İşte renklerine göre besinler ve yararları:

Hangi renk gıda neye iyi geliyor?
Meyve ve sebzelerin renkleri hayatımızı nasıl etkiliyor?
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Yapılan son çalışmalar, günlük olarak 5 ve üzerinde renkli sebze ve meyve[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]tüketiminin sağlıklı yaşam için çok önemli olduğunu kanıtladı. Sebze ve meyvelerin sağladıkları vitamin, mineral, posa ve fitokimyasallar ile sağlığı geliştirdikleri, yaşlanmanın neden olduğu etkileri önledikleri, kanser ve kalp hastalıkları riskini azalttıkları belirlendi. İşte renklerine göre besinler ve yararları:[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]BEYAZ GIDALAR[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Beyaz renkli besinler LDL kolesterolü düşürüp, kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Muz, armut, karnabahar, sarımsak, soğan, mantar, patates gibi beyaz renkli besinleri tüketerek kalp hastalıkları riskinizi minimuma indirmeniz mümkün.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]MAVİ VE MOR[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Mavi ve mor renkli besinler etkisini en çok hafıza üzerinde gösteriyor. Bu renkteki gıdalar pek çok kanser türüne (başta prostat kanseri olmak üzere) yakalanma riskini azaltıyor. Dolaşım sisteminin korunmasına ve sağlıklı yaşlanmaya da yardım ediyor. Erik, siyah üzüm, patlıcan, böğürtlen, incir, yaban mersini, lahana gibi besinleri yoğun tüketmeye özen gösterin uyarısında bulunuyor uzmanlar.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]SARI VE TURUNCU[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Sarı ve turuncu renkli besinler bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Göz ve kalp hastalıklarına karşı kalkan oluşturuyor. Portakal, şeftali, mango, kavun, havuç, ananas, üzüm, balkabağı, kayısı, sarı elma, mısır bu renk besinler arasında.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]YEŞİL GIDALAR[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Yeşil renkli besinler kemikleri koruyor, dişleri güçlendiriyor, göz sağlığına zarar gelmesini önlüyor. Bazı kanser türlerine yakalanma riskini de azaltıyor. Yeşil renkli gıdalar arasında kivi, ıspanak, brokoli, brüksel lahanası, marul, lahana, avakado, yeşil elma, salatalık, biber, taze soğan, roka gibi besinler yer alıyor.[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]KIRMIZI GIDALAR[/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Domates, kırmızı elma, çilek, karpuz, ahududu, kiraz, turp gibi kırmızı besinler sağlık açısından oldukça önemli. Kırmızı renkli besinlerin Alzheimer hastalığından korunmada başrolü oynadığı artık kanıtlandı. Kırmızı besinler, kalbin kan akımını düzenliyor ve üriner sistemin sağlığını da koruyor.[/FONT]