Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hakkında hayırlısını istemek (1 Kullanıcı)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Osmanlı âlimlerinden Ahmed Mürşidî Efendi "rahmetullahi aleyh" anlatır:

Mûsâ aleyhisselâm, Tûr dağına giderken, yolda kendisi ile konuşmak isteyen birisine rastladı. O kişi Mûsâ aleyhisselâma; "Ey Allahü teâlânın nebisi! Sen Hak teâlânın sevgili peygamberisin. Cenâb-ı Hakka ma'lûmdur ki, çok büyük bir fakirlik içindeyim. Artık geçimimi sağlayamıyorum. Açlıktan geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir karnımın doyduğunu hatırlamıyorum. Hazîneleri sonsuz olan Allahü teâlâya, beni yoksulluktan kurtarması için niyazda bulun. Bana dünyâ malı ihsân ederek bu fakirlikten kurtarsın. Herkes gibi rahat geçineyim" der. Tûr dağına varan Mûsâ aleyhisselâm, cenâb-ı Hakka bu dilek sâhibinin, yalvarışını iletir. Allahü teâlâ, Mûsâ aleyhisselâmın niyazı üzerine; "Madem bu kadar yalvardın, ona dünyâ malı vereyim" buyurdu. Mûsâ aleyhisselâm yolda bekleyen adama Allahü teâlânın ilâhî va'dini iletti. Aradan bir süre geçtikten sonra, Allahü teâlâ bu fakire zengin bir hanım nasîb etti. Bu sayede zengin oldu. Fakat zenginlik onu azdırdı. Adam zenginliğin verdiği şımarıklıkla haksız yere adam öldürdü. Mûsâ aleyhisselâm bir gün o yoldan geçerken adamın asılmış olduğunu gördü. Orada bulunanlara onun ne yaptığını sordu. Onlar da şu cevâbı verdiler: "Bu zavallı adam önceleri fakirdi. Mal, mülk sâhibi olunca gurûrlandı. Haksız yere suçsuz birisini öldürdü. Hâkim de asılmasına karar verdi." Mûsâ aleyhisselâm Tûr dağına gittiği zaman Hak teâlâya; "Yâ Rabbî! bu ne hikmettir?" diye suâl etti. Bunun üzerine şöyle nidâ geldi: "Yâ Mûsâ! Ben sırf senin duân üzere ona dünyâ malı verdim. O ise malı hazmedemedi. Gurûra kapılıp, azdı. Yâ Mûsâ! Ben o kulumu biliyordum. Onun için fakir yapmıştım. O, fakirliği ile rahattı. Daha fazla dünyâ malı verirsem, sonunun böyle olacağını biliyordum. Bizden fânî âlemin malını istedi. Fakat sonuç, hakkında hayırlı olmadı."

Huzur Pınarı İnternet Radyosu

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm değerli kardeşim;

Hayırlı ve faydalı bir paylaşımdı,bu gibi durumlara hayatımızda örnekler çoktur,sonucu bazen bu kadar kötü bitmeyebilir lakin her daim yaşarız / yaşayacağızda.ALALH celle celaluh hakkımızda hayırlısı ne ise onu isteyenlerden ve gelenede sabır,şükür deyip kabulllenenlerden etsin,eylesin.

Selametle kalınız kardeşim.

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim
"Sizin hayır gördüklerinizde bir şer, Şer gördüklerinizde ise bir hayır vardır." Ne kadar doğru bir söz tekrar ortada doğruluğu. Emeğine sağlık kardeşim Hak Teala yar ve yardımcın olsun selametle.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim

Allah razı olsun emeğine sağlık çok güzel ve faydalı bir paylaşımdı...

Allah'tan herşeyin hayırlısını dilemek ve içinde bulunduğun duruma şükretmek lazım...

Rabbim ne yoldan çıkaracak kadar fakirlik, ne de zenginlikle bizleri imtihan etmesin...

Allah'tan gelen herşeyden yine Allaha sığınmak ve sabretmek gereklidir...

selam ve dua ile....

cemre42_

Kayıtlı Kullanıcı
eline saglik cok güzel anlamli ve ders alinmasi gereken bi paylasim.Rabbim ne verirse hakkimizda hayirli olani versin

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Eline, emeğine sağlık kardeşim...
Hayırlı ve güzel bir paylaşım olmuş...

Mevlam görelim neyler...
Neylerse güzel eyler...:a12:

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun, güzel paylaşım olmuş...

dünyaa

Kayıtlı Kullanıcı
Eline, emeğine sağlık kardeşimiz... güzel bir paylaşım olmuş...

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm değerli kardeşim;

Hayırlı ve faydalı bir paylaşımdı,bu gibi durumlara hayatımızda örnekler çoktur,sonucu bazen bu kadar kötü bitmeyebilir lakin her daim yaşarız / yaşayacağızda.ALALH celle celaluh hakkımızda hayırlısı ne ise onu isteyenlerden ve gelenede sabır,şükür deyip kabulllenenlerden etsin,eylesin.

Selametle kalınız kardeşim.

Cenab-ı Hak cümlemize kalblerimizde olanın hayırlısını versin, hayırlı olanı kalbimize sevdirsin. Daha da iyisini istersek kalbimizde kendi sevgisinden gayrı sevgi bırakmasın. İnşallahü teala.

Afiyet ve selamet cümlemizin üzerine olsun. Dua eder, dualarınızı bekleriz.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim
"Sizin hayır gördüklerinizde bir şer, Şer gördüklerinizde ise bir hayır vardır." Ne kadar doğru bir söz tekrar ortada doğruluğu. Emeğine sağlık kardeşim Hak Teala yar ve yardımcın olsun selametle.

Ve aleyküm selam ve rahmetullah

Teşekkür ederim kardeşim, Allahü teala cümlemize takdirine razı olmayı nasib etsin. Amin Cenab-ı Hak cümlemizin yardımcısı olsun, selamet, afiyet cümlemizin üzerine olsun inşallahü teala..

portatak

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan bir yolcudur. Sen burada misafirsin. Ve buradan da diğer bir yere gideceksin. Misafir olan kimse, beraberce getiremediği birşeye kalbini bağlamaz. Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın. Ve keza, bu fani dünyadan da çıkacaksın. Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış.
Bediüzzaman ın da dediği gibi dünya malına bağlanmamalı...Allah razı olsun kardeşim..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
herşeyde allahtan hayırlısını dilerim ben sonunda hep yüzüm güler
ısrarla bişeyi istememk gerekir sadece ısrarla hayırlıysa olsun demek gerekir

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim

Allah razı olsun emeğine sağlık çok güzel ve faydalı bir paylaşımdı...

Allah'tan herşeyin hayırlısını dilemek ve içinde bulunduğun duruma şükretmek lazım...

Rabbim ne yoldan çıkaracak kadar fakirlik, ne de zenginlikle bizleri imtihan etmesin...

Allah'tan gelen herşeyden yine Allaha sığınmak ve sabretmek gereklidir...

selam ve dua ile....

Maşallahü teala ablacım. Amin Allahü teala cümlemizden razı olsun.

Teşekkür ederim. Selamet ve afiyet ile kalın, inşallahü teala..

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
eline saglik cok güzel anlamli ve ders alinmasi gereken bi paylasim.Rabbim ne verirse hakkimizda hayirli olani versin

Amiiin kardeşim amin. Allahü teala razı olsun.

Allahü teâlâ, hepimizi dünyanın ve dünyada olanların şerrinden, zararlarından korusun. Sevgili Peygamberi ve geçmişlerin, geleceklerin efendisi Muhammed aleyhisselâmın hurmetine duâmızı kabûl buyursun!

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Eline, emeğine sağlık kardeşim...
Hayırlı ve güzel bir paylaşım olmuş...

Mevlam görelim neyler...
Neylerse güzel eyler...:a12:

Allahü teala razı olsun abimiz, teşekkür ederiz. :)

[FONT=&quot]Bir işi murâd etme,
Olduysa inâd etme,
Hak’dandır o reddetme;
Mevlâ görelim neyler

Sen adli zulüm sanma
Teslim ol oda yanma,
Sabret, sakın usanma;
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler.

Deme şu niçin şöyle,
Bak sonuna sabr eyle,
Yerincedir ol öyle;
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler.

Vallahi güzel etmiş,
Billahi güzel etmiş,
Tallahi güzel etmiş;
Allah görelim netmiş
Netmişse güzel etmiş.

[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan bir yolcudur. Sen burada misafirsin. Ve buradan da diğer bir yere gideceksin. Misafir olan kimse, beraberce getiremediği birşeye kalbini bağlamaz. Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın. Ve keza, bu fani dünyadan da çıkacaksın. Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış.
Bediüzzaman ın da dediği gibi dünya malına bağlanmamalı...Allah razı olsun kardeşim..

Amin, Allahü teala cümlemizden razı olsun, beğendiği işleri yapmak ihsan etsin inşallahü teala.

Ölüm vardır, gâfil olma, sakın meyl etme dünyâya!
Kapılma mal-ü emlâke, sakın aldanma dünyâya.
Çalış emr-i ilâhîyi yetdikçe icrâya!
Gelenler hep sefer eyler, muhakkak dâr-ı ukbaya!
Yüzün dön, ilticâ eyle, Cenâb-ı Zât-i Mevlâya!

Bu dünyâ bir köprüdür, her gelen bir bir geçer durmaz!
Hani âbâ-ü ecdâdın, ne oldu, kimseler sormaz.
Hani annen, baban nerde, bu dünyâ kimseye kalmaz.
Gelenler hep sefer eyler muhakkak dâr-ı ukbaya.
Yüzün dön, ilticâ eyle, Cenâb-ı Zât-i Mevlâya!

Ecel bir gelir, ondan aceb kurtulan var mı?
Hiç ölmem diyenler ölmüş, bakın hiç kurtulan var mı?
Hani şahlar ve sultânlar, bakın hiç nişan var mı?
Gelenler hep sefer eyler muhakkak dâr-ı ukbâya,
Yüzün dön, ilticâ eyle, Cenâb-ı Zât-ı Mevlâya.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt