Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hayatin Unutulmaz Sayfalari.. (1 Kullanıcı)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
[FONT=Constantia, serif]HAYATIN UNUTULMAZ SAYFALARI[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Her insanın kendince acı-tatlı bir yaşam öyküsü vardır..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]ve belki de bundan dolayı çoğu zaman şunu işitiriz bazı kişilerden.. [/FONT]

“[FONT=Constantia, serif]Hayatımı yazmaya kalksam roman olur !..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Bu konuyu nereye açmam gerektiği yönünde bir tereddüt yaşayınca, üstteki sözden yola çıkarak, en uygun yerin EDEBİYAT sayfası olacağını düşündüm..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Şayet sizlerin hayatında da unutulmaz bir kesit-bir anı varsa ve paylaşmak isterseniz..sayfa herkese açık..ve emin olun ki toprağa karılana dek sayfalar dolmaya-yazılmaya devam edecek..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Ama unutulmaz sayfalar inşaAllah hep tertemiz kalsın..güzellikleriyle hatırlanan..yaşayanda iz bırakan..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Allah(CC)'ın selamı-rahmeti-bereketi üzerinize olsun..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..[/FONT]

* * * <> * * *

Bu Sayfaların Devamında Eklenen Yeni Gerçek Yaşam Hikayelerini
Okuyacaksınız..
Baş Sayfada Kimlerin Hikayeleri Var Eklenecektir...

1) Siz Hiç Başkasının Çocuğu Oldunuz mu ?..talipamca
2)Üç-buçuk Kardeş........ysmnkaos
3)Süleyman-Kıymalı yumurta........Gülnisa
4) Hiç Sizin Ziyaretinize "Peygamber" geldi mi ?....talipamca (YENİ)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Başkasinin çocuğu Olmak..

Başkasinin çocuğu Olmak..

[FONT=Constantia, serif]SİZ HİÇ BAŞKASININ ÇOCUĞU OLDUNUZ MU ?[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Çocuk...[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Cumartesi günü yarım gün olan okulundan geldikten sonra annesi onu hemen yıkardı. Banyonun; tek göz,ispirtolu ocakta ısıtılmak üzere,üstüne konan bir kazanda ısınan suyu ile, avluda tuvaletle yanyana olan küçücük bölmesine sokar ve bir güzel yıkardı..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Banyodan sonra yeni çamaşırları,elde olan en yeni giysilerini giydirir,saçlarını taradığı oğluna tenbihlerde bulunurdu..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]''Sakın yaramazlık yapma,terbiyeli ol ve onları üzecek bir davranışta bulunma tamam mı benim güzel yavrum ?..''[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Başını sallamakla yetinirdi çocuk..aslında sormak istediği,her seferinde tam soracak iken vazgeçtiği..Sanki sorularının cevabını alırsa kendi içinde bir şeylerin anlamını yitireceğini.. bir şeylerin eksileceğini..muhakkak bir kırılmanın yaşanacağını hisseder gibiydi..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Çocuk 8 veya 9 yaşlarında,[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]ilkokul 2-belki de 3- sınıf öğrencisiydi.. Memur bir baba,ev hanımı anne ve ikisi erkek,biri kız üç kardeşin büyüğüydü.Gerçi kardeşler neredeyse peşpeşe doğmuş gibi yaşları birbirine yakındı..en büyüğü o yıllarda 9 yaşındaysa en küçük kız kardeş 6 yaşındaydı..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Babanın görevi gereği o şehre gelmişler,bu oturdukları ikinci kira evleriydi..Müstakil,bitişik iki katlı,alt katta bir oda ve mutfak,üst katta da üstü asma kaplı balkona açılan kapısıyla misafir odası ve bir de yatak odası bulunmaktadır.Yan bitişikte ise ev sahipleri bir karı-koca oturmaktadırlar..O zamanlar ev sahipleri yaklaşık ellili yaşlarda idiler..Hiç çocukları olmamış..Sevgilerini uzun yıllar birbirleriyle paylaşsalar da,bilhassa ......teyze sokağının kedilerine hasretmişti kendisini,çocuk sevgisinin giderebilmek için eksikliğini..sabah ve akşama yakın,onlar için hazırladığı yiyeceklerle dolu olan tenceresiyle kapının önüne çıkar..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]''Gel pisi..pisi..gelin bakın anneniz size neler hazırladı..!! ''[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Bu sesi duymayı bekleyen ne kadar kedi varsa bir anda oraya toplaşırlardı..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]İçlerinden birisi biraz aç gözlülük yapsa hemen azarı işitirdi..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]''Seni kör olmayasıca..çekil bakayım şöyle kenara !!! ''[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]İşin garip tarafı sözünü dinlerlerdi..sanki topluluk içinde azarlanmanın utancıyla geri çekilir,yeni bir davet beklermişcesine orada bir süre otururdu..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Bu her gün hiç bıkmadan usanmadan tekrarlanan bir görevdi .....teyze için.Yeni kiracıların oraya taşınmasıyla kimi zaman .....teyzenin evde olmadığı durumlarda bu görev kiracılarına düşmekteydi..Kiracısı olan hanıma gideceği yeri ve dönüş vaktini bildirir,eğer bu gidiş uzun bir vakti kapsayacak olursa kedilerin yemeği için ya anahtarını bırakır ya da yiyeceklerle dolu olan tencereyi bırakırmış..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Bir kedi hariç diğerleri değil eve,avluya dahi giremezlermiş..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Çok titiz,çok tertipli olduğundan mahalleliyle de pek sık görüşmezmiş..Diğer komşularla öyle ayak üstü ama o güleç yüzüyle devamlı tebessüm haliyle konuşurmuş..Beyi o şehrin en ünlü çarşısında esnaf olarak dükkan işletiyormuş..Babacan,beyefendi kibar birisiymiş..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Çocuk; bu gidişlerin ilk başladığı,ilk gideceği zamanda ki,annesinin onu ikna etmek için konuşmalarını hatırlamış..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]''Bu gece .....teyzende kalacaksın !!! ''[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Neden !.. demek istemişti çocuk,ama soramamıştı..daha o zaman bunun yerine getirilmesi gerekli bir görev olduğunu,şayet bunu yapmazsa herkesin çok üzüleceğini hissetmiş gibiydi.. sormadı..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]''Nasıl davranmam gerekiyor ?''[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]diye sorabilmişti sadece..Annesi ....teyzenin onu ne kadar sevdiğini,onu misafir etmek için nasıl hazırlandığını anlatmış..bir gece misafir kalacaksın sadece demişti..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Evet..aslında üç kardeşin içinde ona daha fazla ilgi gösterir,sarılır,öper öper, iltifatlar eder, ona gösterdiği ayrıcalığı hep hissettirirmiş..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Üstü açık,bir duvarla birbirinden ayrılan yan eve seslenirmiş annesi..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]''Hu.. .....abla evde misin ? misafirin geliyor !..''[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Şıpıdık şıpıdık terlik sesleri telaşla kapıya koştururken,yan evin tahta kapısı gıcırdayarak açılır ve ....teyzenin sesi duyulurdu..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]''Paşam geldim..''[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Bitişik tahta kapının önünde çocuk bir evden diğer eve teslim edilirmiş..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Sanki çocuk çok uzaklardan gelmişçesine,bir anne hasretiyle sarılır,o vaziyette bir süre kalır sanki kalp çarpıntılarını,kavuşmanın heyacanını çocuğa hissettirmek için özellikle bunu yapar gibiymiş..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Elinden tutarak içeri girdiklerinde,hemen çocuğu mutfağa götürür..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]''Bakannesenin için neler yaptı..bu köfte sen çok seversin..şehriyeli pilavda yaptım yanına..şerbet senin için hazırladım bak..''[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Mutfaktan oturma odasına geçip “baba” nın gelme vaktine kadar sarılmazsa kaçıp,elinden kopup gidecekmiş gibi bir eliyle çocuğa sarılırken,diğer eliyle başını,yüzünü okşayıp anne şefkatiyle severmiş..[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Akşam iş dönüşü evin “baba”sı gelince o da kendisini karşılayan “oğul”un mutluluğuna bürünüverirmiş hemen..[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]''Bakın hele kimler gelmiş,bu ne şeref efendim,bizi bahtiyar ettiniz...''[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]Ve özenle hazırlanmış küçük bir masada akşam yemeği yenir neş'e içinde..çocuk bir yandan yemeğini yerken onların birbirlerine mutluluk bakışlarını yakalar çoğu zaman.[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Biraz mahzun da olsa “bir günlük “ saadetlerinin bitmemesini diler gibi o vaktin-gecenin uzaması için elden geldiğince gayret sarfedişlerine o da katılırmış...[/FONT]
[FONT=Constantia, serif]Yemek sonrası oyunlar oynanır,şarkılar söylenir ve zamanın nasıl ilerlediği farkedilmezmiş..Sonra yatma vakti gelince,yıllar öncesinden kalan,o hiç bitmeyecek arzunun,ara sıra saklı kaldığı sandıktan çıkarılarak,bir çocuk kokusu alabilmenin özlemiyle bağrına basıp hasret giderdiği çocuk pijaması,yatak takımları ile yatak hazırlanırmış..Elini yüzünü yıkayıp yatağa yatırdıktan sonra,başucunda yanık yanık bir ninni söylemeye başlarmış.Onlarda da annelik özleminin burcu burcu kokan sözleri nağmeleriymiş,yıllar yılı kendi kendine söylenip de bir çocuğa saklanan.Çocuk belki birazdan uykuya dalıp gidecek..ama sonraları öğrenmiş ki “anne” sabaha kadar başından bir an bile olsun hiç ayrılmazmış...[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]O iki güzel gönül insanının sanki yıllardır yapmak istedikleri ne varsa..evet evet bir “çocukları” olmuş olsaydı ve böyle bir durumda ne yapmaları gerekiyorsa öyle davranırlarmış...çocuk da o evin çocuğuymuşcasına onların bu saadetli anlarını bozmak istemezmiş gibi bir ulvi görevin yerine getirilmesine kendince katkıda bulunurmuş..O evde iki yıl kiracı kaldıkları zaman diliminde,ne zaman kendisinden istekte bulunsalar,”başkasının çocuğu olmak” onları mutlu etmek adına hiç zoruna gitmemiş..Ve şöyle düşünürmüş;[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]''Onlar Allah'ın vermediği bir nimete hiçbir zaman isyan etmeden tevekkülle karşıladıkları bu durumu..benimle bir çocuk sevgisini yaşadılar..eğer bundan dolayı onları mutlu edebildimse..bu özlemlerini benimle giderebilmelerine vesile olduysam ben de onlar kadar mutluluk duydum yaptığım işten..''[/FONT]

[FONT=Constantia, serif]GERÇEK HAYATTAN ALINTIDIR...[/FONT]

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM HAYIRLI AKŞAMLAR TALİP ABİM.
PAYLAŞIMINIZ ÇOK DUYGULU , İÇLİ VE ANLAM DOLU...
BİR ÇİFTİN ÇOCUKSUZLUK İLE SINANMASI GERÇEKTEN BÜYÜK BİR İMTİHAN. RABBİM BU SINAVLA KARŞILAŞANLARA HAKKIYLA SABIR VE TESLİMİYET NASİP ETSİN İNŞALLAH.
BU GÜZEL YAŞANMIŞ HADİSEYİ BİZLERLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ALLAAH RAZI OLSUN. AKŞAMINIZ HAYIR VE BEREKET OLSUN.
SELAM VE DUA İLE KALIN.......

avsar

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(CC)'ın selamı-rahmeti-bereketi üzerinize olsun..
Selam ve dua ile
:T

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür Ederim..

Teşekkür Ederim..

SELAMÜN ALEYKÜM HAYIRLI AKŞAMLAR TALİP ABİM.
PAYLAŞIMINIZ ÇOK DUYGULU , İÇLİ VE ANLAM DOLU...
BİR ÇİFTİN ÇOCUKSUZLUK İLE SINANMASI GERÇEKTEN BÜYÜK BİR İMTİHAN. RABBİM BU SINAVLA KARŞILAŞANLARA HAKKIYLA SABIR VE TESLİMİYET NASİP ETSİN İNŞALLAH.
BU GÜZEL YAŞANMIŞ HADİSEYİ BİZLERLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ALLAAH RAZI OLSUN. AKŞAMINIZ HAYIR VE BEREKET OLSUN.
SELAM VE DUA İLE KALIN.......

VeAleynaAleykümSelam Kardeşim ;

Amin, Merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz tevekkülün mükafıtana erenlerden eylesin bu gibi sabrı gösteren kullarını inşaAllah..
Cümlemizden inşaAllah..Sizin de Kardeşim..

Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür Ederim..

Teşekkür Ederim..

Allah(CC)'ın selamı-rahmeti-bereketi üzerinize olsun..
Selam ve dua ile :T

VeAleykümSelam Sizin de Kardeşim ;

İlgi gösterdiğiniz için ben teşekkür ederim..

Siz de Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

ozlem_37

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm gerçekten çok duygu dolu bir olay.Emeğinize sağlık selametle.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
yokluk zamanı idi...
herşeyin varlığının kesin olduğu, varlık içindeki yokluk...
kardeşlerdi...sadece üçbuçuk kardeş...
üçbuçuk kardeş olmazmı... maddi yokluk zamanlarında olur...sadece yiyecek babında... en küçüğü böyle buçuk olur işte...
bölüm bölüm yaşanan buçuklu yokluk hayatlarında...

israfın dizboyu gittiği, yemeklerin nefsine beğendirilmediği sofralarda vardı hayatta...
üçbuçuk kardeşin annesi ile yiyecek yemek bulamadığı sofralarda...

çalışmaya başlayınca kendime ilk dondurma alacağım diyordu en büyük kardeş...uzun zamandır yememişti...
başka insanların sofraları özenti olmuştu onlara...bir avuç yenilen yemişte, pazardan alınan meyvede...ama sadece hayaldi...

yemek yapmaktan sıkılan hanımlarda vardı gerçek hayatta, yemek yapmaya malzeme bulamayanlarda...
evdeki dolap boştu.. bomboş...ama bedenlerine kuvvet olacak mideleride...

babaları çalışmıyordu, zaten işlerde pek yoktu...dinlenmedeydi umarsızca.
elde avuçtada yoktuki.. hem olsada bu zamanda hazıra dağmı dayanırdı...
ama ne olursa olsun

maledilemezdi tembelliğin faturaları insanların kaderlerine...

selamünaleyküm talip abi..buda yaşanan bir kesit gerçek hayattan.....
ALLAHA EMANET OLUNUZ

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür Ederim..

Teşekkür Ederim..

VeAleynaAleykümSelam Yasemin Kardeşim..

Varlık içinde yokluğun biçare kıldığı hayatların acısını hissettiren bu gerçek yaşamın hikayesi..hele ki o masum çocukluğun yaşandığı devrelerde..ister istemez bir çok şeye özlem duyarken..ne kadar da ızdırap verir cana..
hüzünlü bir hikaye yaşanmış..belki de hala yaşanmakta..
Rabbim cümlemizi çevremize duyarlı kullardan eylesin inşaAllah..

Katkınız için teşekkür ederim..ama hikaye bayağı etkiledi beni..O "buçuk" hala bunları yaşıyor mu acaba ?

Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz Kardeşim..

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
şuanda bildiğim kadarı ile buçuk bunları yaşamıyor...
hatta kimbilir belkide geçmişinde kalan bu durumun farkında bile değildir...

ama maalesef hayatta hala buçuklar vardır.... istanbulda, türkiyede ve dünyada...
geçmişini unutacak kadar küçük...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbimizin bahşettiği her bir nimet için öylesine şükür içinde olmalıyız ki..ve elden geldiğince yeryüzündeki bütün "buçuk" lar için gayret sarfetmeliyiz..Hele ki bir de "yetim ve öksüzlerse" değil mi ?

Siz de Kardeşim Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..hayırlı geceler..

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamu Aleyküm Talip amcacım;
Paylaşımınız çok güzeldi...okurken hüzünlendim...ders alınması gereken ibretlik, anlamlı hikayelerdi... Rabbım (c.c) sizden razı olsun amcacım...:( selam ve dua ile kalınız ... hayırlı geceler.. Rabbım'e emanetsıniz...inşaAllah.. B)B)

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
eline emegine saglık gine güzel bir paylaşım...

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür Ederim..

Teşekkür Ederim..

EsSelamu Aleyküm Talip amcacım;
Paylaşımınız çok güzeldi...okurken hüzünlendim...ders alınması gereken ibretlik, anlamlı hikayelerdi... Rabbım (c.c) sizden razı olsun amcacım...:( selam ve dua ile kalınız ... hayırlı geceler.. Rabbım'e emanetsıniz...inşaAllah.. B)B)

VeAleynaAleykümSelam Tuba Yeğenim;

Doğumla başlayan dünya sahnesinde herkesin bir imtihan rolü var tabiri caizse..
Rabbimize kulluk bilinciyle rol alabilenler olabilelim inşaAllah..Katında rıza göstereceği ameller doğrultusunda her daim..

Amin cümle Ümmed-i Muhammed'den inşaAllah.. Siz de Selam ve baki dualar ile Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..geceniz hayırlı olsun..

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür Ederim..

Teşekkür Ederim..

eline emegine saglık gine güzel bir paylaşım...

Ben de Sizin "Şiir ve yazılarınızı" beğeni ile okuyorum.. İlginiz için teşekkür ederim Kardeşim..

Siz de Selam ve dua ile Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..geceniz hayırlı olsun..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli Geceler
Allah Razi Olsun Talipamca Cok Guzel Bir Kesit Sundun Bizlere
Kiymali Yumurta Hikayesi Bu.......
Yetim Buyumuştu Süleyman Anne Babasi Kuçuk Yaşta Terk Etmişti Onu
Bir Ağanin Yanina Boğaz Tokluğuna çalişmaya Girmişti O Kuçuçuk Yaşta.....
Ağanin Da Cocuklari Vardi Boy Boy Severdi Süleyman Onlari Başka Arkadaşlari Yoktu Ki.....
çalişirdi Sabah Akşam Yatsi....yorulur Bitkin Düşerdi Ağanin Ciftliğinde.....
Yemek Saati Geldiğinde Ağanin Hanimi Süleymana Corba Koyardi Onune Cocuklarina Ise Kiymali Yumurta....
Içi Giderdi Suleymanin Kokardi Et Kokusu Mis Gibi...ama Uzanamazdi Yiyemezi.....
Hep Cani Cekerdi Ama Bakakalirdi Yavrucak.....
Simdi Suleyman 72 Yaşinda Ve En Cok Sevdiği Yemek Kiymali Yumurta

Gercek Hayatta Arkadaşlar

Allaha Emanet Olun Huzunlendim Yazarken Bile......

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar........................

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür Ederim..

Teşekkür Ederim..

Hayirli Geceler
Allah Razi Olsun Talipamca Cok Guzel Bir Kesit Sundun Bizlere
Kiymali Yumurta Hikayesi Bu.......
Yetim Buyumuştu Süleyman Anne Babasi Kuçuk Yaşta Terk Etmişti Onu
Bir Ağanin Yanina Boğaz Tokluğuna çalişmaya Girmişti O Kuçuçuk Yaşta.....
Ağanin Da Cocuklari Vardi Boy Boy Severdi Süleyman Onlari Başka Arkadaşlari Yoktu Ki.....
çalişirdi Sabah Akşam Yatsi....yorulur Bitkin Düşerdi Ağanin Ciftliğinde.....
Yemek Saati Geldiğinde Ağanin Hanimi Süleymana Corba Koyardi Onune Cocuklarina Ise Kiymali Yumurta....
Içi Giderdi Suleymanin Kokardi Et Kokusu Mis Gibi...ama Uzanamazdi Yiyemezi.....
Hep Cani Cekerdi Ama Bakakalirdi Yavrucak.....
Simdi Suleyman 72 Yaşinda Ve En Cok Sevdiği Yemek Kiymali Yumurta

Gercek Hayatta Arkadaşlar​

Allaha Emanet Olun Huzunlendim Yazarken Bile......

EsSelamuAleyküm Kardeşim ;

Gerçekten çok duygu yüklü bir gerçek yaşam dramını bizlerle paylaşmışsınız..Allah(CC) razı olsun..

Süleyman Dede için içim burkuldu okuyunca..yahu bir yumurta da onun için kıramaz mı bu insanlar bu kadar mı duyarsızlarmış ?..
Yazık ..büyük bir nimeti Rabbim ellerinin altına koymuş..ama
"Bir Yetim Başı Okşama" nın Kadrini-kıymetini bilememişler..
Şimdi nasıl ki "su " içerken iç yangını sönmüyorsa
"Ya Hüseyn"
geçiyorsa içimizden..Dede içinde "Kıymalı yumurta" da aklımıza gelip..bir iç geçirmesi yaşıyacağız..

Çok teşekkür ederim kardeşim paylaşım için..eksik olmayınız..
Selam ve baki dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz...
Hayırlı Cum'a 'lar olsun Kardeşim..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli Geceler
Evet Suleyman Dede Benim Babam Daha Sonrasi Yurt Dişina Gitti Ve Ben Babama Cok Duşkunum Simdi Turkiyede Hikayenin Devami Da şu
Ağa Olemeden Once Babamla Helalleşir .ama Ağanin Hanimi Rahatsizlanir Ve Cocuklari Ona Bakmaz.birgun Babamin Turkiyeye Geldiğini Duyar Ve Haber Salar Helalleşmek Icin Sefil Durumdadir....babam Istemeyerek Gider Ve Ne Aci Ki....hakkini Helal Etmez......belki Helal Etse Iyi Olur Diyceksiniz...ama Cani Cok Yanmiş

Allaha Emanet Olun

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı

Ben de Sizin "Şiir ve yazılarınızı" beğeni ile okuyorum.. İlginiz için teşekkür ederim Kardeşim..

Siz de Selam ve dua ile Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..geceniz hayırlı olsun..

Bende size yürekten Teşekkürler ediyorum paylaşımlarınızın takipçisiyim inşALLAH
hep var olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt