Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hafızayı güçlendiren gıdalar neler ? (2 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Hafızayı güçlendiren gıdalar neler ?

inancin_insana_kazandirdigi_gercek_akil_tr.jpg

Foxnews'te yer alan habere göre somon balığı, ayçiçeği tohumu, yaban mersini ve yağsız et hafızasını güçlendirmek isteyenler için 4 önemli yiyecek...

Birçok insan kas yapmak ya da kilo vermek için beslenmesine zaman zaman dikkat ederken, hangi yiyeceklerin hafızasını güçlendireceğine bakmaz. Uzmanlara göre, hafızayı güçlendiren bu yiyeceklerin yanında, yemeğin miktarı da hafızanın güçlenmesinde büyük rol oynuyor. Çok az yemek dikkat dağınıklığına neden olurken çok fazla yemek ise uykunuzu getiriyor.

İŞTE HAFIZANIZIN DOSTLARI

SOMON BALIĞI

İyi bir Omega 3 yağ asiti kaynağı olan somon balığı, aynı zamanda protein deposudur. Yapılan çalışmalar, balık yağında bulunan DHA isimli yağ asitinin hafızanın performansının gelişimi ve tamiri için faydalı olduğunu gösteriyor. Keten tohumu, ceviz, somon balığı, soya fasulyesi, karides, pisi balığı ve kış kabağı gibi bazı yiyeceklerse yüksek oranda omega 3 yağ asitleri içeriyor.

AYÇİÇEĞİ TOHUMU

Uzmanlar, ayçiçeği tohumlarının E vitamini bakımından zengin olduğu için sadece 30 gramının günlük ihtiyacınızın yüzde 30'unu karşıladığını söylüyorlar. Ayrıca, E vitamininin yaşa bağlı olarak hafızanın zayıflamasını azaltmaya yardımcı olduğu belirtildi. Diğer E vitamini kaynağı yiyecekler ise şunlar: Buğday yağı, kuru badem, aspir yağı, fındık, yer fıstığı ezmesi, ıspanak, brokoli, kivi ve mango.

YABAN MERSİNİ

Tüm mersin meyveleri sağlığa yararlı olduğu gibi, yaban mersininin de hafızayı güçlendirme etkisi bulunuyor. İçeriğindeki fotokimyasal, yaşa bağlı hafıza zayıflığını geri çevirmede önemlidir. Buna ilave olarak, yaban mersinlerinin, glisemik indeks skalasında alt derecede yer alması mersinleri kan şekeri seviyesini kontrol etmeye çalışanlar için de iyi bir meyve seçeneği haline getiriyor.

YAĞSIZ ET

Makul porsiyonlarda yenmesi halinde yağsız et, içerdiği demirden dolayı hafızanızı geliştirmede faydalıdır. Et tüketiminin az olması durumunda demir eksikliği beyin fonksiyonlarına olumsuz bir etki yapar, öğrenme yeteneğini zayıflatır, hatta Alzheimer hastalığının gelişme riskini artırır.

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
allah (cc) razı olsun kardeşim hafızlık yaptığım dönemde neler denemiştim
zihin açıklığı için hocamız her sabah aç karna 21 tane kuru üzüm yememizi tavsiye ederdi 40 gün süreyle devam edin demişti 40 günü doldurmak bir türlü nasib olmazdı ya unuturdum ya izne çıkardım ama hep çabalardım
daha kolay ezber yapabilmek için güzel günlerdi artık anılarda kaldı
paylaşayım dedim o günlerden alışkanlık yapmış olacakki konunuzu hemen tıkladım selametle kalın en güzele emanetsiniz

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
allah (cc) razı olsun kardeşim hafızlık yaptığım dönemde neler denemiştim
zihin açıklığı için hocamız her sabah aç karna 21 tane kuru üzüm yememizi tavsiye ederdi 40 gün süreyle devam edin demişti 40 günü doldurmak bir türlü nasib olmazdı ya unuturdum ya izne çıkardım ama hep çabalardım
daha kolay ezber yapabilmek için güzel günlerdi artık anılarda kaldı
paylaşayım dedim o günlerden alışkanlık yapmış olacakki konunuzu hemen tıkladım selametle kalın en güzele emanetsiniz
nedemek kardeşim paylaşımlarınız bizi çok mutlu eder:a12: Allah razı olsun kardeşim B)

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Sevgili Kardeşim!

Tam benlik bir konu açmışsın!

Allah senden razı olsun!

Çünkü benim hafıza ufak ufak gitmeye başladı!

Balık konusundan garanti veremem ama diğerlerini denemeye çalışırım!

Allah'a emanet olunuz!

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,takvaehli.coma baktım .
güzel bir site.vaktim olsa faydalanmak isterdim.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Selamün Aleyküm Sevgili Kardeşim!

Tam benlik bir konu açmışsın!

Allah senden razı olsun!

Çünkü benim hafıza ufak ufak gitmeye başladı!

Balık konusundan garanti veremem ama diğerlerini denemeye çalışırım!

Allah'a emanet olunuz!

inşaallah faydası olur kardeşim aleykümselam B)

YaralıGönül

Kayıtlı Kullanıcı
Salemün Aleyküm kardeşim.

çok faideli bilgiler sunmaktasınız.

Allah hayrınızı kabul buyurur inşallah.

Vesselam....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt