Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

Haşhaşlı Susamlı Ekmek

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Malzemeler
  • 1 su bardağı + 1/3 su bardağı su
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2.5 su bardağı normal un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş mavi haşhaş
Yapılışı

  • Su, şeker, tuz ve yağı makinanın haznesine koyun. Üzerine un ve mayayı da ilave edip, makinayı çalıştırın.
  • Çok cıvık olursa biraz un, katı olursa biraz su koyarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  • İlk sinyal sesinin ardından susam ve haşhaşı ekleyin.
  • Süre bittiğinde ekmeğimiz hazır.
  • Aynı malzemelerle elinizde yoğurarakta ekmek yapabilirsiniz. Yalnız mayalandırma aşamalarına dikkat etmeniz lazım.



Susamlar ekmeğin içinde nasılsa görünmez olmuştu. Sanırım ıslanıp şişti ve rengi açıldı. Bende daha benek benek durmasını hayal etmiştim:)
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt