Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

~~ HAYAT DERSİ ~~ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ne zaman hayatınızda bazı şeyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24 saat kısa gelmeye başlarsa, o zaman mayonez kavanozu ve 2 fincan kahveyi hatırlayınız!
Bir gün bir profesör, masasının üzerinde birkaç kutu olduğu halde
felsefe dersindedir. Ders başladığında, hiçbir şey söylemeden, önüne büyükçe bir mayonez kavanozunu alır ve içerisini tenis topları ile
doldurur.Ve öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar. Öğrenciler ittifakla kavonozun dolduğunu ifade ederler.Bu sefer profesör önündeki kutulardan bir tanesinden aldığı çakıl taşlarını, çalkalayarak kavanoza döker, böylece çakıl taşları kayarak, tenis toplarının aralarındaki boşlukları doldurur.Ve öğrencilere tekrar kavanozun dolup dolmadığını sorar.Onlar da "evet, doldu'' derler. Tekrar profesör masanın üzerindeki diğer kutuyu eline alır ve içindeki kumu
yavaşça kavnoza döker. Tabii ki kumlar da çakıl taşlarının aralarındaki boşlukları doldurur.Ve tekrar öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını
sorar..Öğrenciler de koro halinde "evet" derler.Bu sefer profesör masanın altında hazır
bekleyen 2 fincan kahveyi alır ve kavanoza boşaltır, kahve de kumların arasında kalan boşlukları doldurur.
Öğrenciler gülerler!

Profesör öğrencilerin gülüşünü destekleyerek "evet" der; ben "Bu
kavanozun sizin hayatınızı simgelediğini ifade etmeye çalıştım"
der. Şöyle ki; Bu tenis topları hayatınızdaki önemli şeylerdir; dininiz, ibadetleriniz, aileniz, çocuklarınız, sıhhatiniz, arkadaşlarınız ve sizin için önemli olan şeylerdir. Şayet diğer şeyleri kaybetseniz de, bu önemli şeyler kalır ve hayatınızı doldurur.O çakıl taşları ise daha az önemli olan diğer şeylerdir;
işiniz, eviniz, arabanız vs. Kum ise diğer ufak tefek şeylerdir."Şayet
kavanoza önce kum doldurursanız..." diye, anlatmaya devam eder, "çakıl taşlarına ve özellikle de tenis toplarına (yeterli) yer kalmaz.Aynı şey hayatımız için de geçerlidir. Vaktinizi ve enerjinizi ufak tefek şeylere harcar, israf ederseniz, önemli şeyler için vakit
kalmayacaktır. Dikkatinizi mutluluğunuz için önem arz eden şeylere çevirin. Çocuklarınızla oynayın.
Sıhhatinize dikkat edin. Eşinizle yemeğe çıkın. Evinizin ihtiyaçlarını karşılayın.

Öncelikle tenis toplarını kavanoza yerleştirin.
Öncelikleri sıralamayı iyi bilin.
Gerisi hep kumdur.
Bu ara bir öğrenci parmağını kaldırır ve sorar; "Pekiii, o iki fincan kahve nedir?"

Profesör gülerek: "Bu soruyu sorduğuna sevindim.

Hayatınız ne kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlarınız ve sevdiklerinizle bir fincan
kahve içecek kadar vakit ayırın!"

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ~~ HAYAT DERSİ ~~

RAHMAN razı olsun sizden inş...selametle..

fevzisultansu

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN
ÇOK GÜZEL B) B) B)

l_papatya

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeşim senden başımızı kesselerde davamızdan vazgeçmiycez B)B)
B)RABBİM ZALİMLERİN ZULMÜNDEN HABERDARDIRB)B)

l_papatya

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUNB)

l_papatya

Kayıtlı Kullanıcı

ALİYE KARDEŞİM YAZDIM YA OKUDUM YAZDIĞINIZIİKİSİNİ AYNI ANDA YOLLAMIŞTIM O YÜZDEN İMZANLA OLAN YAZIYI ÖNCE GİTMİŞB):)

kelce86

Kayıtlı Kullanıcı

gerçekten çok güzel tam bi hayat dersi eline,ağzına sağlık ...sağol kardeşim..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

kelce86 yazdı:
gerçekten çok güzel tam bi hayat dersi eline,ağzına sağlık ...sağol kardeşim..B)

rabbim sizden de razı olsun kardeşim, beğendiğinize çok sevindim. Allah razı olsun kardeşim.. üyeliğiniz hayırlı olsun bu arada, hoşgeldiniz kardeşim. selametle kalın inş.B)B)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım...B)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...HAYIRLI CUMALAR...
selametle İNŞALLAH...B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım...B)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...HAYIRLI CUMALAR...
selametle İNŞALLAH...B)

~*~*~*~*~*~

Ve aleyküm Selam değerli Nihal Ablam..B)
Teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim..Allah c.c razı olsun ablam...Size de hayırlı ve feyiz dolu Cumalar olsun..Dualarda buluşmak duası ile En Emin'e emanetimsiniz inşallah..B)

~*~*~*~*~*~

kasirga5274

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm tek kelimeyle harikaydı:Bemeğinize sağlık selametle:H

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ne zaman hayatınızda bazı şeyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24 saat kısa gelmeye başlarsa, o zaman mayonez kavanozu ve 2 fincan kahveyi hatırlayınız!
Bir gün bir profesör, masasının üzerinde birkaç kutu olduğu halde
felsefe dersindedir. Ders başladığında, hiçbir şey söylemeden, önüne büyükçe bir mayonez kavanozunu alır ve içerisini tenis topları ile
doldurur.Ve öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar. Öğrenciler ittifakla kavonozun dolduğunu ifade ederler.Bu sefer profesör önündeki kutulardan bir tanesinden aldığı çakıl taşlarını, çalkalayarak kavanoza döker, böylece çakıl taşları kayarak, tenis toplarının aralarındaki boşlukları doldurur.Ve öğrencilere tekrar kavanozun dolup dolmadığını sorar.Onlar da "evet, doldu'' derler. Tekrar profesör masanın üzerindeki diğer kutuyu eline alır ve içindeki kumu
yavaşça kavnoza döker. Tabii ki kumlar da çakıl taşlarının aralarındaki boşlukları doldurur.Ve tekrar öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını
sorar..Öğrenciler de koro halinde "evet" derler.Bu sefer profesör masanın altında hazır
bekleyen 2 fincan kahveyi alır ve kavanoza boşaltır, kahve de kumların arasında kalan boşlukları doldurur.
Öğrenciler gülerler!

Profesör öğrencilerin gülüşünü destekleyerek "evet" der; ben "Bu
kavanozun sizin hayatınızı simgelediğini ifade etmeye çalıştım"
der. Şöyle ki; Bu tenis topları hayatınızdaki önemli şeylerdir; dininiz, ibadetleriniz, aileniz, çocuklarınız, sıhhatiniz, arkadaşlarınız ve sizin için önemli olan şeylerdir. Şayet diğer şeyleri kaybetseniz de, bu önemli şeyler kalır ve hayatınızı doldurur.O çakıl taşları ise daha az önemli olan diğer şeylerdir;
işiniz, eviniz, arabanız vs. Kum ise diğer ufak tefek şeylerdir."Şayet
kavanoza önce kum doldurursanız..." diye, anlatmaya devam eder, "çakıl taşlarına ve özellikle de tenis toplarına (yeterli) yer kalmaz.Aynı şey hayatımız için de geçerlidir. Vaktinizi ve enerjinizi ufak tefek şeylere harcar, israf ederseniz, önemli şeyler için vakit
kalmayacaktır. Dikkatinizi mutluluğunuz için önem arz eden şeylere çevirin. Çocuklarınızla oynayın.
Sıhhatinize dikkat edin. Eşinizle yemeğe çıkın. Evinizin ihtiyaçlarını karşılayın.

Öncelikle tenis toplarını kavanoza yerleştirin.
Öncelikleri sıralamayı iyi bilin.
Gerisi hep kumdur.
Bu ara bir öğrenci parmağını kaldırır ve sorar; "Pekiii, o iki fincan kahve nedir?"

Profesör gülerek: "Bu soruyu sorduğuna sevindim.

Hayatınız ne kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlarınız ve sevdiklerinizle bir fincan
kahve içecek kadar vakit ayırın!"

_______selamün aleyküm güzel kardeşim ..
rabbim razı olsun emeginize saglık...
ders alıp hayatımızda son ana kadar uygulamamız dilegi ile
emanetim rahmana
selam ve dua ileB)B)B)_______

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt