği bir dönemi yaşamaktaydık..
Bizim olayımızla ilgili yönü..Kur'an-ı Kerimi kendine gelen MEKTUP olarak algılayan bu hastalığın mikrobunun bulaştığı bir
HASTA 'nın nasıl da onulmaz ve tehlikeli bir sona doğru yürüdüğünün ibretlik hikayesidir.
Anlatım dilinde zorlanmamak için aşağıya yazacaklarım “Arkadaşımın” dilinden anlatıldığı biçimde sunulacaktır...
“ Yanılmıyorsam yıllarca önce Eylül sonu veya Ekim ayının içiydi bu hadisenin yaşandığı zaman dilimi...
O gün işim erken bitmiş,yolda iken kılamadığım ikindi namazı için aceleyle eve gelmiştim..Hemen abdest alıp namaz için hazırlandığımda evimizin kapısı sert bir cisimle vurularak çalındı..
“Tok..tok..tok..!”
“Kim O ?”
“Benim ''.......komşun''”
Hemen kapıyı açtım..bir de ne göreyim ! Daha önce de cüppe giyerdi ama, bu sefer başında sarık,elinde kocaman bir asa ve komşum ..........!
“Buyur ..... !”
.......!
Çok samimi değildik..Kendisi hemen yan binada büyükleriyle birlikte yaşayan,
bekar, dini hayatına ''kendince'' özen gösteren, çoğunlukla camii de namazlarını kılan, muhatap olduğu insanlarla Kur'an-ı Kerim üzerine günün hastalığının tezahürleri olarak MEKTUP'u okudunuz mu?minvali üzerine tartışmalar açan birisiydi..
Başlarda daha makul davranış biçimleri sergilerken..ilerleyen zamanlarda
“Hastalığının” ilk belirtileri görülmeye başlanmıştı.
“Mesela; Kıble yerine başka yöne dönerek namaz kılmak gibi !!!”
“Rabbinin adını an.Bütün varlığınla O'na yönel.
O, doğunun da-batının da Rabbi'dir.....”
Müzzemmil: 8-9 ncu Ayetleri delil göstererek yapması !!!