Çeşm-i Bülbül
Kayıtlı Kullanıcı
Aynen ya..çoğu zamn dersimi gidip kursta hazırlayıp veriyodum ama artık oda olmuyo...RAbbim yardı etsin inşşşş
amin....kardeşim....
kaçla gidiyosun?:a05:
Aynen ya..çoğu zamn dersimi gidip kursta hazırlayıp veriyodum ama artık oda olmuyo...RAbbim yardı etsin inşşşş
ya zaten şubatta başladım 2.dönüşe geçer geçmez istanbula gittim.sonra yeterlilik sınavına hazırlık derken kurs tatile girdi ve şimdide ramazan tatilindeyiz yani anlayaçağın mayısın başından beri 2deyim ama bitmek üzere..:a45::a45:
toparlayamıyorum bi türlü ya..nasıl toparlanacağımıda bilmiyorum..
sizin bittimi?
selamun aleykum
kimine göre hafız olmak dünyanın en zor işlerinden biridir, hafızların beyninin her iki kısmıda çalışıyr diyenler bile olmuştu bana Kuran kursunda okuduğum zamanlarda salih bir niyetle gerçekten hafız olmak çok kolay zamana bağlı birşey ama gerçekten kolay ezber yapmaya çalışmasan bile o niyetle bu işe girersen ve gayret gösterirsen ezber yapma çabasına girmesen bile sadece tekrar ederek ayetleri ezber yapabilirsin, ama hafızlığa başlamadan önce kesinlikle Kur'anı kerimi yüzine olarak bir hafıza hatim edin yanlışsız olarak hatim edin eğer ayetleri okurken yanlış okursanız ezber yaparkende yanlış ezber yaparsınız o yüzden sürekli her ezberlediğiniz ayeti bir hafıza yahut dengi kişilere okuyunuz hafızlığım döneminde kuranı çok iy ezberlememe rağmen bakarak bile yanlış okuduğumuz zamanlar oluyordu göz göre göre yanlış okuyorduk yani o yüzden sürekli birilerine okumanızı ve sadece yüzine kuran okumaya 1 senenizi ayırın ben hafızlığı 6 buçuk ay gibi bi zamanda bitirdim ama kuran kurslarında has dediğimiz bir olay var hem yanlışları düzeltmek hemde hafızlığı kavileştirmeye sağlamlaştırmaya has diyoruz 6 ayda bitrdiğim hafızlığın üstüne 3 sen boyunca has yapmak zorunda kaldım sadece dinleyerek bile hafız olabileceğinizide unutmayın birde en önemlis ezber bittiği gibi arapçada öğrenin ozaman hafızlığınız gerçekten sağlam olur arapça olmayan hafızlığı Allah çabuk siler hafızadan yada sürekli tekrar etmeniz gerekir Allah şimdiden yardımcınız olsun inşallah hafız olursunuz selametle..