Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HAMSİ PİLAVI (2 Kullanıcı)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
MALZEMELER
2 kg. hamsi,3 su bardagi pirinç,3 su bardagi su,2 orta boy sogan
1 büyük sana,1 büyük kasik tereyag,1 çay bardagi fistik,1 çay bardagi üzüm
1 demet dereotu,1 paket dolma bahari,Arzuya göre karabiber ve sek
YAPILIŞI :
Hamsiler ayiklanip temizlenir, kilçiklari çikarilir ve tuzlanir. Bir tencerede sogan dogranip ½ sana yagda kavrulur, fistik, üzüm ilave edilir. Tuzlu suda haslanip süzülen pirinçe su ilave edilir ve hafif kavrulur, su ilavesi ile pisirilir. Suyu çekince 15-20 dakika demlendirilir, bu arada artan sana ikiye ayrilip tereyagla eritilip demlenen pilavin üzerine dökülür. Seker, bahar, biber ve dereotu ilave edilip karistirilir. Hamsiler orta büyüklükte yaglanmis bir tepsiye sirtlari tepsiye gelmek üzere biç araliksiz siralanir. Tabii tepsinin kenarlarina da hazirlanan iç pilav yayilir. Üzeri hamsiyle tamamen kapatilir, artan yag üzerine dilimler halinde birakilir, kizgin firinda kizartilir ve sicak sicak servis yapilir.
AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR DÜN Bİ KARADEİZLİ ARKADAŞA TARİFİ VERİCEĞİMİ SÖYLEMİŞTİM

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HAMSİ PİLAVI

eline saglikkardesim ben bu tarifi bilmiyorum ve burdan ogrenecem insallah selam ve dua ile.:D:D:D:D

derya_derya

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HAMSİ PİLAVI

DÜŞÜNÜNCE SANKİ TADI GÜZEL DEĞİLMİŞ GİBİ GELİYOR AMA GÜZELDİR GALİBA

syk

Kayıtlı Kullanıcı
Ellerine Sağlik çok Güzel Tarif Etmişsin.

irsat

Kayıtlı Kullanıcı
ben hamsiyi severim,ama aramız bozuktur.hiçte hamsi pilavı yemedim,ismi çok kötü geliyor. arkadaşım hamsi pilavını beğenmeyip afedersiniz ama kusmuş.bende onun için hiç yemedim...

ama Rabbimin her yarattığı yemek dahil herşey güzel değil midir?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt