Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hayat ta ne cok şeye sahıbız (2 Kullanıcı)

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
s.a benim hayatımda inşallah geçtiğimiz subat ayında çok büyük değişiklikler oldu bundan önce kendimi şanssız görürdüm,nimetlerin çoğunu görmezdim ve başarısızlıkları başka şeylere mal ederdim su 6 ayda anladım ki çok sağır ve körmüşüm hatta hiç bi şeyin farkında deilmişim çok şükür bazı şeyleri allahın izni ile biraz daha iyi ayırt edebiliyoruz.insan raydan çıkmaya görsün.sonra otobanda ters şerite girmek gibi sonra geri geri gelmeye çalışıyorsunuz.ne ediyorsak kendi elimizle ediyoruz.nankör ve şükürsüz olmamak gerek.hakkınızı helal edin.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm gülnisa hocam emeğinize sağlık allah c.c. Razı olsun .. Inşallah alınması gereken mesajlar alınıyordur .. Mutlu olmak için bir çok neden var aslında .. Allah'a emanet olun selam ve dua ile . .

aleykumselam kardeşim
allah razi olsun
inşaallah hayata daima gulen gozlerle bakariz
allaha emanet ol

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
s.a benim hayatımda inşallah geçtiğimiz subat ayında çok büyük değişiklikler oldu bundan önce kendimi şanssız görürdüm,nimetlerin çoğunu görmezdim ve başarısızlıkları başka şeylere mal ederdim su 6 ayda anladım ki çok sağır ve körmüşüm hatta hiç bi şeyin farkında deilmişim çok şükür bazı şeyleri allahın izni ile biraz daha iyi ayırt edebiliyoruz.insan raydan çıkmaya görsün.sonra otobanda ters şerite girmek gibi sonra geri geri gelmeye çalışıyorsunuz.ne ediyorsak kendi elimizle ediyoruz.nankör ve şükürsüz olmamak gerek.hakkınızı helal edin.

aleykumselam kardeşimcok guzel ifade etmissiniz
elinize sağlik
allah daima hayata gülen ggozlerle bakmayi nasip etsin
allah razi olsun
allaha emanet olun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm can hocam..
Allah c.c razı olsun inşallah.. Emeğinize, gönlünüze sağlık.. Nefistir, insanı mutsuzluğa sürükleyen şey.. Allah c.c'nin emir ve nehiylerine, teslimiyetle sarılan herkesin bir iç huzuru yakalayacağı Rabbimiz c.c'nin bir vaadidir.. Bu emirlere sıkıca sarılmak, imtihanlardan yana ayrıcalıklı olacağımız manasına gelmez, bilakis en çok ağır imtihana inananlar tabi olmaktadır.. Ama inançsız ile inanan arasında burada bir tavır ve yaklaşım farkı olur.. İnanmayan insan, hafif bir rüzgarda devriliverir, ümitleri yıkılır.. İnanan ise fırtınalarda dahi sarsılır ama yıkılmaz.. İnançsızın aksine böylesine meşakkatli bir durumda bile mutluluktan bir şey kaybetmez.. İman ile dengeyi ve huzuru yakalamıştır o kişi.. Rabbinin verdiğine sabretmesi gerektiğini bilir.. Bunun kayıp değil, isterse kazanca döneceğini bilir.. İsyan etmeden ve sabırla tabii ki..

Cumanız mübarek olsun can hocam..Dualarımdasınız inşallah.. Rabbimize emanetimsiniz..Selam, Dua ve muhabbetle kalın..B)B)B)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm can hocam..
Allah c.c razı olsun inşallah.. Emeğinize, gönlünüze sağlık.. Nefistir, insanı mutsuzluğa sürükleyen şey.. Allah c.c'nin emir ve nehiylerine, teslimiyetle sarılan herkesin bir iç huzuru yakalayacağı Rabbimiz c.c'nin bir vaadidir.. Bu emirlere sıkıca sarılmak, imtihanlardan yana ayrıcalıklı olacağımız manasına gelmez, bilakis en çok ağır imtihana inananlar tabi olmaktadır.. Ama inançsız ile inanan arasında burada bir tavır ve yaklaşım farkı olur.. İnanmayan insan, hafif bir rüzgarda devriliverir, ümitleri yıkılır.. İnanan ise fırtınalarda dahi sarsılır ama yıkılmaz.. İnançsızın aksine böylesine meşakkatli bir durumda bile mutluluktan bir şey kaybetmez.. İman ile dengeyi ve huzuru yakalamıştır o kişi.. Rabbinin verdiğine sabretmesi gerektiğini bilir.. Bunun kayıp değil, isterse kazanca döneceğini bilir.. İsyan etmeden ve sabırla tabii ki..

Cumanız mübarek olsun can hocam..Dualarımdasınız inşallah.. Rabbimize emanetimsiniz..Selam, Dua ve muhabbetle kalın..B)B)B)

aleykumselam güzel yureklı kardeşım
senı cok ozledım oncelıkle bunu ıfade etmek ısterım
yorumun cok guzel allah razı olsun
bu sabırlarımızın sonunu allah kat kat verır ınşaallah
her daım ayakta kalmayı ve hat-yata gulen gozlerle bakmayı nasıp etsın yaradan
allaha emanet ol
selam ve dua ıle:a14:

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum ablam yine yüreginizden gerçenleri oldugu gibi yazmışsınız güzel yüreginize saglık olsun ...

mutluluk.... beklenmezki ...mutluluk kuşun kanadında derler ne zaman

gelecegi belli olmaz ..gelse tutulmaz .. tutacagım sanırsın elinizden

kaçıverir.. uçu verir....... uçtu gitti dersiniz birde bakarsınız yine konmuş

pervazınıza... ömrümüz boyunca pencerelerde kuşun teşrif etmesini

kanadından mutlulugu bırakmasını bekliyecegiz...mutlulugu uzaklarda aramaya

gerek yok yanı başımızda ... nefes alıyormuyuz ..bu yeter mutlu olmaya ..

demektirki hala iyilik yapmaya tövbe etmeye ... fırsat var.. bir çocugun

başını okşamaya .. kuşlara yem vermeye papatya koklamaya ... her gün

güneşin doguşuyla yine ve yeniden dogmaya .. güneşin batışıyla kendimizi

hesaba çekmeye...fırsat var .. velhasıl güzel ablam ... insannın mutlu
olmaması için hiç bir sebepi yok ... ;)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ablam yine yüreginizden gerçenleri oldugu gibi yazmışsınız güzel yüreginize saglık olsun ...

mutluluk.... beklenmezki ...mutluluk kuşun kanadında derler ne zaman

gelecegi belli olmaz ..gelse tutulmaz .. tutacagım sanırsın elinizden

kaçıverir.. uçu verir....... uçtu gitti dersiniz birde bakarsınız yine konmuş

pervazınıza... ömrümüz boyunca pencerelerde kuşun teşrif etmesini

kanadından mutlulugu bırakmasını bekliyecegiz...mutlulugu uzaklarda aramaya

gerek yok yanı başımızda ... nefes alıyormuyuz ..bu yeter mutlu olmaya ..

demektirki hala iyilik yapmaya tövbe etmeye ... fırsat var.. bir çocugun

başını okşamaya .. kuşlara yem vermeye papatya koklamaya ... her gün

güneşin doguşuyla yine ve yeniden dogmaya .. güneşin batışıyla kendimizi

hesaba çekmeye...fırsat var .. velhasıl güzel ablam ... insannın mutlu
olmaması için hiç bir sebepi yok ... ;)

aleykumselam guzel kardeşım
cok guzel yorumlamışsın
ılavelerın ıcın allah razı olsun
evet
mutluluk bır gun gelır bır gun gıder gıdeceğı zaman sıkı tutmalı ve yan cebımıze koymalıyız değıl mı
allah razı olsun
allah her daım mutuluk ıcınde yaşamayı nasıp etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
arkadaşlar

ınsanların en streslı ve sınırlı oldukları aylar temmuz ve ağustos aylarıymış
sebebıde sıcaklar
evet doğru kabul edıyorum amma
dıkkatımı cektı bende dahılım buna ve yazıp kendımı ıfade etmek ıstedım
bırşeylere de dıkkat cekmek adına

bakıyorum cevreme coğu kışıler mutsuz
artık mutlu ve mutsuz kelımelerı ağızımızda dolaştırır olmuşuz ama tam kavrayamaışız

mutsuzluk nedır mutluluk nedır dıye

sahıp olduğumuz tum guzellıklerı gormemeızlıkten gelıyoruz ve hemen ben mutlu değılım dıyoruz
oysa kı baktığımız zaman mutlu olmak ıcın o kadar sebep var kı.....

Elımze bır kağıt bır kalem alıpda lıstelesek emınım kı guzellıklerın sayısı cok daha fazla olacaktır

deneyın ıstersenız

pekı bunları nıye yazıyorum dıyen olur belkı

şunun ıcın

zamanın cok kıymetlı olduğu bu dunyada gulumseyerek hayata bakmak ıcın

şerrın ve hayırın allah tan gelerek sabredeceğımızı ve sabretmenın karşılığını beklemek ıcıcn

allah o kadar buyuk kı sayısız nımetlerını vermış

o halde
her kucucuk olayda güçlu olup sahıp olduklarımıza bakıp gonlumuze ferah tutmak ıcın
bunları yazma gereğı duydum arkadaşlar

okuduğunuz ıcın allah razı olsun
umarım ıçınıze az da olsa faydam olmuştur

allaha emanet olun

çok güzel bir konuya değinmişsiniz.nefsimizin istekleri bitmez onun için bizden aşağidakilere bakmamiz gerekiyor.elimizdekilerin kiymetini bilip onlarla yetinmemiz gerekiyor
yaziniz için allah c.c.razi olsun...selam ve dua ile

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir konuya değinmişsiniz.nefsimizin istekleri bitmez onun için bizden aşağidakilere bakmamiz gerekiyor.elimizdekilerin kiymetini bilip onlarla yetinmemiz gerekiyor
yaziniz için allah c.c.razi olsun...selam ve dua ile

selamunaleykum kardeşım
allah sızdende razı olsun
allaha emanet olun

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı ve nurlu geceler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt