Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hafız olmak istiyorum!! (7 Kullanıcı)

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
maşALLAH kardeşim maşALLAH inşa-ALLAH bende olurum isteyen herkes olur sende dahıl..
ne guzel bi karara ne guzel bi istek bu
tevekkul et rabbım er yada gec verırı gonlunu ferah tut ALLAH ın kelamını ögrenınce cekeceın zorluklar inşa-ALLAH sana kat kat mukafat olarak doner kardeşim..bu arada hakkıyla hafız olan 70 kişiye sefaat edermiş bak boyle bi guzellık var mı ya iki almedede mutlu olmak gibi bişey bu inşa-ALLAH
yatılı kursla daha iyi oluyor diye biliyorum
hadı bakalım iyi haberlerin gelsin inşa-ALLAH....

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim selamün aleyküm

ilk önce ALLAH niyetini kabul etsin inşallah rabbim yardımcın olsun....hafızlığa sıra gelince bende hafızım başkalarının demesine bakma sen hafızlık kadar kolay bir ilim yoktur bence kuranı ezberlemey başlayınca ilerledikce birbirine benzyenn o kadar ayet varki yeri geliyor sayfanın yarısını ezbere biliyorsun yeri geliyor sayfayı 10 dakkada ezberliyosun müşabih ayetlerde var yani birbirine benzeyen sana zor gibi gelir aslında cok kolay bu ilk önce senin samimiyetine ve sabrına bağlı kolay yapmak istiyorsan isteyerek yap ama istemiyosan ve kafanda bir şüpe varsa hafızlığa hic başlama zira sevabı kadar kuranı saklamanın sorumluluğuda vardır inşallah niyetine samimi bir şekilde sarılır ve muvaffak olursun selam ve dua ile

kjviespe

Kayıtlı Kullanıcı
Maşaallah, Allah muvaffak eylesin İnşaallah,kardeşim.Ağzınızla hava ve nefes olarak çevirip, çıkarttığınız, Rabbani ses ve cümleleri, suretlerini, gözlerinizle ve kulaklarınızla hafızanıza ve dimağınıza işlerken, onların hakikatini insanlığınızın mahiyetinin, şecerei hilkatine bakan hakikikatinde, Rabbim buluşturmayı ve o hakikatın aslına kendinizi terk ederek, o misal ayine olabilmeyi ,İnşaallah nasib müyesser ve muvaffak eylesin,İnşaallah amin.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum
Degerli kardesim hafiz olma isteginiz cok guzel. Rabbim muvaffakiyetler ihsan eylesin, hafiz olanbi kardesiniz olarak benim size diyebilecegim oncelikle kendiniz sadece kurana vermek yani baska bi seyle mesgul olmamak.
ezberlemeye mutlaka bi hocaefendi ile (mumkunse hafiz olan) baslayin sayfalari ezberlerken sayfanin en alt sirasindan yukari dogru ezberlerseniz daha cok kafanizda kalacaktir diye dusunuyorum. Mutlaka yarinki vereceginiz dersi onceki gun aksamindan ezberlemeye calisin bylece basarili olacaginizdan eminim..
Allah yar ve yardimciniz olsun

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
Maşaallah, Allah muvaffak eylesin İnşaallah,kardeşim.Ağzınızla hava ve nefes olarak çevirip, çıkarttığınız, Rabbani ses ve cümleleri, suretlerini, gözlerinizle ve kulaklarınızla hafızanıza ve dimağınıza işlerken, onların hakikatini insanlığınızın mahiyetinin, şecerei hilkatine bakan hakikikatinde, Rabbim buluşturmayı ve o hakikatın aslına kendinizi terk ederek, o misal ayine olabilmeyi ,İnşaallah nasib müyesser ve muvaffak eylesin,İnşaallah amin.
eyvallah kardeşim.. çok güzel bir duaydı.. duana yürekten bir amiiinn demek istiyorum... rabbim razı olsun... bana dua etmeyi unutmayın :)
rabbime emanet olun..!!

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim selamün aleyküm

ilk önce ALLAH niyetini kabul etsin inşallah rabbim yardımcın olsun....hafızlığa sıra gelince bende hafızım başkalarının demesine bakma sen hafızlık kadar kolay bir ilim yoktur bence kuranı ezberlemey başlayınca ilerledikce birbirine benzyenn o kadar ayet varki yeri geliyor sayfanın yarısını ezbere biliyorsun yeri geliyor sayfayı 10 dakkada ezberliyosun müşabih ayetlerde var yani birbirine benzeyen sana zor gibi gelir aslında cok kolay bu ilk önce senin samimiyetine ve sabrına bağlı kolay yapmak istiyorsan isteyerek yap ama istemiyosan ve kafanda bir şüpe varsa hafızlığa hic başlama zira sevabı kadar kuranı saklamanın sorumluluğuda vardır inşallah niyetine samimi bir şekilde sarılır ve muvaffak olursun selam ve dua ile
aleyküm selam kardeşim... Allah razı olsun yazdığın için... yüreğime su serptin walla.. inşaAllah rabbim bana bu niyetimi kolaylaştırır... ama daha uzuuunn bi yol var önümde.. ilk önce kuranı çok iyi bi şekilde ögrenmeliyim... daha sonra hafızlık rabbim nasip ederse...
tekrardan çok teşekkür ederim kardeşim... rabbime emanet ol.. selam ve dua ile...

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum
Degerli kardesim hafiz olma isteginiz cok guzel. Rabbim muvaffakiyetler ihsan eylesin, hafiz olanbi kardesiniz olarak benim size diyebilecegim oncelikle kendiniz sadece kurana vermek yani baska bi seyle mesgul olmamak.
ezberlemeye mutlaka bi hocaefendi ile (mumkunse hafiz olan) baslayin sayfalari ezberlerken sayfanin en alt sirasindan yukari dogru ezberlerseniz daha cok kafanizda kalacaktir diye dusunuyorum. Mutlaka yarinki vereceginiz dersi onceki gun aksamindan ezberlemeye calisin bylece basarili olacaginizdan eminim..
Allah yar ve yardimciniz olsun
maşallah kardeşim ne kadar güzel... banada bol bol dua ediniz inşaAllah... siz kaç yaşında hafız oldunuz ögrenebilir miyim acaba?

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
Ayy Allah razı olsun kardeşim inan beni ne kadar mutlu ettin bilemezsin!!mesajına cok sevindim... bugün hiç bu kadar sevinmemiştim :D
saol çok saol rabbim razı olsun... kardeşim benim niyetim sahih Allah biliyo ya.. ne riyakarlık var içimde ne de başka bi şey... sadece Allah rızası için yapıcam İNŞAALLAH.... bu arada kardeşim benkocamustapaşa'da oturuyorum istanbul'un avrupa yakasında yani... bu taraflarda bildiğin bi kurs varsa,bana yardımcı olabilirsen çooooook sevinirim kardeşim....
selam ve dua ile.. rabbime emanetsin!!

ben bursada oturuyorum.o yüzden istanbuldaki kursları pek bilmiyorum.kusura bakma yardımcı olamıycagım ama inş hakkında en hayırlısı olsun.rabbin adı ve tadı hafız olanlardan eylesin.çükünkü adımız hafız olsa o tadımızda olmasa olmaz.rabbim inş hakkı ile yürüyen kuran eylesin seni ve tüm hafızları:)

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
ben bursada oturuyorum.o yüzden istanbuldaki kursları pek bilmiyorum.kusura bakma yardımcı olamıycagım ama inş hakkında en hayırlısı olsun.rabbin adı ve tadı hafız olanlardan eylesin.çükünkü adımız hafız olsa o tadımızda olmasa olmaz.rabbim inş hakkı ile yürüyen kuran eylesin seni ve tüm hafızları:)
:) olsun cnm senin canın sağolsun... keşke burda olsaydın o zaman bana yardım ederdin ama sağlık olsun... :) gönüller bir olsun.. dualarda bulusmak duasıyla.. Allah'a emanet ol canım kardeşim...B)

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
:) olsun cnm senin canın sağolsun... keşke burda olsaydın o zaman bana yardım ederdin ama sağlık olsun... :) gönüller bir olsun.. dualarda bulusmak duasıyla.. Allah'a emanet ol canım kardeşim...B)

allah razı olsunrabbim muradını en hayırlı şekilde versin.ama bak unutma.rabbimiz ne buyruyor?
-ben ilmi isteyene veririm.
sen iste inş rabbimin hazınesi sınırsız.sana hafızlık ilmini veriverir inş:)

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsunrabbim muradını en hayırlı şekilde versin.ama bak unutma.rabbimiz ne buyruyor?
-ben ilmi isteyene veririm.
sen iste inş rabbimin hazınesi sınırsız.sana hafızlık ilmini veriverir inş:)
:) evet kardeşim rabbimizin bu sözü aklımdan hiç çıkmıyor zaten.... inşaAllah rabbim bana hafızlık ilmini nasip eder...selam ve dua ile kardeşim...
sendende ALLAH(C.C)RAZI OLSUN!! :)

elif_zenqin

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkdaşlar ben 16 yaşndaym,kuran okumayı biliyorum ama tecvitli olrak bilmiyorum qenşletmek istiyorum hafız olmayıda çok istiyorum ama başarabilir miyim bilmiyorum ne yapmam gerekir fikrinizi almak istedim?

awdar_34

Kayıtlı Kullanıcı
karınca misali çıkmışsın yola kardeşim niyetin halis mevlam muvaffak eylesin
hafızlık çok vebali olan bir ayrıcalıktır kardeşim
mesela amel eden bir kari amel etmeyen 100 hafızdan daha değerlidir indillahta
amma ilmi ile amel eden hafızın da yeri başkadır amenna
ALLAH selamet versin bizim hoca şöyle derdi ilmiyle amel etmeyen hafız sonunda olur vızzzz
eğer gerçekten istiyorsan hafız olmayı mevlam muvaffak eder
ama bazı şartlar var ben kardeşime izah etmeye çalışayım
yatılı olarak kalman
iyi bir hocadan ders alman
en az iki sene devam etmen
maişet gibi derdinin olmaması
ve hırs
bunlar var ise bu iş tamamdır kardeşim
belki altı ayda belki bi senede hafızlığını bitirirsin amma bi senede onu haslaman lazım ki unutmayasın kolay kolay
selametle kardeşim
inş muvaffak olursun
ve bizede dua edersin

umit_c

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.umitcoskunsu.com
Aleyküm selam..bencede niyet önemli yeterki o niyetle ALLAH(c.c) için yapmaya çalışın..başaramazsanız da rabbim kabul eder inşallah...ALLAH(c.c)yar ve yardımcınız olsun inşallah..selamın aleyküm

rumuzgüller

Kayıtlı Kullanıcı
bencede kardeşim kuran öğrenmeyi ertleme hemen öğren ve içinden geleni allah için hemen gerçekleştirmeni dilerim bende çok istemiştim ve yapamadım içimde ukde kaldı umarım sen yaparsın rabbim yar ve yardımcın olsun

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
maşallah kardeşim ne kadar güzel... banada bol bol dua ediniz inşaAllah... siz kaç yaşında hafız oldunuz ögrenebilir miyim acaba?

selamun aleykum degerli hafiz adayi kardesim Yuce Rabbim bize nasip etti hafiz olduk elhamdulillah hafiz oldugumda 14 yasindaydim
ayrica hafiz olmak kolay onu kafada tutabilmek onemli derlerdi hocalarimiz neyse Allah cc yar ve yardimciniz olsun
Selam ve dua ile..

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
bencede kardeşim kuran öğrenmeyi ertleme hemen öğren ve içinden geleni allah için hemen gerçekleştirmeni dilerim bende çok istemiştim ve yapamadım içimde ukde kaldı umarım sen yaparsın rabbim yar ve yardımcın olsun
Allah razı olsun kardeşim... bence sende hala yapabilirsin... hiç bişey için geç deildir... 60-70 yaşında hafız olanlar var.. bunları duyuyoruz,okuyoruz.. yeterki içinde istek ve azim olsun...selam ve dua ile kardeşim...

sanemmm

Kayıtlı Kullanıcı
Sen buna niyet etmişsin İnşaallah Allah yardımcın olur ben hafız olmayı çokkk istiyorum ve bunun için ilk başta kuran okumaya başladım hatimettim sonra baştan başladım şimdi kuran kursuna gidiyorum tecviti öğreniyorum sonra Allah izin verirse hafızlığa başvuracağım Allah hepimizin yardımcısı olsun ama şunuda söylemekte fayda var bence kuranı erteleme yarınların neyi getireceği belli olmaz bence sen başla bran önce çok zevkli ve çok kolay yeterki niyt olsun sonra herşey gelir inş...

Vesselam...

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
Sen buna niyet etmişsin İnşaallah Allah yardımcın olur ben hafız olmayı çokkk istiyorum ve bunun için ilk başta kuran okumaya başladım hatimettim sonra baştan başladım şimdi kuran kursuna gidiyorum tecviti öğreniyorum sonra Allah izin verirse hafızlığa başvuracağım Allah hepimizin yardımcısı olsun ama şunuda söylemekte fayda var bence kuranı erteleme yarınların neyi getireceği belli olmaz bence sen başla bran önce çok zevkli ve çok kolay yeterki niyt olsun sonra herşey gelir inş...

Vesselam...
inşaAllah kardeşim... bende cook ama cook istiyorum!! rabbim tüm isteyen müminlere nasip etsin inşaALLAH... bazen diyorum ki yaşım çok geç şu saatten sonra nası kuran ögrenirim,nası ezberlerim falan diye... ama biliyorum ki bunlarda şeytanın vesveseleri...o ne derse desin ben kuranı ögrenip ezberliycem rabbim izin verirse... bence yaş önemli deil önemli olan istek ve hırs bunu anladım...bugün yabancı kaynaklı bi sitede bi haber okudum 82 yaşında mubarek bi teyzemiz hafız olmuş :) subhanallah!! o kadar sevindim ki onun adına... demek isteyince herşey olabiliyomuş diye düşündüm...
neyse yazdıgın için saol kardeşim.. rabbime emanet ol...B)

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
karınca misali çıkmışsın yola kardeşim niyetin halis mevlam muvaffak eylesin
hafızlık çok vebali olan bir ayrıcalıktır kardeşim
mesela amel eden bir kari amel etmeyen 100 hafızdan daha değerlidir indillahta
amma ilmi ile amel eden hafızın da yeri başkadır amenna
ALLAH selamet versin bizim hoca şöyle derdi ilmiyle amel etmeyen hafız sonunda olur vızzzz
eğer gerçekten istiyorsan hafız olmayı mevlam muvaffak eder
ama bazı şartlar var ben kardeşime izah etmeye çalışayım
yatılı olarak kalman
iyi bir hocadan ders alman
en az iki sene devam etmen
maişet gibi derdinin olmaması
ve hırs
bunlar var ise bu iş tamamdır kardeşim
belki altı ayda belki bi senede hafızlığını bitirirsin amma bi senede onu haslaman lazım ki unutmayasın kolay kolay
selametle kardeşim
inş muvaffak olursun
ve bizede dua edersin
ALLAH(C.C) razı olsun kardeşim...ben sindire sindire ögrenmek ve hafızlık yapmak istiyorum...ister 2 senede ister 5 senede önemli deil.. yarım yamalak yapmak istemiyorum bu işi... çünkü çok sorumlulugu da var biliyosun o yüzden kardeşim...uzun süreye yaymak en iyisi bence...
selam ve dua ile kardeşim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt