Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HANGİ TESETTÜR??? (8 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Artık pek çok dindar hanım örtünmesine örtünüyor ama ne yazık ki dininin istediği ölçülere yeterince dikkat etmiyor. Sanki dikkat çekmek için giyiniyor.

İslam'ın meşru saydığı, emrettiği örtünme, tenin gözükmesini engelleyecek ve vücut hatlarını belli etmeyecek elbiseler giymekle mümkün. Teni gösteren veya vücut hatlarını ortaya çıkaracak kadar dar elbiseler İslami örtünme sayılmıyor. Ne tuhaf, artık ''tesettür'' kıyafetleri kesimiyle, dikişiyle tam da buna göre tasarlanıyor.

Alimlerimiz hadiste geçen ''giyinik çıplak'' tanımını şöyle açıklıyorlar: Elbise giydikleri halde gözükmemesi gereken yerlerinin bir kısmını açanlar, vücut hatlarını belli edecek şekilde dar giyininler, içini gösterecek şekilde ince giyinenler...

İnsan sormadan edemiyor, AŞIRI DİKKAT ÇEKEN RENKLERİ, HATLARI BELLİ EDEN HATTA BELİRGİNLEŞTİREN KESİMİYLE ''MODERN TESETTÜR'' MODELLERİ, TESETTÜR KAVRAMINI İÇERDEN ÇÖKERTMEYİ Mİ HEDEFLER? Çünkü bir taraftan yüce Mevla'nın örtünme emrini yerine getiriyor gibi gözükürken, diğer taraftan bütün sınırları berhava ediyor.

Bu noktada şunu özellikle belirtmek gerekir: Bütün bunlardan müslümanların giyim tarzının olmadığını, giyimlerinde güzelliğe, uyuma, zerafete önem vermedikleri sonucu çıkarılmamalıdır. Aksine müslümanların her konuda insana yaraşanı yapmaları yüce Mevlamızın emridir. Efendimiz s.a.v insanlığa bunu öğretmiştir. Burada hassas nokta, yakışanla meşru olmayanı birbirinden ayırmaktır. Tarz arayışlarında ölçüler dikkate alındığında elbette buna göre çözümler bulmak mümkündür.

Yine hatırlamak lazım, Cenab-ı Mevla'nın koyduğu sınırları aşmada ne güzellik vardır, ne de hayır. Haramı güzel gösteren nefs ve şeytandır.

Hz. Peygamber efendimiz s.a.v şöyle buyurdu: '' cehennem halkından iki sınıf var ki, ben onları görmedim: Birinci grup, ellerinde sığır kuyrukları gibi kamçılar olan, onlarla insanları dövenlerdir. İkinci grup ise: Giyinmiş fakat çıplak olan, erkeklerin kalplerini kendilerine meylettiren, vücutlarını sağa sola eğip çalımlı yürüyen kadınlardır.Onların başları horasan develerinin hörgüçleri gibidir. Bunlar cennete giremezler., onun kokusunu bile alamazlar. Oysa o koku çok ama çok uzun mesafelerden duyulmaktadır

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HANGİ TESETTÜR???

Hz. Peygamber efendimiz s.a.v şöyle buyurdu: '' cehennem halkından iki sınıf var ki, ben onları görmedim: Birinci grup, ellerinde sığır kuyrukları gibi kamçılar olan, onlarla insanları dövenlerdir. İkinci grup ise: Giyinmiş fakat çıplak olan, erkeklerin kalplerini kendilerine meylettiren, vücutlarını sağa sola eğip çalımlı yürüyen kadınlardır.Onların başları horasan develerinin hörgüçleri gibidir. Bunlar cennete giremezler., onun kokusunu bile alamazlar. Oysa o koku çok ama çok uzun mesafelerden duyulmaktadır

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE ELİNE SAGLIK SELAMETLE...

ruveyda28

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN NE GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ.EMEĞİNİZE SAĞLIKB)B)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

hafize yazdı:
Artık pek çok dindar hanım örtünmesine örtünüyor ama ne yazık ki dininin istediği ölçülere yeterince dikkat etmiyor. Sanki dikkat çekmek için giyiniyor.

İslam'ın meşru saydığı, emrettiği örtünme, tenin gözükmesini engelleyecek ve vücut hatlarını belli etmeyecek elbiseler giymekle mümkün. Teni gösteren veya vücut hatlarını ortaya çıkaracak kadar dar elbiseler İslami örtünme sayılmıyor. Ne tuhaf, artık ''tesettür'' kıyafetleri kesimiyle, dikişiyle tam da buna göre tasarlanıyor.

Alimlerimiz hadiste geçen ''giyinik çıplak'' tanımını şöyle açıklıyorlar: Elbise giydikleri halde gözükmemesi gereken yerlerinin bir kısmını açanlar, vücut hatlarını belli edecek şekilde dar giyininler, içini gösterecek şekilde ince giyinenler...

İnsan sormadan edemiyor, AŞIRI DİKKAT ÇEKEN RENKLERİ, HATLARI BELLİ EDEN HATTA BELİRGİNLEŞTİREN KESİMİYLE ''MODERN TESETTÜR'' MODELLERİ, TESETTÜR KAVRAMINI İÇERDEN ÇÖKERTMEYİ Mİ HEDEFLER? Çünkü bir taraftan yüce Mevla'nın örtünme emrini yerine getiriyor gibi gözükürken, diğer taraftan bütün sınırları berhava ediyor.

Bu noktada şunu özellikle belirtmek gerekir: Bütün bunlardan müslümanların giyim tarzının olmadığını, giyimlerinde güzelliğe, uyuma, zerafete önem vermedikleri sonucu çıkarılmamalıdır. Aksine müslümanların her konuda insana yaraşanı yapmaları yüce Mevlamızın emridir. Efendimiz s.a.v insanlığa bunu öğretmiştir. Burada hassas nokta, yakışanla meşru olmayanı birbirinden ayırmaktır. Tarz arayışlarında ölçüler dikkate alındığında elbette buna göre çözümler bulmak mümkündür.

Yine hatırlamak lazım, Cenab-ı Mevla'nın koyduğu sınırları aşmada ne güzellik vardır, ne de hayır. Haramı güzel gösteren nefs ve şeytandır.

ALLAH RAZI OLSUN BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN B)B)B)B) BU KONUDA ARKADAŞLAR ARASINDA DA KONUŞUYORUZ KARŞI ÇIKANLAR OLSADA BİZİ ANLAYANLAR VAR! ALLAH'A EMANET OLUNB)B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:

Yüce dinimiz, güzel ahlâkın insanın fıtrî bir özelliği olduğunu vurgular. Yani insan, yaradılışından iffetli, namuslu, hayâ sahibidir. Allah'ın verdiğine razıdır, başkalarında olana göz dikmez. Kendisinde olanı, mahrem alanını da başkalarına göstermez.

Dinimiz, “haram”, “mahrem”, “avret” gibi kelimelerle ifade edilen hususlara hassasiyetle eğilmiş ve bu kavramların anlattığı her ne varsa, onların uluorta sergilenmesini yasaklar. Hususiliğinin korunmasını ve özenle muhafaza edilmesini emreder B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ruveyda28 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN NE GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ.EMEĞİNİZE SAĞLIKB)B)

Tesettürü emreden yukarıda geçen (Nur, 31) ve “Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına, (ihtiyaçları için dışarı çıkacakları zaman) dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle...” (Ahzab, 59) ayetleri ile hem erkekler, hem kadınlar harama bakmaktan sakındırıldı, mahrem olmayan erkeklerin yanında kadınların başörtülerini yakalarının üzerine kadar indirerek boyun ve gerdanlarını kapatmaları ve sokağa çıktıklarında da dış elbiselerini üzerlerine almaları emir buyuruldu.

Yine Nur suresi 31. ayette buyurulduğu gibi, “...gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar” emriyle, kadınların dikkatleri üzerlerine çekecek şekilde yürümemeleri ihtar edilmiş ve tesettürle hedeflenen şeyin yalnızca şeklî bir düzenleme olmadığı ortaya konmuştu.

Tesettür emri inzal buyurulup da Efendimiz s.a.v. tarafından tebliğ edildiğinde, erkekler evlerine gelip eşlerine bu ayeti haber verdiler. Sahabi hanımlar da vakit geçirmeden çarşaf gibi şeyleri kenarlarından yırtarak başlarını ayette belirtildiği gibi örttüler.

O günden sonra tesettür müslüman kadının ayrılmaz bir parçası olmuş, onun saygınlığını, iffet ve izzetini temsil eder olmuştur.
S.A B)B)B)

mustafa_46

Kayıtlı Kullanıcı
RE: türban bu kadar yakışır allaha emanet olun

RE: türban bu kadar yakışır allaha emanet olun

B)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

Allah Razı olsun. Emeğinize yüreğinize sağlık güzel bir paylaşımdı kardeşim
Herkez size anne diyor bende diycem bundan böyle
Hafize Anne :)
Vesselam... B)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
annem çok güzel bir konu örtünme.ya ben bazen öyle şeylerle karşılaşıyorumki inanın hayret ediyorum artık saatler aynanın başında geçer olmuş bir eşarbı yapmak için günler mağazalarda biter olmuş uyumlu kıyafetler bulmak uğruna hele bu moda denilen akımı hiç anlamadım.aeo;)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.

ALLAH RAZI OLSUN....

KIZIMA BUNU ANLATAMIYORUM....

HAFİZE ABLA ALLAH RAZI OLSUN BU YAZINIZI KIZIMA OKUTACAĞIM...A.E.O.

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN BUNU BİZE BİR KEZ DAHA HATIRLATTIĞINIZ İÇİN BENDE KAPALIYIM AMA HENÜZ PARDESÜ GİYMEDİM İNANIN BUNU ÇOK İSTİYORUM AMA HALA NASİ OLMADI BEN ÇOK FAZLA DİKKAT ÇEKİCİ GİYİDİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM TABİ BANA GÖRE ÖLE BELKİ BENDEN DAHA BİLGİLİ KİŞİLERE SORARSAK ÖLE DEĞİLDİR.

HAFİZE ABLACIM SORUN ŞU BEN İSLAMİN UYGUN GÖRDÜĞÜ TESEETTÜRÜ TAM ANLAMIYLA YAŞAMAK İSTİYORUM AMA BUNUN ENGÜZEL YOLUDA BİR AN ÖNCE KENDİME PARDESÜ ALMALIYIM AMA ABLACIM MESELA YAZIN DİYORUM RENK RENK PARDESÜ ALABİLİRİM DİYORUM SANKİ BENDE DIŞ GÖRÜNÜŞÜME ÖNEM VERİORUM BUNDAN NASIL KURTULABİLİRİM ÇÜNKÜ BUNUN DOĞRU OLMADIĞINI BİLİYORUM ABLACIM

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

goNuL_ yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN BUNU BİZE BİR KEZ DAHA HATIRLATTIĞINIZ İÇİN BENDE KAPALIYIM AMA HENÜZ PARDESÜ GİYMEDİM İNANIN BUNU ÇOK İSTİYORUM AMA HALA NASİ OLMADI BEN ÇOK FAZLA DİKKAT ÇEKİCİ GİYİDİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM TABİ BANA GÖRE ÖLE BELKİ BENDEN DAHA BİLGİLİ KİŞİLERE SORARSAK ÖLE DEĞİLDİR.

HAFİZE ABLACIM SORUN ŞU BEN İSLAMİN UYGUN GÖRDÜĞÜ TESEETTÜRÜ TAM ANLAMIYLA YAŞAMAK İSTİYORUM AMA BUNUN ENGÜZEL YOLUDA BİR AN ÖNCE KENDİME PARDESÜ ALMALIYIM AMA ABLACIM MESELA YAZIN DİYORUM RENK RENK PARDESÜ ALABİLİRİM DİYORUM SANKİ BENDE DIŞ GÖRÜNÜŞÜME ÖNEM VERİORUM BUNDAN NASIL KURTULABİLİRİM ÇÜNKÜ BUNUN DOĞRU OLMADIĞINI BİLİYORUM ABLACIM

gönülcüm temiz tertipli giyinmek güzeldir ama o kadar şaşalı giyinen varki dönüp birkere daha arkalarından baktırıyorlar :D

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

A.S ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK BEN DE YENİ KAPANANLARDANIM ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİME BENİ KAPNMA ŞEREFİNE NAİL EYLEDİ AMA KAPANANA KADAR AÇIK GİYİNDİĞİM İÇİN ŞUAN BENDE KIYAFET SEÇİMİNDE ZORLANIYORUM ANLATTIĞINIZ GİBİ DİKKAT ÇEKİCİ ŞEYLER GİYMEMEYE ÇALIŞIYORUM NE KADAR BAŞARILIYIM BUNU BİLEMİYORUM ABLACIĞIM BİŞEY SORABİLİR MİYİM BİRAZ ABES KAÇIYOR AMA ABLACIĞIM BEN ETEĞİ GİYEMEDİĞİM İÇİN ÇÜNKÜ ALIŞIK OLMADIĞIM İÇİN AĞAĞIMA TAKILIYO, DOLAŞIYOR YÜRÜYEMİYORUM BU YÜZDEN ANCAK PANTOLON ÜZERİNE UZUN BİŞEY GİYEREK DIŞARI ÇIKIYORUM. ABLACIĞIM YA BEN NASIL ALIŞABLİRİM BU UZUN ŞEYLERE BANA BİRAZ YARDIMCI OLURMUSUNUZ? İNANIN ÇOK İSTİYORUM DİNİMİN GEREĞİ GİBİ GİYİNMEYİ.
HAYIRLI GECELER SELAMETLE

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

paradise_angel yazdı:
A.S ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK BEN DE YENİ KAPANANLARDANIM ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİME BENİ KAPNMA ŞEREFİNE NAİL EYLEDİ AMA KAPANANA KADAR AÇIK GİYİNDİĞİM İÇİN ŞUAN BENDE KIYAFET SEÇİMİNDE ZORLANIYORUM ANLATTIĞINIZ GİBİ DİKKAT ÇEKİCİ ŞEYLER GİYMEMEYE ÇALIŞIYORUM NE KADAR BAŞARILIYIM BUNU BİLEMİYORUM ABLACIĞIM BİŞEY SORABİLİR MİYİM BİRAZ ABES KAÇIYOR AMA ABLACIĞIM BEN ETEĞİ GİYEMEDİĞİM İÇİN ÇÜNKÜ ALIŞIK OLMADIĞIM İÇİN AĞAĞIMA TAKILIYO, DOLAŞIYOR YÜRÜYEMİYORUM BU YÜZDEN ANCAK PANTOLON ÜZERİNE UZUN BİŞEY GİYEREK DIŞARI ÇIKIYORUM. ABLACIĞIM YA BEN NASIL ALIŞABLİRİM BU UZUN ŞEYLERE BANA BİRAZ YARDIMCI OLURMUSUNUZ? İNANIN ÇOK İSTİYORUM DİNİMİN GEREĞİ GİBİ GİYİNMEYİ.

Haddim olmayarak akıl vermiş gibi olmayayım ama etekler de bir hanıma çok yakışıyor üzerine uyan ton renklerinden kazak veya bluzlar çok güzel modeller var mesela fırfırlı bluzlar uzun kollu geniş mahşetler pantolon üzerine gitmez ama etek üzerine çok şık olur sizede yakışacağından eminim yakın olsaydın sana giyeceğin ilk eteği ben dikerdim Ayağına takılacak kadar uzun yapma bazı bayanların üzerinde görüyorum yerleri süpürüyor oda hiç hoş olmuyor bence SELAMLAR HAYIRLI GECELER :D:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm herkeze hayırlı sabahlar iyi pazarlar B)

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
paradise_angel yazdı:

Haddim olmayarak akıl vermiş gibi olmayayım ama etekler de bir hanıma çok yakışıyor üzerine uyan ton renklerinden kazak veya bluzlar çok güzel modeller var mesela fırfırlı
bluzlar uzun kollu geniş mahşetler pantolon üzerine gitmez ama etek üzerine çok şık olur sizede yakışacağından eminim yakın olsaydın sana giyeceğin ilk eteği ben dikerdim Ayağına takılacak kadar uzun yapma bazı bayanların üzerinde görüyorum yerleri süpürüyor oda hiç hoş olmuyor bence SELAMLAR HAYIRLI GECELER :D:D

s.a ablacım estağfürullah ben sordum siz cevaplıyorsunuz etek için teşekkür ederim dikmiş kadar oldunuz :) allah razı olsun bende en kısa zamanda sizin adınıza kendime bir etek alıcam giyerken sizi hatırlamak için yada kendim dikeyim dimi bende biliyorum dikişi ama bilindiği üzere terzi kendi söküğünü dikemiyor :D ablacım teşekkür edeirm allah razı olsun fikirleriniz için fazla uzun olmamak şartıyla bende alışmaya çalışıcam allah a emanet olun selametle

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

paradise_angel yazdı:

SELAMUN ALEYKÜM BENDE SANA BİŞEY SÖLEMEK İSTİYORUM AYNI ŞEYLERİ BENDE YAŞAMIŞTIM İLK KAPANDIĞIM ZAMANLAR HEP TUNİK PANTOLON ŞEKLİNDE GİYİNİRDİM İLK ZAMANLAR SORUN OLMUYODU BU BENDE AMA SONRA SONRA BUNUN ÇOK İYİ BİR KAPANIŞ ŞEKLİ OLMADIĞINI FARKETTİM KENDİ KENDİME BİR AN ÖNCE ALIŞMALIYIM DEDİM ETEK GİYMEYE VE ALIŞTIMDA ŞİMDİDE PANTOLON GİYMEK İSTEMİYORUM MESELA ÇOK NADİR ARADA BİR GİYİYORUM GİYMEYEYE ÖZEN GÖSTERİYORUM SENDE ALIŞIRSIN CANIM YA KENDİNE Bİ KAÇ TANE ETEK AL ÖNCE BAK ALIŞCAKSIN YETERKİ BUNU İSTE ZOR BİŞEY DEĞİL ZATEN BİZ MADEM KAPALIYIZ KAPANDIK O ZAMAN BUNUN HAKKINI VERELİM İNŞALLAH ?

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

a.s allah razı olsun haklısınız evet madem kapalıyız bunun hakkını vermeliyiz selametle allah a emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt