Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hayalimdeki dünya

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim,

" Şüphesiz, iyiler Naîm cennetindedirler. "

İnfitar Suresi, Ayet 13

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim ,

" Şüphesiz onların yerine daha iyilerini getirmeye bizim gücümüz yeter ve kimse bizim önümüze geçemez."

Mearic Suresi, Ayet 41

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim,

" Rabbim! Gerçekten bana mülk verdin ve bana sözlerin yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada ve ahirette sen benim velimsin. Benim canımı Müslüman olarak al ve beni iyilere kat. "

Yusuf Suresi, Ayet 101

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim,

" Fakat Rablerine karşı gelmekten sakınanlar için, Allah katından bir konaklama yeri olarak, içinde ebedî kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler vardır. Allah katında olan şeyler iyiler için daha hayırlıdır."

Âl-i İmran Suresi, Ayet 198

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Kendini bilmeyenden başka İbrahim’in dininden kim yüz çevirir? Andolsun, biz İbrahim’i bu dünyada seçkin kıldık. Şüphesiz o ahirette de iyilerdendir.

Bakara Suresi, Ayet 130

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Bir zaman Rabbi İbrahim’i birtakım emirlerle sınamış, İbrahim onların hepsini yerine getirmiş de Rabbi şöyle buyurmuştu: “Ben seni insanlara önder yapacağım.” İbrahim de, “Soyumdan da (önderler yap, ya Rabbi!)” demişti. Bunun üzerine Rabbi, “Benim ahdim (verdiğim söz) zalimleri kapsamaz” demişti.

Bakara Suresi, Ayet 124

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

İbrahim, bunu kendi oğullarına da vasiyet etti, Yakup da öyle: “Oğullarım! Allah, sizin için bu dini (İslâm’ı) seçti. Siz de ancak Müslümanlar olarak ölün” dedi.

Bakara Suresi, Ayet 132

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Yoksa siz Yakup’un, ölüm döşeğinde iken çocuklarına, “Benden sonra kime ibadet edeceksiniz?” dediği, onların da, “Senin ilâhına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak’ın ilâhı olan tek bir ilâha ibadet edeceğiz; bizler O’na boyun eğmiş Müslümanlarız.” dedikleri zaman orada hazır mı bulunuyordunuz?

Bakara Suresi, Ayet 133

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

(Yahudiler) “Yahudi olun” ve (Hıristiyanlar da) “Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız” dediler. De ki: “Hayır, hakka yönelen İbrahim’in dinine uyarız. O, Allah’a ortak koşanlardan değildi.”

Bakara Suresi, Ayet 135

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Deyin ki: “Biz Allah’a, bize indirilene (Kur’an’a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakup ve Yakupoğullarına indirilene, Musa ve İsa’ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab’lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş kimseleriz.”

Bakara Suresi, Ayet 136

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Yoksa siz, “İbrahim de, İsmail de, İshak da, Yakup ile Yakupoğulları da Yahudi, ya da Hristiyan idiler” mi diyorsunuz? De ki: “Sizler mi daha iyi bilirsiniz, yoksa Allah mı?” Allah tarafından kendisine ulaşan bir gerçeği gizleyen kimseden daha zalim kimdir? Allah, yaptıklarınızdan habersiz değildir.

Bakara Suresi, Ayet 140

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Şüphesiz, insanların İbrahim’e enyakın olanı, elbette ona uyanlar, bir de bu peygamber (Muhammed) ve Müminlerdir. Allah da Müminlerin dostudur.

Âl-i İmran Suresi, Ayet 68

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Onlara de ki: “Bekleyin. Ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim.”

Tur Suresi, Ayet 31

Sevginingücü

Kayıtlı Kullanıcı
Buyurun efendin , bizde bekliyoruz ve aşağıdaki duayi arz ediyoruz..

" Allahümme Rabbena atina fiddünya haseneten vefil ahireti haseneten ve kına azabennar "

Sen bilirsin Ya Rabbi...

💖🤲💖
🙌

Üst Alt