Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hangi hallerde eve rahmet melekleri girmez? (4 Kullanıcı)

deniz33

Kayıtlı Kullanıcı

Sual: Hangi hallerde eve rahmet melekleri girmez?
CEVAP
Günah işlenen yerlere mesela kumar oynanan içki içilen herhangi bir çalgı aleti mesela tv bulunan yerlere rahmet melekleri girmez. Böyle yerlerde namaz kılmak mekruh olur ve edilen dua da kabul olmaz. (Nisabül-ahbâr)

Mekruh olarak kılınan namaz sahih olur. Yani o kimse namaz borcundan kurtulursa da namaz kılmakla hasıl olacak büyük sevaba kavuşamaz. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Canlı resmi köpek ve cünüp bulunan yere rahmet melekleri girmez.) [Nesai]
(Sarhoş olan kimseye rahmet melekleri yaklaşmaz.) [Bezzar]

(Akraba ziyareti yapmayan kimselerin bulunduğu yere rahmet melekleri gelmez.) [Taberani]

(Heykel [ve her çeşit insan ve hayvan biblosu] bulunan odaya rahmet melekleri girmez.) [Müslim]

(Cers [çan çıngırak] bulunan odaya rahmet melekleri girmez.) [Nesai]
(Cers şeytanın mizmarıdır.) [Müslim]

[Mizmar her türlü çalgı aletidir. (Müncid)]
Bir ihtiyaç olmadan oyun eğlence için cers takılı hayvana binmek mekruhtur. Cers bulunan kervana rahmet melekleri gelmez. (Tergib-üs-salât)

Şeyh-ül-İslam Ahmet ibni Kemal efendi hazretleri buyuruyor ki:
(Mizmarları kırmak için gönderildim) hadis-i şerifi (Her çeşit çalgıyı yasak etmekle emrolundum) demektir. (Kırk hadis)

ü teâlâ şeytana (Senin müezzinin mizmardır) buyurdu. (Ebu Nuaym)
Müezzin ezan okuyan insanları ibadete çağıran kimsedir. Şeytanın müezzini ise insanları günah işlemeye çağırır. Bu da mizmarların her çeşididir.

Melek girmeyen eve şeytan girer. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Misafir sofrada iken melekler ev sahibine dua eder.) [Taberani]
(Sirke yiyen kimselere iki melek yemek bitinceye kadar dua eder.) [İbni Asakir]
(Melekler sahura kalkan kimselere dua eder.) [İmam-ı Ahmed]
Eğer sofrada içki veya meleklerin girmesine mani olan bir şey varsa o kişi meleklerin yapacağı bu duadan mahrum kalır.

Yine hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bana salevat getirenin günahlarının affolması için melekler dua eder.) [Ey oğul ilmihali]
(Allah-ü teâlânın zikredildiği yerlere melekler rahmet saçar.) [Ebuşşeyh]
(Kur`an-ı kerimi hatmedene 60 bin melek dua eder.) [Hazinet-ül-esrar Deylemi]
(Bir kimse uygunsuzluk yapmadıkça namaz kıldığı yerden ayrılıncaya kadar melekler “Ya Rabbi buna rahmet et” diye dua ederler.) [Nesai]

Eğer salevat getirilen zikredilen Kur`an okunan ve namaz kılınan yerde çalgı aleti veya meleklerin girmesine engel olan başka bir şey varsa meleklerin yapacağı duadan mahrum kalınır.

Ölüm hastasının bulunduğu odada hayzlı cünüp canlı resmi kumar aleti köpek çalgı aleti ve rahmet meleklerinin girmesine engel olan başka şey bulunmamalıdır.
Mümin ruhunu teslim edeceği vakit rahmet meleklerini görüp can verme acısını duymaz. O odaya rahmet melekleri girmezse o kimse ölürken sıkıntılara maruz kalabilir.
Bir namaz vaktini cünüp geçirmek büyük günahtır. Sarhoş olmak kumar oynamak ve çalgı çalmak haramdır. (Berika)

Kendi yapmasa bile kötü şeyleri evinde bulundurmak kötü kendi yapmasa bile iyi şeyleri bulundurmak iyidir. Mesela Kur`an-ı kerimi okumasını bilmese de bereketlenmek için evinde bulundurmak sevaptır. (Hindiyye)

Kendi oynamasa bile evde iskambil kağıdı tavla gibi kumar aletlerini bulundurmamalıdır. Haramlardan mekruhlardan kaçılırsa rahmet meleklerinin yapacakları dualardan istifade ederiz. Melekler masumdur duaları red edilmez.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar;
allah razı olsun .selametle kalın.

deniz33

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar kardeşim,ecmain inşallah,

Selam ve dua ile...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim,
tv bulunan evlere rahmet melekleri girmez de hangimizin evinde tv yok ki...Allah muhafaza o zaman hiçbir evde kılınan namazlar ,edilen dualar kabul olmuyor...acaba bu cümlede eksik var mı.çünkü tv yi hangi amaçla kullandığımız önemlidir.çok değerli hocalarımızda var .tv çok büyük bir kitleye islamı anlatmamız için çok önemli bir araç değilmidir...kusura bakmayın kardeşim... bide Kur`an-ı kerimi okumasını bilmese de bereketlenmek için evinde bulundurmak sevaptır. (Hindiyye) buraya takıldım..benim duyduğum bildiğim evinde kuranı kerim varsa mutlaka okunmalıdır..cahilliğime verin lütfen.bilgisi olan bir kardeşimizde bizi aydınlatır inşallah.
Allaha emanet olunuz.

deniz33

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam kardeşim,
evet tv bir nimettir,internet bir nimettir,kredi kartı bir nimettir;fakat bunları doğru yolda kullanırsan.konu buarada açarken cümle hatası yapmışım hakkınızı helal edin tv nin açık olduğu odaya melekelr girmez,tv de müzik dinleniyorsa ses evin hemen hemen her yerine yayılıyorsa girmezler yalnız konunun başlığına dikkat edelim,"rahmet melekleri" yoksa yanımızda bulunan kiramen katibin, hafaza melekelri..... demiyor,

Evinde kuran bulunan bir müslüman okumasını bilmiyorsa mutlak okumak onun için nasıl gerekli olabilir ki?Öğrenmek için çabalar, gayret gösterir, o başka, Bir mümin kur'an okumayı bilmez, fakat kur'an'a hürmeten ve kur'an'ın rahmet ve bereketinden nasibini almak için evlerinde bulundurur,ameller niyetlere göredir kardeşim, nice kur'an okumasını bilenler varki kur'an'ın yüzüne bile bakmazlar,inşallah açıklayıcı olmuştur kardeşim,takıldığın bir nokta varsa söyle, inşallah rabbimin öğrenmeyi nasip ettiği kadarıyla açıklama yapmaya çalışırız, selametle...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
helal olsun kardeşim...siz hakkınızı helal ediniz...çok güzel açıklamışsınız.Allah razı olsun.

deniz33

Kayıtlı Kullanıcı
Ecmain inşallah kardeşim,şunu eklemek istiyorum, benim ibadetlerimi yaptığım, kur'an okuduğum odada bir iki resim vardı,resim olan odaya melekler girmez bunu biliyorum, fakat resimler vefat eden kızımın resimleri idi, ben de kendimce (Sanki Allah bana müsamaha gösterir)gibi bir düşünceyle koymuştum,git gide içimde bir huzursuzluk oluştu, bunu tefsir hocama sorduğumda kesinlikle o resimleri kaldırmamı söyledi,kur'an okunanan yere, Allah kelamının zikredildiği ortamlara mutlaka rahmet melekleri girer,ibadetlerimiz, kur'an okumalarımız, sohbetlerimiz, derslerimiz o odada yapıldığı için kaldırdım,daha doğrusu evdeki bütün resimleri kaldırdım,niyet rabbimin rızası, elimde olsa evdeki tv yi bile çıkartırm ama...:),unutmadan sigara içilen yere bile melekler girmez,çğnkü kötü koku olan yerlerde bulunmazlar,bunlar aslında çok ince ayrıntılar, bunlara uyarak bir çok mümin takva boyutuna ermiştir, rabbim bizleri takva sahibi müttakilerden eylesin inşallah kardeşim, selam ve dua ile...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun abla.
çok güzel bilgiler vermişsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt