Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ஃ HAYAT İMANLA HAYAT bulur ஃ (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Yani, yaşamımızda karşımıza çıkan maddî-manevî her şeyde Allah’ı görebilmek ve sebeplere takılmayıp her şeyde Allah’ı müşâhede edebilmektir. Manevi durumumuzu ortaya koyması için gelen bu bela ve musibetlerin her biri bir sebeple gönderilir adresimize. Gönderen ise Allah’tır!

İman tevhidi, tevhid teslimi, teslim tevekkülü, tevekkül ise saadet-i dareyni iktizâ eder

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
. Dünya hayatı, imansız bir insana taşıyamayacağı kadar ağır zorluklar yükler. Bir insan tevekkül etmedikçe, Allah'a dayanıp güvenmedikçe o insanın zorlukların altından kalkması, bunlardan ruhen etkilenmeden kurtulması imkânsızdır.

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Varlık, uykunun kundağındayken ızdırabı abideleştiren o ızdırap ve şefkat şairi;

Azapsız dimağların görecekleri serap,
Ve sancı değil, sancı çekmemek en acısı...

diyerek ızdırabı ruhunda duymayan, ızdırapsız bir hayatın eşiğinde dolaşan günümüzün garip insanına seslenir. Her şeyin gizlendiği gecelerde ruhunu cesedine ezdiren garip insanlara en acının ne olduğundan haber verir. Sancısız, ızdırapsız bir hayat, çölde dolaşıp serap görmek gibi bir şeydir onun için.

Yakup çilehanesine uğramayanlar, ruhunda magmalar yandığı halde hissetmeyenler, gönül Kâbelerine ızdırap tohumları serpmeyenlerin onu anlamaları çok zordur.

Adı göklerde Yüce Yaratıcıyla yan yana yazılı olan Nebiler Serverinin, ezelde bestelenen, Mekke'nin dikenli yollarında boy atan, ve Medine'nin burçlarında taşınan ızdırabını taşır bugünlere.

O ızdırap ki, Nebiler serveriyle başlamış, Hz. Ebu Bekir'le, Hz. Ömer'le, Hz. Osman'la, Hz. Ali'yle gelişip boy atmış, sahabenin dil altlarında saklanmış ve çağları aşan kutlu beyanlarla bezenerek bugünlere gelmiştir.

Ve bugünün ızdırap insanının gönlünde bayraklaşmıştır. Yine onun gönlünden taşınacaktır gelecek nesillere.

Ey Izdırap anladım ki her şey seninle
Sen Hakk'a giden yollarda vuslata vesile...

selam ve dua ile kardeşim

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ben bir Alem olmusam

Ben bir Alem olmusam söylerim alem icinde
Kimse bilmez sirrimi , kendim bir alem icinde

Niyaz ehlinden gelmisim eylerim zikri beyan
Beyan ile bu zikri gizli bir canan icinde

Men aref sirrin bildim bileli durmam söylerim
Söyledigime takilma, sen söyle kendi icinde

Hem Hakkel yakin olup varmisim dergaha
mekan yokdur orda , gezerim bir zaman icinde

Lamekan ismin söylerler bilmezler ama kimdir
Lamekanida gördüm , gizli bir alem icinde

Ne cok konusdun diye bana nutuk eylerler
döndüm bakdim söyleyen gizli bir can icinde

Simdi dedim ustayim, Ismi azam buldum
sonra utandim cemalinden, bir kabir icinde

Evvel dedim ahir dedi, zahir dedim batin dedi
ya sen nerdesin deyince, gürledi nur icinde

Cümle melekutler eylesin bana secde
Boyun egsinler desem, küser seytan icinde

Kureyse gelsem olsam bir resülü ekrem
Ebu lehebi bahane eder, kizar kafir icinde

Ahu feryat etsem aglasam zarü zar
Okyanusu cosdurur , bogar umman icinde

Gidipde arayayim ol cevheri muammayi
Cahil git der bana, aradigin Çelebi icinde

Kimin kalbinde Allah varsa onun muiyni (yardımcısı) Allahtır!
Kimin kalbinde Allahtan gayrisi varsa onun hasmı Allahtır!
KALBİ ALLAH'LA DOLU OLANLARA SELAM OLSUN

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Varlık, uykunun kundağındayken ızdırabı abideleştiren o ızdırap ve şefkat şairi;

Azapsız dimağların görecekleri serap,
Ve sancı değil, sancı çekmemek en acısı...

diyerek ızdırabı ruhunda duymayan, ızdırapsız bir hayatın eşiğinde dolaşan günümüzün garip insanına seslenir. Her şeyin gizlendiği gecelerde ruhunu cesedine ezdiren garip insanlara en acının ne olduğundan haber verir. Sancısız, ızdırapsız bir hayat, çölde dolaşıp serap görmek gibi bir şeydir onun için.

Yakup çilehanesine uğramayanlar, ruhunda magmalar yandığı halde hissetmeyenler, gönül Kâbelerine ızdırap tohumları serpmeyenlerin onu anlamaları çok zordur.

Adı göklerde Yüce Yaratıcıyla yan yana yazılı olan Nebiler Serverinin, ezelde bestelenen, Mekke'nin dikenli yollarında boy atan, ve Medine'nin burçlarında taşınan ızdırabını taşır bugünlere.

O ızdırap ki, Nebiler serveriyle başlamış, Hz. Ebu Bekir'le, Hz. Ömer'le, Hz. Osman'la, Hz. Ali'yle gelişip boy atmış, sahabenin dil altlarında saklanmış ve çağları aşan kutlu beyanlarla bezenerek bugünlere gelmiştir.

Ve bugünün ızdırap insanının gönlünde bayraklaşmıştır. Yine onun gönlünden taşınacaktır gelecek nesillere.

selam ve dua ile kardeşim
-_________ selamun aleykum
eyvallah kardeşim ne güzel bir izah'dır..maşaALLAH yüreginiz dert görmesin..
selam ve dua ile__________

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ben bir Alem olmusam

Ben bir Alem olmusam söylerim alem icinde
Kimse bilmez sirrimi , kendim bir alem icinde

Niyaz ehlinden gelmisim eylerim zikri beyan
Beyan ile bu zikri gizli bir canan icinde

Men aref sirrin bildim bileli durmam söylerim
Söyledigime takilma, sen söyle kendi icinde

Hem Hakkel yakin olup varmisim dergaha
mekan yokdur orda , gezerim bir zaman icinde

Lamekan ismin söylerler bilmezler ama kimdir
Lamekanida gördüm , gizli bir alem icinde

Ne cok konusdun diye bana nutuk eylerler
döndüm bakdim söyleyen gizli bir can icinde

Simdi dedim ustayim, Ismi azam buldum
sonra utandim cemalinden, bir kabir icinde

Evvel dedim ahir dedi, zahir dedim batin dedi
ya sen nerdesin deyince, gürledi nur icinde

Cümle melekutler eylesin bana secde
Boyun egsinler desem, küser seytan icinde

Kureyse gelsem olsam bir resülü ekrem
Ebu lehebi bahane eder, kizar kafir icinde

Ahu feryat etsem aglasam zarü zar
Okyanusu cosdurur , bogar umman icinde

Gidipde arayayim ol cevheri muammayi
Cahil git der bana, aradigin Çelebi icinde

Kimin kalbinde Allah varsa onun muiyni (yardımcısı) Allahtır!
Kimin kalbinde Allahtan gayrisi varsa onun hasmı Allahtır!
KALBİ ALLAH'LA DOLU OLANLARA SELAM OLSUN

_______aleykum selam hafize hanım teyzem ..
rabbim daim razı ola..
eklediginiz bu güzel dizeleri kayıt ettim . inşaALLAH
yüreginiz dert görmesin
selam ve dua ile________

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
konunun devamı,,

"İman tevhidi, tevhid teslimi, teslim tevekkülü, tevekkül de saadet-i dareyni gerektirir."

Teslim ise tevekkülü gerektirir

Teslim ise tevekkülü, Allah'ı vekil kılmayı gerektirir. İnanan insanın, acziyet ve (manevi) fakirliğini bilip "Hasbunallâhu ve ni'mel vekil" (Allah bize kâfidir. O ne güzel vekildir.) demekten başka çaresi yoktur. Allah'ı vekil kılmak, O'na tevekkül etmek, hem dünya hem de ahiret saadetini kazanmanın zaruri şartıdır. Allah ve Resulüne iman edip itaat eden ve buyruklarına teslim olan müminin, Allah'a tevekkül etmesi en sağlam sığınaktır.

Tevekkül, Allah'a güvenmektir. Tevekkül, Allah'ın takdir ettiği mukadderatın mutlaka gerçekleşeceğine inanmaktır. Tevekkül, işlerinin tedbirini aldıktan sonra takatinin üzerindeki hususları Allah'a havale etmektir. Tevekkül, en güzel vekil olan Allah'a dayanmaktır. Tevekkül, sadece Allah'tan yardım beklemektir. Tevekkül, yerine getirilmesi gereken durumları yerine getirmek hususunda, Allah Resulü (sav)in sünnetine tabi olmaktır.

Burada şunu da belirtmeliyiz ki, tevekkül, sebepleri tamamen reddetmek değildir. Belki, sebepleri, kudret elinin perdesi bilip riayet ederek; sebeplere teşebbüsü ise bir nevi fiilî dua telâkki ederek, sonuçları yalnız Cenâb-ı Haktan istemek ve neticeleri O'ndan bilmek ve O'na minnettar olmaktan ibarettir.

İnsan, başına gelen bela ve musibetlerin baskısından, sıkıntısından, ancak Allah'a teslimiyet ve tevekkülle kurtulabilir. Sebeplere tevessül ederek üzerine düşeni tam olarak yaptıktan sonra, Allah'a tevekkül eden insan, hem bu dünyada hem de ahirette mutluluk ve saadete erişir.

PROF.DR. MEHMET SOYSALDI

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

~~bacım rabbim razı ola teşekkür ederim :):)~~

8bcb6314a5448173ae6ec0dhb1.jpg

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Allah'a ve ahiret gününe iman eden hiçbir milletin, Allah ve Resulünün karşısına çıkan kimseleri, isterse o kimseler babaları, evlatları, kardeşleri ve sülaleleri olsun, sevip dost edindiklerini göremezsin.
İşte Allah, onların kalplerine imanı nakşetmiş ve kendi tarafından bir ruhla onları desteklemiştir. Onları, içlerinden ırmaklar akan cennetlere, hem de ebedi kalmak üzere yerleştirecektir. Allah onlardan, onlar da O'ndan razıdırlar. İşte onlar, Allah'ın tarafında olanlardır. Ve iyi bilin ki, felaha erenler, Allah'ın tarafında yer alanlar olacaklardır. " (Mücadele, 58/22)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
EVET , çok güncel bir konu : iman nedir ? - soruyorum sana "Hz Muhammede (sav) inanmaya gerek yok "diyen F Gülen ve ona tabi olanlar iman ehli midir ?

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
bu kez aynı isminle girmişşin neden diger isimlerinle girmedin gücenirler diger isimlerin bak sana söylemedi deme :) biz digerlerine alıştık oysaki...

güzel kardeşim bu sefer gözüne beni kestirdin ama. peşinen söyleyim ...
benim arkadaşlıgım sana fazla zevk vermez .. ben becerememki .. sonrada hevesin kursagında kalır yazık olur sana hayal kırıklıgına ugrarsın...

hadi selametle

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
işte görüyorsunuz arkadaşlar lafı nasıl geçistiriyor ama bir türlü çocuğun bile hemen cevab vereceği bir soruya cevab veremiyor ...bi de imanı ağzına alıyor

Nevin sence aminenurcu neden tevhid cümlesini yazamıyor ve " Hz Muhammede inanmaya gerek yok" diyenlerin kafir olduklarını ne sebele söyleyemiyor ?

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
herşeyi anlayabiliyorum ama sahtekarlığı iki yüzlülüğü asla ! iki yüzlü munafıklar cehennemin dibindeler

insan hem imandan söz etsin hem iman nedir söyleyemez

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
naime ...
gel güzel güzel konuşalım
ama hakaret etmiyeceksin .. çünkü sen ediyorsun ben yine sana aynı seviyede karşılık veremiyorum yolun selametle olsun diyorum senin .. sözün havada kalıyor bende çok üzülüyorum bu duruma... iletişim seviyemiz aynı degil diye :)

şimdi bu sende saplantı olmUş bilinç altına yerleşmiş .. şöyle bir çocukluğuna insek diyorum.. ha unutmadan ben bri sözü bana bir kez söyledikleri zaman anlıyorum hamdolsun...

sana bir milyon kez söyledim ben nur cemaatinden degilim... o şerefe nail olmadım nasipsizim dedim hadi birmilyombirinci kez söylüyorum .. BEN NUR CEMAATİNDEN DEGİLİM HİÇ BİR CEMAATE BAGLI DEGİLİM... SANA RESİM HEDİYE ETTİGİM TÜM HAK AŞIKLARININ HAK DOSTLARININ YOLUNA BİNLERCE KEZ KURBAN OLURUM.. BU SONDUR NAİME BİR DAHA BUNU TEKRARLAMIYACAM... ANLAŞTIKMI...

HADİ TEKRAR SELAMETLE ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt