Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

harama nazar nisyan verir (2 Kullanıcı)

tevbekar94

Kayıtlı Kullanıcı
bu risalede geçen söz hakkında birşeyler soracağım acaba bu unutkanlık geçici mi oluyor yoksa sürekli mi :??? :a37:

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
günah fiil itibari ile mümmine özelde insana yakışmayan bir tutum. özellikle genç yaşlardaki kardeşlerimin bu hususa oldukça dikkat etmesi gerekir. senin yaşında olup da düzgün bir hayat yaşamak isteyen gençlere ve bize düşen evvela ALLAH(cc) HERŞEYE KADİR OLDUĞUNU BİLMEK ve bu yol üzere olmaya çalışmak lazım. önceki yıllarda Kelamullahta bir ayet dikkatimi çekmiş ve Fethullah Gülen hocaefendinin bir ladı aklımda yer etmişti kelamullah insan esasında nefsin suçlu olduğunu bilir der. hocaefendi de insan isterse günah işlemeyebilir demişti. ben gençlik yıllarımda bu sözün ne anlama geldiğini anlamamıştım sonra zamanla Hak(CC) inayeti ile namaz ibadetine devamla hak ve hakikat tecellileri içime doğmaya başladı. namaz ve nafile oruç hayatımı değiştirdi. bu iki ibadette devam ile ve gençler kesinlikle az yemek yemeli ve çok önemli bunu ibadet kasdıyla yapmalı yani oruç tutmalı bu sayede insanın neredeyse hiç bir günaha tevessül etmeyeceğini gördüm. nefsim devreye girip eski günahkar halini talep ettiği anda bir tiryak gibi mümmin mümminin kardeşidir hükmü beni kurtardı. kendi dışımda olup da günah kaynağı olabileceğini düşündüğüm meseleleri o meselelir sebebi olan kişilerce ALLAH(cc) RIZASI ÇERÇEVESİNDE KONUŞMAYA BAŞLADIM. BİRDEN BEN DAHİL HERKES allah(CC) muti birer kulu kesildim desem yeridir. o kişiler esasında bizlerin anneleri ablaları kardeşleri onlara ben seni ALLAH(cc) için seviyorum bana duada yardımcı olur musun demek bile bir çok kişiyle arayı düzeltiyor. ALLAH(cc) seni severse Cebrail (AS) O DA SENİ SEVERSE YER GÖK EHLİ SENİ SEVİYOR. O YÜZDEN ÖNCE KENDİNİ ALLAH(CC) sevdir. seni halkeden tekrar bunu HER TÜRLÜSÜYLE yapmaya kadirdir. yaptığın iyi amellerden sonra gaflete düşme etrafını ibret nazarı ile seyret bak o zaman neler temaşa edeceksin. nazar-ı nisyan manevi bir gayyadır. insanın zihnini gayya vadilerine koyar ALLAH(cc) İTABINA MARUZ KALAN KUL vicdanıyla işlediği suçun peşin cezasını kullanamadığı aklıyla öder . derhal tevbe eder ve kelamullah okur tevbe namazı kılarsan inşaallah bu durum uzun sürmez. ama tevbede devam şart bunun için sünnet namzlar ve nafile oruç tutmalısın. ben sana duacıyım RABBİM(cc) sırtını o hain nefsin karşısında yere getirmesin. burada ve ötelerde hiç bir köleliği kabul etmeyen yalnız ALLAH(cc) kulu olan bir kul abiSine de bir kardeş olursun inşaalah. selam ve dua ile her konuda yazabilirsin ÇOK MAHREM KONULARI ÖZEL OLARAK KONUŞMAK ŞARTIYLA. yardımcı olmak hepimizin vazifesi. ALLAH( CC) SENDEN BENDEN VE ALEM-İ İSLAMDAN RAZI OLSUN. SAĞLICAKLA KAL.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt