Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hafız olmak istiyorum!! (2 Kullanıcı)

sanemmm

Kayıtlı Kullanıcı
inşaAllah kardeşim... bende cook ama cook istiyorum!! rabbim tüm isteyen müminlere nasip etsin inşaALLAH... bazen diyorum ki yaşım çok geç şu saatten sonra nası kuran ögrenirim,nası ezberlerim falan diye... ama biliyorum ki bunlarda şeytanın vesveseleri...o ne derse desin ben kuranı ögrenip ezberliycem rabbim izin verirse... bence yaş önemli deil önemli olan istek ve hırs bunu anladım...bugün yabancı kaynaklı bi sitede bi haber okudum 82 yaşında mubarek bi teyzemiz hafız olmuş :) subhanallah!! o kadar sevindim ki onun adına... demek isteyince herşey olabiliyomuş diye düşündüm...
neyse yazdıgın için saol kardeşim.. rabbime emanet ol...B)

Düşüncelerin çok güzel...

barbaros_4545

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşlerim...
bugünlerde içime kor gibi bi ateş düştü o da hafız olmak :)
gerçekten hafız olmayı çok ama çok istiyorum rabbim nasip ederse inşaAllah...
ama daha kuran'ı bile bilmiyorum :( o yüzden seneye işten ayrılıp kuran ögrenmek istiyorum güzel bi şekilde daha sonrada hafızlık kursuna gitmek istiyorum....
sitede muhakkak hafız olan yada çevresinde hafız bulunan kardeşlerim vardır...
bana neler önerebilirsiniz acaba?? bi de ben 20 yaşındayım çok gec oldugunu düşünüyorum ve karamsarlıga kapılıyorum. ezberleyemiycekmisim gibi geliyor :(
sizce hafız olmak için yaşın önemi var mı??
bir de kurslar hakkında... önerebileceğiniz kurslar var mı??yatılı olursa daha mı iyi olur??
şimdiden teşekkürler.. hakkınızı helal etsin kardeşlerim...

ARKADAŞIM İSTERSEN CD LERİ VAR ALIRSIN EVİNE KOYARSIN HADİS HADİ BÖLÜM BÖLÜM EZBERLERSİN ASLINDA SENİN GİBİ BENDE SDÜŞÜNÜYORUM AMA Ş U DÜNYA İŞLERİNDEN BİR TÜRLÜ FIRSAT GELMİYOR YA

AŞŞADAKİ BENİM SDİTEM BEKLERİM AMA EKSİKLERİ BVAR GELİŞTİRİCEM LÜTFEN KUSURA BAKLAMYIN BİDE YORUM YAPIP BENİMDE FORMUMA ÜYE OLURSANIZ SEVİNİRİM

emel8867

Kayıtlı Kullanıcı
S.A

S.A

Arkadaşlar benimde sorunum aynı ve bende sizden ricam cevap bekliyorum.ben 21yaşındayım bende hafız olmak istiyorum.ama benimde hafızam pek kuvvetli değil,önlisans mezunuyum.kuran-ı kerimi okuma konusunda da açık konuşayım pek bilmiyorum.harflari falan biliyorum ama birleştirirken zorlanıyorum.yatılı bir hafızlık yurdunda kalmayı istiyorum ama alırlar mı bilmiyorum.ama çok istiyorum,ne olur bana yardım edin

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar benimde sorunum aynı ve bende sizden ricam cevap bekliyorum.ben 21yaşındayım bende hafız olmak istiyorum.ama benimde hafızam pek kuvvetli değil,önlisans mezunuyum.kuran-ı kerimi okuma konusunda da açık konuşayım pek bilmiyorum.harflari falan biliyorum ama birleştirirken zorlanıyorum.yatılı bir hafızlık yurdunda kalmayı istiyorum ama alırlar mı bilmiyorum.ama çok istiyorum,ne olur bana yardım edin

selamün aleyküm kardeşim ben hafızlımı daha yeni bitirdim
eğer harfleri ve birleştirmeyi iyi bilmiyorsan önce onları iyicene öğren
ama hafılığa başlamadan öncede 1 sayfayı 1 dakkada bitirebilcek kadar hızlı oku hocam ban her sayfayı hafızlığa başlamadan önce 10 defa okutturdu
sana tavsiyem hatmin çok olsun

zeynep hira

Kayıtlı Kullanıcı
üzülme allah herkesin yardımcısı

üzülme allah herkesin yardımcısı

selamun aleykum kardeşim sen merak etme hafzlık için yaşın bir önemi yok yetrki sen candan ve gönülden iste okuduğum kursta 70 yaşlarında ağma bir kadın var ona baktıkça imreniyorum kabartmalı kuranla yapıyor hafızlığını kursta okusan bence daha iyi sevgili kardeşm allah herkese hafızlık mertebesini nasip etsin seninde yardımcın olsun allaha emanet ol sevgili kardeşim

suuffa

Kayıtlı Kullanıcı
sa. öncelik ben google de hafızlığa başlamak adına birşeyler arastırken bu sitenin içinde yazılan mesajları okudum ve yaş konusunda içime bi ferah geldi... kardeşim senin o içine düşen ateş benimde içime düştü ve bende dünya bize müsibetler belalar mutsuzluklar verişyorken hala biz onu kazanmaya çalışıyoruz karar verdim ... BEN dünyadan sırtımı çeviriyorum. Paylaşımlarınız için sağolun büyük yardımı oldu...ALLAH razı olsun

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...peki yatılı kursta kalamayacak durumda olanlar ne yapacaklar..başka bi imkan var mı arkadaşlar...

ve aleyküm selam kardeşim
yatılı kuran kursunda hafızlık yapmak şart değilki
öneemli olan sağlam yapmak hafızlığı ben gündüzcü kursta yaptım hafızlığımı
(inşallah doğru anlamışımdır):a12:
hayırlı ramazanlar
selametle

emsal-i nur

Kayıtlı Kullanıcı
SeLamün aLeyküm değerli kardeşim.....

Bende hafız adayıyım elimden geldiği kadrıyla Rabbimin izin verdiği kadarıyla yapmaya çalışıyorum hakkıyla...
Bir sevda bir aşktır hafızlık...Günden güne vazgeçilmezin oluyo..Her dakikan her anın kuranla ve onu düşünmekle geçiyor.Her güne ders yetiştirememe telaşesi dersini iyi verememe korkusu herşeyiyle ayrı bir lezzeti var..
Ama çalışıyosunuz galiba ve bence ikisi beraber yürümez.çünkü sen kuranla ührevi bi yolculuğa çıkıyosun dünyevi şeyleri aklından atarak atmaya çalışarak ama çalışmak derslerinizi yapmanıza pek müsade etmez.Ve size fazla bi sıkıntı verir.Ben gündüzlüyüm ve onun sıkıntısını yaşıyorum.hafta içi dışarı çıkma yasağı koyduk öle tv izleme yok zaten bilgisayarada uzun olmamak şartıyla bakabiliyorum.benm yaşımda 20 oldu alacak ve yeni başladım sayılır ve çevremde hafız çok indan var 28 yaşında hafız olan arkadaşlarım var.Yaşınızı problem yapmayın.ve unutmayın hafızlık gerçekten nasip işi siz elinizdengeleni yapın.Rabbim size yarım edecek.Allah yardımcınz olsun....dua ile

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
SeLamün aLeyküm değerli kardeşim.....

Bende hafız adayıyım elimden geldiği kadrıyla Rabbimin izin verdiği kadarıyla yapmaya çalışıyorum hakkıyla...
Bir sevda bir aşktır hafızlık...Günden güne vazgeçilmezin oluyo..Her dakikan her anın kuranla ve onu düşünmekle geçiyor.Her güne ders yetiştirememe telaşesi dersini iyi verememe korkusu herşeyiyle ayrı bir lezzeti var..
Ama çalışıyosunuz galiba ve bence ikisi beraber yürümez.çünkü sen kuranla ührevi bi yolculuğa çıkıyosun dünyevi şeyleri aklından atarak atmaya çalışarak ama çalışmak derslerinizi yapmanıza pek müsade etmez.Ve size fazla bi sıkıntı verir.Ben gündüzlüyüm ve onun sıkıntısını yaşıyorum.hafta içi dışarı çıkma yasağı koyduk öle tv izleme yok zaten bilgisayarada uzun olmamak şartıyla bakabiliyorum.benm yaşımda 20 oldu alacak ve yeni başladım sayılır ve çevremde hafız çok indan var 28 yaşında hafız olan arkadaşlarım var.Yaşınızı problem yapmayın.ve unutmayın hafızlık gerçekten nasip işi siz elinizdengeleni yapın.Rabbim size yarım edecek.Allah yardımcınz olsun....dua ile

çok sevindim kardeşim sizinde hafız adyı olmanıza
ilk siteye üye olduğunuzda avatarınızdaki resmi gördüğümde aklıma hafız olabileceğiniz gelmişti
:H

emsal-i nur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.ARtık duanızın alırız inş:a15:...bide sıkıntı yaşıyorum bu aralar ara verdim baya tatil sınav teleşesi derken uzun bi ara girdi ve ben toparlamakta güçlük çekiyorum çok duaya ihtiyacım var yani

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.ARtık duanızın alırız inş:a15:...bide sıkıntı yaşıyorum bu aralar ara verdim baya tatil sınav teleşesi derken uzun bi ara girdi ve ben toparlamakta güçlük çekiyorum çok duaya ihtiyacım var yani

allah yardımcın olsun kardeşim........
aynı dertten muzdaribiz desem yazdan beri doğru dürüst kursa gitmedim evdede çalışmadım nasıl yapcam ben bu hasları çok merak ediyorum

emsal-i nur

Kayıtlı Kullanıcı
sizde hafızsınız ? MAşallah .. benmde pişmişlerim ciğ gibi olmuş :( Allah yardımcımız olsun inş kardeşim.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
sizde hafızsınız ? MAşallah .. benmde pişmişlerim ciğ gibi olmuş :( Allah yardımcımız olsun inş kardeşim.

selamün aleyküm kardeşim
sizi çok ama çok iyi anlıyorum
ben hafızlık yaparken kendimi hiç sıkmadım gidip kursta ders hazırlayıp verdiğimi biliyorum onun için benim haslamam biraz zor olacak bide gündüzcüyüm
allah tüm hafızlık yapanların yardımcısı olsun

emsal-i nur

Kayıtlı Kullanıcı
Aynen ya..çoğu zamn dersimi gidip kursta hazırlayıp veriyodum ama artık oda olmuyo...RAbbim yardı etsin inşşşş

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt